Brannene

Politiet mistenker gjentatte forsøk på brannstiftelse ved barneskole

Mandag og torsdag var det branntilløp ved en barneskole i Hordaland-kommunen Etne. Politiet mistenker at brannene var påsatt. Ifølge Haugesunds Avis fikk politiet melding om den siste hendelsen ved Enge skole klokka 12.40 torsdag.

Brannvesenet måtte rykke ut på to branner natt til tirsdag

Brannvesenet måtte natt til tirsdag rykke ut til to branner, en i den sørlige delen av fylket og en i den nordlige. De to brannene var i henholdsvis Våler og på Tynset.
Les mer om Tynset og Våler.
Fem alvorlige branner i Oslo på ett døgn
Brannvesenet i Oslo holder klokken 14.30 en pressekonferanse om de mange brannene som har brutt ut i hovedstaden det siste døgnet.
Les mer om Oslo.
Tre biler og henger brant i Trondheim
Årsaken er ikke kjent, men politiet mistenker ildspåsettelse. Tre biler og en tilhenger sto i brann i Trondheim natt til tirsdag. Politiet mistenker at brannene er påsatt.
Les mer om Trondheim.

Tre bilbranner i Trondheim

Tre biler brant i Trondheim i natt. Årsaken er ukjent, men politiet mistenker at brannene er påsatt, skriver NTB. Ifølge Adresseavisen brant det også i en tilhenger, som sto like ved en bygning. Brannvesenet forhindret at brannen spredte seg.
Les mer om NTB og Trondheim.
Over halvparten av brannene i 2017 hadde samme kilde
Brann og redningsvesenet rykket ut 3300 ganger til boligbranner i fjor. Over halvparten av brannene startet på komfyren. - Komfyren er hjemmets klart største brannkilde.
Tre bilbranner i Østfold lørdag
Lørdag kveld har politiet rykket ut til branner i tre parkerte biler i Råde og Moss. Årsakene er uklare og politiet har ikke grunnlag for å si om det er sammenheng mellom brannene.
Les mer om Råde og Østfold.
- Tenk sikkerhet, bytt ovnen
Hittil i 2018 har det vært åtte skorsteinsbranner i Bergen. Alle i bygninger med gamle ovner. Syv av disse brannene har oppstått i gamle teglsteinsskorsteiner.
Les mer om Bergen.
– Tenk sikkerhet, bytt ovnen
Hittil i 2018 har det vært åtte skorsteinsbranner i Bergen. Alle i bygninger med gamle ovner. Syv av disse brannene har oppstått i gamle teglsteinsskorsteiner.
Les mer om Bergen og Tenk.
De vanligste brannfellene er kanskje ikke dem du tror
Dette bør du være spesielt obs på. - Vi tenker ofte at kaffetrakter eller TV-er er årsaken til de fleste brannene.
Les mer om TV-er.
Komfyren største brannårsak i 2017
Nær halvparten av dei 3344 brannene i bustader i fjor starta på komfyren. Brannårsaka er ikkje klar i alle hendingane, men i følgje statistikken starta dei på kjøkkenet, og truleg i komfyren. Så langt i år har seks menneske dødd i brannar.
Biler ble trolig påtent i Oslo
To biler som brant på Haugerud natt til fredag, var trolig påtent. Brannene spredde seg til flere biler, opplyser politiet.
Les mer om Haugerud og Oslo.
Bilbranner i Oslo trolig påtent
To biler som brant på Haugerud natt til fredag, var trolig påtent. Brannene spredde seg til flere biler, opplyser politiet.
Les mer om Haugerud og Oslo.
Tre biler i brann i Oslo – trolig påtent
Tre biler brenner på Haugerud i Oslo natt til fredag. Politiet tror brannene er påsatt.
Les mer om Haugerud og Oslo.
To biler i brann i Oslo
Det brenner i to biler ikke langt unna hverandre på Haugerud i Oslo. Politiet melder på Twitter at spor på stedet tyder på at brannene er påtent, og at en ung gutt er sett løpende vekk fra åstedet. Politiet søker nå etter gjerningspersoner.
Les mer om Haugerud, Oslo og Twitter.
Måtte slukke pipebranner
Brannvesenet rykket i går kveld ut for å slukke pipebranner både i Lillesand og Froland. Begge steder ble brannene slukket og pipene feid.
Les mer om Froland og Lillesand.
Mange bilbranner kunne vært unngått
I løpet av årets tre første kvartaler måtte forsikringsselskapene ut med 175 millioner kroner etter bilbranner. Mange av brannene kunne vært unngått.
Store utgifter etter branner
Vogntogbrannene i Oslofjordtunnelen har kostet over 75 millioner kroner. Mye av pengene er brukt på sikkerhetsoppgraderinger etter brannene, skriver Akershus Amtstidende. Siden 2011 har det vært tre store branner i tunnelen, den siste i mai i år.
Les mer om Oslofjordtunnelen.
Vinden har løyet, men det brenner fortsatt i California
Tusenvis av brannmenn prøvde søndag å skjerme kystsamfunn fra en av de største brannene i Californias historie.
Les mer om California.
Mistenkt for ildspåsettelse
En person er pågrepet av politiet, mistenkt for å ha startet flere mindre branner på Haugerud i Oslo i natt. Politiet konkluderte raskt med at brannene var påsatt. Ingen personer er skadet, men politiet sier de likevel ser alvorlig på hendelsene.
Les mer om Haugerud og Oslo.
Tre branner trolig påsatt
Politiet og brannvesenet rykket søndag morgen ut til tre mindre branner i søppelcontainere og en bod på Tveita i Oslo. n person er pågrepet, mistenkt for å ha startet brannene.
Les mer om Oslo og Tveita.
Tre branner i samme Oslo-gate
Operasjonssentralen i Oslo har i løpet av natten fått melding om tre branner i Dr. Dedichens vei på Trosterud i bydel Alna i Oslo, melder politiet på Twitter. Politiet mistenker at brannene er påsatt.
Les mer om Alna, Oslo, Oslo-gate, Trosterud og Twitter.
Branntilløp på ungdomsskole
Det har vært tilløp til brann inne på et toalett på Grevlingen skole i Vestby kommune i Akershus. Politiet opplyser at det også har vært en brann i en container ved skolen. Begge brannene er nå slukket.
Les mer om Grevlingen og Vestby.
Fire branner på Oslo-skole i løpet av to uker
Det brøt tirsdag ut brann på Brannfjell skole i Oslo for fjerde gang på to uker. Tre av brannene er påtent.
Les mer om Brannfjell, Oslo og Oslo-skole.