Budsjettet

- Et kronisk underskudd på politisk evne til fornyelse(pluss)

Høyres Ingrid Skjøtskift var lite imponert over budsjettet som flertallet i bystyret vedtok torsdag.

NFF skal utvikle kvinnefotballen med 11 millioner kroner

ULLEVAAL (VG) Norges Fotballforbund (NFF) la torsdag fram 2018-budsjettet hvor det kommer frem at kvinnefotballen skal utvikles.
Opposisjonen glade for samarbeidet
Saltdalslista kaster seg ut i et samarbeid med Høyre og Frp. Det gir opposisjonen et nytt handlingsrom rundt budsjettet. Følg debatten her.
Les mer om Frp og Høyre.
Opposisjonen glade for samarbeidet
Saltdalslista kaster seg ut i et samarbeid med Høyre og Frp. Det gir opposisjonen et nytt handlingsrom rundt budsjettet. Følg debatten her.
Les mer om Frp og Høyre.

Fjerner 50 sykehussenger

Helse Bergen-sjefen fant 40 millioner å olje budsjettet med. Likevel skal sykehuset fjerne over 50 senger og spare inn 150-180 millioner kroner.
Setter CO2-fangst på vent etter regjeringens budsjettkutt
Flere CO2-fangstprosjekter står på vent etter at regjeringen barberte 2018-budsjettet. Samtidig melder svenskene sin interesse for et samarbeid.
Setter CO2-fangst på vent etter regjeringens budsjettkutt
Flere CO2-fangstprosjekter står på vent etter at regjeringen barberte 2018-budsjettet. Samtidig melder svenskene sin interesse for et samarbeid.
Kontrollutvalget er koblet inn
Kontrollutvalget i Røyken er koblet inn for å se nærmere på millionoverskridelsen i byggingen av den nye Spikkestad kulturkirke. Budsjettet er sprukket med 13 millioner kroner, skriver Røyken og Hurums Avis. Kontrollutvalget skal gjennomgå prosjektet.
Les mer om Røyken og Spikkestad.
Frogner bibliotek er reddet
Høyre, Frp, Venstre, KrF og to uavhengige i Sørum reddet det nye biblioteket på Frogner etter at budsjettet var oppe til behandling i formannskapet i dag. Rådmannen foreslo å gjøre det nye biblioteket om til et ubemannet skolebibliotek for å spare penger, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Frogner, Frp, KrF, Sørum og Venstre.
Bjørnevatn har nærmeste motstander 1400 kilometer unna – må doble budsjettet
Fotballaget fra Finnmark må ta fly til alle bortekamper. Samtlige motstandere i neste års 3. divisjon kommer nemlig fra Østlandet og omegn. Det jubler finnmarkingene for.
Les mer om Finnmark og Østlandet.
Kutter støtte til arabisk
STAVANGER: Flertallet blant fylkespolitikerne vil kutte finansiering av språklinjene arabisk og latin i budsjettet for neste år. Det får flere til å reagerer.
Vil holde seg i eliteserien med rekordlavt budsjett
Ranheim ønsker å holde seg i Eliteserien med et budsjett på cirka 12 millioner kroner. Det vil i så fall bli det laveste budsjettet i moderne, norsk fotballhistorie.
Les mer om Eliteserien.
Vestfold vil også bruke mer penger
Vestfold fylkeskommune øker budsjettet før sammenslåingen med Telemark. Det samme gjør Telemark, men begge de to fylkesordførerne er klare på at dette ikke handler om å gå inn i et samarbeid med tom pengesekk. Det er ingen tjent med, sier fylkesordfører i Vestfold, Rune Hogsnes.
Les mer om Telemark og Vestfold.
08 øker budsjettet
Foran neste sesong kommer Sarpsborg 08 trolig til å øke budsjettet med 20 millioner kroner. Det sier styreleder Cato Haug til NRK. I år har budsjettet vært på 46 millioner, men klubben har oppnådd stor vekst. Nå økes det trolig til 65 millioner i 2018.
Les mer om Cato Haug, NRK og Sarpsborg.
Olympiatoppen må kutte 5 mill – null i stipend-økning siden 2010
TOPPIDRETTSSENTERET (VG) Tore Øvrebø (52) må kutte fem millioner i 2018-budsjettet etter at Olympiatoppen i dag fikk tildelt mindre penger enn han hadde håpet fra kulturdepartementet. Det betyr at toppidrettssjefen foreløpig ikke kan øke utøverstipendene.
Les mer om Olympiatoppen.
Rødt stanser byrådets kuttforslag
Rødt tvinger byrådspartiene i Oslo til å opprettholde støtten til en rekke lavterskeltilbud for rusmisbrukere og psykisk syke i budsjettet for neste år, skriver VårtOslo. Dette er andre året på rad Ap, SV og MDG foreslår de samme kuttene.
Les mer om MDG, Oslo og VårtOslo.
Utenfor fellesskapet
Milliarder og millioner svirrer i luften i disse budsjettider, enten det landets 1300 milliarder eller Trondheims 13 milliarder. Gjennomslag i budsjettet kan gi stemmer, men det er lett å glemme de stemmeløse. De som faller utenfor fellesskapet.
Slik kan AaFKs opprykksplan bli
AaFK må kutte budsjettet med opp til 20 millioner, be sponsorer og stadioneierne om godvilje, og trolig selge flere av spillerne. Men det skal bli opprykk.
Aalesund-krisen: Må kutte budsjettet med 30 prosent
ÅLESUND/OSLO (VG) Nedrykket får store konsekvenser for Aalesund, som er presset økonomisk.
Les mer om Aalesund.
Budsjettet nesten i boks
Høyre, Venstre, KrF og Miljøpartiet De Grønne er nesten klare med budsjettforhandlingene i Drammen, skriver Drammens Tidende. Ifølge Høyre og MDG, er det bare noen detaljer som gjenstår. Budsjettet skal vedtas den 28. november.
Museum får 10 millioner
Anne Cath Vestly-museet i Lyngdal får en engangsbevilgning i statsbudsjettet på 10 millioner kroner. Det ble klart etter at det i går ble enighet om budsjettet i Stortinget.
Les mer om Lyngdal og Stortinget.
Sjekk de nye bilavgiftene: Avgiftssmell for Norges mest solgte SUV
Toyota RAV4, Norges fjerde mest solgte bilmodell og mest solgte SUV, ryker på en avgiftsøkning på rundt 17.000 kroner i budsjettet som nå er ferdig forhandlet på Stortinget.
Les mer om SUV og Stortinget.
Droppar prisauke for dei yngste kollektivpassasjerane
Dei yngste kollektivpassasjerane er vinnarane etter at fleirtalspartia i Hordaland fylkeskommune i natt vart einige om budsjettet for 2018. Forfallet på fylkesvegane kjem til å auka.
Les mer om Hordaland.
Budsjett i boks – Venstre snuser på regjeringsmakt
Budsjettet er nok en gang ryddet av veien. Nå er det regjeringssonderinger Venstre vender blikket mot. En konklusjon kan komme før jul, men sikkert er det ikke.
Les mer om Venstre.
Fikk flytte drøye 6 mrd. kroner - og ny lærernorm
KrF har presset på plass kravet om ny lærernorm. Regjeringspartiene fikk flytte drøye 6 milliarder kroner i budsjettet - men fikk ikke avlyse fjerningen av maskinskatten.