Buholmråsa

Varmerekord på kysten

Kysten av Trøndelag er rekordvarm i ettermiddag. På Buholmråsa fyr er det aldri målt en så høy temperatur så langt ut i september.
Les mer om Trøndelag.

Høyeste førjulstemperatur på 43 år

Buholmråsa fyr i Osen målte mellom klokken 08 og 09 fredag morgen 10,4 grader.
Les mer om Osen.
- Fritidsbåt grunnstøtte i Osen
Klokken 00.22 fikk politiet melding via Hovedredningssentralen at et par i 40-årene i fritidsbåt hadde kjørt på et skjær ved Buholmråsa i Osen kommune.
70 år siden angrepet mot Buholmråsa
For 70 år siden ble dette stedet skutt i filler. Sverre Angen var øyenvitne til hvordan de engelske flyene pepret løs på Buholmråsa fyr.
Les mer om Buholmråsa.

70 år siden bombingen av Buholmråsa

For 70 år siden ble dette stedet bombet sønder og sammen. Sverre Angen var øyenvitne til hvordan de engelske flyene bombet Buholmråsa fyr .
Les mer om Buholmråsa.
Dette fyret bombe for 70 år siden
For 70 år siden ble dette stedet bombet sønder og sammen. Sverre Angen var øyenvitne til hvordan de engelske flyene bombet Buholmråsa fyr .
Les mer om Buholmråsa.
Buholmråsa fyr
– Plutselig angrep 18 fly, og vi sprang opp på en høyde. Sverre Angen minnes godt hvordan de engelske flyene bombet Buholmråsa fyr.
Les mer om Buholmråsa.
Fikk haik med redningsskøyta
En havsul landet på dekk da RS Harald V returnerte etter redningsaksjonen ved Buholmråsa onsdag, og haiket frem til Rørvik.
Les mer om Buholmråsa og Rørvik.
Båt i havsnød utenfor Buholmråsa i Osen
Fikk motorstopp sørvest for Flatanger i meget tung sjø. Mannskapet på fire har forlatt båten. En frakteskute på 59 meter har kommet i havsnød like utenfor Bulholmråsa fyr i Osen. - Vi assisterer en frakteskute med maskinproblemer.
Varmeste augustdag på kysten på 33 år
Buholmråsa fyr i Osen slo til med 25,9 grader. Varm luft fra Middelhavet fikk temperaturen til å stige mot rekordnivåer langs kysten av Trøndelag i dag. I alt tre målestasjoner satte
Les mer om Middelhavet, Osen og Trøndelag.
Seilbåt fikk motortrøbbel på Folda
Redningsskøyta Harald V skal gi seilbåten skyss. Tre menn har bedt om hjelp etter at de fikk motorproblemer på Folda, mellom Buholmråsa fyr i Sør-Trøndelag og Grinna fyr i Nord-Trøndelag.
MS Kong Harald rett til Sandnessjøen
Etter å ha møtt orkan i havet sørvest for Buholmråsa tredje juledag, går MS Kong Harald direkte til Sandnessjøen. DROPPER ANLØP: MS Kong Harald vil fredag passere Rørvik (bildet) og
Dramaet minutt for minutt
Slik forløp skjebnedøgnet på havet: Klokka 13.00 gikk St. Svithun fra Trondheim mot Rørvik. Klokka 19.55 passerte båten Buholmråsa fyr. Klokka 20.00 vaktavløsning. Klokka 20.00 kursen
Les mer om Buholmråsa, Rørvik og Trondheim.
Trukket av grunn
Her trekkes sjarken av grunn ved Buholmråsa mandag kveld. TRUKKET AV GRUNN: Sjarken ble trukket av grunnen av RS Sundt Flyer. RS Harald V vil slepe sjarken nordover til Rørvik når mannskapet
Les mer om Buholmråsa og Rørvik.
To reddet da sjark gikk på grunn
En sjark gikk på grunn ved Buholmråsa fyr mandag morgen. Begge fiskerne ombord ble reddet av en annen båt i området.
Les mer om Buholmråsa.
3 x 10,0 grader i Osen
Buholmråsa fyr i Osen har i dag målt over 10,0 grader for tredje dag på rad. Det har bare skjedd en gang tidligere så sent på høsten siden målingene begynte i 1965.
Les mer om Osen.
Nesten varmerekord på kysten
Buholmråsa fyr i Osen var i natt bare 0,6 grader unna å tangere senhøstrekorden på 16,2 grader fra 2005.
Les mer om Osen.
Ny mild dag på kysten
Med 14,0 grader er Buholmråsa fyr i Osen blant de varmeste stedene i landet i ettermiddag. TORSTEN HANSSEN Også Halten fyr med 13,9 grader er blant de varmeste stedene i landet.
Les mer om Buholmråsa og Osen.
Våteste septemberdøgn på 33 år på kysten
Buholmråsa fyr i Osen i Sør-Trøndelag registrerte med 29,6 millimeter fra søndag morgen til mandag morgen sitt våteste septemberdøgn på 33 år.
Les mer om Osen og Sør-Trøndelag.
Temperaturen rett til værs på kysten i dag
Temperaturen har gått rett til værs på kysten av Trøndelag i dag.Buholmråsa fyr og Åfjord målte 8,0 grader klokken 11.
Les mer om Trøndelag og Åfjord.
Ny supermild dag i Trøndelag
Det supermilde februarværet fortsatte i Trøndelag lørdag. TORSTEN HANSSEN Åfjord var varmest med 8,4 grader, fulgt av Buholmråsa fyr med 8,3 grader. Verdal var tredje varmest med 8,2
Les mer om Buholmråsa og Trøndelag.
Ny varm oktobernatt
Rørvik og Buholmråsa fyr var blant de varmeste stedene i landet i natt med henholdsvis 13,2 og 13,1 grader i minimumstemperatur.
Les mer om Buholmråsa.
Varmest på kysten i ettermiddag
Buholmråsa fyr i Osen er Trøndelags varmeste sted i ettermiddag.
Les mer om Osen.
Lynet slo ned i fyret
Av BIRGER AARMO 74 39 74 83 birger.aarmo@namdalsavisa.no Kystverkets mann på Buholmråsa fyr våknet med et smell og lukta av brent elektronikk i nesen.
Les mer om Buholmråsa.
Våteste oktoberdøgn på 16 år på kysten
Buholmråsa fyr i Osen målte i dag tidlig sitt våteste oktoberdøgn på 16 år.
Les mer om Osen.