Brønnøysund

Uværet stopper fergetrafikken

Fergen som går mellom Forvik og Tjøtta på Fv 17, er innstilt på grunn av uværet. Fergestrekningen som går mellom Horn og Andalsvågen, på strekningen Brønnøysund – Sandnessjøen, er også innstilt på grunn av uværet, opplyser Statens vegvesen.

Flere overflyvninger grunnet uvær

Det er svært mye vind i Finnmark og på Helgeland også i dag. Widerøes driftssentralen melder om en god del overflyvninger og forsinkelser. De har hatt overflyvninger i Brønnøysund og Sandnessjøen, men det kan bli utfordrende forhold i Mosjøen og Mo i Rana også.
Kansellerer kveldens avganger
Fergestrekningen Horn–Andalsvågen, på strekningen Brønnøysund–Sandnessjøen er stengt på grunn av uvær. Det blir ikke gjenåpnet i dag, melder Statens vegvesen.
Været stopper ferge
Fergestrekningen Holm–Vennesund, Fv 17 på strekningen Foldereid–Brønnøysund er midlertidig stengt på grunn av uvær, opplyser Statens vegvesen.

Utfordringer i flytrafikken

– Det er ekstremt mye vind fra Stavanger og opp til kirkenes, sier vakthavende ved driftssentralen for Widerøe. Flyene sliter med å lande i Sandnessjøen og Brønnøysund i Nordland, mens i Finnmark kommer stort sett ikke flyene ned med unntak av Vadsø og Kirkenes.
Nødetetane på vei til brann
Nødetatene er på vei til brann i maskinrommet på et fartøy som ligger til kai i Brønnøysund. Det er ikke meldt om personskade i tilknytning til brannen.
Les mer om Brønnøysund.
Brann i maskinrom
Det brenner i et maskinrom i et fartøy som ligger til kai i Brønnøysund, melder politiet. Det skal ikke være snakk om personskader. Nødetatene er på vei til stedet.
Les mer om Brønnøysund.
Ekstremværet «Cora: 600 uten strøm på Helgeland
Årets første ekstremvær traff Brønnøysund med vind på 40 meter i sekundet i kastene. Politiet oppfordrer alle til å holde seg innendørs.
Les mer om Brønnøysund og Helgeland.
Ekstremværet «Cora: 5200 uten strøm på Helgeland
Årets første ekstremvær har truffet Brønnøysund med vind på 40 meter i sekundet i kastene. Politiet oppfordrer alle til å holde seg innendørs.
Les mer om Brønnøysund og Helgeland.
Nå har «Cora ankommet Nordland: 5200 uten strøm så langt
Årets første ekstremvær har truffet Brønnøysund med vind på 40 meter i sekundet i kastene. Politiet oppfordrer alle til å holde seg innendørs.
Les mer om Brønnøysund, Cora og Nordland.
Nå har «Cora ankommet Nordland: 2700 uten strøm så langt
Årets første ekstremvær har truffet Brønnøysund med vind på 40 meter i sekundet i kastene. Politiet oppfordrer alle til å holde seg innendørs.
Les mer om Brønnøysund, Cora og Nordland.
Måtte ut og sikre tak og vegger: Nå har «Cora ankommet Nordland
Årets første ekstremvær har truffet Brønnøysund med vind på 40 meter i sekundet i kastene. 500 husstander er så langt uten strøm.
Les mer om Brønnøysund, Cora og Nordland.
Fergesamband i drift igjen
Fergesambandet på Fv 17, Horn-Andalsvågen, på strekningen Brønnøysund-Sandnessjøen, er åpen for trafikk igjen etter å ha vært stengt grunnet uvær, melder Statens vegvesen.
Næringsministeren til Brønnøysund
Brønnøysundregistrene holder pressekonferanse i morgen, hvor temaet er nye kontorlokaler. Næringsminister Monica Mæland vil delta på pressekonferansen, skriver kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregistrene Mette Siri Brønmo i en pressemelding.
Rykker ut til møteulykke på fv 76
Nødetatene er på vei til en trafikkulykke på fylkesvei 76 ved Barstad øst for Brønnøysund. Det skal dreie seg om en møteulykke mellom 2 biler. Skadeomfang er foreløpig ukjent, melder politiet. – Nødetatene er på vei og et ambulansehelikopter er kommet frem, sier operasjonsleder Marius Skålvoll.
Les mer om Barstad og Brønnøysund.
Rykker ut til møteulykke på fv. 76
Nødetatene er på vei til en trafikkulykke på fylkesvei 76 ved Barstad øst for Brønnøysund. Det skal dreie seg om en møteulykke mellom 2 biler. Skadeomfang er foreløpig ukjent, melder politiet.
Les mer om Barstad og Brønnøysund.
357 helikopteroppdrag i 2017
330 skvadronen i Bodø har aldri hatt mer å gjøre enn i år, det skriver Avisa Nordland. i 2017 har de hatt 357 oppdrag med helikopter samt 54 oppdrag med bil. 330 skvadronen avdeling Bodø dekker et område fra Brønnøysund i sør til Tromsø i nord.
To vogntog sperrer E6
Sør for Mosjøen sperrer to vogntog ett kjørefelt i krysset mot Brønnøysund. Det skal være vanskelige kjøreforhold på stedet.
Les mer om Brønnøysund og Mosjøen.
Stadig flere viltpåkjørsler
Et rådyr skal ha blitt påkjørt ved Mossem i Brønnøysund, og en elg er påkjørt på E6 ved Berghulnes i Saltdal, skriver politiet på Twitter.
Enda en elg er påkjørt
Også i Brønnøysund ble en elg påkjørt i ettermiddag. Viltnemnda er varslet, opplyser politiet.
Les mer om Brønnøysund.
Hjort og elg påkjørt
En bil har kjørt på en hjort ved Lauknes i Brønnøysund. Viltnemnda er varslet. Ved Romset i Øksnes har en elg blitt påkjørt, også her er Viltnemnda varslet, opplyser politiet. Øksnes, Romset; påkjørt elg, Viltnemnd varslet
Bil blåst av veien
Politiet melder på Twitter at en bil har blåst av veien på fylkesvei 17 i Skillebotn i Brønnøysund. Bilberging skal være på vei til stedet.
Trafikkuhell i Brønnøysund
Et kjørefelt er sperret ved Salhus i Brønnøysund etter et trafikkuhell. Ingen personer ble skadet i uhellet. Årsaken til sammenstøtet var brudd på vikeplikten.
Les mer om Brønnøysund.
Widerøe sliter på Helgeland
Flyene til Widerøe får verken tatt av eller landet på flyplassene i Brønnøysund, Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana, opplyser kommunikasjonssjef Silje Brandvoll til NRK. I tillegg er flyet fra Bodø-Røst-Leknes kansellert som følge av ekstremværet «Ylva.
Flykaos: Hotellkapasitet sprengt i natt. «Ylva setter flere fly på bakken
Får ikke lette eller lande i Brønnøysund, Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana.