Bodø

Promillekontroll i Bodø

Politiet har utført promillekontroll på riksvei 80 ved Jensvoll i Bodø. Cirka 30 biler kontrollert ble kontrollert. En fører tatt med inn for blåseprøve, men endte opp med tillatt verdi.
Les mer om Bodø og Jensvoll.

Forsvarsbygg anmelder ansatt

En ansatt i Forsvarsbygg i Bodø er i dag anmeldt til politiet for mistanke om økonomiske misligheter i tjenesten, skriver Forsvarsbygg i en pressemelding. Det er Forsvarsbygg selv som har avdekket forholdene. Saken er relatert til bestillinger foretatt til et firma der den ansatte kan ha interesser. Den ansatte er inntil videre suspendert fra stillingen sin.
Les mer om Bodø og Forsvarsbygg.
En til legevakt
En person er fraktet til legevakt etter en trafikkulykke på Rønvikleira i Bodø. Nødetatene på stedet.
Les mer om Bodø og Rønvikleira.
Innstilte fergesamband
På Fv 17 er fergesambandet Ågskardet-Forøy innstilt grunnet tekniske problemer, melder Statens vegvesen. Og på grunn av dårlig vær er ferga fra Bodø klokken 07 til Moskenes innstilt. Det samme er ferga fra Røst klokken 08.30 og fra Værøy kl 10.15.

Fergesamband innstilt

Fergesambandet Bodø-Røst-Værøy-Moskenes er inntil videre innstilt på grunn av sterk vind, ifølge Statens vegvesen.
Ingen reaksjoner
Politiet i Salten har gjennomført trafikkontroll på RV 80, Grønnåsen og Kleivaveien i Bodø. På Twitter melder de om pen kjøring og ingen reaksjoner.
Mistenker ruskjøring
Politiet mistenker ruskjøring etter at de stanset en bil under en rutinekontroll i Bodø sent onsdag kveld, skriver Avisa Nordland. Føreren av bilen, en mann i begynnelsen av 20-årene, ble tatt med til legevakta for blodprøve.
Les mer om Avisa Nordland og Bodø.
Hjemmeseier for BHK
Bodø Håndballklubb vant 24-23 hjemme mot Drammen i kveld. Bodølaget ligger fortsatt på 6. plass i eliteserien for menn.
Les mer om BHK og Drammen.
Tap for DHK
Drammen håndballklubb tapte 24–23 borte mot Bodø HK i en dramatisk kamp i eliteserien. På stillingen 23–23 brant DHK først en mulighet, før Bodø satte inn 24–23 sju sekunder før slutt. I kampens siste sekund brant DHK en 7-meter og tapte dermed med ett mål.
Les mer om Bodø, Bodø HK og DHK.
Kampene blir viktigere enn treningene på La Manga for Sandnes Ulf
Med to sterke divisjonsrivaler, Fredrikstad og Bodø/Glimt på programmet, blir kampene viktigere enn treningene for Sandnes Ulf under årets Spania-opphold.
Vil kutte nyfødtintensiv i Bodø
For de aller minste pasientene i sykehus-Norge, de for tidlig fødte babyene, kommer det nå forslag om en kraftig sentralisering av tilbudet. Helsedirektoratet vil kutte nyfødtintensiver fra dagens 10, til 4 avdelinger. Går forslaget, som nå er ute påhøring, igjennom må de fortidligfødte i Bodø sendes til Tromsø.
Les mer om Bodø og Tromsø.
Professor: – Kan ikke hevde at folk i Nordland dør fordi man ikke har et PCI-tilbud i Bodø
Hjertespesialist, professor ved NTNU i Trondheim og faglig leder i Norsk hjerteinfarktregister, Kaare Harald Bønaa, er rystet over argumentene i PCI-debatten.
Utsetter behandlingen av omstridt hjertetilbud i Nord-Norge
Helse-Nord-direktør Lars Vorland går inn for at det skal etableres et såkalt PCI-senter i Bodø. Det har skapt sterke reaksjoner i Tromsø, og nå blir avgjørelsen utsatt. – Styrken og formen på reaksjonene som er kommet gjør at det ikke ville være forsvarlig å sette i gang.
Les mer om Bodø, Nord-Norge og Tromsø.
PCI-saken blir utsatt
Helse Nord skriver i ei pressemelding at de utsetter avgjørelsen om å etablere et hjertesenter i Bodø.Forslaget er omstridt, fagfolk i Tromsø mener at et slikt tilbud vil svekke fagmiljøet og tilbudet til hjertepasienter i nord.
Les mer om Bodø.Forslaget og Tromsø.
Bruk av narkotika
Seks personer ble pågrepet for bruk av narkotika på et hotell i Bodø søndag kveld. Det ble gjort funn av mindre mengder narkotika, ifølge politiet.
Les mer om Bodø.
Merkeligste feilstavelsen jeg har sett
Nyheten om at Bodø/Glimt har fått sin første kvinnelige styreleder, var herlig. Det var ikke mediedekningen av den.
Far og tre sønner tiltalt for grov mishandling av ung mann
Fire menn må mandag møte i Salten tingrett tiltalt for blant annet kidnapping, grove trusler og mishandling av en 18 år gammel mann i Bodø i august i fjor.
Les mer om Bodø og Salten.
Tok lappen fra ruskjører
UP i Bodø har stoppet ruspåvirket fører, som blir fremstilt for lege. Sak opprettes og førerkort beslaglagt, melder politiet.
Les mer om Bodø.
Dropper tur til Helgeland
Nordlandsekspressens oppsatte direkterute fra Bodø til Sandnessjøen klokka 19.30 utgår på grunn av tekniske problemer. Returen med med avgang fra Sandnessjøen klokka 06.45 til Bodø utføres av «Lovund Express. Fartøyet har begrenset passasjer kapasitet og fart, og det må påregnes forsinkelser, melder Torghatten Nord.
Statssekretær og anestesilege: – Legene i Tromsø må ha en flau smak i munnen
Frp-politiker og anestesioverlege Tom Cato Karlsen krever at hjertesyke nordlendingene skal få tilbud om utblokking i Bodø. – All forskning viser at flere PCI-senter ikke går ut over kvaliteten. – Vi er helt uenig, svarer UNN-direktør.
Sentral Frp-politiker og anestesilege: – Legene i Tromsø må ha en flau smak i munnen
Frp-politiker og anestesioverlege Tom Cato Karlsen krever at hjertesyke nordlendingene skal få tilbud om utblokking i Bodø. – All forskning viser at flere PCI-senter ikke går ut over kvaliteten. –
Mista jobben i Forbrukerrådet: – Hørte ingenting da min arbeidsplass ble flytta
Torgeir Øines var regiondirektør i Forbrukerrådet i Bodø da det ble bestemt at kontoret skulle legges ned. – Nå bråker de fordi arbeidsplasser flyttes ut av Oslo. Jeg hørte ingenting da min jobb ble flytta.
Les mer om Bodø, Forbrukerrådet og Oslo.
Mista jobben i Forbrukerrrådet: - Hørte ingenting da min arbeidsplass ble flytta
Torgeir Øines var regiondirektør i Forbrukerrådet i Bodø da det ble bestemt at kontoret skulle legges ned. – Nå bråker de fordi arbeidsplasser flyttes ut av Oslo. Jeg hørte ingenting da min jobb ble flytta.
Støtter PCI-protest
Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth i Troms støtter fagmiljøet på UNN som fraråder utblokking av hjertepasienter ved Nordlandssykehuset i Bodø. Etter det NRK erfarer vil det fra Troms komme en tverrpolitisk støtte til UNN, som frykter at fagmiljøet i Tromsø svekkes hvis behandlingstilbudet av hjertepasienter i Nord-Norge splittes opp
Dårlig vær på havet
Hurtigbåtruta Nex 2 Svolvær - Bodø er innstilt. «Rødøyløven som skulle ha gått fra Nordskot i Steigen kl:08:15 er innstilt på grunn av dårlig vær, melder Torghatten Nord.