Ber

USA snur – ber det syriske folket bestemme Assads fremtid

USAs utenriksminister Rex Tillerson sier at det syriske folket selv må bestemme hvorvidt president Bashar al-Assad blir sittende eller ei.
Les mer om Bashar og Rex Tillerson.
Ber styresmakter og jegerar førebu seg på masseslakt
OSLO / FØRDE (NRK): Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) ber no Mattilsynet og andre gjere seg klar for den største masseslaktinga i Norge.
Denne sms-en er ikke fra banken
Mange har i dag fått en tekstmelding som ser ut som den kommer fra DNB. I meldingen blir du bedt om å bekrefte innloggingsinformasjon. DNB skriver på sine facebooksider at det ikke er de som har sendt ut sms-en, og at de aldri ber kundene sine bekrefte slikt på sms eller epost.
Les mer om DNB.

Putin ber FSB og militære «forsvare Russlands interesser i Arktis

ARKHANGELSK (VG) Vladimir Putin (64) instruerte onsdag militæret og sikkerhetstjenesten FSB å forsvare Russlands interesser i Arktis.
Les mer om FSB.
Private betaler for kommunal oppussing
I Namsos ber nå kommunen om økonomisk hjelp fra både næringsliv og privatpersoner for å få rustet opp Festplassen i sentrum av byen.
Les mer om Festplassen.
Vil ha plass til flere kvinner
Kvinnefengselet på Evje kan bli dobbelt så stort som planlagt. Ordfører Bjørn Ropstad ber om at det bygges 20–25 lukka plasser, i stedet for de 10 plassene som allerede er vedtatt av Stortinget.
Les mer om Evje og Stortinget.
Villreinstammen i Nordfjella skytes for å få bukt med skrantesyke
Landbruksdepartementet ber Mattilsynet forberede uttak av hele villreinstammen i Nordfjella for å hindre spredning av den dødelige skrantesyken.
Les mer om Mattilsynet og Nordfjella.
Villreinstammen i Nordfjella skytes for å få bukt med skrantesyke
Landbruksdepartementet ber Mattilsynet forberede uttak av hele villreinstammen i Nordfjella for å hindre spredning av den dødelige skrantesyken.
Les mer om Mattilsynet og Nordfjella.
Utrydder hel villreinstamme for å stoppe dødelig sykdom
Landbruksministeren ber Mattilsynet sette i gang strakstiltak mot 2 400 dyr på Nordvestlandet. Første smittetilfeller i Europa.
Ber deg droppe brenning av hageavfall
Brannvesenet har de siste dagene rykket ut til flere gressbranner. Nå ber de deg droppe å brenne hageavfallet. Det er en oppfordring Norges Astma- og Allergiforbundet liker.
Tredobling i eiendomsskatten: – Som dop for kommunene
Norske kommunepolitikere krever inn tre ganger så mye eiendomsskatt som for 10 år siden. – Som dop for kommunene, sier leder i kommunalkomiteen, Helge-Andr Njåstad, som ber Stortinget sette et maksbeløp.
Flere elger i nabolag
I en tettbegbyggelse i Lødingen har flere elger slått seg ned. Viltnemnda skal ha prøvd å provosere elgene uten tegn til agressive tendenser, men politiet ber om at publikum lar elgene være i fred og ikke jager dem.
Les mer om Lødingen.
Ønsker fem måneder fengselsstraff
Aktor ber om fem måneders fengselsstraff for den 47 år gamle mannen som er tiltalt for grov korrupsjon i samarbeid med saksbehandlere i Drammen kommune. Rettssaken er den første etter at to saksbehandlere ble siktet for å ha tatt betaling for å godkjenning av byggesøknader i januar 2016. Aktor mener mannen skal ha betalt 65 000 kroner til en av de korrupsjonssiktede for å få godkjent sine søknader. .
Les mer om Drammen.
Kaller Islamsk Råd inn på teppet
Kulturminister Linda Hofstad Helleland ber om svar fra Islamsk Råd om hvordan de skal innfri vilkårene for støtten.
Les mer om Islamsk Råd.
Leter etter 6-åring med helikopter
Politiet i Follo har satt inn hundepatrulje og helikopter i søket etter en seks år gammel gutt som er savnet i Son. Gutten har vært savnet i flere timer. Politiet ber beboere i området om bare å lete i sine egne hager.
Les mer om Follo og Son.
Sjokkert byråd ser at Bergen forfaller
I dag fikk Bergen kommune sett nærmere på funnene av en by i forfall. Det resulterte i at kommunen øyeblikkelig ber om en folkedugnad for Bergen.
Les mer om Bergen.
Redningsdykkere vil ha raskere varsling
Det tok åtte minutter før redningsdykkerne til Røde Kors ble varslet om at to barn hadde falt i en elv i Skien søndag kveld. Nå ber dykkerne om raskere politivarsling.
Les mer om Skien.
Kontrollkomiteen ber Stortinget avgradere hemmelige rapport om terrorsikring
Kontrollkomiteen ber Stortinget vurdere å overprøve regjeringens hemmeligstempling av en rapport om terrorsikring.
Les mer om Stortinget.
Ber kulturministeren trekke statsstøtten
Høyre-politiker og leder av organisasjonen LIM, Mahmoud Farahmand, mener Islamsk Råd Norge bidrar til splittelse. Han ber kulturministeren stille tydeligere krav til trossamfunn.
Kontrollkomiteen vil avgradere den hemmelige rapporten om terrorsikring
Kontroll- og konstitusjonskomiteen ber Stortingets presidentskap om å offentliggjøre det konfidensielle sammendraget fra Riksrevisjonen om terrorsikring.
Les mer om Riksrevisjonen.
Stortinget vil offentliggjøre rapport om terrorsikring - trosser regjeringen
Kontroll- og konstitusjonskomiteen ber Stortinget instruere regjeringen om å avgradere det konfidensielle sammendraget fra Riksrevisjonen om terrorsikring.
Les mer om Riksrevisjonen og Stortinget.
Kontrollkomiteen vil avgradere den hemmelige rapporten om terrorsikring
Kontroll- og konstitusjonkomiteen ber Stortinget instruere regjeringen om å avgradere det konfidensielle sammendraget fra Riksrevisjonen om terrorsikring.
Les mer om Riksrevisjonen og Stortinget.
Ber om opptil seks år fengsel
De tre unge mennene som er tiltalt for gjengvoldtekt av en kvinne i Kongsberg, må dømmes til henholdsvis fire år og ni måneder, fem år og seks år i fengsel, mener aktor.
Les mer om Kongsberg.
Ber om opptil seks års fengsel for gjengvoldtekt
De tre unge mennene som er tiltalt for gjengvoldtekt av en kvinne i Kongsberg, må dømmes til henholdsvis fire år og ni måneder, fem år og seks år i fengsel, mener aktor.
Les mer om Kongsberg.