Bodø

TUIL-spiller reiser til Bodø onsdag - høyaktuell for Glimt

Steffen Skogvang Pedersen (23) setter seg på flyet til Bodø onsdag morgen. Det kan ende i Glimt-kontrakt.
Les mer om Bodø, Glimt-kontrakt og Glimt.

TUIL-spiller følges tett av Glimt og TIL: - Ønsker avklaring så raskt som mulig

Steffen Skogvang Pedersen er etter det iTromsø kjenner til aktuell for Bodø/Glimt-overgang i vinter. Nå ønsker TUIL å få signert den attraktive 23-åringen snarest mulig.
Les mer om Glimt og TIL.
Tror Bodø sier nei nå
Bodø-ordfører Ida Pinnerød (Ap) går langt i å antyde at de kommer til å legge sammenslåingsprosjektet med Steigen dødt etter kveldens resultat. – Jeg skal selvfølgelig ikke forskuttere behandlingen i bystyret i Bodø, men med et så klart mandat fra folk i Steigen vil et annet utfall overraske meg, sier hun til NRK.
Les mer om Bodø, NRK og Steigen.
Steigen sa nei til Bodø: – Folket har ofret velferden
Leder Fred Eliassen i Steigen Arbeiderpartiet er en skuffet mann etter at innbyggerne i nordlandskommunen sa nei til sammenslåing med Bodø. – Steigen er nærmest konkurs, og nå blir det store kutt, sier han.

Steigen sa nei til Bodø

Da er resultatet etter folkeavstemningen i Steigen klart: 60,9 prosent av innbyggerne sa nei til sammenslåing med Bodø kommune. 37,9 sa ja.
Les mer om Bodø og Steigen.
Steigen sa nei til Bodø
Da er resultatet etter folkeavstemningen i Steigen klart: 60,9 prosent av innbyggerne sa nei til sammenslåing med Bodø kommune. 37,9 sa ja, mens 1,2 prosent stemte blankt. Valgdeltagelsen var på 72 prosent.
Les mer om Bodø og Steigen.
Stort oppmøte i Steigen
I dag har steigværingene stemt over forslaget om at kommunen skal slå seg sammen med Bodø. Resultatet er ikke klart, men valgdeltagelsen er på 72 prosent. Under forrige folkeavstemning i juni var den på nesten 60 prosent. 1524 av 2116 stemmeberettigede har i dag stemt.
Les mer om Bodø og Steigen.
Landligge for fergene
Moskenesferga ligger i ro som en følge av uværet som mandag kom inn Vestfjorden og Lofoten, skriver Lofotposten. Torghatten Nord opplyser at kanselleringene både gjelder Bodø-Moskenes, og Bodø-Værøy-Røst.
Widerøe investerer milliarder i miljøvennlige fly
BODØ (TV 2): Flyselskapet Widerøe har inngått avtale om kjøp av tre nye jetfly.
Ankesak mellom Hurtigruten og Bodø for retten
Mandag starter ankesaken i Hurtigrutens søksmål mot Bodø Havn. Dersom rederiet vinner, kan det bli dyrt for flere havner.
Les mer om Bodø, Bodø Havn og Hurtigruten.
Frykter et jevnt resultat i dagens folkeavstemning
Sist gang sa de nei, men i dag skal innbyggerne i Steigen på nytt stemme over en sammenslåing med Bodø: – Veien videre kan bli usikker dersom resultatet blir jevnt, sier ordfører Asle Schrøder.
Les mer om Asle Schrøder, Bodø og Steigen.
Vinner Hurtigruten kan det bli dyrt for flere havner
Bodø kommune håper på revansj når ankesaken mot Hurtigruten starter mandag. Men taper kommunen, kan flere havner måtte tilbakebetale millionbeløp.
Les mer om Hurtigruten.
Mann angrep samboer
Politiet i Salten rykket natt til søndag ut til Torget i Bodø etter melding om en mann som skal ha slått samboeren sin, skriver Avisa Nordland. – Mannen både slo og tok kvelertak på samboeren sin, sier operasjonsleder Remi Johansen hos politiet til avisen.
Badou kan havne i England
Tidligere Bodø/Glimt-profil Papa Alioune Ndiaye kan være på vei fra tyrkisk fotball til England. Crystal Palace og Everton er blant klubbene som vurderer midtbanespilleren fra Senegal, melder Avisa Nordland, som siterer britiske Daily Mail.
Ordfører måtte selv flys til Tromsø for akutt hjertebehandling
Ordførere i Nordland samler seg om et felles krav om hjertesenter til Bodø. – Det handler om å berge liv, sier Vefsn-ordfører Jann-Arne Løvdahl. Han har selv har opplevd å blitt sendt til Tromsø i ambulansefly.
Over 1000 avvik
I fjor høst ble det gjort kjent at Stormen konserthus og bibliotek i Bodø i løpet av to år har notert over 1000 avvik. Notatet ble imidlertid unntatt offentlighet, men nå har Fylkesmannen i Nordland bestemt at hemmeligholdet var ulovlig, skriver Avisa Nordland.
Nærmer seg byggestart
Nå går arbeidet med nytt rådhus i Bodø inn i en ny fase. Fra og med fredag 13. januar er hele kvartalet definert som en byggeplass, skriver kommunen i en pressemelding. – Vi håper byggearbeidene starter opp i første halvdel av mars og Rådhuset skal stå ferdig i løpet av februar 2019, sier prosjektansvarlig for rådhusprosjektet, Knut Svendsen.
Les mer om Bodø, Knut Svendsen og Rådhuset.
Debattere om Nordland si grøne framtid
BODØ (NRK): Utbygga oljenæring er naudsynt i overgangen til fornybar energi, meiner olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp). – Dette er useriøst, seier miljøaktivist.
Les mer om Nordland.
Kan sentralisering redde Nordland?
BODØ (NRK): Næringslivet slår alle rekordar, men folketalet i Nordland har nesten stogga opp. Nokre meiner eit sterkare fylkessentrum kan vere ei løysing.
Les mer om Nordland.
– Gambler med liv og helse
Mens radiosjefer fra inn- og utland feiret fm-slukkingen i Bodø i går, ble DN med styrelederen i Nordland Fylkesfiskarlag ut i havgapet utenfor Bø i Vesterålen.
Ingen brann
Ifølge 110-sentralen i Bodø hadde eieren av fjøsen på Gjerstad på Leknes selv klart å slå ned branntilløpet før brannvesenet ankom. – Ingen brann, melder de.
Les mer om Bodø og Gjerstad.
Rykker ut til melding om brann
Lofoten brann og redning rykker ut til melding om brann i et strøminntak til en fjøs på Gjerstad på Leknes. – Brannvesenet er på vei, melder 110-sentralen i Bodø.
Les mer om Bodø og Gjerstad.
Forlater stedet
Brannvesenet kunne ikke finne tegn til gasslekkasje i bygget i Sjøgata i Bodø sentrum, og nødetatene velger derfor å forlate stedet. En mulig årsak kan være service på heisene tidligere i dag, skriver politiet i Salten.
Les mer om Bodø, Salten og Sjøgata.
Melding om gasslukt
Nødetatene har rykket ut til Sjøgata i Bodø etter en innkommet melding om gasslukt fra et bygg. Brannmannskap på stedet er i ferd med å lokalisere lukta, men det er foreløpig ikke behov for evakuering. skriver politiet i Salten.
Les mer om Bodø, Salten og Sjøgata.
Nå er FM-nett i Nordland slukket
BODØ (VG) Mens riksradio-Norge er samlet til offisiell slukking av FM-nett på Stormen bibliotek, sitter Kai Nymo i bilen og hører musikk – på FM-radioen.