Borgarting

Frifunnet for heleri i Nordea-saken

Borgarting lagmannsrett har frifunnet en 48 år gammel kvinne for en tiltale om grovt heleri av 52,8 millioner kroner, som var utbytte fra et bedrageri i Nordea.
Les mer om Nordea-saken og Nordea.

Nordea-saken: Frifunnet for heleri

Borgarting lagmannsrett har frifunnet den 49 år gamle kvinnen som var tiltalt for heleri av nesten 53 millioner kroner i den store Nordea-saken. Kvinnen ble arrestert i 2010 etter storsvindel av en Nordea-filial på Tveita.
Svindlet Fredrikstad-investor
Tidligere luksusbilselger Geir Bråthen dømmes av Borgarting lagmannsrett til tre års fengsel for bedrageri og skatteunndragelse. Han er blant annet dømt for å ha brukt falske regnskap til å lure investor Dag Høili fra Fredrikstad til å investere i selskapet sitt.
Luksusbilselger dømt til 3 års fengsel
Tidligere luksusbilselger Geir Bråthen føler seg dømt for noe han ikke har gjort. Ankesaken i Borgarting lagmannsrett førte ikke fram.
Les mer om Borgarting og Geir Bråthen.

Ni år for amfetaminsmugling

Borgarting lagmannsrett har stadfestet dommen fra Halden tingrett for en 28 år gammel polakk, som er dømt for smugling av 26 kilo amfetamin over Svinesund høsten 2015. Tingretten fant bevis for at mannen deltok i smuglingen ved å kjøre en følgebil, og dømte mannen til fengsel i ni år. Mannen anket dommen, men lagmannsretten kom fram til samme resultat.
Les mer om Halden og Svinesund.
Skjerper straffen for tidligere Intex-styreleder
Tidligere styreleder i Intex Resources ASA, Jan Vestrum, er i Borgarting lagmannsrett dømt til fire års ubetinget fengsel for grov korrupssjon og markedsmanipulasjon.
Retten ga dataforeninger medhold i Popcorn Time-sak
Dataforeningene NUUG og EFN vant frem i Borgarting lagmannsrett i saken mot Økokrims beslag av domenet Popcorn Time. Saken skal behandles på nytt i tingretten.
Dataforeninger vant i lagmannsretten
Dataforeningene NUUG og EFN vant fram i Borgarting lagmannsrett i saken mot Økokrims beslag av domenet Popcorn Time.
Les mer om Borgarting, EFN og Popcorn Time.
Luksusbilselger i ankesak
I dag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett mot tidligere luksusbilselger Geir Bråthen i Auto-Forum. I fjor ble han dømt til tre års fengsel for bedrageri og skatteunndragelse. Bråthens advokat Christian Flemmen Johansen sier det vil komme nye vitner og ny informasjon i saken.
Lagmannsretten stemplet storebror som drept Syria-farer
Storebroren til en Syria-farer fra Fredrikstad fikk sjokk da han leste om seg selv i en fersk dom fra Borgarting lagmannsrett at han hadde reist til Syria og blitt drept der.
Lagmannsretten stemplet pårørende storebror som drept Syria-farer
Storebroren til en Syria-farer fra Fredrikstad fikk sjokk da han leste i en fersk dom fra Borgarting lagmannsrett at han hadde reist til Syria og blitt drept der.
Her er Cappelens medhjelpere
Borgarting lagmannsrett tror på Gjermund Cappelens forklaring om hasjligaens virksomhet. Det kan ramme eks-politilederen Eirik Jensen (59).
Les mer om Eirik Jensen.
Retten mener Cappelens forklaring er troverdig
Borgarting lagmannsrett har lagt Gjermund Cappelens (50) forklaring til grunn i dommen mot de andre medlemmene av hasjligaen.
Reduserte straffer for Cappelens hasjkollegaer
Borgarting lagmannsrett finner det ikke bevist at hasjligaen til Gjermund Cappelen har smuglet 14 tonn hasj, og senker straffene for alle de fem tiltalte.
Les mer om Gjermund Cappelen.
Anker bildrap til Høyesterett
Kvinnen (52) som i mars ble dømt til 75 dagers fengsel for påkjørselen av Charlotte Bøhler Wilhelmsen, anker saken til Høyesterett, skriver Nettavisen. Borgarting lagmannsrett mente kvinnen sovnet bak rattet. Både lovanvendelsen og skyldspørsmålet er anket.
Østfold-menn dømt for IS-deltakelse
To menn fra Østfold er i Borgarting lagmannsrett dømt til henholdsvis fire og 7,5 års fengsel for deltakelse i terrorgruppa IS. Det skriver VG. Mannen som ble dømt til fire års fengsel fikk redusert straffen med to år i forhold til dommen han fikk i Oslo tingrett, fordi lagmannsretten frifant ham for terrorforbund.
To Østfold-menn dømt til fengsel for IS-deltakelse i ankesak
Hasan Ahmed (46) og Adam Magomadov (23) fra Fredrikstad er dømt til henholdsvis fire og 7,5 års fengsel i Borgarting lagmannsrett.
Dømt til 8 års fengsel for smugling
En mann fra Litauen er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i åtte år og tre måneder for smugling av 22,1 kilo metamfetamin i en bil som ble stanset på Svinesund i oktober 2015. Mannen ble dømt til åtte år og tre måneders fengsel i Halden tingrett i desember. Han anket dommen, men lagmannsretten kom altså fram til samme straffeutmåling.
Jan Vestrum dømt i ankesaken – lover anke
Jan Vestrum ble nok en gang dømt i korrupsjonssaken, men lover å anke dommen fra Borgarting lagmannsrett.
Les mer om Borgarting.
Mann dømt for gjengvoldtekt
En 38 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 9,5 års fengsel for to gjengvoldtekter i Oslo i 2004. Mannen var hovedmannen i voldtekten av to kvinner. Straffen ble redusert i lagmannsretten fordi mannen tilsto den ene voldtekten.
Les mer om Borgarting og Oslo.
P-husdrapssaken starter tirsdag
Tirsdag starter Borgarting lagmannsrett for andre gang behandlingen av ankesaken etter parkeringshusdrapet i Oslo sommeren 2014. Juryen fant våren 2016 de fem tiltalte skyldig i drap, men fagdommerne satte kjennelsene til side.
Les mer om Borgarting og Oslo.
P-husdrapssaken behandles på nytt i lagmannsretten
Tirsdag starter Borgarting lagmannsrett for andre gang behandlingen av ankesaken etter P-husdrapet i Oslo sommeren 2014,
Les mer om Borgarting, Oslo og P-husdrapet.
Berge Gerdt Larsen fikk delvis medhold i skattesak
Berge Gerdt Larsen fikk delvis medhold i skattesaken mot Skatt Vest i Borgarting lagmannsrett. En lang prosess går mot slutten, og Berge forbereder søksmål.
Les mer om Berge, Borgarting og Skatt Vest.
Får ikke asyl etter ankesak
En mann fra Uganda i 20-årene får ikke asyl i Norge etter at Borgarting lagmannsrett forkastet anken hans. Mannen hevder han er homofil og derfor risikerer livsvarig fengsel i hjemlandet. Mannen ble ikke trodd i retten og blir sendt tilbake til Uganda.
Les mer om Borgarting, Norge og Uganda.
Hevder han er homofil - blir ikke trodd av lagmannsretten
Borgarting lagmannsrett opprettholder Utlendingsnemndas vedtak om å sende ut ugander som påstår at han er homofil.