Budstikka

Røkkes planer på Fornebu

«Verdenshavenes hovedkvarter» i høyhus på Fornebu, innerst i Oslofjorden? Jeg viser til artikkel i Budstikka lørdag 10. februar.
Les mer om Budstikka, Fornebu og Oslofjorden.

Frikjent varsler erstatningskrav

Kvinnen (52) som ble frikjent for å ha tent på og forsøkt å tenne på flere bygninger på Ballerud i Bærum, varsler erstatningskrav mot staten, skriver Budstikka. Kvinnen ble funnet skyldig i tingretten, men ble frifunnet på alle punkter i lagmannsretten.
Les mer om Ballerud, Budstikka og Bærum.
Baklengs inn i fremtiden
Avtjerna. Prosjektdirektør Morten Klokkersveen i Bane Nor gir i Budstikka 7. februar fire grunner for hvorfor Avtjernas fremtidige innbyggere ikke skal få reise med tog. Argumentene er velkjente, men ikke desto mindre syltynne.
Les mer om Bane Nor og Budstikka.
«Parti lammet av personkonflikter»
Budstikka brukte krigstyper og bilder av enkelte personer som var involvert i saken på førstesiden 12. februar. Jeg kom tilbake i jobben som kommunestyrerepresentant for Pensjonistpartiet i Asker 12. oktober 2017.
Les mer om Asker og Pensjonistpartiet.

Østerås kjøpesenter bør ikke bygges ut

Jeg leser med forundring i Budstikka om store planer for utbygging av Østerås kjøpesenter. Hva er egentlig dette?
Les mer om Budstikka.
Kjell Inge Røkke: - Kjell Inge Røkke og kona flytter fra hverandre
Det bekrefter en pressetalsmann. (Dagbladet): Overfor Budstikka bekrefter pressetalsmann Rolf Nereng at finansmann Kjell Inge Røkke og kona, Anne Grete Eidsvig, flytter fra hverandre.
Kjell Inge Røkke og kona flytter fra hverandre
Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig vil fortsatt være naboer på Konglungen i Asker, men flytter fra hverandre. Budstikka skriver at Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig, som ble et par i 2003, flytter fra hverandre.
Flytter hverandre
Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig flytter fra hverandre. Det bekrefter Røkkes pressetalsmann overfor Budstikka.
Nye basestasjoner i Vestmarka
Både nødetatene, de som driver markahyttene og Den Norske Turistforening har kritisert mobildekningen i Vestmarka. Nå planlegger Telenor nye basestasjoner, skriver Budstikka. Mastene kommer ved Franskleiv og Sandungen.
Stasjon for fremtiden
Prosjektdirektør Morten Klokkersveen i Bane Nor hevdet her i Budstikka 7. februar «at det er best for jernbanen» at det ikke blir stasjon ved Sollihøgda.
Dette er også Risenga barnehage
Kjære Budstikka og lokalpolitikere. Som besteforeldre til to barn som går og har gått i barnehagen, ønsker vi å fortelle hvor godt barna har det i Risenga barnehage.
Les mer om Risenga.
Rushtidsbom i Vollsveien på is
Forslaget om rushtidsbom i Vollsveien i Bærum er utsatt. For å gjøre det lettere for bussene å komme frem har det vært snakk om kollektivfelt eller bom, men etter en befaring har politikerne bestemt seg for å se på flere alternativer, skriver Budstikka.
Les mer om Budstikka, Bærum og Vollsveien.
Stasjon ved Avtjerna
Tog. Morten Klokkersveen i Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 skriver i Budstikka 7. februar om Bane Nors begrunnelse for å ikke bygge en stasjon ved Avtjerna.
Fortsatt venter vi på svar
Torsdag 8. februar trykker Budstikka det som skal være et svar fra Bærums rådmann Erik Kjeldstadli og velferdsdirektør Kristin Nilsen på spørsmål fra Rødt. Etter å ha lest svaret er likevel det meste fortsatt uklart og ubesvart.
Snart fulle snødeponier
Snødeponiene i Asker og Bærum er snart fulle. Det kan bety trøbbel for kommunen når det kommer mer snø, skriver Budstikka. Et av deponiene ligger nær Blakstadelva, hvor det går laks lenger ned, men prøver viser så langt at massene ikke forurenser. (Illustrasjonsfoto.)
Kollektivproffene i utlandet har gode ideer, Ruter
I Budstikka 6. februar leste jeg Rannveig Kløws innlegg med stor interesse. Jeg er helt enig med henne, og jeg synes oppfordringen til Ruter om å merke enkelte seter på T-banen med gravid dame/mann med stokk er en veldig god idé.
Les mer om Ruter og T-banen.
Lemper du snø over til naboen?
Det har Asker kommune sett seg lei på. De har derfor laget et informasjonsskriv, som til nå er lagt i postkassene til tretti snøsyndere, skriver Budstikka. Dersom advarsler trosses, kan man få en regning fra kommunen.
Les mer om Asker og Budstikka.
Askers ordfører har ansvar for Risenga-skandalen
I høst tok Elin Skrede og jeg tak i saken om økonomi og kutt i tilbudet til barna ved Risenga barnehage. SV-medlemmer bidro med sjekk av regnskapet, og vi varslet Budstikka og de andre partiene i Asker.
Røkke vil bygge skyskraper
Kjell Inge Røkke har planer om å bygge Norges høyeste bygg på Fornebu. Ifølge Budstikka ønsker finansmannen et 180 meter høyt signalbygg for Verdenshavenes hovedkvarter. Et så høyt bygg, vil i så fall bli klassifisert som en skyskraper.
Les mer om Fornebu.
Røkke vil bygge skyskraper
Kjell Inge Røkke vil gjennom selskapet X Four-10 bygge et over 180 meter høyt signalbygg for «Verdenshavenes hovedkvarter på Fornebu, skriver budstikka.no. Verdens mest avanserte forsknings- og ekspedisjonsfartøy, «REV, skal få hjemmehavn like ved, skriver avisen. Planene om bygget ble presentert fredag.
Les mer om Fornebu, REV og X Four-10.
En sikkerhetsrisiko
Mobildekning. Budstikka hadde forleden et bredt oppslag om den manglende mobildekning i Vestmarka.
Les mer om Vestmarka.
Bærekraftige velferdstjenester
I leserinnlegg i Budstikka 3. januar og 2. februar setter Bærum Rødts Odd Rudjord spørsmålstegn ved kommunens strategiske valg om å satse på større enheter. Han etterspør faglig dekning for valgene og hvem store enheter er godt for.
Les mer om Budstikka.
HIV-smittet får strengere straff
Lagmannsretten har skjerpet straffen til 8 1/2 år for en 29 år gammel mann som er kjent skyldig i to grove voldtekter. I 2015 og 2016 voldtok den HIV-smittede mannen to ulike kvinner i leiligheten sin i Asker, skriver Budstikka.
Les mer om Asker og Budstikka.
Ikke ved pasientens skulder
I et innlegg i Budstikka 1. februar med tittelen «Skulder ved skulder» kommenterer klinikkdirektør Kirsten Hørthe oppslagene om de store kuttene i klinikk for psykisk helse og rus i Vestre Viken.