Bok

Bergman: Rastløs søker og troende tviler

Ved 100 årsjubileet anbefaler biskopen filmer av Ingmar Bergman - filmer fulle av tvil og tro. Caroline Krook har vært biskop i tolv år. I sitt første år som pensjonist har hun skrevet en bok om tvil og tro i Ingmar Bergman filmer.
Les mer om Ingmar Bergman.

Truger og felleski

Det går i truger og felleski når østerdølen Hans Løvmo tar opp jakten på trugeskias historie. Tidligere har Hans Løvmo skrevet bok om blant annet østerdalsluer, elghakk og sirupstynnkake.
Skal aldri lese sine egne bøker
Monika Yndestad lanserte nylig sin nyeste bok, «Graven. – Jeg har helt panikk for å åpne bøkene.
Les mer om Graven.
Skal aldri lese sine egne bøker
Monika Yndestad lanserte nylig sin nyeste bok, «Graven». - Jeg har helt panikk for å åpne bøkene. «Graven» er den tredje boken i serien om journalisten Alice Bratt, og hennes eventyr.
Les mer om Alice Bratt og Graven.

BOK: Fred er ei det beste

BOK: Følsomt, innsiktsfullt og reflektert om krig og fred, menneske og natur, og menneskenaturen.
BOK: Nordkoreansk regimekritikk
BOK: Overtydelig tendenslitteratur om et totalitært system.
BOK: Fattigmanns dødsbo
BOK: Birgit Alm ser fortsatt livet fra undersiden.
BOK: Ali Smith på sitt ypperste
BOK: Merete Alfsen demonstrerer hva en god oversetter har å si.
Utlendinger på eiendomsjakt i Oslo driver prisene opp
Et stabilt Norge med oljepenger på bok tiltrekker seg utlendinger som kjøper eiendom. De driver opp prisene for attraktive bygg i Oslo sentrum.
Les mer om Norge og Oslo.
Gyldendal sikret seg Jordan B. Peterson
Fire forlag skal ha kjempet «en dragkamp» om å sikre seg de norske rettighetene til omdiskuterte Jordan B. Petersons bok. Det ble Gyldendal Litteratur som sikret seg bestselgerfenomenet "12 Rules for Life.
En viktig bok om kjærlighet til klassisk musikk
Konsertskaperen Kjell Wernøe (80) gir nå ut boken «Følgesvenner», bilder fra en utvikling. Gjennom 30 år var Wernøe impressario for store kunstnere som Leif Ove Andsnes, Truls Mørk og mange flere.
Les mer om Følgesvenner og Wernøe.
Sterkt om den innfløkte etterkrigstida
Norsk roman går inn i Kosovo og kjem ut med ei sterk historie om korleis krigen heng att i språket, i minnet og i «dette helsikes blodet. I Eirik Ingebrigtsens «Kvit bok mørk vinter er kroppen tett på storpolitikken.
Les mer om Kosovo.
Skriften i snøen
Ingen ting avslører pattedyrenes liv mer enn et godt dekke med løssnø. Bare det å åpne utgangsdøra er som å åpne ei bok inn i dyrenes rike.
Skriver bok om metoo
Åsne Seierstad skal skrive bok om hvordan metoo-kampanjen traff Trond Giske, Jonas Gahr Støre og resten av Arbeiderpartiet.
Maiatta Sheriff (8)
– Jeg har bestemt meg for å bli lærer. Det ser så gøy ut. En av brødrene mine er fem år, og jeg øver meg på han. Men det er vanskelig. Han er ulydig. Han får i lekse å øve på å skrive navnet sitt, men gjør det nesten aldri. Jeg liker lekser, og i dag skal jeg lese i en bok om flodhester. Når jeg blir lærer, skal jeg gi en god del lekser, men jeg kommer til å bli en snill lærer. Alle lærerne på Hellen skole er snille.
Les mer om Hellen.
Kommune skylder konkursbo penger
Jevnaker kommune må betale penger til konkursboet etter Vaage Bok & Leker AS. Tidligere i februar åpnet Ringerike tingrett konkurs i. Innehaver Anne Kari Stensrud, og selskapet begjærte selv oppbud.
Les mer om Ringerike og Vaage Bok.
Åsne Seierstad jobber med bokprosjekt om Metoo-kampanjen og Arbeiderpartiet
Forfatter og journalist Åsne Seierstad (48) vurderer å skrive bok om Metoo-kampanjen, Arbeiderpartiet og Trond Giske, til tross for at hun er fadder for Giskes eldste datter.
Etter Louisa
Hun selger flere bøker her til lands enn noen andre. Jojo Moyes har levert ny bok om Louisa Clark og bedyrer at det blir siste gang hun følger den sjarmerende og vimsete heltinnen ut på eventyr.
Les mer om Louisa Clark.
Bok om Nerdalen: Brutalt drap i bortgjemt grend
Den lille skogsgrenda Nerdalen har opplevd to drap og flere drukningsdøder. Nå skildres livet og bosettingen her i ny bok.
Les mer om Nerdalen.
Tilfeldig torsdag da en liten bok faller ned fra himmelen: - Mor trur på paradis, eg håpar helvete finst.
Den unge poet fra Seljord som skriver veldig, veldig bra Tilfeldig torsdag. Ut av ei pakke med bøker faller det ut en liten diktsamling og det vil ha det til at den blir liggende og sprike til oss mellom side 60 og 61.
Les mer om Seljord og Tilfeldig.
Mange land sikrer seg «Landene som forsvant»
Det vanker internasjonal oppmerksomhet på Bjørn Berges bok «Landene som forsvant». «Landene som forsvant» forteller om 50 land som er blitt borte fra verdenskartet. Det hele er illustrert med frimerker samt kart, som viser plasseringen.
Les mer om Landene.
Ny «Fifty Shades»-bok - Samme sex-stønn om igjen - bare fra mannens synsvinkel
Christian Gray «snakker ut». Valentinsdagen, også kalt Alle hjerters dag og Kjærlighetsdagen markeres 14. februar - samtidig lanseres både «Fifty Shades of Grey» med ny film og ny bok.
Les mer om Alle, Grey, Kjærlighetsdagen og Samme.
Stor interesse for å skrive bok om Marit Bjørgen
Marit Bjørgens bronsemedalje i dagens 10 kilometer er hennes 12. medalje i OL. Det stor interesse for å skrive bok om skidronningen.
Les mer om Marit Bjørgen.
Suksess for Jørn Lier Horst
Sju av de åtte mest solgte barne- og ungdomsbøkene i Norge i januar er skrevet av Jørn Lier Horst fra Stavern. Det viser en oversikt utarbeidet av Bokhandlerforeningen for bransjemagasinet Bok & samfunn.