Biler

Null omkomne i fire fylker: Førerløse biler kan halvere ulykkene

Fire fylker har null omkomne, og totalt har tolv færre omkommet på veiene sammenlignet med i fjor. Forskere mener selvkjørende biler potensielt kan halvere antallet omkomne.

Biler skaper kaos

Politiet har rykket ut til en bensinstasjon i Tønsberg etter melding om at flere amerikanske biler lager trafikkaos og sperrer for kunder.
Les mer om Tønsberg.
Ulykkessted er ryddet
På E18 ved Grelland i Holmestrand er ulykkesstedet ryddet og åpen for normal trafikk igjen. Politiet dirigerte trafikken i nordgående løp etter at to biler var innblandet i en påkjørsel bakfra.
Les mer om Grelland og Holmestrand.
Musk vil sende selvkjørende Teslaer på tvers av USA
Fredag fortalte Elon Musk at Tesla vil ha selvkjørende biler med en rekkevidde fra Los Angeles til New York innen utgangen av 2017.
Les mer om Elon Musk, New York, Tesla, Teslaer og USA.

Funnet beruset bak rattet

Politiet oppsøkte en bileier i Andebu etter observasjon fra vitner som opplevde at en bil kjørte vinglete og var nær å kollidere med andre biler. Han ble funnet sovende bak rattet på bilen utenfor bopel og var overstadig beruset. Forholdet anmeldt.
Les mer om Andebu.
E6 stengt ved Nøsttvettunnelen
Sørgående felt av E6 gjennom Nøstvettunnelen er stengt etter en kollisjon mellom to biler. Det er store materielle skader, men begge bilførerne er bevisste, opplyser politiet.
Tunnel på E6 ble stengt etter trafikkulykke
Politiet melder om store materielle skader etter at to biler kolliderte i Nøstvettunnelen sør for Oslo.
Les mer om Nøstvettunnelen og Oslo.
Trafikkulykke på Mjøndalsbrua
To biler er involvert i en trafikkulykke på Mjøndalsbrua. Ingen personer er skadet og redningsbil er på stedet.
Les mer om Mjøndalsbrua.
Kirka må gravlegge parkeringsbøtene
Pårørende som ikke rakk begravelser på grunn av full parkeringsplass, ble et så stort problem at kirka i Lillesand begynte å bøtelegge feilparkerte biler. Det får de ikke lenger lov til.
Les mer om Lillesand.
Tyverier fra biler i parkeringsanlegg
Biler i to forskjellige parkeringsanlegg har fått besøk av uvedkommende lørdag.
Får nyte medbragt på russetreff
Politiet i Lillehammer legger seg på samme linje som Sør-Vest politidistrikt og lar russen nyte medbragt på russetreff. På landstreffet i Lillehammer neste helg vil russen kunne drikke alkohol inne på området hvis de er i biler, bobiler eller telt.
Les mer om Lillehammer og Sør-Vest.
Selvangivelsen: Kjetil Fevang
Kjetil Fevang går i hatt, finskjorte og slips hver dag hele året. Gamle biler, kroppsbygging og gitar er også stas.
Biler på sommerdekk kjører seg fast på Haukelifjell
E134 over Haukelifjell er fredag kveld stengt. Beskjeden fra Vegtrafikksentralen er klar: - Har du sommerdekk på bilen, hold deg borte fra fjellovergangene.
80 måtte snu
Politiet stoppet totalt 80 biler med sommerdekk på E134. Ingen av bilene fikk fortsette på grunn av mye snø i veibanen ved Medheia. Senere på kvelden har føret bedret seg og politiet lar folk passere også med sommerdekk.
Les mer om Medheia.
Får ikke kjøre med sommerdekk
Politiet på Kongsberg vil nå stanse alle kjøretøy i Sagrenda. Biler med sommerdekk blir returnert og får ikke kjøre videre. Årsaken er at det er snø i veibanen på Meheia på E 134 og kjøretøy med sommerdekk har store problemer og skaper trafikkaos.
Les mer om Kongsberg, Meheia og Sagrenda.
Flere kjøretøy i sammenstøt i Okstadbakken
Campingvogn og flere biler involvert i hendelsen øverst i Okstadbakken i Trondheim.
Les mer om Okstadbakken og Trondheim.
Vinterføre på Fv 32
På Fv 32 i Vestfold og Telemark er det kraftig snøvær og vinterføre over Vindfjell mellom Steinsholt og Siljan, melder Statens vegvesen. De advarer mot å kjøre med sommerdekk. Det er det likevel flere som gjør, og endel biler står fast og trenger bergingshjelp. Brøytebilene kjører kontinuerlig.
Tre biler involvert i bilulykke
Det har vært en bilulykke på E 39 ved Brennåsen i Songdalen i østgående retning. Tre biler er involvert og det er ikke meldt om alvorlig personskade. Nødetatene er på stedet, opplyser politiet.
Les mer om Brennåsen og Songdalen.
Fv 32 åpnet etter brøyting
Fv 32 Skiensvegen er åpnet igjen mellom Steinsholt og fylkesgrensa til Telemark etter at flere biler satt seg fast pga. snødekt vegbane. Strekningen er nå brøytet, melder Statens vegvesen. Men det er fortsatt vinterføre.
To biler stjålet
Ifølge politiet i Vestfold er to biler stjålet i Tønsberg i løpet av det siste døgnet. En bil er stjålet på Sem og en rød Mazda 323 F er stjålet på Ilebrekke.
Fire til sjukehus
Fire personer ble sendt til Kongsvinger sjukehus for sjekk etter en bilulykke i forbindelse med en elgpåkjørsel på riksveg 2 i Eidskog. To biler var involvert.
Les mer om Eidskog og Kongsvinger.
Ingen større personskader
Politiet i Follo har nå oppdatert med at det er to biler som har frontkollidert på fylkesvei 128 i Eidsberg. Det skal ha vært n person i hver bil, men det skal ikke være snakk om alvorlige personskader. Politiet mistenker at en av førerene er ruset.
Les mer om Eidsberg og Follo.
Snøslaps på E18
Det er vanskelige kjøreforhold på E18 i Aust-Agder, Telemark og Vestfold på grunn av snøslaps i veibanen. På Østerholtheia i Gjerstad har biler stoppet opp på det vanskelige føret, ifølge tips. Brøytebiler er ute, opplyser vegvesenet.
Forza Horizon 3 blir en enda større lekeplass i mai
Bilspillets neste utvidelse introduserer Hot Wheels-inspirerte biler og baner.
Varekonsumindeksen, mars 2017
Varekonsumindeksen viser utviklingen i husholdningenes konsum av varer. Statistikken bygger på detaljomsetningsindeksen, førstegangsregistrerte biler, elektrisitetsstatistikk og tilsvarende statistikker, og beregnes på indeksform.