Barnevernsansatte

Bufdir etter gjennomgang: Ansatte har brutt regelverket

Bufdir har kartlagt samtlige ansatte i egen etat og funnet to ansatte som har begått regelbrudd. – Cowboyer som tror de kan operere fritt, sier minister Helleland om barnevernsansatte med dobbeltroller.
Les mer om Helleland.

Solveig Horne krever full opprydning etter VG-avsløring

Etter helgens VG-avsløring krever barne- og likestillingsministeren en forklaring fra direktoratet på hva de har gjort for å for å sikre at ingen barnevernsansatte har dobbeltroller.
Les mer om VG-avsløring.
VG: Mange barnevernsansatte selger eller har solgt private barnevernstjenester
Minst 59 ansatte i barnevernet har de siste fem årene solgt eller selger private barnevernstjenester, skriver VG.
VG: Mange barnevernsansatte selger eller har solgt private barnevernstjenester
Minst 59 ansatte i barnevernet har de siste fem årene solgt eller selger private barnevernstjenester, skriver VG.

Utvider siktelsen mot 15-åring: Truet med å drepe barnevernansatte med glassbiter

Få måneder før hun knivstakk to kvinner på Sørlandssenteret, truet 15-åringen med å drepe barnevernsansatte med glassbiter.
Les mer om Sørlandssenteret.
Utvider siktelsen mot 15-åring: Truet med å drepe barnevernsansatte med glassbiter
Få måneder før hun knivstakk to kvinner på Sørlandssenteret, truet 15-åringen med å drepe barnevernsansatte med glassbiter.
Les mer om Sørlandssenteret.
Var på handletur med to ansatte da knivstikkingen skjedde
Den 12 år gamle jenta som ble pågrepet etter at en mann ble knivstukket på Sørlandssenteret var på handletur sammen med to barnevernsansatte. Det bekrefter politiet til NRK.
Les mer om NRK og Sørlandssenteret.
Barnevernsansatte fikk råd fra dem som kjenner tjenesten aller best
– Det er veldig spesielt og godt for meg å bli hørt, sier Mia, en av barnevernsproffene som tirsdag var i Stjørdal for å gi råd til ansatte i barnevernet.
Les mer om Mia og Stjørdal.
Yrkesundersøkelse: Barnevernsansatte mest utsatt for trusler
Ansatte i kommunalt barnevern er de som er mest utsatt for trusler, sjikane og hatytringer på nett i forbindelse med arbeidet sitt, viser en ny undersøkelse.
Barnevernsansatte mest utsatt for trusler
Ansatte i kommunalt barnevern er de som er mest utsatt for trusler, sjikane og hatytringer på nett i forbindelse med arbeidet sitt, viser en ny undersøkelse.
Barnevernet tar færre barn ut av hjemmet med familieråd
På to år reduserte barnevernstjenesten på Kongsberg antallet akuttplasseringer med 90 prosent. Nå læres barnevernsansatte i Sør-Trøndelag opp i metoden.
Les mer om Kongsberg og Sør-Trøndelag.
Vi bør stille opp mer for barnevernet
Barnevernsansatte må kunne forvente å bli behandlet med respekt fra de institusjoner som skal avgjøre barnets og familienes saker i henhold til loven, nemlig fylkesnemnda og domstolene.
Kaller inn til møte om trusler mot barnevernsansatte: - Vi har feilet
Barne- og likestillingsministeren reagerer kraftig på avsløringer om trusselsituasjonen mot barnevernsansatte. Hun mener kommunene har gjort en for dårlig jobb.
Oddvar driver antibarnevernsgruppe på Facebook: - Jeg synes synd på ansatte i barnevernet, rådmenn og ordførere som snart må stå til rette for sine handlinger
Her er personene bak gruppene på Facebook der tusenvis av nordmenn hetser og kritiserer barnevernsansatte med fullt navn og bilde.
Les mer om Facebook.
- Han knuser et bord og går løs på meg
Da faren fikk beskjed om at barnevernet ville akuttplassere barnet, gikk han til angrep på de barnevernsansatte. Straffen som mannen fikk var for mild, mener barnevernsleder.
Ann-Edny (55) jobber i barnevernet: Trues med blåsyre, halshogging og voldtekt
Barnevernsansatte trues med at barna deres skal kidnappes, drepes og misbrukes seksuelt. Det viser en undersøkelse Dagbladet har gjort blant 104 barnevernledere.
Les mer om Dagbladet.
For dårlig sikkerhet rundt barnevernsansatte:- Umulig å unngå voldsbruk
Arbeidstilsynet ser likevel en forbedring.
Barnevernsansatte blir hetset på nettet
Over halvparten av barnevernsansatte blir utsatt for vold og trusler om vold. I Trøndelag forteller ansatte at de også blir uthengt på nettet.
- Barnevernet jobber det de makter
- Barnevernsansatte må henlegge saker med en dårlig magefølelse fordi de ikke rekker å behandle bekymringsmeldingene innen fristen, sier Heidi Klokkervold, fylkesleder i Fellesorganisasjonen (FO).
Mange i barnevernet sliter med samvittigheten
Mange barnevernsansatte har dårlig samvittighet for at de ikke har tid til å hjelpe barn og familier så mye som de ønsker. Det viser medlemsundersøkelsen til Fellesorganisasjonen.
– Vi må ivareta de ansatte i barnevernet
Stadig oftere blir barnevernsansatte utsatt for hets og trusler, særlig på sosiale medier.
Barnevernsansatte kledde av gutt med vold og tvang
To barnevernsansatte har vært i retten tiltalt for tvang og vold mot en 16 år gammel gutt. I den forbindelse ble 34 år gammel kvinne er frikjent, mens saken mot en 39 år gammel sosionom er utsatt.
Kritisk til færre barnevernsansatte
Regjeringen vurderer om det kan jobbe færre på barnevernets boliger for barn som kommer alene til landet, i det nye asylbudsjettet. Det vil svekke omsorgen for barna og gjøre det vanskeligere å bli integrert, mener Mimmi Kvisvik, leder av Fellesorganisasjonen.
Vil stille strengere krav til barnevernsansatte
Barnevernspedagoger mener kompetansen blant barnevernsansatte er for sprikende. Barneminister Solveig Horne (FrP) ser behovet for å gjøre noe.
Politimann fryktet femtenåring ville bli drapskvinne om kort tid
Tre måneder før den 15 år gamle jenta drepte en miljøterapeut ved barnevernsinstitusjonen Små Enheter i Asker, sa en politimann på et møte med barnevernsansatte at han fryktet tiltalte ville bli drapskvinne om n eller seks måneder.
Les mer om Asker og Små Enheter.