Borgarting

Mann dømt for gjengvoldtekt

En 38 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 9,5 års fengsel for to gjengvoldtekter i Oslo i 2004. Mannen var hovedmannen i voldtekten av to kvinner. Straffen ble redusert i lagmannsretten fordi mannen tilsto den ene voldtekten.
Les mer om Borgarting og Oslo.

P-husdrapssaken starter tirsdag

Tirsdag starter Borgarting lagmannsrett for andre gang behandlingen av ankesaken etter parkeringshusdrapet i Oslo sommeren 2014. Juryen fant våren 2016 de fem tiltalte skyldig i drap, men fagdommerne satte kjennelsene til side.
Les mer om Borgarting og Oslo.
P-husdrapssaken behandles på nytt i lagmannsretten
Tirsdag starter Borgarting lagmannsrett for andre gang behandlingen av ankesaken etter P-husdrapet i Oslo sommeren 2014,
Les mer om Borgarting, Oslo og P-husdrapet.
Berge Gerdt Larsen fikk delvis medhold i skattesak
Berge Gerdt Larsen fikk delvis medhold i skattesaken mot Skatt Vest i Borgarting lagmannsrett. En lang prosess går mot slutten, og Berge forbereder søksmål.
Les mer om Berge, Borgarting og Skatt Vest.

Får ikke asyl etter ankesak

En mann fra Uganda i 20-årene får ikke asyl i Norge etter at Borgarting lagmannsrett forkastet anken hans. Mannen hevder han er homofil og derfor risikerer livsvarig fengsel i hjemlandet. Mannen ble ikke trodd i retten og blir sendt tilbake til Uganda.
Les mer om Borgarting, Norge og Uganda.
Hevder han er homofil - blir ikke trodd av lagmannsretten
Borgarting lagmannsrett opprettholder Utlendingsnemndas vedtak om å sende ut ugander som påstår at han er homofil.
Trygdebedrageri for 3 millioner
En 51 år gammel mann fra Oslo møter tirsdag i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for grovt trygdebedrageri. I 2016 ble han dømt til tre års fengsel i tingretten for blant annet medvirkning til grovt trygdebedrageri på til sammen 3,1 millioner kroner.
Les mer om Borgarting og Oslo.
Sjåføren husker fortsatt ingen ting fra påkjørselen
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Sjåføren som står tiltalt etter at Charlotte Bøhler Wilhelmsen ble påkjørt og drept på et fortau, fortalte at hun følte hun var helt borte da ulykken skjedde. Ankesaken startet i dag.
Var sjåføren bevisst da Charlotte (26) ble kjørt ned?
I september 2014 ble Charlotte Bøhler Wilhelmsen påkjørt da hun var på trilletur i Oslo. Besvimte eller sovnet sjåføren som kjørte ned henne? Det er det springende punktet når ankesaken starter i Borgarting lagmannsrett onsdag.
Pål Engers sak må behandles på nytt
Pål Enger ble i mars i fjor dømt for å ha stjålet 15 kunstverk. Flere av disse kom imidlertid til rette etter dommen, og derfor har Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker fastslått at saken må opp i Borgarting lagmannsrett på nytt, skriver Dagbladet.
Startet storbrann med hårføner
En mann handlet grovt uaktsomt da han brukte en hårføner for å få tine et vannrør i en bygård i Oslo, fastslår Borgarting lagmannsrett. Hårføneren startet en brann. Dommen ankes.
Les mer om Borgarting og Oslo.
Beklager offentliggjøring av navn
Borgarting lagmannsrett beklager at de publiserte fullt navn på jenta som er dømt for drapet på Anne Kristin Gillebo Backlund på en institusjon på Vollen i Asker i 2015. Lagmannsretten sier navnet ble synlig på deres nettsider på grunn av teknisk svikt, skriver VG.
Domstol beklager navnetabbe
Borgarting lagmannsrett beklager at de publiserte fullt navn på jenta som er dømt for drapet på Anne Kristin Gillebo Backlund i Asker i 2015, skriver VG. Navnet skulle undras offentligheten fordi jenta var så ung.
Domstol beklager etter navnetabbe
Med enkle hjelpemidler kunne man finne navnet på den psykisk syke, mindreårige jenta dømt for Vollen-drapet på nettsidene til Borgarting lagmannsrett.
Les mer om Borgarting og Vollen-drapet.
Lettelse etter Breivik-dom: – Håper vi slipper å høre noe fra ham på mange år
Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen mener det var vondt for mange da Breivik vant mot staten i Oslo tingrett, og er glad for at Borgarting lagmannsrett nå har gitt staten medhold.
Full seier for staten i saken om Breiviks soningsregime
Anders Behring Breivik tapte saken om soningsforholdene på alle punkter i Borgarting lagmannsrett. Massedrapsmannen anket dommen umiddelbart.
Les mer om Borgarting.
«På andre områder har han klart bedre forhold enn det innsatte i norske fengsler ellers opplever
Borgarting lagmannsrett mener Anders Behring Breiviks soningsregime ikke er i strid med menneskerettighetene og avfeide terroristens søksmål mot staten.
Breiviks soningsregime er ikke i strid med menneskerettighetene, slår lagmannsretten fast
Anders Behring Breivik tapte mot staten i menneskerettighetssaken. Soningsregimet er ikke i strid med menneskerettighetene, fastslår Borgarting lagmannsrett.
Les mer om Borgarting.
Staten får medhold i anken mot Breivik
Staten har likevel ikke behandlet Anders Behring Breivik på en umenneskelig og nedverdigende måte, slår Borgarting lagmannsrett fast.
Les mer om Borgarting og Breivik.
Seier for staten i Breivik-saken
Anders Behring Breivik tapte saken om soningsforholdene på alle punkter i Borgarting lagmannsrett. Massedrapsmannen anket dommen umiddelbart.
Les mer om Borgarting og Breivik-saken.
Breivik fikk ikke medhold i ankesak
Anders Behring Breivik tapte mot staten i menneskerettighetssaken. Soningsregimet er ikke i strid med menneskerettighetene, fastslår Borgarting lagmannsrett.
Les mer om Borgarting.
Breiviks soningsregime er ikke i strid med menneskerettighetene
Anders Behring Breivik tapte mot staten i menneskerettighetssaken. Soningsregimet er ikke i strid med menneskerettighetene, fastslår Borgarting lagmannsrett.
Les mer om Borgarting.
STRAKS: Nå faller Breivik-dommen
Borgarting lagmannsretts avgjørelse kommer klokka 12.00
Les mer om Breivik-dommen.
Renvasket etter ett år
20 år gamle Magnus Andre Johansen var stemplet som drapsmann i ett år, men denne uken ble han renvasket da saken ble trukket av aktor etter bare tre timer i Borgarting lagmannsrett. Johansen var involvert i en dødsulykke på Skårasletta i 2015 og ble dømt for uaktsomhet i trafikken, men har hele tiden hevdet sin uskyld. Saken ble trukket mot at Johansen aksepterte et forelegg på ti tusen for feil lysbruk og noe for bredt brøyteskjær på traktoren han kjørte da ulykken inntraff, det skriver Fredrikstad Blad.
Familiefar dømt til 20 års fengsel for Ellingsrud-drapet
Raz Mohammad Akhonzada er i Borgarting lagmannsrett dømt til 20 års fengsel for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud i Oslo våren 2014.