Bibel


Denne bibelskatten har frimurerne innelåst i et skap

I et brannsikkert skap hos frimurerne i Skien ligger en bibel fra 1589. En klausul sier at den skal gis til en av Porsgrunns kirker, dersom den skulle brenne og de gamle biblene bli

Les mer om Skien.

Ville bli jurist, ble prest

Einar Gelius er i ferd med å pakke ned prestekappe, bibel og joggesko. Han forlater Sørlandet til fordel for en trang dal i innlandet. Første mai begynner han som sogneprest i Lom i Gudbrandsdalen

Les mer om Gudbrandsdalen, Lom og Sørlandet.
Ville bli jurist, ble prest

Einar Gelius er i ferd med å pakke ned prestekappe, bibel og joggesko. Han forlater Sørlandet til fordel for en trang dal i innlandet. Første mai begynner han som sogneprest i Lom i Gudbrandsdalen

Les mer om Gudbrandsdalen, Lom og Sørlandet.
Etter kirkemøtet

Her er ikke jøde eller greker, her er ikke slave eller fri, her er ikke mann og kvinne. Dere er alle n i Kristus Jesus står det i min Bibel. Men her er altså noen av oss som er homofile.

Les mer om Bibel.

Macho-tragedie, blodsbånd, bibel

Martin Luther Kings barn krangler om fredsprisen

NEW YORK (Aftenposten): De tre barna til borgerrettsforkjemperen må møtes i retten for å finne ut av hva de skal gjøre med farens to kjæreste eiendeler - en bibel og Nobels fredspris.

Martin Luther Kings barn krangler om fredsprisen

NEW YORK (Aftenposten): De tre barna til borgerrettsforkjemperen må møtes i retten for å finne ut av hva de skal gjøre med farens to kjæreste eiendeler – en bibel og Nobels fredspris.

Håper på nordisk gourmet-bibel

I et brev til en rekke topprestauranter i Norge og Sverige avsløres det at Michelin-guiden til våren 2014 skal lansere The Michelin Guide to Nordic Countries.

Kven fortel tanken kva den skal tenkje?

Påstandar frå Sverre Opedal og Valerie Kubens om kyrkje og bibel har fått grundige svar, men nokre grunnleggjande spørsmål ligg att. Filosofisk sett er førstepersons-perspektivet eit

Les mer om Sverre Opedal.
Biblia Pauperum Nova

Modigere prosjekt skal man lete lenge etter: Her er en ny bibel for de fattige i ånden. Anbefal Tweet +1 Send epost , kl. 15.07. Tradisjon og innovasjon.

Les mer om Send.
Så lett er det å lure seg selv

Placebodefekten er enda en bibel for de skeptiske. ANMELDELSE: Gunnar Tjomlid er aktivist i det løse, internasjonale fellesskapet som kalles skeptikere.

Fann gammal bibel på stabburet

I mange år har den 400 år gamle bibelen lege til pynt på ein benk i Balestrand. No skal alle som vil få sjå den.

Les mer om Balestrand.
Gammel tante vond å vende

Noen ganger er det nødvendig å bryte første bud i redaktørens bibel: Kluss ikke med avisen!

Gammel tante vond å vende

Noen ganger er det nødvendig å bryte første bud i redaktørens bibel: Kluss ikke med avisen!

Sender stevnekollekten til misjonen

Båt og Bibel: NMS familiestevne på Hjelmeland ved Stavanger, 12.-`21. juli. Sarons dal: Troens Bevis sommerstevne i Sarons Dal, kvinesdal, 13.-`21. juli.

Les mer om Bibel, Hjelmeland og Stavanger.
Finsk minister skaper strid etter bibel-uttalelse

Helsingfors (NTB-FNB): Den finske innenriksministeren Päivi Räsänens (Kristeligdemokratene) møter motbør etter å ha sitert et bibelvers om å sette Gud foran loven.

Les mer om Gud.
Bibel-app lastet ned 100 millioner ganger

Siden 2008 har Youversion Bible App blitt lastet ned over 100 millioner ganger. - Målet er at appen skal bli mer populær enn Facebook, sier amerikansk pastor.

-` Har bevart norsk oversettertradisjon

Lansert 21. juni 1988 på forlaget Norsk Bibel AS, eid av blant andre Lunde, Sambåndet og Filadelfiaforlaget.

Blasfemidømt for å brenne bibel

En domstol i Egypt har dømt en muslimsk fjernsynspredikant til elleve års fengsel etter at han satte fyr på en bibel.

Les mer om Egypt.
- En LP-plate skal behandles som en bibel

Forfatter Lars Saabye Christensen stiller krav til «Beatles-skuespillere.

En kvinnes vrede: Stillefurting

En kvinne har så mange forskjellige lag med sinnsstemninger at det er helt umulig å finne fram. Klemmen er halvhjertet. Blikket er slørete. Og stillheten sier mer enn en halv bibel.

Den heldige ånd

I Stein Winges bibel er Bjørn Sundquist Gud og Frank Kjosås Jesus. Tweet Print Annonse Stein Winge (71) Regissør og skuespiller. Utdannet ved Teaterhøyskolen i Oslo. Slo igjennom med

Velbrukt ord

Du har kanskje sett ein verkeleg velbrukt bibel. Dei tynne blada er vende gong etter gong. Vigdis Berland Øystese Somme av dei er bortslitne så berre delar av sidene er leselege.

Flest vil lese om kjærlighet i Bibelen

Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt. Disse ordene fra kjærlighetens høysang er de mest leste på bibel.no.

Les mer om Bibelen.
Lokalhistorisk bibel

PRIMUS MOTOR: Ola Jonassen har vært sentral i arbeidet med årboka St. Olavs Vold, en bok med spennende og variert lokalhistorie. Foto: Tobias Nordli SLIK SER BOKEN UT: Borgarsyssels
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05