Birkebeinerløpet

«Da løpingen ble vond og vanskelig, tok jeg rådet jeg fikk fra en olympisk mester på alvor

BLOGG: Sprek-journalist Anne-Marit Dahl trente seg opp til Birkebeinerløpet.
Les mer om Birkebeinerløpet.

Veronika har vunnet Birkebeinerløpet fire ganger. Her er hennes fire hemmeligheter

Røtter, steiner, skogsveier, grus, 21 kilometer.
Les mer om Birkebeinerløpet.
Sterke tider i Oslo Maraton
Anne-Berit Vangen, her under Birkebeinerløpet, løp fort i Oslo hvor hun debuterte på helmaraton med tiden 3.07,08. Foto: Morten Aasen Line Foss og Anne-Berit Vangen, begge fra Lillehammer,
Mor og datter møttes til hard kamp i Birken
Mamma Anne og ynstedatteren Bente møttes til tøff duell i Birkebeinerløpet. I FORM: Bente Størmer Steira og mamma Anne er begge både kvikke i beina og utholdende. Det er ikke mange som holder følge med de tidligere tanadamene. Foto: Svein H .

Beste helgelending

Bjørn Arve Bønå har gjort det bra i løpskarusellen på Sør-Helgeland. Fort gikk det også med Vevelstad-gutten i Birkebeinerløpet. Bjørn Arve Bønå kom i mål som beste helgelending i Birkebeinerløpet
Så mange deltok i Birken
Med Birkebeinerløpet og LandeveisBirken på programmet, var det folkefest i lillehammerland nå i helgen. - Flott vær og gode forhold satte rammen, forteller Birken til Langrenn.com.
Til topps i Birkebeinerløpet
Lisa Kvamme fra Songe i Tvedestrand vant lørdag i Birkebeinerløpet på Lillehammer. Lisa Kvamme fra Songe tok gull i Bik/rkebeinerløpet lørdag. Lisa Kvamme gjennomførte et sterkt løp.
Hilde vant Birken
Hilde Borkmo fra Namsos var klart raskest i sin klasse, og fikk dermed sin aller første seier i Birkebeinerløpet i Lillehammer lørdag. FØRSTE SEIER: Namdal LK-løper Hilde Borkmo tok
Seiersreprise i Birken
Veronika Blom fra Vidar og Weidu Negash Gebretsadik fra BUL, vant dame- og herreklassen i Birkebeinerløpet, akkurat som i fjor. Veronika Blom vant for tredje året på rad. Foto: Morten
Strålende forhold i Birkebeinerløpet
Thomas Holmestad Foto: Tommy Gullord Marte Mæhlum Johansen Foto: tommy Gullord Birkebeinerløpere i innspurten.
Brødreduell fra Hernes IL i Birkebeinerløpet
Bare to minutter skilte brødrene, og det var yngstemann som stakk av med seieren. SE VIDEO AV BRØDRENE I ØVERSTE VINDU - Det har vært en fin tur. Slitsom, men bra, kunne Lars Enger forklare etter målgang.
Les mer om Birkebeinerløpet og Det.
Eide Pedersen blant de beste i Birkebeinerløpet
Team Coop-løper og tidligere vinner av Birkentrippelen, Morten Eide Pedersen, var svært nære pallen da Birkebeinerløpet gikk av stabelen lørdag.
Birkebeinerløpet med Falla på 4.-plass
OL-vinner Maiken Caspersen Falla endte høyt oppe på resultatlista under lørdagens Birkebeinerløp på Lillehammer.
Resultater Birkebeinerløpet 2014
Folkefesten Birkebeinerløpet gjennomføres med rundt 10.000 påmeldte løpere lørdag 14. juni 2014. Resultater oppdateres gjennom dagene.
Birkebeinerløpet samler 10 000 deltakere
Birken forbindes i et historisk perspektiv først og fremst med Birkebeinerrennet, og i nyere tid også med Birkebeinerrittet, men nå er lillebroren Birkebeinerløpet i ferd med å vokse seg snart like stor - Arrangørene har nemlig nær 10.000 påmeldte til lørdagens løp.
Dette er Birkebeinerløpet 2014
Birkebeinerløpet med tilhørende arrangementer går i år lørdag 14. juni. Disse 5 konkurransene inngår i joggeskoutgaven av Birken:
Les mer om Birkebeinerløpet og Birken.
OL-heltene Falla og Hattestad i Birkebeinerløpet
De begge vant OL-sprinten i Sotsji sist vinter, neste helg stiller de til start blant over 9.000 løpere i den 17. utgaven av den 21 kilometer lange løpeutgaven av Birken.
Slik er Birkebeinerløpet 2014
Birkebeinerløpene arrangeres i år lørdag 14. juni 2014 og dette er de 5 konkurransene som inngår i år:
Les mer om Birkebeinerløpet.
Birken snur i lisenssaken etter sterke reaksjoner
Deltakerne slipper å betale lisens - arrangørene tar regningen. 14. juni står 8000 Birkebeinerløpet-deltakere fra hele landet på startstreken. Men i forkant av løpet har ett tema skapt
Birken snur i lisenssaken
Etter å ha fått mange reaksjoner fra påmeldte løpere, snur arrangørene av Birkebeinerløpet. 8000 deltakere slipper å betale ekstraavgift for å få delta.
Les mer om Birkebeinerløpet.
Lisens for Birkebeinerløpet dekkes av Birken
Det har vært en del frem og tilbake på grunn av ny lisensordning, men siste nytt fra arrangørene av Birkebeinerløpet er at de og Friidrettsforbundet har blitt enige om at Birken dekker lisensen.
Løper for medaljer
Kjell Vidar Norheim og Gunnar Thrana løper for medaljer i NM og Nordisk mesterskap. Gunnar Thrana med en sterk sjetteplass i Birkebeinerløpet på Lillehammer.
Skal ta trippelen
Lørdag er det klart for Birkebeinerrittet, og fem damer fra Helgeland er klare for å fullføre trippelen etter Birkebeinerrennet og Birkebeinerløpet. TRIPPEL: De konkurrerte i Hattrennet
Solide prestasjoner i Birken
Av Ivar Løvland, FRIIDRETT: Flere lokale løpere hevdet seg godt i Birkebeinerløpet på Lillehammer. To løpere kom sågar på seierspallen i sine klasser. GODT HALVLØP: John Grønås fra Storsteinnes ble nest best i sin klasse på Halvbirken.
Sømna-veteran imponerte
Gunnar Thrana imponerte da han løp inn til sjetteplass i en stor og sterk 50-54-årsklasse i Birkebeinerløpet. Gunnar Thrana med en sterk sjetteplass i Birkebeinerløpet på Lillehammer.