Buskerud blad

Mistenker 50 innbrudd

Politiet mistenker at to rumenerne har gjort 50 innbrudd på østlandet i fjor høst. Innbruddene skal ha skjedd fra Kongsvinger og helt ned til Larvik, skriver Sandefjords Blad. De to pågrepne har nektet for innbruddene tidligere og sitter nå i varetekt. De fleste av innbruddene har skjedd i Buskerud.
Les mer om Buskerud, Kongsvinger og Larvik.

Ønsker seg bedre veier

Soknabruket får ikke kjøre flis i store vogntog og ber politikerne om hjelp. Riksvei 7 er forbudt område for store modulvogntog som må lastes om på Sollihøgda, skriver Ringerikes blad. Stortingspolitikerne fra Buskerud gav under sitt besøk løfter om bedre veier.
Les mer om Buskerud og Sollihøgda.
Ingen avklaring om arresten
Stortingspolitikere fra Buskerud fikk ingen klare svar om arresten da de besøkte Hønefoss politistasjon, skriver Ringerikes Blad. Arresten kan bli flyttet til Drammen, men det er usikkert når avgjørelsen blir tatt.
Les mer om Buskerud og Drammen.
Mange ønsker ikke Viken
Et stort flertall av innbyggerne i Akershus er mot at fylket skal slås sammen med Østfold og Buskerud. 62 prosent av de spurte er negative til det nye storfylket Viken, viser til en meningsmåling som er gjort for avisene Budstikka, Romerikes Blad og Østlandets Blad.
Les mer om Budstikka, Buskerud, Viken og Østfold.

Gir opp regionkampen

Kårstein Eidem Løvaas (H) gir opp regionkampen og stemmer for avtalen som er som er inngått mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF. Etter forliket sa Løvaas at det fortsatt var en sjanse for at Vestfold kunne bli med i Viken-regionen sammen med Buskerud, men nå vil han stemme for at Vestfold og Telemark slås sammen til en region, skriver Tønsbergs Blad.
Umulig å endre regionavtalen
Det er ingen mulighet for å endre avtalen om inndeling av de nye regionene, skriver Tønsbergs Blad. – Det er viktig for Vestfold-samfunnet å få denne avklaringen, sier Ellen Eriksen (Frp), til avisa. Hun fikk i dag bekreftet av alle fire partiene på Stortinget at avtalen står fast. Høyres stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvås har tidligere uttalt at det er håp for Vestfold om å bli en del av Viken-regionen med Buskerud, Akershus og Østfold.
Hovedkontor til Drammen
Tønsbergs Blad kan miste hovedkontorstatusen for lokalavisene i Vestfold, det skriver Tønsbergs Blad. Amedia skal slå sammen regionene Buskerud og Vestfold, og det ligger an til at Drammens Tidende blir det nye hovedkontoret.
Les mer om Buskerud, Drammen og Vestfold.
Teknisk trøbbel for nettavisene
Nettstedene til lokalaviser som er eid av Amedia, er nede. Leverandøren er på saken, men det er ikke klart når nettavisene er oppe igjen. Drammens Tidende, Laagendalsposten og Ringerikes Blad er blant lokalavisene i Buskerud som er rammet.
Teknisk trøbbel hos Amedia
Nettstedene til lokalaviser som er eid av Amedia, er nede. Leverandøren er på saken, men det er ikke klart når nettavisene er oppe igjen. Drammens Tidende, Laagendalsposten og Ringerikes Blad er blant lokalavisene i Buskerud som er rammet.
Vil ha nytt bygg til storregionen
Akershus fylkeskommune vil bygge to store blokker over bussterminalen i Lillestrøm, skriver Romerikes Blad. Bygget skal huse 300 nye arbeidsplasser og administrasjonen til en ny storregion dersom Akershus slås sammen med Østfold og Buskerud.
Les mer om Buskerud, Lillestrøm og Østfold.
Ønsker å ha med Buskerud
Sandefjords ordfører ønsker ikke at Vestfold bare skal slås sammen med Telemark, skriver Sandefjords Blad. Ifølge Bjørn Ole Gleditsch vil de fleste ordførerne i fylket anbefale en sammenslåing av Buskerud, Telemark og Vestfold.
Les mer om Buskerud, Telemark og Vestfold.
Ønsker BuTeVe
Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch ønsker ikke at Vestfold bare skal slås sammen med Telemark, skriver Sandefjords Blad. Gleditsch frykter at en slik sammenslåing vil stykke opp Vestfold, og han ønsker at Buskerud skal være med ved en fylkessammenslåing.
Bilfører stakk av fra ulykke
En bilfører stakk av fra et trafikkuhell i Hvittingfoss onsdag kveld. Politiet i Vestfold rykket ut til Tufteveien over fylkesgrensen til Buskerud ved 23-tiden. Politiet forteller til Tønsbergs Blad at det dreier seg om en forbikjøring av en traktor. Fire biler er involvert, og det er ikke meldt om personskader.
Les mer om Buskerud, Tufteveien og Vestfold.
Bøtela seg selv med 500 kroner
Politimannen som patruljerte rundt Utøya under markeringen i går, hadde ikke redningsvest på da han ble avbildet i en VG-artikkel. Det reagerte leserne på, skriver Ringerikes Blad. Politimannen som jobber i Nordre Buskerud, skrev derfor ut et forelegg til seg selv.
Tilbakekaller melk og fløte
TINE tilbakekaller flere produkter i Vestfold, Buskerud og Telemark fordi det er mistanke om at melk og fløte produsert ved meieriet på Sem kan inneholde rester av vaskemiddel. Det skriver Sandefjords Blad. I en pressemelding oppgir TINE hvilke produkter som trekkes tilbake.
Les mer om Buskerud, Sem, Telemark og Vestfold.
Ny regiondirektør i Amedia
Øyvind Bladt Hagen er ansatt som ny regiondirektør for Amedia i Buskerud og administrerende direktør i Drammens Tidende. Han kommer fra stillingen som kundedirektør i Amedias salgsavdeling. Tidligere har han blant annet vært administrerende direktør i Ringerikes Blad.
Les mer om Amedia og Buskerud.
Hammers siste dag som politimester
I dag har Sissel Hammer sin siste arbeidsdag som politimester i Nordre Buskerud. I midten av januar begynner hun i ny stilling som seniorrådgiver i det nye Sør-Øst politidistrikt, skriver Ringerikes Blad. Nordre Buskerud innlemmes i Sør-Øst politidistrikt.
Fikk 7,2 milloner i sluttpakke
Harald Gaupen fikk 7, 2 millioner kroner i sluttpakke da han sluttet på dagen som toppsjef i Sparebank 1 Buskerud og Vestfold, skriver Sandefjords Blad. Han fikk med seg ett års etterlønn og en engangskompensasjon på 5,1 millioner. Det kommer fram av bankens kvartalsrapport, som ble lagt fram i forrige uke.
Les mer om Buskerud, Sparebank og Vestfold.
Amedia kutter grovt
Til sammen skal nærmere hundre årsverk kuttes i lokalavisene i Vestfold, Telemark og Buskerud. Tønsbergs Blad skal alene slankes med 17 årsverk.
Les mer om Buskerud, Telemark og Vestfold.
Mistanke om svineinfluensa
To personer som er ansatt på Høgskolen i Buskerud og Vestfold er innlagt på sykehus med mistanke om svineinfluensa. Begge de ansatte jobber på Bakkenteigen, skriver Tønsbergs Blad.
Ørmen Johnsen ny leder
Kristin Ørmen Johnsen ble lørdag ettermiddag valgt til ny leder i Buskerud Høyre, skriver Ringerikes Blad. Ørmen Johnsen fikk 117 stemmer, mens Christopher A. Wand, som egentlig var valgkomiteens førstevalg, fikk 88 stemmer.
Færre leser papiraviser i Buskerud
De fire største avisene i fylket har til sammen mistet 10 tusen lesere av sine papirutgaver. Ringerikes blad taper flest lesere. 4000 færre leser papiravisa nå sammenlignet med i fjor. Det har kun vært små endringer i antallet som leser avisenes nettutgaver.
Les mer om Buskerud.
Håkon Borud ny redaktør i Drammens Tidende
DRAMMEN: Det var i styremøtet til Edda Media Buskerud AS i dag at Borud ble ansatt. Han er i dag ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad, en stilling han har hatt siden 2008. Før det var
Les mer om Borud.
Kan bli rammet av Amedia-kutt
Amedia skal kutte 25 stillinger i Buskerud, og vurderer samtidig sentralisering av kundesenter og grafisk sideproduksjon. Begge deler kan ramme Ringerikes Blad. Daglig leder og ansvarlig
Les mer om Amedia-kutt og Buskerud.
319 syke etter julebord
Antallet syke etter julebordet på Klækken Hotell i Hønefoss forrige helg har økt. Klækken Hotell i Buskerud. Foto: Pål Tr. Mannsverk, RingBlad/ANB [Ringerikes Blad] Det er nå registrert
Les mer om Buskerud og Klækken Hotell.