Bell helikopter

Nestenulykke med Bell-helikopter på Bardufoss – flere maskiner satt på bakken

Akslingen til halerotoren på et Bell-helikopter knakk mens motoren var i gang. Granskningskommisjon undersøker nå hva som skjedde på Bardufoss i Troms.
Les mer om Bell-helikopter.

Nestenulykke med Bell-helikopter på Bardufoss – hele flåten satt på bakken

Akslingen til halerotoren på et Bell-helikopter knakk mens motoren var i gang. Granskningskommisjon undersøker nå hva som skjedde på Bardufoss i Troms.
Les mer om Bell-helikopter.
Styrkar beredskapen
Sidan kl. 18:30 har Hovudredningssentralen i Bodø assistert kring 30 speidarar i sju redningsoppdrag med Sea King-helikopter. I påvente av fleire aksjonar får dei hjelp frå eit Bell-helikopter frå Forsvaret, i tillegg står ambulansehelikopteret frå Evenes klart. Politiet i Nordland støtter sentralen med ei andrelinje for å koordinere sivilforsvar, hjelpekorps og helsevesen.
Forsvarskamp i nord: Søreide hardt ut mot Aps helikopter-garanti
Kampen om Bell-helikoptrene på Bardufoss er langt fra over. Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide anklager Ap for å vingle på beredskap.
Les mer om Bell-helikoptrene.

Kan forhandle om helikopter-flytting

Regjeringen skal være villig til å fire på flere av kravene i forhandlingene om langtidsplanen for Forsvaret, blant annet flyttingen av Bell-helikoptrene til Rygge.
Helikopter sjekker ut nytt skred i Troms
Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) fikk melding om skredet klokken 15.05 lørdag. - Personell flys inn til området fra Lyngseidet med Forsvarets Bell-helikopter fra 339-skvadronen på Bardufoss, opplyser HRS på Twitter. (NTB)
Les mer om Lyngseidet og Twitter.
Stor leteaksjon i Kautokeino
Forsvaret bistår politiet med et Bell-helikopter og det har nettopp tatt av fra Kautokeino tettsted med seks personer om bord, sier innsatsleder i Vest-Finnmark politidistrikt, Freddy Olaussen.
Stor leteaksjon i Kautokeino
Forsvaret bistår politiet med et Bell-helikopter og det har nettopp tatt av fra Kautokeino tettsted med seks personer om bord, sier innsatsleder i Vest-Finnmark politidistrikt, Freddy
Fortvilt jakt etter savnet mann: - Vi håper å finne ham i live
Siden lørdag har det vært lett etter den savnede mannen i Kautokeino, men letemannskapene står fremdeles uten spor av mannen og hans ATV. Klokken ti ble et Bell-helikopter fra Forsvaret satt inn i søket.
Forsvarets helikopter fikk bot
Bell-helikopteret fikk parkeringsbot da det landet midt på Torvet i Trondheim i dag. Av a ddress class=` - Det er første gang vi har ilagt bot til et helikopter, sier seksjonsleder Steinar Myhr i Trondheim parkering.
Les mer om Det, Steinar Myhr, Torvet og Trondheim.
Forsvarets helikopter fikk bot
Bell-helikopteret fikk parkeringsbot da det landet midt på Torvet i Trondheim i dag.
Les mer om Torvet og Trondheim.
Slik ser brannområdet ut fra lufta
Det er Forsvaret som har filmet over Flatanger med Bell-helikopter. Se videoen i vinduet over artikkelen. Om lag 90 bygninger er tapt i brannen, som brøt ut i Uran mandag kveld. Følg
Helikopterulykker i Norge
Siden 1956 har det vært en rekke dødsulykker med helikopter i Norge: * 23. januar 1956, Bjørndalen ved Tonstad i Vest-Agder. 2 døde etter kollisjon med løypestreng. Bell 47GO/2. * 1.
Helikopter observert livløs person
Mannskapet om bord i Bell-helikopteret som deltar i søket etter den savnende rumeneren (23) har observert en livløs person liggende på bakken i et bratt fjellheng.
Les mer om Bell-helikopteret.
11:43
Saken på NRK.no Har observert person fra helikopter Mannskapet om bord i Bell-helikopteret som deltar i søket etter den savnende rumeneren (23) har observert en person liggende på bakken
Har observert person fra helikopter
Mannskapet ombord i Bell-helikopteret som deltar i søket etter den savnende rumeren (23) har observert en person liggende på bakken i et bratt fjellheng.
Les mer om Bell-helikopteret.
Har observert person fra helikopter
Mannskapet ombord i Bell-helikopteret som deltar i søket etter den savnende rumeren (23) har observert en person liggende på bakken i et bratt fjellheng.
Les mer om Bell-helikopteret.
Setter inn Orion-fly i leteaksjon
Det skal settes inn Orion-fly med varmesøkende kamera i søket etter mannen som er savnet ved Skjomtinden, opplyser politiet. Frivillige fra Bardufoss flyklubb deltar allerede i søket, og i løpet av formiddagen vil det også settes inn Bell-helikopter. Mannen i 20-årene dro ut på tur mandag kveld, og ble meldt savnet tirsdag ettermiddag.
Setter inn Orion-fly
Det skal settes inn Orion-fly med varmesøkende kamera i søket etter mannen som er savnet ved Skjomtinden, opplyser politiet. Frivillige fra Bardufoss flyklubb deltar allerede i søket, og i løpet av formiddagen vil det også settes inn Bell-helikopter. Mannen dro ut på tur mandag kveld, og ble meldt savnet tirsdag ettermiddag.
Forsvarets helikopter krysset rett foran Hurtigruta utenfor Bodø
Illustrasjonsbilde. Foto: Alf Helge Jensen For drøye to uker siden var et av Forsvarets Bell helikoptre uhyggelig nær ved å fly inn i MS Nordlys nord av Bodø, skriver ABC Nyheter.
Les mer om Bodø og Hurtigruta.
Helikopter fra Forsvaret nær kollisjon med Hurtigruta
For drøye to uker siden var et av Forsvarets Bell-helikoptre uhyggelig nær ved å fly inn i MS Nordlys nord av Bodø. - Aldri opplevd noe i nærheten, opplyser skipets kaptein, skriver
Les mer om Bodø, Forsvaret og Hurtigruta.
Helikopter fra Forsvaret nær kollisjon med Hurtigruta
For drøye to uker siden var et av Forsvarets Bell-helikoptre uhyggelig nær ved å fly inn i «MS Nordlys nord av Bodø. - Aldri opplevd noe i nærheten, opplyser skipets kaptein, skriver ABC nyheter. NRK har snakket med Forsvarets pressevakt, men der kjente de bare saken fra media og hadde ikke mulighet til å undersøke før i morgen.
Les mer om ABC, Bodø, Forsvaret og Hurtigruta.
Farlig nesten-krasj da helikopter svingte feil
Forsvaret utelukker ikke fullskala-etterforskning av episoden. UNDERSØKES: To militærhelikopter av typen Bell 412 (avbildet) var nær å krasje under en militærøvelse i Troms i mars.
Les mer om Bell.
Etablerer helikopter-beredskap i Nord-Norge
Bell 142 brukt under øvelsen Cold Response i 2007. Foto: Forsvarets mediearkiv Regjeringen har besluttet å etablere helikopterberedskap på Bardufoss i Indre Troms. Helikoptrene vil kunne frakte politiets styrker ved krisesituasjoner i Nord- Norge.
Regjeringen etablerer helikopter-beredskap i Nord-Norge
To Bell 412 får base på Bardufoss. Foto: Kleiven, Paul Regjeringen har besluttet å etablere helikopterberedskap på Bardufoss i Indre Troms. Helikoptrene vil kunne frakte politiets styrker