Borgarting

Renvasket etter ett år

20 år gamle Magnus Andre Johansen var stemplet som drapsmann i ett år, men denne uken ble han renvasket da saken ble trukket av aktor etter bare tre timer i Borgarting lagmannsrett. Johansen var involvert i en dødsulykke på Skårasletta i 2015 og ble dømt for uaktsomhet i trafikken, men har hele tiden hevdet sin uskyld. Saken ble trukket mot at Johansen aksepterte et forelegg på ti tusen for feil lysbruk og noe for bredt brøyteskjær på traktoren han kjørte da ulykken inntraff, det skriver Fredrikstad Blad.

Familiefar dømt til 20 års fengsel for Ellingsrud-drapet

Raz Mohammad Akhonzada er i Borgarting lagmannsrett dømt til 20 års fengsel for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud i Oslo våren 2014.
Breivik-dom kommer 1. mars
1. mars kommer Borgarting lagmannsrett med dom i ankesaken mellom Anders Behring Breivik og staten, som han i 2015 stevnet for brudd på menneskerettighetene under soningen. Breivik fikk medhold i tingretten, men staten anket avgjørelsen videre.
Les mer om Borgarting.
Dømt til fengsel
To fotballspillere fra Asker og Follo er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i ett år og to måneder for grov korrupsjon og bedrageri i den såkalte kampfiksing-saken. Lagmannsretten mener at en avtale om å tape kampene skulle gi gamblermiljøet mulighet til å spille på manipulerte kamper.
Les mer om Asker, Borgarting og Follo.

Betew-sak utsatt

På grunn av sykdom er ankebehandlingen av Nokas-dømte Metkel Betews sak i lagmannsretten utsatt. Saken skulle ha startet i dag. Borgarting lagmannsrett skal ta stilling til om Metkel Betew skal gjeninnsettes i forvaring.
Les mer om Metkel Betew.
Retten skal igjen vurdere Betew-forvaring
Tirsdag må Nokas-dømte Metkel Betew (38) igjen møte i retten. Borgarting lagmannsrett skal ta stilling til om Betew skal gjeninnsettes i forvaring.
Retten skal igjen vurdere Betew-forvaring
Tirsdag må Nokas-dømte Metkel Betew (38) igjen møte i retten. Borgarting lagmannsrett skal ta stilling til om Betew skal gjeninnsettes i forvaring.
Dette er norsk mafia
BORGARTING LAGMANNSRETT (VG) Og nå sitter de her og prøver å unngå å tyste på hverandre.
Cappelen vitnet mot narkotikanettverket: – Jeg har sagt mye her i dag
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Gjermund Cappelen fortalte fredag mer om «Øst, «Land Cruiser, «BC, «Legg og «China enn han har gjort tidligere. Påtalemyndigheten mener narkosmugleren med det har styrket sakene mot sine tidligere samarbeidspartnere.
Les mer om China, Land Cruiser, Legg og Øst.
Cappelen vitnet mot sin gamle hasjliga
Det var ikke noe hjertelig gjensyn mellom Gjermund Cappelen og medlemmene av hans gamle hasjliga i Borgarting lagmannsrett fredag.
Forkaster anke i Vollen-drapssak
Høyesterett forkaster anken til den 17 år gamle jenta som er dømt for drapet på en ansatt ved en barneverninstitusjon på Vollen i Asker i 2014. Dermed opprettholdes dommen på ni års forvaring fra Borgarting lagmannsrett.
Valens trusseldom til ankesak
Borgarting lagmannsrett skal behandle ankesaken der Kristian Valen ble dømt for å ha truet to politifolk og for å ha båret en våpenkopi på offentlig sted.
Les mer om Kristian Valen.
Kristian Valens dom skal behandles på nytt
Borgarting lagmannsrett har besluttet at Kristian Valens anke over en dom i Oslo tingrett, skal behandles på nytt i lagmannsretten.
Les mer om Oslo.
Juryen fant mann skyldig i å ha drept toåring på Ellingsrud
Mannen som var tiltalt for å ha knivdrept sin to år gamle datter på Ellingsrud, er kjent skyldig på alle punkter av juryen i Borgarting lagmannsrett.
Les mer om Borgarting og Ellingsrud.
Funnet skyldig i drapet på egen datter (2)
Mannen som var tiltalt for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud i mai 2014, er funnet skylding i Borgarting lagmannsrett.
Les mer om Borgarting og Ellingsrud.
Tiltalt for Ellingsrud-drapet er kjent skyldig i å ha drept sin to år gamle datter
Familiefaren Raz Mohammed Akhonzada, som var tiltalt for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud, er kjent skyldig på alle punkter av juryen i Borgarting lagmannsrett.
Tiltalt for Ellingsrud-drapet er kjent skyldig
Mannen som var tiltalt for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud, er kjent skyldig på alle punkter av juryen i Borgarting lagmannsrett.
Dømt i lagmannsretten
Mannen som var tiltalt for å ha drept en toåring på Ellingsrud, er kjent skyldig av juryen i Borgarting lagmannsrett. Mannen ble i Oslo Tingrett funnet skyldig på alle punktene i tiltalen. I tillegg til straffen på 20 års fengsel, ble han dømt til å betale til sammen 900.000 kroner i oppreisning til familiemedlemmene.
Fengsel for svindel
En Mysen-mann må sone nesten fire år i fengsel etter at han er funnet skyldig i omfattende finans- og skattesvindel. Borgarting lagmannsrett har også bestemt at 57-åringen får inndratt 9 millioner kroner til fordel for statskassen.
Ankesak etter dødsulykke
I dag starter en ankesak i Borgarting lagmannsrett etter en dødsulykke på E18 i Askim for to år siden. Da ble en mann som fylte drivstoff langs veien påkjørt av en lastebil. Lastebilsjåføren ble dømt til fire måneder fengsel, men anket dommen. Det er satt av tre dager i lagmannsretten til saken.
Les mer om Askim, Borgarting og E18.
Prostituerte utsatt for grove ran - nå får de erstatning for tapt arbeidsfortjeneste
Tapte 15 000 kroner hver, mener Borgarting lagmannsrett. - En sak for Høyesterett, mener forsvarsadvokat.
Les mer om Borgarting og Høyesterett.
Dømt for bruk av strømhalsbånd på hund
En kvinne i midten av 40-årene er i Borgarting lagmannsrett dømt til 21 dager ubetinget fengsel for bruk av strømhalsbånd på hunden sin.
Les mer om Borgarting.
Dømt for bruk av strømhalsbånd
En kvinne i midten av 40-årene er i Borgarting lagmannsrett dømt til 21 dager ubetinget fengsel for bruk av strømhalsbånd på hunden sin.
Les mer om Borgarting.
Opprettholder dom mot Bhatti
Borgarting lagmannsrett avviser at det skjedde saksbehandlingsfeil i saken der den kjente islamisten Arfan Bhatti ble dømt for vold mot kona i 2015.
Les mer om Arfan Bhatti og Bhatti.
Bhattis anke forkastet – dømt til fengsel i to uker for vold
Islamisten Arfan Bhattis anke er forkastet av Borgarting lagmannsrett. Dommen på to ukers fengsel for vold mot ektefellen blir dermed stående.
Les mer om Borgarting.