Boine

Fikk nylig Spellemann-hederpris. Nå spiller hun på tradisjonsrik Troms-festival

Mari Boine klar for Kalottspel og Moen kulturlåve 9. august. Hun har vært på ønskelisten i mange år, men nå har folkemusikk- og folkedansfestivalen Kalottspel booket Mari Boine.

Stolthetskonserten med Mari Boine & co helt utsolgt

Lørdagens stolthetskonsert Mihá i Hamarøyhallen på Oppeid er utsolgt. Det er solgt nesten 500 billetter. - Det er fantastisk med en slik oppslutning på en konsert som betyr så mye, synes Anita Overelv, produsent på Hamsunsenteret.
Spellemannvinner Mari Boine til Hamarøy
Søndag ble Mari Boine tildelt Spellemannprisens hederspris. Kommende lørdag står hun på scenen i Hamarøy. Det skjer når det arrangeres solidaritets- og stolthetskonsert i etterkant av de mange overgrepssakene som er avdekket i Tysfjord.
Les mer om Hamarøy, Mari Boine og Tysfjord.
Mari fikk hederspris
Mari Boine hyllet under utdeling av spellemannsprisene søndag kveld. Årets hederspris gikk til artisten Mari Boine, som kvitterte med en joik på direkten. - Jeg har levd med og i denne musikken i over tre tiår, kanskje mer.
Les mer om Mari Boine.

Spellemann-hederspris til Mari Boine

Årets hederspris gikk til artisten Mari Boine, som kvitterte med en joik på direkten. - Jeg har levd med og i denne musikken i over tre tiår, kanskje mer. For meg er den ren medisin.
Les mer om Mari Boine.
Årets Spellemannvinnere
Hedersprisen til Mari Boine, og Astrid S. ble Årets Spellemann. Mari Boine Foto: Ørjan Bertelsen Av - Red. Spellemann 2017 ble delt ut søndag kveld i Oslo konserthus.
Les mer om Mari Boine, Oslo og Red.
Det skulle bare mangle!
Ingen hadde forutsett at Astrid S skulle få den store prisen som Årets Spellemann. At Mari Boine fikk hedersprisen etter alle disse årene burde derimot være en selvfølge.
Mari Boine vant årets hederspris under Spellemann
Gjentok ikke forsvinningsnummeret til sin forgjenger, Arve Tellefsen.
Les mer om Arve Tellefsen og Spellemann.
Årets hederspris til Mari Boine
Årets hederspris i Spellemannsprisen gikk til artisten Mari Boine. Hun har formidlet og fornyet joik langt utenfor Norge over tiår, og blandet jazz, rock og folkemusikk fra en rekke ulike kulturer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Mari Boine vant årets hederspris under Spellemann
Gjentok ikke forsvinningsnummeret til sin forgjenger, Arve Tellefsen. OSLO KONSERTHUS (Dagbladet): Da Arve Tellefsen ble hedret under forårets Spellemann med Hedersprisen, hadde hovedpersonen selv tatt kvelden og forlatt salen.
Mari Boine fikk Spellemannprisens hederspris: – Musikken har vært medisin for meg
I 1989 fikk samenes mest kjente musiker sin første Spellemannpris. Nå hedres hun av den norske platebransjen og får sin fjerde.
Årets hederspris til Mari Boine
Årets hederspris i Spellemannsprisen gikk til artisten Mari Boine.
Mari Boine headliner på stolthetskonsert
Mari Boine kommer. Det samme gjør kommunalministeren og mange andre. Lørdag 3. mars inviteres det til en solidaritets- og stolthetskonsert i Hamarøyhallen på Oppeid med blant annet et stjernelag av samiske artister.
Les mer om Hamarøyhallen og Oppeid.
Slipper samisk artist på samenes dag
Det finnes flere samiske artister en Mari Boine. Den 6. februar, på selveste samenes dag, slipper Rabalderfestivalen et nytt artistnavn til sommerens festival i Reknesparken.
Kjendisopprør mot fylkessammenslåing
Det er satt i gang et kjendisopprop mot sammenslåingen av Finnmark og Troms. Det er kjente finnmarkinger som protesterer - deriblant Mari Boine, Bjørn Sundquist, Gørild Mauseth og Martin Schanche.
Kjente Finnmarks-kunstnere og idrettsfolk sier nei til tvangssammenslåing av Finnmark og Troms
Alf R. Jakobsen, Arvid Sveen, Asle T. Johansen, Bjørn Sundquist, Gørild Mauseth, John Gustavsen, Jon Rønningen Josef Halse, Kai Somby, Linn Henriksen, Magnar Mikkelsen, Mari Boine, Marion Palmer, Martin Schanche, Nils Gaup, Nils Utsi,
Nysgjerrig på folk
Elfrid Boine (58) mener det lønner seg å være glad. - For hvert minutt du er sint, mister du 60 sekunder med glede.
Mari Boine til Tou Scene
Du må vera kjapp om du vil ha billett til Mari Boines konsert på Tou Scene i september. Laurdag presenterte kulturfabrikken på Stavangers beste austkant haustprogrammet sitt.
Les mer om Tou Scene.
Mari Boine til Månefestivalen
Artisten Mari Boine kommer til Månefestivalen. Hun skal spille fredag 21. juli, opplyser festivalen i en pressemelding. Boine er ute med nytt album, og var på Månefestivalen sist i 2014.
Les mer om Månefestivalen.
Nå vil ikke Mari Boine lenger være samenes talsperson. - Det koster krefter å fronte et helt folk i 30 år
- Sangene ble medisin, de gjorde at jeg følte meg trygg i en skummel verden, sier hun.
Les mer om Mari Boine.
På engelsk blir Mari Boine som «alle andre
Dropper samisk for første gang etter over 30 år som artist.
Les mer om Mari Boine.
Opprop for Protestfestivalen
I en helsides annonse i flere norske aviser i dag, har en rekke kjendiser signert et opprop om å få Protestfestivalen i Kristiansand tilbake på statsstøtte. Blant andre Jan Teigen, Mari Boine, John Michelet, Hege Storhaug og Terje Formoe har signert.
Snåsamannen 90 år – feires med storslagen konsert
Artister som Hanne Krogh, Marianne Antonsen og Mari Boine holder konsert til ære for Joralf Gjerstad som blir 90 år. – Når du ser inn i øynene til Joralf, ser du ikke øynene til en 90-åring. Du ser et menneske med gnist og liv, sier Marianne Antonsen.
Snåsamannen 90 år – feires med storslagen konsert
Artister som Hanne Krogh, Marianne Antonsen og Mari Boine holder konsert til ære for Joralf Gjerstad som blir 90 år. – Når du ser inn i øynene til Joralf, ser du ikke øynene til en 90-åring. Du ser et menneske med gnist og liv, sier Marianne Antonsen.
Joralf er et stort menneske
Hanne Krogh hyller Snåsamannen sammen med Marie Boine, Marianne Antonsen og Margreth Olin lørdag.