Bibelen

Bibelen formaner oss til å bryte med vranglærerne

Under synspunkt i Dagen for 15. mars var det trykt et innlegg fra Frimodig kirkes årskonferanse 12. mars. «Teologi til konfliktbruk» av prof. Knut Alfsvåg ved VID, studiested Misjonshøgskolen. Og i Dagen for 16.

Kildekamp om Maria Magdalena

Populærkulturen omfavner alternative evangelier for å fortelle om Maria Magdalena. - Vi skal være glad for at disse tekstene ikke står i Bibelen, mener teolog og feminist. Maria Magdalena har for alvor inntatt populærkulturen.
Les mer om Bibelen og Maria Magdalena.
Lettvinte påstander om Bibelen
Marianne Bergvalls kronikk 6. mars, «Farvel gud - velkommen Jesus», renner over av lettvinte påstander om arkeologi, Bibel og Jesus.
Les mer om Bibel, Bibelen og Farvel.
Avisen Dagen - Burde ikke være et talerør for synd og løyn
Helt siden 24 april i 2016, har følgende homo artikkel stått som et av Avisen Dagens mest leste leserinnlegg: «Hvor i Bibelen står det at homofili og lesbiske som lever i partnerskap er synd?» (At de som forsvarer denne synden er de som
Les mer om Bibelen og Burde.

Bibelen - Guds tanker?

Bibelen kalles ofte «Guds ord». Konservative oversettelser har gjerne «Guds ord» på forsiden av Bibelen. Og i Folkekirken sies det både før og etter bibellesningene at det er «Herrens ord» vi får høre.
Les mer om Bibelen og Folkekirken.
Disse navnene er mest populære
Bølgen av guttenavn fra Bibelen er ikke over. Seks av de ti mest brukte guttenavnene i fjor var bibelnavn, mens stadig færre barn blir døpt. Bibelnavn fortsatt populært, men vi er mindre kristne, skriver Statistisk sentralbyrå.
Les mer om Bibelen og Statistisk.
Bibelske guttenavn topper navnestatistikken for 2017
Seks av de ti mest populære guttenavnene i 2017 var navn fra Bibelen, men stadig færre barn blir døpt, viser statistikk fra SSB.
Les mer om Bibelen og SSB.
Bibelnavn fortsatt populært, men vi er mindre kristne
Bølgen av guttenavn fra Bibelen er ikke over. Seks av de ti mest brukte guttenavnene i fjor var bibelnavn, mens stadig færre barn blir døpt.
Les mer om Bibelen.
Bibelen, - Guds tanker?
Trøndelag og Telemark: Det skjedde på Lifjell i 1975. En ung mann på 20 år. Oppvokst i Trøndelag og påvirket av en fest og drikkekultur. Men preget på dypet av hippiebevegelsen fra USA og ungdomsopprøret fra 1968.
Les mer om Lifjell, Telemark, Trøndelag og USA.
Som å gå attende i tid
Meiner du Bibelen skal tolkast direkte, og er på jakt etter ein familie i Oslo lik den på bedehuset heime, er Misjonssalen absolutt verdt å testa. Vårt Land starter ny serie med anmeldelser av gudstjenester hver mandag.
Les mer om Bibelen, Misjonssalen og Oslo.
Homo og Kristendom
Hei Ser jeg har fått tilbakemeldinger om at folk er lei av dette med homofobi og slikt Norge er et kristent land fortsatt og Bibelen er det vi forholder oss til Der står det klart at menn som ligger med menn er helt forkastelig og
Les mer om Bibelen, Der, Kristendom og Norge.
De behandler bibelen som en norskstil
Det gamle testamentet er kladden med feil og mangler. De lener seg på Det nye testamentet, stilen Paulus korrigerte og førte inn, når Guds egne ord blir for utdaterte. Kva er det med Agder-regionen?
Les mer om Agder-regionen og Det.
De behandler bibelen som en norskstil
Det gamle testamentet er kladden med feil og mangler. De lener seg på Det nye testamentet, stilen Paulus korrigerte og førte inn, når Guds egne ord blir for utdaterte.
Les mer om Det.
Bibelen lever – i hverdagsspråket
Å snakke som de første kristne er ikke noe hokus pokus. Vi gjør det hver dag, forklarer Sylfest Lomheim.
Les mer om Sylfest Lomheim.
Åpen Folkekirkes forsøk på bibeltolking
I Dagen 24. januar finner vi en artikkel med overskriften «Å ta Bibelen på alvor», av Gard Sandaker-Nielsen, leder av Åpen folkekirke og Oslo bispedømmeråd, og Kristin Gunleiksrud Raaum, leder i Kirkerådet og styremedlem i Åpen folkekirke,
Kamp
Ingen skal nekte for at kristenlivet er en kamp. Det sier Bibelen tydelig. Vi kan likevel misforstå, og kjempe en kamp som ikke er vår. For først og fremst handler det om en kamp som allerede er vunnet.
Les mer om Bibelen.
Klart for nye Guide Michelin Nordic - bibelen for mange matelskere: - Alle tror den får stjerne i morgen: Bortgjemt Oslo-restaurant ser ut som et forlatt kontor
Dansk kokk fornyer fransk kokkekunst bak Colosseum kino. (Dagbladet): - A' L'aise, sier Bent Stiansen på restaurant Statholdergaarden. - A'L'aise, gjentar Mikael Svensson på restaurant Kontrast.
Strid om nye boligsalgstall: – Tolker statistikk som fanden leser bibelen
Færre selger boligen selv og bruken av eiendomsmegler er høyere enn på lenge, viser tall fra Finn. Det er imidlertid strid om hvordan tallene skal tolkes.
Les mer om Finn.
Strid om nye boligsalgstall: – Tolker statistikk som fanden leser bibelen
Færre selger boligen selv og bruken av eiendomsmegler er høyere enn på lenge, viser tall fra Finn. Det er imidlertid strid om hvordan tallene skal tolkes.
Les mer om Finn.
To ting
Den som tror på Sønnen har evig liv, men den som ikke vil tro på Sønnen, skal ikke se livet, men Guds vrede blir over ham. (Johannes 3,36) «Det er så mye i Bibelen jeg ikke forstår, og som jeg synes er så underlig», hører man ofte folk si.
Les mer om Bibelen og Sønnen.
To norske blant verdens beste ølbryggerier
Lervig Aktiebryggeri i Stavanger og Nøgne Ø i Grimstad er ifølge «øl-bibelen RateBeer blant verdens 100 beste håndverksbryggerier. – Dette betyr enormt mye for oss, mener Anders Kleinstrup hos Lervig.
«Bibelen vil neppe hjelpe Arbeidarpartiet ut av krisa
Ap bør finne fram igjen «Tillitsmannen, seier avgått partitopp. Kor godt held eigentleg partibibelen seg?
Slipper tre stjerner
Mandag kommer 2018-utgaven av gourmet-bibelen – for første gang uten en fransk restaurant pent ba om å slippe.
Viser frem tatoveringene mens han leser bibelen
Justin Bieber kan det å multitaske.
Mener Bibelen har blitt oversatt feil
Bibeloversettelsen fra 2011 er ikke oversatt ord for ord fra grunnteksten, hevder Morten Klepp Beckmann. Han har skrevet doktorgradsavhandling om emnet på Universitetet i Agder.