Budsjettet

Økonomi i SI

Sy Sykehuset Innlandet har 8,7 milliarder i budsjetterte inntekter i 2018. 5,4 milliarder er faste inntekter fra Helse Sør-Øst. Om lag 65 prosent av budsjettet brukes til lønn.
Les mer om Helse Sør-Øst.

OL-stadionet kostet 100 millioner per time det ble brukt – nå skal det rives

PYEONGCHANG (NRK): OL-budsjettet i Pyeongchang har sprukket med nesten 50 milliarder kroner. Nå skal flere arenaer jevnes med jorden.
Les mer om Pyeongchang.
OL-stadionet kostet 100 millioner per time det ble brukt - nå skal det rives
PYEONGCHANG (NRK): OL-budsjettet i Pyeongchang har sprukket med nesten 50 milliarder kroner. Nå skal flere arenaer jevnes med jorden. Samtidig som de paralympiske utøverne reiser hjem, starter hverdagen for innbyggerne her i Pyeongchang.
Les mer om Pyeongchang.
Skatehallen et pluss for Hamar
9,5 millioner bevilget Hamar kommune ekstra til stupetårnet som fikk en enorm overskridelse av budsjettet. Dette ble kjent i inn og utland og fått stor oppmerksomhet og til slutt anerkjennelse.
Les mer om Hamar.

Dobler budsjettet og klinker til med rockefestival på Kvikne

– Vi har fått 15.000 kroner i gave fra SpareBank1-stiftelsen. Det helper på, sier styreleder Bjørn Frengstad i FjellRock Event om rockefestivalen Prøvesprengning på Kvikne samfunnshus lørdag 24. mars.
– Uroa over utviklinga
Helse Møre og Romsdal hadde i februar eit underskot i høve budsjettet på 2,5 millionar kroner. Det er særleg løns- og varekostnader som fører til underskotet. Administrerande direktør Espen Remme skriv i saksdokumentatil styret at han er uroa over utviklinga i drifta. – Mange av tiltaka i budsjettet er retta inn mot reduksjon av variable lønskostnader og timar. Tala for februar viser at ein ikkje har lukkast, skriv han.
Les mer om Espen Remme, Romsdal og Uroa.
Dette er legenes krav til statsbudsjettet
- I 2019-budsjettet må regjeringen ta situasjonen i fastlegeordningen på alvor og sykehusene må fortsatt skjermes for nedskjæringspolitikk, sier president Marit Hermansen i Legeforeningen.
Kuttet 13 millioner - gikk 45 millioner i overskudd
Gjesdal kommune la i budsjettet for 2017 opp til omstilling og innsparinger på 13 millioner kroner, men gikk med et overskudd på 44,8 millioner.
Siv varsler trangere tider: Men Frp lover skattekutt
Mandag møtes de blågrønne på Hurdalssjøen til slaget om 2019-budsjettet. Det blir alles kamp mot alle i et trangt økonomisk handlingsrom. Alle får ikke, varsler Siv Jensen.
Les mer om Hurdalssjøen og Siv Jensen.
Bussveien er bypakkens problembarn
KOMMENTAR: Marsjordren fra styringsgruppa er gitt: Bypakken for Nord-Jæren skal gjennomføres. Budsjettet skal holde. Og bompengene skal ikke økes. Da må det gjøres mye godt arbeid på kort tid.
Les mer om Nord-Jæren.
Penger til Vestnorsk fjordlandskap
Verdensarven i Vestnorsk fjordlandskap får tre millioner kroner. Området omfatter Geirangerfjorden i Møre og Romsdal og Nærøyfjorden i Sogn og Fjordane. Hvert år får norske verdensarvsteder tilskudd over budsjettet. I denne runden deles det ut over 62 millioner kroner til arbeidet med den norske verdensarven. Fordelingen av tilskudd skjer via Riksantikvaren.
Se Ringerike - Stjernen direkte på FBTV klokken 18.30
Stjernen kommer til å øke budsjettet betydelig kommende sesong. - Det er naturlig at en økning vil bety et bedre lag, sier styreleder Bjørn Viggo Nilsen. Torsdag klokken 17.00 skal Stjernen i aksjon i Schjongshallen mot Ringerike Panthers.
Klubben øker budsjettet med over en million og bygger nytt, men forblir eneste rene amatørlag i gruppen
Finnmarks eneste fotballag i 3. divisjon må fikse garderobene og idrettsanlegget. Dermed øker årsbudsjettet til 4,2 millioner kroner.
Mener det kommer mer eiendomskatt inn i 2018-budsjettet enn budsjettert
I et brev til Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik, skriver Hadsel Frp at eiendomsskatten for inneværende år kan bli en stor belastning for flere.
Ekspert på fotballøkonomi om Start-budsjettet: – Dette ligner på utenlandske klubber med rike eiere
At eierne pumper egne penger inn i fotballklubben Start er gledelig, men kun om de engasjerer seg langsiktig, mener ekspert på fotballøkonomi.
Les mer om Start og Start-budsjettet.
50 millioner kroner og tolv nye spillere skal sikre medalje
Med 50 ekstra millioner i budsjettet, medaljeambisjoner og tolv nye signeringer sender Sarpsborg 08 kraftige signaler om at de er kommet for å bli i toppen av norsk fotball.
Les mer om Sarpsborg.
50 millioner kroner og tolv nye spillere skal sikre medalje
Med 50 ekstra millioner i budsjettet, medaljeambisjoner og tolv nye signeringer sender Sarpsborg 08 kraftige signaler om at de er kommet for å bli i toppen av norsk fotball.
Les mer om Sarpsborg.
Avviser kravet frå prosjekteringsgruppa for Ulstein Arena
Ulstein kommune meiner honorarkravet frå prosjekteringsgruppa «Next Level» er grunnlaust og at kommunen må frifinnast. Ulstein kommune avviser at prosjekteringsgruppa for Ulstein Arena har krav på betaling ut over det avtalte budsjettet.
Les mer om Next Level og Ulstein Arena.
Ulstein avviser krav
Ulstein kommune avviser at prosjekteringsgruppa for Ulstein Arena har krav på betaling ut over det avtalte budsjettet. Det skriv kommunen i ei pressemelding. I februar blei kommunen stemna av prosjekteringsgruppa «Next Level på grunn av ein tvist om storleiken på rådgjevingshonorar knytt til arbeidet med Ulstein Arena. No har kommunen kommune sendt sitt tilsvar og motkrav til Sunnmøre tingrett.
– Vi har et fesivalbudsjett på 2,3 millioner
– Budsjettet for i år er på 2,3 millioner kroner, og vi legger opp et til et overskudd på 100.000 kroner, sier festivalsjef for Rootsen, Kristin Hafstad Stokka.
Pengene er på plass, snart blir det ny kai
Den nye kaia på Skjerstad er kommet på budsjettet til Bodø kommune. Nå blir det straks byggestart.
Les mer om Bodø og Skjerstad.
Klør seg i hodet over Raw Air-sponsortørke
Skiforbundet klarer ikke å selge ut sponsorpakkene til Raw Air. Plan B skal berge budsjettet.
Klør seg i hodet over Raw Air-sponsortørke
Skiforbundet klarer ikke å selge ut sponsorpakkene til Raw Air. Plan B skal berge budsjettet.
Olemic Thommessens svarte hull – avsløring om nytt møte skaper trøbbel i forklaringen
Dagen før stortingspresident Olemic Thommessen (H) sa fra Stortingets talerstol at prislappen på byggeprosjektet lå fast, kom det frem at budsjettet ville sprekke i et møte i prosjektrådet.
Les mer om Olemic Thommessen.
Olemic Thommessen svarte hull – avsløring om nytt møte skaper trøbbel i forklaringen
Dagen før stortingspresident Olemic Thommessen (H) sa fra Stortingets talerstol at prislappen på byggeprosjektet lå fast, kom det frem at budsjettet ville sprekke i et møte i prosjektrådet.
Les mer om Olemic Thommessen.