Biskop

Gunnar Stålsett om skolegudstjenester: – Jul og tvang hører ikke godt sammen

Fra pensjonisttilværelsen ber eks-biskop og nordavind Gunnar Stålsett (82) om et internt oppgjør med muslim- og jødehat i Kristen-Norge. Og taler imot tvang på skolegudstjenester og KRLE.

Priser seg lykkelig over søndagsfri romjul

– En romjul uten søndag, slik vi får nå, er på et vis en velsignelse for prestestanden, sier Nidaros-biskop Herborg Oline Finnset.
I 1976 ble 22 år gamle Bernt innsatt i det russiske skrekkfengselet: - De puttet farmasøytiske midler i maten
Biskop Bernt Eidsvig reiste aldri tilbake til Lefortovo. Nå håper han at det går bra med spiontiltalte Frode Berg.
Les mer om Bernt, Frode Berg og Lefortovo.
– Hver jul kom flaska først
Hun vokste opp i et alkoholisert hjem, ble biskop i 2003 og nå er hun talsperson for barn som vokser opp i et hjem preget av alkohol- og rusmisbruk.
Les mer om Hver.

Tok opp skamfølelse og maktovergrep da hun ble vigslet

Den tidligere bymisjonspresten Kari Veiteberg fra Stord ble vigslet til ny biskop i Oslo i dag. I Oslo domkirke tok hun et oppgjør med trakassering og maktovergrep.
Les mer om Kari Veiteberg, Oslo og Stord.
Gatepresten fra Bergen viet som ny biskop i Oslo: Tok opp skamfølelse og #Metoo
Den tidligere bymisjonspresten fra Bergen, Kari Veiteberg, ble vigslet til ny biskop i Oslo søndag. Et budskap om å sette ord på krenkende oppførsel gikk igjen i prekenen.
Les mer om Bergen, Kari Veiteberg og Oslo.
Oslos nye biskop tok opp skamfølelse og #Metoo
Den tidligere bymisjonspresten Kari Veiteberg ble vigslet til ny biskop i Oslo søndag. Et budskap om å sette ord på krenkende oppførsel gikk igjen i prekenen.
Les mer om Kari Veiteberg og Oslo.
Ny biskop vigslet i Oslo
I dag ble Kari Veiteberg vigslet til ny biskop i Oslo. Hun var bymisjonsprest i Kirkens Bymisjon da hun ble nominert til biskop. Veiteberg snakket om #Metoo og sa det er mange som har god grunn til å skamme seg, for å si det forsiktig. Se video:
Les mer om Kari Veiteberg og Oslo.
Går sammen mot Hanvold
– Koblingen mellom helbredelse og betaling som Visjon Norge formidler er mildt sagt tvilsom, sier biskop i Nidaros, Herborg Oline Finnset.
Tunsberg-biskop får støtte
Biskopkollegaer støtter Per Arne Dahl, som nylig kritiserte praksisen til TV-kanalen Visjon Norge. Flere biskoper tar nå avstand fra det de mener er en sammenblanding av løfter om helbredelse og innsamling av penger. Visjon Norge-pastor Jan Hanvold avviser at de tar betaling for bønn. Han sier de mottar gaver på samme måte som kirken tar kollekt.
Biskop kritiserer Visjon Norge
Biskop i Tunsberg Per Arne Dahl, har fått mange bekymringsmeldinger om helbredelsene som tilbys på TV-kanalen Visjon Norge, skriver VG. – At vi samler inn penger, er ikke annerledes enn at kirken tar kollekt, sier pastor Jan Hanevold til Drammens Tidende som først omtalte saken. Det var i et innlegg på Facebook at biskopen tok et kraftig oppgjør med praksisen i den kristne TV-kanalen.
Biskop med hard kritikk av betalt helbredelse hos Visjon Norge
Biskop Per Arne Dahl har fått mange bekymringsmeldinger om helbredelsene som fremmes på den kristne TV-kanalen Visjon Norge. TV-pastor Jan Hanvold svarer at de aldri blander penger og frelse.
Søndag blir hun Oslos nye biskop
En kirke som er åpen for alle, hele tiden. Det er Kari Veitebergs visjon når hun tar fatt på gjerningen som Oslos nye biskop.
I dag var det fest på Hønefoss
Mange hadde tatt turen til den nye kirken i Hønefoss i dag. For i dag ble Himmeltrærne innviet av biskop og prost.
Les mer om Himmeltrærne.
Nye Hønefoss kirken innviet i dag
Den nye Hønefoss kirke ble vigslet i dag. Blant mange var biskop Per Arne Dahl og prost Kristin Moen Saxegaard med på innvielsen av Himmeltrærne. Det var så fullt i kirken at noen måtte stå utenfor. Den gamle kirken brant ned til grunnen i januar 2010.
– Jeg har vært sint på folk i kirken. Ofte.
Kari Veiteberg blir sammenlignet med paven. Men Oslos neste biskop er usikker på om folk vil gidde å høre på henne.
Les mer om Jeg.
Til Kiøbs: To verk av Hans Høyædle Højærværdighed Hr. Biskop Gunnerus
Den 27. november 1767 dukker et kjent navn opp i Adresseavisens faste spalte.
Fjellkirken forringes av høyhus
Biskop Solveig Fiske går i mot planene til Birkebeiner Invest om å bygge et høyhus i Sjusjølia. Det melder Ringsaker Blad. I en høringsuttalese skriver hun at utbyggingen vil føre til en kraftig forringelse av fjellkirkens posisjon og synlighet i landskapet. Bak Birkebeiner Invest står blant andre Arthur Buchardt.
Midt i ørkenen kjempar biskop Thomas ein langvarig kvinnekamp
KULTUR: Biskop Thomas går frå dør til dør for å få egyptiske landsbykvinner til å utdanne seg. No gir han ut bok saman med forfattar Eyvind Skeie.
Les mer om Eyvind Skeie.
Østbesøk
Agder-biskop Stein Reinertsen starter i dag bispevisitas i Risør. Han skal de neste dagene besøke bedrifter, foreninger og menigheter, ifølge irisor.no.
Les mer om Risør.
Biskopen sykmeldt til januar
Biskop Ivar Braut gjennomgår en ny øyeoperasjon i midten av november, og han er sykmeldt fram til 7. januar.
30. oktober 1767 - Tre prester ordinert til «Det hellige Præste-Embededet
Under overskriften Adskilligt Nyt kan vi den 30. oktober lese at tre nye prester har blitt ordinert av Hans Høyærværdighed Hr. Biskop Gunnerus:
Gresk ferieparadis raser mot pikante bryllupsbilder – vil avlyse flere hundre vielser
Matthew Lunn (27) og Carly Lunn (34) skulle bare ta et gøyalt bryllupsbilde like ved den gresk-ortodokse kirken fra 1200-tallet. Nå ønsker øyas biskop å avlyse alle fremtidige brylluper.
Les mer om Carly Lunn.
Nazistene ordinerte Ole Johan Kvasnes til biskop i Stavanger
Men Kvasnes i Stavanger og Sigmund Feyling i Egersund var nesten de eneste nazi-prestene i Rogaland.
Ingen tidsgrense på kirkeopphold
Biskop i Agder og Telemark, Stein Reinertsen, sier kirken har rutiner de nå har tatt i bruk for å ta hånd om 17-åringen fra Afghanistan som søker kirkeasyl i Arendal. – Det er ingen øvre grense på hvor lenge han kan oppholde seg i kirken.