Borgarting

Yara-topp dømt til syv års fengsel

Tidligere Yara-direktør Ken Wallace (71) er dømt til syv års fengsel i Borgarting lagmannsrett. Det er en kraftig skjerpelse fra dommen i tingretten.
Les mer om Borgarting.

Tidligere Yara-topp (71) dømt til syv års fengsel

Tidligere Yara-direktør Ken Wallace (71) er dømt til syv års fengsel i Borgarting lagmannsrett.
Les mer om Borgarting.
Regjeringsadvokaten: – Breivik ser på seg selv som en ung Adolf Hitler
BORGARTING (VG) Breivik har en heftig rødfarge i det uttrykksløse ansiktet, mens Regjeringsadvokaten beskriver ham i kraftige ordelag.
Marius Emberland: Anders Behring Breiviks sak er unik
SKIEN FENGSEL/BORGARTING (NRK): Staten mener Anders Behring Breiviks sak er helt unik i EMD-sammenheng, og slår fast at Oslo tingrett tok fullstendig feil da de i fjor konkluderte med at Breivik er utsatt for umenneskelige og nedverdigende soningsforhold.
Les mer om Breivik og Oslo.

Regjeringsadvokaten: – Breivik skal behandles med respekt

BORGARTING (VG) Regjeringsadvokaten mener det er både nødvendig og riktig at Breivik soner under strenge forhold.
Les mer om Breivik.
Tirsdag faller dommen i restene av Yara-saken
En tidligere juridisk direktør i gjødselgiganten Yara International får tirsdag dommen for grov korrupsjon i Borgarting lagmannsrett.
– Har ikke sett tegn til isolasjonsskader hos Breivik
SKIEN FENGSEL/BORGARTING (NRK): Ansatte ved Ila og Skien fengsel avviser Breiviks påstander om isolasjonsskader. – Han virket stabil og ved god helse, sier avdelingsleder i Skien fengsel, Margit Kise.
Les mer om Breivik, Har, Ila, Margit Kise og Skien.
Breivik: Jeg har tatt skade av isolasjonen
SKIEN FENGSEL/BORGARTING (NRK): Anders Behring Breivik hevder regjeringsadvokaten fikk ham til å forkaste sin opprinnelige forklaring. – Han har helt rett. Jeg har blitt mer og mer radikal i fengsel, sa Breivik og mener radikaliteten skyldes det strenge soningsregime.
Les mer om Breivik.
– Kriminalomsorgen har planene klare for Breivik
SKIEN FENGSEL/BORGARTING (NRK): Etter det NRK kjenner til har Kriminalomsorgen planene klare for å overføre Breivik til en fellesskapsavdeling - men dette ligger trolig langt frem i tid.
Les mer om Breivik, Kriminalomsorgen og NRK.
Fant 400 tolkefeil i bevismateriale
Advokatene Feydt og Jakobsen har avdekket over 400 tolkefeil i forbindelse med en stor narkotikasak i Follo tingrett. Det kom fram da ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett denne uken, skriver Dagbladet. Advokatene mener tolkefeilene påvirket dommen av deres klient og utgjør en betydelig fare for rettssikkerheten.
Nekter skyld for kampfiksing
Samtlige tiltalte erklærte seg ikke skyldig i kampfiksingssaken i Borgarting lagmannsrett. Tre av de fem tiltalte spillerne, samt en svensk og en norsk bakmann ble i tingretten dømt i Norges første kampfiksingssak våren 2015.
Les mer om Borgarting.
Sa seg ikke skyldig i tiltalen
De fem fotballspillerne som er tiltalt i kampfiksingssaken i fotball sa seg ikke skyldig i anklagene om korrupsjon og grovt bedrageri da Borgarting lagmannsrett innledet ankesaken tirsdag formiddag. Det er satt av fem uker til behandling av ankesaken.
Les mer om Borgarting.
Kamptolk får bli
Zabiullah Faiz, som var kamptolk for tyske Isaf-styrker i Afghanistan og jobbet med drivstofflogistikk for et firma som leverte til en norsk leir, har i Borgarting lagmannsrett vunnet saken sin mot Utlendingsnemnda og får bli i Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen.
Maarud tapte potetgullstriden mot Orkla
Maarud tapte potetgullstriden mot Orkla. Borgarting lagmannsrett mener varemerkeregistreringen av ordet «potetgull er ugyldig.
Les mer om Orkla.
Maarud tapte potetgullstriden mot Orkla
Maarud tapte potetgullstriden mot Orkla. Borgarting lagmannsrett mener varemerkeregistreringen av ordet «potetgull er ugyldig.
Les mer om Orkla.
Orkla vant frem i «potetgull-saken
Orkla Confectionary Snacks kan bruke den omstridte betegnelsen på frityrstekte potetflak, slår Borgarting lagmannsrett fast.
Les mer om Borgarting.
Sju og et halvt års fengsel for voldtekt av kona
En mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til sju og et halvt års fengsel for å ha voldtatt sin kone gjennom flere år.
Les mer om Borgarting.
Voldtok kona gjennom flere år
En mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til sju og et halvt års fengsel for å ha voldtatt sin kone gjennom flere år. Overgrepene startet kort tid etter at paret giftet seg, og i fire år har kvinnen blitt utsatt for grove voldtekter og grov psykisk mishandling fra ektemannen, skriver Drammens Tidende.
Les mer om Borgarting.
Dømt for voldtekt av kona
En 31 år gammel mann fra Afghanistan er i Borgarting lagmannsrett dømt til sju og et halvt års fengsel for voldtekt og mishandling av kona over flere år. Dommen sender et signal til alle kvinner, ikke minst minoritetskvinner, skriver statsadvokaten.
Les mer om Afghanistan og Borgarting.
Ber om 21 års fengsel etter drap
Aktor legger ned påstand om 21 års fengsel for det norsk-pakistanske ekteparet som er funnet skyldig i Borgarting Lagmannsrett for trippeldrap i Pakistan. Aktor mener også at en onkel som er dømt for medvirkning til drap bør få 19 års fengsel.
Sarpsborg-mann voldtektsdømt
Den 76 år gamle mannen er i Borgarting lagmannsrett funnet skyldig i voldtekt av en nesten ni år gammel jente da han jobbet jobbet som frivillig i en organisasjon som drev fritidsaktiviteter for barn i Indre Østfold. Han ble dømt til 2.5 år i fengsel, samt til å betale jenta 100.000 kroner i oppreisningserstatning, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.
Ektepar kjent skyldig i trippledrap
Et norsk-pakistansk ektepar er i Borgarting lagmannsrett kjent skyldig i å ha drept sin 24 år gamle svigersønn, hans bror og hans far i Pakistan i 2013, melder NRK.
Les mer om Borgarting, NRK og Pakistan.
Domstol: Afghaner er et barn. Sendes trolig ut lørdag
Den afghanske gutten har vært fengslet på Trandum i to uker. Borgarting lagmannsrett mener han er et barn. Likevel sendes han trolig til Kabul lørdag.
Les mer om Kabul og Trandum.
Kristin-saken opp i Høyesterett
40-åringen som ble dømt for drapet på Kristin Juel Johannessen i Borgarting lagmannsrett 8. september i år, anket dommen. Høyesterett har sagt ja til å behandle Kristin-tiltaltes anke. Det kan ende med en ny rettsak, skriver Østlands-Posten.
Enger er frikjent i Yara-saken. Bare Wallace dømmes
Juryen har nå svart på spørsmålet om skyld. Nå trekker fagdommerne seg tilbake i 15 minutter for å vurdere om dommen skal tilsidesettes. Tidligere konserndirektør Ken Wallace er skyldig i grov korrupsjon i Libya. Han er skyldig i grov korrupsjon i India. Tidligere konserndirektør Daniel Clauw er frikjent for korrupsjon i Libya. Han er frikjent for India. Tidligere konsernsjef Thorleif Enger er frikjent for Libya. Han er frikjent for India Tidligere konserndirektør Tor Holba er frikjent for begge forhold. Dagens Næringsliv kommer med mer. Dette er saken Tirsdag 23. august startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett mot fire tidligere Yara Inte