Bodø

Bodø/Glimt slo Mjølner

Bodø/Glimt møtte Mjølner til årets første treningskamp i Nordlandshallen i dag. Kampen endte 3–0 til de helgule fra Bodø. Glimt ledet 1–0 til pause etter mål fra Jos ngel, i andre omgang scoret William Arne Hanssen to mål, og fastslo resultatet til 3–0.

Innbrakt etter å ha hamret på dør

Politiet skriver på Twitter at de har fått inn melding om en mann som sto og hamret på en dør på en privat adresse på Hunstad i Bodø. Da patrulje kom til stedet, ville ikke mannen roe seg ned. Ifølge politiet er mannen innbrakt på grunn av ordensforstyrrelse i beruset tilstand.
Les mer om Bodø, Hunstad og Twitter.
Røykutvikling i næringsbygg
Nordland politidistrikt melder om at det er aktiv røykutvikling i et næringsbygg i Brønnøysund. Bygget skal tilhøre Helgeland slakteri. Slakteriet skal ifølge politiet være nedlagt. 110 Bodø melder om at situasjonen er uavklart.
Les mer om Bodø, Brønnøysund og Helgeland.
Dyr overnatting i Bodø
Bodø hadde de tredje høyeste hotellprisene i Norge i fjor. Det viser tall fra Wiederstrøm Hotel Consulting. En snittpris for hotellrom på over 1000 kroner gjør at det kun er dyrere å bo i Oslo og Bergen. Bodø er også dyrere enn Tromsø, som kommer på plassen under.

Anmeldt av politiet

Politiet fikk like etter klokken 06 inn melding om to hunder som stod og bjeffet i en kald bil utenfor et hotell i Bodø. Hundene ble tatt hånd om og i bilen lå det også mindre mengder narkotika. Eieren anmeldes for brudd på narkotikalovgivningen og dyrevelferdsloven, melder politiet.
Les mer om Bodø.
Styrelederen gir seg i Bodø/Glimt
Hege Leirfall Ingebrigtsen tar ikke gjenvalg som styreleder i Bodø/Glimt. Dette informerte hun klubbens valgkomit om i dag, skriver Avisa Nordland.
Les mer om Avisa Nordland.
Bål ute av kontroll
Politi og brannvesen er på vei til Kjerringøy utenfor Bodø etter meldinger om et bål som er ute av kontroll.
Les mer om Bodø og Kjerringøy.
Cruiseturistene vil til Saltdal for å klappe reinsdyr og spise mat ved bålet
Stadig flere cruiseskip legger til kai i Bodø, og Saltdal har blitt den mest populære utflukten.
Les mer om Bodø og Saltdal.
Synspunkt: Kan bli Saltdals sjarmerende svar på Stormen
Med bibliotek i bryggene og Slipen konsertarena i umiddelbar nærhet blir det lett å dra en sammenligning til Stormens to signalbygg i Bodø. Men Rognan har en faktor Bodø ikke har.
Les mer om Bodø, Slipen og Stormen.
Billettprisen økte med 40 prosent: – Folk dropper å ta hurtigbåten
– Folk velger å stå igjen på kaia, forteller Ritha Johansen som er en av dem som har kjempet for å beholde hurtigbåttilbudet mellom Bodø og Svolvær. Men Fylkesråden sier prisøkningen er nødvendig.
Les mer om Bodø, Ritha Johansen og Svolvær.
Ny god venstrefot til Fauske/Sprint
Jesper Selsbakk (17) er ny i Fauske/Sprint. Den tidligere Bodø/Glimt og Innstrandens-spilleren gir enda flere alternativer på venstresiden.
Minnes trafikkofre i dag
I dag markeres trafikkofrenes dag. Åtte personer omkom på nordlandsveiene i 2017. Dette markeres ved at politistudenter holder åtte hvite kors langs Rv 80 ved Hunstad i Bodø.
Les mer om Bodø og Hunstad.
Ny avtale om Bypakke Bodø
I ettermiddag er det inngått en avtale mellom Statens vegvesen, DNB Bank ASA og konkursboet til M3 Anlegg AS. Consto AS fullfører anleggsarbeidene vest for Bodøtunnelen, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.
Lokalavis: Terje Skarsfjord er død
Tidligere Tromsø-trener Terje Skarsfjord er død, 75 år gammel. Det melder Nordlys. Treneren er mest kjent for cuptriumfen i 1996, der Tromsø slo Bodø/Glimt i finalen. Han trente Tromsø i to perioder.
Les mer om Tromsø.
Trenerlegende har gått bort
Terje Skarsfjord har gått bort, 75 år gammel. Skarsfjord var fra Narvik og ledet Tromsø IL til cuptittel i 1996, da de slo Bodø/Glimt 2–1 i finalen. Han har flere perioder bak seg som trener i Tromsø og Mjølner, skriver Avisa Nordland.
Simonsen inn i regjeringen
Daniel Bjarmann Simonsen fra Bodø er utnevnt som statssekretær i Nærings- og Fiskeridepartementet. Han skal nå søke permisjon fra jobben i Bodø kommune, skriver Avisa Nordland.
Siktelsen kan bli utvidet
Politiet i Nordland utelukker ikke at siktelsen mot en forsvarsansatt kan bli utvidet, det sier politiadvokat Alf Anton Røst til NRK. Mannen, som er i 30 årene og bosatt i Bodø, er foreløpig siktet for voldtekt av en kollega. Han er også mistenkt for seksuallovbrudd mot minst 4 andre kolleger.
Forsvarsansatt siktet for straffbare handlinger mot fem personer
En mannlig forsvarsansatt i Bodø er siktet for voldtekt av en mannlig kollega, og straffbare handlinger mot fire andre menn i Forsvaret.
Les mer om Bodø og Forsvaret.
Sumaya (20) får prestisjepris: – Har grudd meg i flere uker for å motta den
Den 20 år gamle samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali fra Bodø er årets mottaker av Zola-prisen for sivilt mot. Den mottar hun med blandede følelser.
Sumaya fikk pris for sitt mot
Samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali fra Bodø er årets mottaker av Zola-prisen for sivilt mot. Hun ble i fjor kåret til årets nordlending. Ali er ambassadør for Stopp hatprat og er aktiv i kvinnenettverket Noor og har likeverd for alle som en hjertesak.
Les mer om Bodø, Noor, Stopp og Zola-prisen.
Redusert kapasitet på ferge
Fergesambandet mellom Bodø og Røst i kveld har redusert kapasitet på grunn av sterk vind. Avgangen fra Værøy til Bodø klokken 21:30 ble også kansellert. Avgangen fra Bodø i natt klokken 02:15 ble tidligere i dag bestemt utsatt til 03:15.
Les mer om Bodø, Røst og Værøy.
Glimt henter spiller fra Spania
Bodø/Glimt har signert forsvarsspilleren Jos Isidoro Gmez Torres (31). Han har signert en ettårskontrakt, og var sist innom spanske Almera. Det siste halvåret har han vært klubbløs.
Les mer om Almera og Spania.
Bodø/Glimt henter spanjol
Bodø/Glimt har signert den spanske høyrebacken Jos Isidoro Gomez Torres, etter et vellyket prøvespill. Han er 31 år gammel, og har over 20 kamper i Spanias øverste divisjon, skriver Bodø/Glimt i en pressemelding.
Saksøker Bodø kommune
En gutt og hans familie krever erstatning fra Bodø kommune, etter at han skal ha blitt utsatt for mobbing på skolen. Det skriver Bodø Nu. Familien mener at skolen ikke har gjort nok for å forhindre mobbingen og har dermed tatt ut et sivilt søksmål mot kommunen.
Les mer om Bodø og Bodø Nu.
Utsatt fergeavgang
Torghatten Nord melder at avgangen fra Bodø, på fergesambandet Bodø-Værøy-Røst-Moskenes, klokken 16:30 er utsatt til klokken 20:30. Ny avgang fra Moskenes blir klokken 23:45. Også nattens avgang klokken 02:15 er utsatt til 03:15. Den vil gå direkte til Moskenes, hvor ruten blir gjenopptatt klokken 07:00. 05:15-avgangen fra Røst er kansellert.
Les mer om Bodø og Røst.