Bergen

Flåtebesøk med noe attåt

Ni hundre franske gaster kom på «ferietur til Bergen. De skulle oppleve Vestlandets fjorder og fjell, men var mest opptatt av bergenske blondiner.
Les mer om Bergen.

Endelig håp om en ny istid(pluss)

«Skøyteløp er vår største lidenskap, og vi dyrker den helt alene på jordkloden og i hemmelighet, skrev Dag Solstad for flere tiår siden. Det var den gang folk ennå skrev rundetider og leste poesi av Jan Erik Vold i «En sirkel av is. Men ett sted langs veien mistet skøytesporten sin magi og havnet bak sitt eget skjema. Der befant vi oss helt til Håvard Lorentzen, fra Bergen av alle steder, ble olympisk mester på 500 meter sist søndag. Og da mørket like etterpå senket seg over den virkelige skøytebyen Trondheim, skled småungene forsiktig ut på skøyteløkkene rundt om i byen. «Vi føys og
– Nei, dette er ikke en akebakke
Det finnes ikke en eneste hoppbakke i hele Bergen kommune. Det vil Øystein Friis Glistrup og en dugnadsgjeng gjøre noe med.
Les mer om Bergen og Nei.
Sjekk den befolkningsveksten: Vi slår byer som Oslo, Bergen, Stavanger og Ålesund!
Ferske tall fra SSB viser at befolkningsveksten i Fredrikstad det siste året er større enn både landsgjennomsnittet, fylkessnittet og mange av de store byene i Norge. 1. januar i år var vi 80.977 innbyggere i Fredrikstad.

Stanghelle: - Den verste av de alle var Per Lønning

Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle forteller om veien fra bedehusbenken i Vaksdal til redaktørkrakken i Oslo. Se video i artikkelen! I et foredrag på Litteraturhuset i Bergen 21.
Kommunen vil kjøpe Eikås-tomten
Bergen kommune vil kjøpe tomten for å sikre videre drift på Eikås Motorsenter. NMK Bergen har hatt en 25 års leieavtale med private grunneiere om bruken av Eikås Motorsenter. Denne leieavtalen går ut 1. april.
Les mer om Eikås-tomten.
Flere bilinnbrudd i Bergen sentrum
En eller flere gjerningsmenn har knust bilruter i løpet av natten.
Les mer om Bergen.
Kommunen vil kjøpe Eikås-tomten
Bergen kommune vil kjøpe tomten for å sikre videre drift på Eikås Motorsenter.
Les mer om Eikås-tomten.
– Mennesker flytter man ved å gi et nytt tilbud, ikke ved å rive husene deres
Leieboerforeningen sterkt kritisk til Bergen kommunes getto-oppkjøp.
Les mer om Bergen og Mennesker.
BA mener: En flau affære for politikerne i Bergen
Tissetrengte bergensere og turister kan gå en lysere tid i møte. Det er ikke et sekund for tidlig.
Les mer om Bergen.
Superparet skal få en bergenser
Samuel Sahin-Radlingers kjendiskone avslører i tyske medier at hun er gravid og at hun flytter til Bergen. Branns førstekeeper er som kjent gift med den tysk-tyrkiske superstjernen Sila Sahin (32).
Les mer om Bergen og Sila Sahin.
Kvinne siktet for drapsforsøk løslatt fra varetekt
En 31 år gammel kvinne som er siktet for drapsforsøk på ektemannen, er løslatt fra fengsel etter å ha sittet fire måneder i varetekt. Kvinnen ble i Bergen tingrett løslatt onsdag, skriver Bergensavisen.
Les mer om Bergen og Bergensavisen.
Superparet skal få en bergenser
Samuel Sahin-Radlingers kjendiskone avslører i tyske medier at hun er gravid og at hun flytter til Bergen.
Les mer om Bergen.
Iskald luft fra Sibir gir sprengkulde: Kan bli 15 minusgrader i Bergen!
Vi går mot iskalde tider i Bergen. - Dette er uvanlig, og det kommer til å bli langvarig. Det konstaterer statsmeteorolog Frode Hassel til BA fredag kveld. - Det kan bli litt dryss med snø og nedbør i helgen.
Les mer om Bergen, Frode Hassel og Sibir.
Iskald luft fra Sibir gir sprengkulde: Kan bli 15 minusgrader i Bergen!
Vi går mot iskalde tider i Bergen. – Dette er uvanlig, og det kommer til å bli langvarig.
Les mer om Bergen og Sibir.
Bergen 2017 legger skylden på Possibility
I et brev sendt til Bergen 2017s kreditorer fredag går styreleder Mona Hellesnes langt i å legge skylden for sviktende inntekter på Possibility.
Les mer om Bergen og Possibility.
KrF-profil inspirerer De Kristne
KrFs varaordfører i Bergen, Marita Moltu, er blant trekkplastrene på «inspirasjonshelg» hos konkurrenten Partiet De Kristne (PDK). KrF-topper i vest er overrasket - selv oppgir Moltu at det kun handler om å holde et foredrag om barnevern.
Byen er Bergen. Og laget går på skøyter.
PYEONGCHANG (VG) Skøytemiljøet kom til at det hadde vært litt for mye synsing rundt sprint. Nå er det bare å krysse fingrene for at det lykkes å beholde analytikeren bak medalje-revolusjonen.
Les mer om Bergen.
Tiltalt for overgrep mot 13-åring
En mann er tiltalt for flere overgrep mot en 13 år gammel jente. Overgrepene skal ha skjedd i Bergensområdet i mai 2011, da mannen var 21 år gammel. Saken skal opp i Bergen tingrett i mai.
Les mer om Bergen og Bergensområdet.
– Redd for å bli overkjørt av LO
– Jeg tror det ikke før jeg ser det, sier Roar Abrahamsen. Fagforeningskjempen sloss for forbundsvise oppgjør med sitt Fellesforbundet i front. Fredag var det tema på en svær konferanse i Bergen.
Mann tiltalt for overgrep mot jente (13)
Jenten skal ha blitt utsatt for flere overgrep. Forholdene skal ha funnet sted i Bergen og omegn i perioden fra 8. til 18. mai 2011. Jenten var da 13 år gammel. Mannen var 21 år på det tidspunktet.
Les mer om Bergen.
Slik kan ein ha det i vinterbyen Bergen
I lause lufta over byen svevar Asbjørn Hellås (32) frå Bønes. I skuggane der nede ligg Storelungeren og Smålungeren og Vågen og Fisketorget.
«Kronprins Haakon» blir forsinket - dåpen i Tromsø utsettes
Forskningsfartøyet «Kronprins Haakon» skulle døpes i Tromsø i mars. Nå blir dåpen utsatt. I januar ble Norges nye isgående forskningsfartøy «Kronprins Haakon» vist fram i Bergen. Etter planen skulle skipet døpes i hjemhavnen Tromsø i mars.
Les mer om Bergen og Tromsø.
Rykket ut til melding om barn på utrygg is
Politet har fått melding om barn på Liavatnet i Bergen vest. – Isen er ikke trygg, advarer politiet.
Les mer om Bergen og Liavatnet.
Rykket ut til melding om barn på utrygg is
Politet har fått melding om barn på Liavatnet i Bergen vest. - Isen er ikke trygg, advarer politiet. - Barn oppholdt seg på isen cirka 20-25 meter fra land, sier operasjonsleder Tatjana Knappen, operasjonsleder i Vest politidistrikt.