Buskerud

Sier nei til nye strømmålere

Ikke alle ønsker å få installert nye, digitale strømmålere. 60.000 personer har fått slike strømmålere installert i Buskerud. Men andre nekter å få måleren installert, og samtlige har skaffet seg legeattest fordi de mener de ikke tåler strømmåleren.
Les mer om Buskerud.

Varsler glatte veier

Søndag ventes det vanskelige kjøreforhold på grunn av underkjølt regn i Østfold, Vestfold, Telemark, Agder, og til dels Buskerud og Akershus. – Det er Øst- og Sørlandet som får de verste forholdene søndag kveld og natt til mandag, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.
Tre personer evakuert etter brann
Tre personer er evakuert og kjørt til legevakt for sjekk etter brannen i en vertikaldelt tomannsbolig på Nøste i Lier. Brannvesenet jobber fortsatt på stedet, melder politiet i Søndre Buskerud klokken 05.15 søndag morgen.
Les mer om Lier, Nøste og Søndre Buskerud.
Brann i Lier – n person reddet ut
Nødetatene har rykket ut til en brann på Nøste i Lier kommune, og reddet ut en person som sov inne i bygget som brenner. Det er meldt om åpne flammer på stedet, opplyser politiet i Søndre Buskerud.
Les mer om Lier, Nøste og Søndre Buskerud.

Bestilte sovetabletter på nett

En kvinne fra Buskerud er anmeldt av Tollvesenet for ulovlig innførsel av legemidler, skriver Laagendalsposten. Kvinnen hadde bestilt 2 til 300 sovetabletter på nettet, og pakken ble stoppet i tollen. Kvinnen kommer til å bli bøtelagt for dette.
Befolkningsvekst i Buskerud
Buskerud øker folketallet med nesten 2.400 personer i år, ifølge nye beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det er en økning på 0,8 prosent, og landsgjennomsnittet er på 0,7 prosent. 1. januar i år bodde det nærmere 280.000 mennesker i Buskerud, mens det 31. desember er beregnet til litt over 282.000 personer.
Les mer om Buskerud og Statistisk.
Vernet som naturreservater
To nye skogområder i Buskerud, Langåsen i Flesberg og Rollag kommuner og Surtbergflaget i Krødsherad, er nå vernet som naturreservater. I tillegg er tre eksisterende reservater utvidet – Veikulåsen naturreservat i Gol, Juvsåsen naturreservat i Sigdal og Trillemarka-Rollagsfjell naturreservat i Rollag kommune.
Ønsker å bygge skole
Buskerud fylkeskommune undersøker nå muligheten for å bygge en ny videregående skole i tilknytning til sykehuset som skal bygges på Brakerøya. Fylkeskommunen har det siste året hatt samtaler med Helse Sør-Øst og Vestre Viken helseforetak om mulighetene for å bygge en skole som kan utdanne unge innenfor sykehusrelaterte yrkesfag, og elektrofag, bygg og forskning.
Obs-varsel om glatte veier
Regn som fryser på bakken fører til speilblanke veier i Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Telemark, Buskerud og Agder onsdag.
Fare for underkjølt regn
Meterologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel for Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus samt lavereliggende strøk i Agder, Telemark og Buskerud. Onsdag er det stor fare for glatte veier i disse fylkene som følge av underkjølt regn.
Drammen travbane legges ned
Drammen travbane legges ned, det bekrefter Endre Storhaug som leder Buskerud Travforbund, overfor Drammens Tidende. – På ordinær generalforsamling skal vi legge fram hvordan vi går videre, sier han. Det handler blant annet om hvor man skal etablere en erstatningsbane for Drammen travbane. Mest aktuelt er Myrmoen i Øvre Eiker.
Flere selskaper tvangsoppløst
Minst fem aksjeselskaper i nedre Buskerud er tvangsoppløst de siste to månedene fordi de har manglet revisor. Dermed starter full konkursbehandling, selv om de har god økonomi, ifølge DT. Omsetning over fem millioner kroner betyr revisorplikt.
Les mer om Buskerud.
Leverer trygt drikkevann
De aller fleste vannverk i Buskerud og verk i fire andre fylker på østlandet har god kontroll med egne drikkevannsbasseng. Det viser resultatene fra Mattilsynets tilsyn ved 190 verk. De fleste har gode rutiner for kontroll og leverer trygt drikkevann til innbyggerne.
Les mer om Buskerud.
Ønsker felles kultur i Viken
Det blir viktig å bygge en felles kultur i det nye fylket, Viken. Det sier fylkesordfører Ole Haabeth. Før helgen ble det satt ned en felles nemnd av representanter fra Buskerud, Akershus og Østfold. Fylkesordfører Anette Solli i Akershus leder nemnda, hvor også Haabeth er medlem.
Fellesnemnda for Viken etablert
I dag er den nye fellesnemnda for storfylket som Buskerud blir del av, konstituert. Da ble det besluttet at Akershus fylkesordfører Anette Solli blir leder, nestleder blir Buskeruds fylkesordfører Roger Ryberg og Østfolds fylkesordfører Ole Haabeth.
Befalsskoleeleven funnet
Den 19 år gamle befalsskoleeleven fra Buskerud er funnet i god behold etter å ha vært savnet i et døgn. Det ble satt i gang søk etter mannen ved midnatt da han ikke hadde dukket opp på stedet der alle elevene skulle møtes.
Les mer om Buskerud.
Region Viken vedtatt
Opposisjonens forslag om å vrake Viken som region, og la Buskerud, Akershus og Østfold bestå som egne fylker, ble nedstemt i Stortinget. Bak forslaget stod blant andre to på buskerudbenken; Martin Kolberg fra Arbeiderpartiet og Arne Nævra fra SV.
Viken med egen nettside
Den nye region Viken har opprettet egen nettside i dag. Der kan du finne nyheter, informasjon og fakta om regionen. I dag møtes også politikere fra Buskerud, Akershus og Østfold fylkeskommuner til konstituerende møte i fellesnemnda for Viken.
Les mer om Buskerud, Viken og Østfold.
Glatte veier flere steder
Det er svært glatte veier mange steder i Buskerud melder politiet fredag morgen. En radiolytter har sendt inn et bilde etter å ha passert området Bakkerud i Flesberg.
Les mer om Bakkerud, Buskerud og Flesberg.
Tre blåste over ende – traff bil
Politiet i Nordre Buskerud har fått meldinger om at et tre har blåst over ende og truffet en bil på E 16 ved Eggemobakken ved Hønefoss. Det skal ikke være skade på fører av bilen, men materielle skader på bilen, opplyser politiet på Twitter.
Østfold vedtok Viken
Fylkestinget i Østfold vedtok onsdag etableringen av den nye fylkeskommunen Viken sammen med Buskerud og Akershus. Regionen vil få til sammen 1,2 millioner innbyggere og skal være i funksjon fra 1. januar 2020, skriver Østfold fylkeskommune på sine nettsider.
Les mer om Buskerud, Viken og Østfold.
Venter kraftig vind utover kvelden
I Agder, Telemark og Buskerud ventes det fra torsdag kveld økning til vestlig full storm og vindkast på 30 til 40 meter i sekundet. Uværet har fått navnet «Caroline.
Les mer om Buskerud, Caroline og Telemark.
Hemsedalsfjellet var stengt etter ulukke
Riksveg 52 over Hemsedalsfjellet var stengd i over to timar måndag ettermiddag på grunn av ei ulukke like ved fylkesgrensa mellom Buskerud og Sogn og Fjordane.
Hemsedalsfjellet stengd etter ulukke
Rv. 52 over Hemsedalsfjellet er stengd like ved fylkesgrensa mellom Buskerud og Sogn og Fjordane etter ei ulukke.
Fint vær i Buskerud
Fint vær i Buskerud
Les mer om Buskerud.