Ber

Redaktør ber Navarsete legge meldinga død

– Politiet har langt, langt viktigare saker å drive på med i Trøndelag, enn å finne ut kven som sende ei melding for to år sidan.
Les mer om Navarsete og Trøndelag.

LSK-profil beklager svak åpning: – Vi må gå i oss selv

ÅRÅSEN (VG) Lillestrøm-profil Erling Knudtzon (29) ber om unnskyldning til supporterne etter fire poeng på seks kamper.
Sylvester Stallone ringte Donald Trump om benådning
«Rocky» ber Trump benåde boksehelt. Og Trump vurderer det. BILDER NTB Scanpix Anbefalte saker Donald Trump kan i kraft av sitt embete som president benåde hvem han vil, når han vil.
Les mer om Donald Trump og Trump.
Madsens forsvarer ber om seks måneders fengsel
Forsvareren krever at Madsen frifinnes for punktet om drap i tiltalen.
Les mer om Madsen.

Ber om forlenget varetekt for drapssiktet mor og sønn

Politiet ber om fire nye uker i varetekt for moren og sønnen som er siktet for drapet på en 21 år gammel mann i Fyllingsdalen i Bergen i mars. Mannen døde etter å ha falt fra syvende etasje i en blokk. De to nekter straffskyld.
Les mer om Bergen og Fyllingsdalen.
Trillebår på E18
Det ligger en trillebår i nordgående felt på E18 rett etter avkjøringen til Fokserød. En taxisjåfør ber bilister å være oppmerksomme, da denne kommer brått på.
Les mer om E18 og Fokserød.
Forbereder seg på kraftig vårflom – her er det gjort tiltak
Sannsynligheten for en alvorlig vårflom i de største elvene er stor i år. Veivesenet ber folk forberede seg.
Nedbør på retur, men fortsatt mye vann i Glomma
Kaldere vær og mindre nedbør gjør at snøsmeltingen ikke går like fort som de siste dagene. NVE ber folk om å fortsatt være forsiktige. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder at det fortsatt vil være en del snøsmelting og noe regn.
Les mer om Glomma.
Nedbør på retur, men fortsatt mye vann i Glomma
Kaldere vær og mindre nedbør gjør at snøsmeltingen ikke går like fort som de siste dagene. NVE ber folk om å fortsatt være forsiktige. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder at det fortsatt vil være en del snøsmelting og noe regn.
Les mer om Glomma.
Legger ned Tysfjord-arbeid
Politikere i Tysfjord, Ballangen og Narvik innstiller i dag på å legge ned arbeidet i fellesnemnda med deling og sammenslåing av Tysfjord kommune. – Vi mener det er for mange prosesser som ikke er fulgt, og ser ingen grunn til å fortsette arbeidet, sier Narvik-ordfører Rune Edvardsen til NRK. Saken er omstrid. Politikerne ber kommunestyrene om å si nei til frivillig sammenslåing.
Ber om livsvarig fengsel for Peter Madsen
KØBENHAVNS BYRETT (VG) Aktor Jacob Buch-Jepsen la mandag ned påstand om at Peter Madsen dømmes til livsvarig fengsel for overlagt drap på Kim Wall.
Les mer om Kim Wall og Peter Madsen.
Ber om livsvarig fengsel for Peter Madsen
KØBENHAVNS BYRETT (VG) Aktor Jacob Buch-Jepsen la mandag ned påstand om at Peter Madsen dømmes til livsvarig fengsel for overlagt drap på Kim Wall. Han mener at Madsen utgjør en så høy risiko for andres liv og helse at han ikke kan idømmes annen straff.
Les mer om Kim Wall, Madsen og Peter Madsen.
Skal hugge på gamlemåten
Mange gamle økser av typen Agder-bilen trengs til restaureringa av Mandal kirke. Store mengder materialer skal hugges ut av rundtømmer for hånd med denne øksa. Tradisjonsbygg Sør ber folk om å låne ut eller selge dem slike økser, skriver Lindesnes.
Les mer om Agder-bilen og Mandal.
Ber kommunen ta nytt orgel med i budsjettjusteringene
- Det er flaut å spille på orgelet i Kirkelandet kapell.
Les mer om Kirkelandet.
Norsk kvinne på tiltalebenken i narkotikasak i Las Palmas
En norsk kvinne er blant ti tiltalte i en rettssak om som starter i dag, mandag, i provinsretten Las Palmas. Saken gjelder narkotikasmugling, og aktor ber om mellom 6 og 23 års fengsel.
NVE ber folk holde seg unna oversvømt Glomma
NVE ber folk holde seg unna Glomma, som har flommet over. To personer er evakuert og flere isolert som følge av flommen.
Les mer om Glomma.
Ber myndighetene vurdere om apotektjenester er lovstridige
Kommuneoverlegen i Molde har nå bedt tilsynsmyndighetene avgjøre om diagnostiske tester i apotek bryter med lovens krav om forsvarlige helsetjenester.
Les mer om Molde.
Fortsatt alvorlig situasjon
Isproppen som førte til oversvømmelser i Glomma ved Hanestad i Rendalen i går, kan fortsatt løsne, selv om det er meldt kaldere i dag. NVE ber derfor folk i området om å være forsiktige. NVE følger situasjonen nøye.
Les mer om Glomma, Hanestad og Rendalen.
Rødgrønn front mot rapporterings- og testkrav i skolen
Ap, Sp og SV ber regjeringen om en tillitsreform i norsk skole. De mener politikere og skolemyndigheter i mye større grad må holde fingrene unna klasserommene.
Vil ha færre målkrav i skolen
Ap, Sp og SV ber regjeringen om en tillitsreform i norsk skole, ved å redusere omfanget av rapportering og dokumentasjonskrav for lærere. Partiene vil også vurdere dagens testing av elever, og målkravene i ansettelseskontrakter til skoleledere.
– Fortsatt vinter i vannet
Selv om lufta er varm, er havet fortsatt kaldere enn mange tror. Redningsselskapet frykter folk lar seg lure av det fine været som var i helga. Kommunikasjonsrådgiver Eigil Andersen ber båteiere ta på alvor at kalenderen fortsatt bare viser april.
Les mer om Fortsatt.
Shania Twain ber om unnskyldning for Trump-kommentar
- Jeg vil gjerne si unnskyld til dem jeg har fornærmet.
Les mer om Trump-kommentar.
Hjelpeorganisasjoner ber om at Syria-løfter blir holdt
Tirsdagens giverkonferanse for Syria, som EU har invitert til i Brussel, må gi konkrete resultater, advarer hjelpeorganisasjoner. - Politikere er raske til å love, men trege til å levere.
Les mer om Brussel, Syria og Syria-løfter.