Bibel


Lanserer kampskrift-bibel mot fattigdom

3.000 vers om fattigdom og rettferdighet er gulet ut i ny bibelutgave fra forlaget Verbum. Boken kan nok oppfattes politisk, men forhåpentligvis ikke partipolitisk, sier forlagssjefen.

Les mer om Verbum.

Nordmenns forhold til bibel, bønn og tro

Her er bakgrunnstallene for spørreundersøkelsen InFact gjorde for Dagen i desember 2014.

Les mer om Dagen og InFact.
Ønsker mer makt til biskopene

Teolog og redaktør frykter opprivende og skitten valgkamp på siden av bibel og bekjennelse når nytt kirkemøte skal velges. Tidligere kirkerådsledere forstår bekymringen, men forsvarer demokratiet.

Den lille bibel er nettets mest populære vers

For så høyt har Gud elsket verden... er mer lest enn Kjærligheten utholder alt....

Les mer om Gud og Kjærligheten.

Ruller ut «bibel med gamle biler

Husker du den bilen? Stein Inge Stølen stiller spørsmålet, som forfatter av boka «Norske favoritter fra gullalderen 1950-80.

Les mer om Norske.
Jeg åpner min bibel, der står: Vær rosa!

I prinsessebokas framstillinger reduseres kvinnene til dydsmønstre. Foto: Hermon Forlag har nylig utgitt boken Prinsesser i Bibelen. Jarle og Karina Waldemar har bearbeidet boken fra amerikansk.

Håper på sakte-Bibel på NRK

Når den siste salmen tonar ut frå NRK søndag, kan det vere ein sjanse for kanalen vil satse på Bibelen minutt-for-minutt.

Les mer om Bibelen og NRK.
Vet alt om verdien av en bibel

Når nordkoreanske Hye møter norske ungdommer, prøver hun å få dem til å forstå hvor heldige de er som kan fortelle om troen til vennene sine. Hye er en sjelden fugl. Hun er oppvokst i en av Nord-Koreas få, kristne familier.

Les mer om Hye.
KrF-skuta på feil kurs

Vi veit at det framleis er mange solide kristne som kjenner sin Bibel i KrF, men eg kan ikkje sjå det annleis enn at desse er med på å gi legitimitet til den normlause politikken som partiet no fører.

Les mer om Bibel og KrF.
Veivesenet om sin nye store bibel: Skulle aldri vært utgitt

Verdien av norske veier skal beregnes etter ny modell. Det har ikke Veivesenets ferske håndbok fått med seg. Veivesenet legger seg flate.

Sesongens bibel er klar

- Sesonginformasjoner Langrenn inneholder generell informasjon om kommende sesong (junior/senior), samt informasjon om uttak til internasjonale konkurranser, forteller Skiforbundet til Langrenn.com.

Les mer om Langrenn.com og Skiforbundet.
Jeffrey Fowle ble fengslet i Nord-Korea for å legge igjen en bibel

Jeffrey Fowle ble sluppet fri etter seks måneder.

Les mer om Nord-Korea.
Dei ureine på strilelandet

RADØY: Ein bibel, eit stearinlys, ei mugge og eit vaskefat.

Pastor byttet bibel med pistol - tok pakketyv

Da pastor Benny Holmes oppdaget at pakkene han fikk levert på døren forsvant, tok han saken i egne hender.

Sorgmunter perle

En deilig livlig sorgmunter bok om en bokhandel med sjel. En riktig bibel for boknerder, like sjarmerende som Kardemomme by. FORFATTEREN: Gabrielle Zevin. Er du glad i å lese bøker,

Les mer om Kardemomme.
Evig liv

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt men ha evig liv. Den lille bibel Einar

Les mer om Einar og Gud.
Bibel-aksjon i Finnmark i rute - Dagen.no

1,2 av de 2 millioner kronene som trengs for at alle fylkets 33 000 husstander skal få boka, er kommet inn. Men ikke alle er begeistret. Vårt nordligste fylke har nøyaktig 32 536 husstander

Les mer om Dagen.no og Finnmark.
Se vår serie The Rules med Jonas Strømberg

Over hele verden finnes det syklister som følger et helt spesielt sett med regler. Velominatis - The Rules er en bibel for mange, både proffer og amatører. Se alle episodene nederst!

Så ikke foreldrene igjen

Anna Kurkkio måtte, som svært mange andre foreldre i Tornedalen, sende barna over grensen til ei bedre framtid i Norge. Som en av få mødre fikk hun kontakt med barna sine igjen, viser unike brev som ble funnet i en bibel.

Les mer om Norge og Tornedalen.
Stoppet bibelturist

Nordkoreanske myndigheter har anholdt en amerikansk turist for å ha lagt igjen en bibel på et hotellrom, melder AFP. Nord-Korea slår spesielt ned på kristne aktiviteter, og en rekke

Les mer om AFP.
Til Kleppa om bibeltroskap

Til Johannes Kleppa. Jeg ser av det du skriver i Dagen at du ønsker å være bibeltro. Det samme ønsker vel enhver troende bibelleser. Men hvordan kan det da ha seg at kristne kommer til så forskjellige resultater når de leser den samme bibel ?

Les mer om Dagen.
Nostalgiske språkforslag

Heller ikke forfatterne som deltok, ønsket at Bibelen skulle være et språklig museum Etter at Bibelselskapet lanserte Bibel 2011, ble det forbausende stille.

Litt av hvert på `loppis`

Bestemor Laila kjøpte sykkel og tre år gamle Kiri fant drømmeslottet. Prest Maria Ådland Monger fant en gammel Bibel med tørkede blomster i. Drøbak-Frogn Skolekorps sørget for yrende

Les mer om Bibel og Kiri.
Denne bibelskatten har frimurerne innelåst i et skap

I et brannsikkert skap hos frimurerne i Skien ligger en bibel fra 1589. En klausul sier at den skal gis til en av Porsgrunns kirker, dersom den skulle brenne og de gamle biblene bli

Les mer om Skien.
Ville bli jurist, ble prest

Einar Gelius er i ferd med å pakke ned prestekappe, bibel og joggesko. Han forlater Sørlandet til fordel for en trang dal i innlandet. Første mai begynner han som sogneprest i Lom i Gudbrandsdalen

Les mer om Gudbrandsdalen, Lom og Sørlandet.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17