Befalsskolen

Befalsskolen på Madla forsvinner: Samler befalskolene på Østlandet

De tre befalsskolene for luftforsvaret, hæren og sjøforsvaret legges ned og samles fra 1. august i n ny skole på Sessvollmoen. – Den så jeg ikke komme, sier major Ivar Bergundhaugen på Kjevik.

Kumba Bonga (19)

– Etter tre uker på Madla rekruttskole, slo det meg hvor langt borte jeg var fra hjemmet på Frekhaug og alle vennene mine i Bergen. Jeg begynte å strigråte, ringte mamma og spurte om hun kunne hente meg. Hun beroliget meg så fint. Med enkle ord fikk hun meg til å ville fortsette. Det er jeg så glad for. Nå liker jeg disiplinen; oppstilt, våken og stelt klokken 05.50. Jeg liker at alle er like, og at vi hjelper hverandre. Tanken om å kanskje søke befalsskolen har begynt å modne i meg. Når jeg går i uniformen, er jeg stolt.
Les mer om Bergen, Frekhaug og Madla.
Vil skjerpe argumentene for Kjevik
Kristiansand-ordfører Harald Furre (H) mener argumentasjonen og strategien inn mot Stortinget må skjerpes for å beholde Kjevik. Han skal møte tillitsvalgte neste torsdag. Regjeringen vil flytte Luftforsvarets skolesenter og befalsskolen fra Kjevik til Værnes.
Les mer om Kjevik og Stortinget.
Avvikles senest innen 2025
Regjeringen anbefaler å flytte hele staben ved Luftforsvarets tekniske skolesenter og befalsskolen fra Kjevik til Værnes innen 2018. Den resterende virksomheten på Kjevik effektiviseres og avvikles senest innen 2025 for å minimere kompetansetapet.
Les mer om Kjevik.

Rena leir: n sendt til sykehus med skuddskader

Politiet har rykket til Rena leir etter at en person fikk skuddskader på befalsskolen tirsdag kveld.
Les mer om Rena.
Befalsskolen flytter til Madla
Stavanger (NTB): Den grunnleggende befalsutdanningen ved Befalsskolen for Sjøforsvaret er besluttet flyttet fra Laksevåg i Bergen til Madlaleiren i Stavanger.
Befalsskolen flytter til Madla
Den grunnleggende befalsutdanningen ved Befalsskolen for Sjøforsvaret er besluttet flyttet fra Laksevåg i Bergen til Madlaleiren i Stavanger.
Befalsskolen flytter til Madla
Den grunnleggende befalsutdanningen ved Befalsskolen for Sjøforsvaret er besluttet flyttet fra Laksevåg i Bergen til Madlaleiren i Stavanger.
Befalsskolen flytter til Madla
Den grunnleggende befalsutdanningen ved Befalsskolen for Sjøforsvaret er besluttet flyttet fra Laksevåg i Bergen til Madlaleiren i Stavanger.
Befalsskolen flytter til Madla
Åtte år etter at KNM «Harald Haarfagre ble foreslått nedlagt, dobles antallet befalselever i leiren.
Les mer om Madla.
Kom inn på befalsskolen
Av over 300 søkere på forsvarsskolen ble det i år tatt opp 37 nye elever. Tre av dem er Harstad-væringer.
Les mer om Harstad-væringer.
Helvete! Satans jævla gjørme! - se fra opptaket til befalsskolen
Befalskandidatene tråkket seg i dag gjennom gjørma for en plass på befalsskolens lederutdanning i Forsvaret. VGTV sendte store deler av gjørmeløypa direkte, se alt her.
Les mer om Forsvaret.
Fra Aremark til Ørlandet
- Til sommeren er mine to år som lærling over. Da satser jeg på å ha kommet inn på befalsskolen. Det er mitt mål nå, sier Aremark-jenta Mona-Lill Martinsen (19). Mona-Lill Martinsen
- De overbeviste meg om at jeg var fin uansett
Supermarie vil ikke la psoriasisen stå i veien for en karriere på befalsskolen.
Brutalt møte med Forsvaret
Før-premiere på nett. Hele serien kan høres allerede nå se lenger ned i saken. Victoria har pene negler og rosa koffert. Og vil bli befal. Men for hver jente som tas opp på befalsskolen,
Les mer om Forsvaret.
Ann Katrin er Norges beste
TØFF JENTE: Ann Katrin Nysveen under helvetesuka som avsluttet befalsskolen.Foto: Privat Vest-Torpa Da Ann Katrin Nysveen skulle på avslutningsfesten for Sanitetsbataljonen, visste hun alt at hun skulle få en utmerkelse som beste elev.
Les mer om Sanitetsbataljonen.
Christian Radich til Sarpsborg
Foto: Johnny Helgesen KNM Christian Radich, med Befalsskolen for Sjøforsvaret embarkert, kommer til Sarpsborg, nærmere bestemt Alvimkaia. Skoleskipet anløper Alvimkaia sent på kvelden
Rekruttskole på Kjevik for første gang
For første gang gjennomfører en tropp på 30 unge en vanlig rekruttutdanning på Kjevik. - En suksess, sier oberstløytnant Liv Judith Olsen, sjef på befalsskolen.
Les mer om Kjevik og Liv Judith Olsen.
Vil ikke kvoteres inn
Line Løkken fra Lillehammer er en av få jenter som velger befalsutdannelse. TRENING: Line Løkken mener flere jenter bør stole på seg selv og prøve befalsskolen. Selv hadde hun to venninner
Les mer om Lillehammer.
- Jeg blir behandlet som en av gutta
Øydis Dahl Sakshaug (20) er en av de få jentene som kjemper om plass på befalsskolen. Fortsatt er kvinneandelen i Forsvaret under 15 prosent. Synne Søhoel Kristina Overn Tekststørrelse
Les mer om Forsvaret.
Fotsatt lite kvinner i forsvaret
P4 (Lillehammer): Andelen kvinner på befalsskolen er fortsatt under 15 prosent, til tross for at politikerne i årevis har forsøkt å få flere til å søke.
Flere søker befalsskolen
Antallet søkere til de ulike befalsskolene i Forsvaret har økt.
Les mer om Forsvaret.
Flere søker befalsskolen
Oslo (NTB): Antallet søkere til de ulike befalsskolene i Forsvaret har økt. Hele 5.193 personer søkte i år, noe som er en økning på 607 sammenlignet med i fjor.
Les mer om Forsvaret.
Rekrutter vil krige for Norge i utlandet
Mange norske soldater drømmer om farlig tjeneste utenlands. Over halvpartene av rekruttene til Befalsskolen ønsker å delta i internasjonale operasjoner.
Les mer om Befalsskolen og Norge.
Mange rekrutter vil krige for Norge i utlandet
Oslo (NTB): Mange norske soldatert drømmer om farlig tjeneste utenlands. Over halvpartene av rekruttene til Befalsskolen ønsker å delta i internasjonale operasjoner.
Les mer om Befalsskolen og Norge.