Buskerud

Blitt tatt opp i nettverk

Det fylkeskommunale UngInvest kjent som Arbeidsinstituttet i Buskerud, har fått internasjonal oppmerksomhet. Skolen er tatt inn i et nettverk som består av 260 skoler over hele verden som samarbeider for å utvikle og endre utdanningssystemet.

Reagerer på forslag om momsøkning

Reiselivsnæringen i Buskerud reagerer kraftig på at regjeringen i forslaget til statsbudsjett øker merverdiavgiften på blant annet reiser og overnattinger fra ti til tolv prosent. Salgsansvarlig Else Storaas hos Søstrene Storaas hotell i Jondalen sier at næringen ikke trenger det nå.
Les mer om Buskerud og Jondalen.
Unge i Buskerud føler seg ensomme
Flere unge i Buskerud føler seg ensomme enn ellers i landet, viser Ungdata-undersøkelsen. 15.000 unge fra ungdoms- og videregående skoler i Buskerud har deltatt i undersøkelsen. 23 prosent av dem, eller 3500, svarer at de er plaget av ensomhet. 20 prosent av de unge over hele landet føler seg ensomme.
En alvorlig skadd i trafikkulykke på Hurum
En bil har kjørt av veien i Hurum i Buskerud. En person er alvorlig skadd.
Les mer om Buskerud og Hurum.

Har fått inn 60–70 tips etter innbruddsbølge

Rundt 50 boliger har blitt utsatt for innbrudd i Buskerud de siste ukene. Gjerningspersonene er fortsatt på frifot, og politiet ber folk være på vakt.
Les mer om Buskerud.
Psykiske helseplager er tema
– Psykiske helseplager er mer tabu og skambelagt å snakke om blant minoritetsbefolkningen enn ellers i samfunnet. Det sier Nasim Rizvi, nestleder i Buskerud Innvandrerråd. I kveld har innvandrerrådet sammen med Familiehjelpen og Fjell kirke invitert til temakveld om dette i Fjell kirke.
Gode vekstselskaper i Buskerud
I Norge er antallet vekstselskaper er nest størst i Buskerud, som kun blir slått av Sogn og Fjordane. Det kommer frem av en omfattende kartlegging som Revisjonsselskapet EY har gjort. I Buskerud er økningen av slike selskaper med 29 prosent. Nivået er fremdeles ikke tilbake der det var før finanskrisen i 2007.
Mangler bøssebærere
Fortsatt mangler det bøssebærere her i Buskerud til helgens TV-aksjon på NRK. Inntektene fra årets aksjon går til Unicef. – Vi oppfordrer alle til å gå inn på blimed.no og melde seg som bøssebærer, sier fylkesaksjonsleder Kari Helene Kristiansen.
Gharahkhani ber Høie svare
Nyvalgt stortingsrepresentant Masud Gharahkhani fra Buskerud Arbeiderparti ber statsråd Bent Høie ta grep etter at Drammen sykehus er anmeldt for korrupsjon. De ansatte ved avdelingen som analysererer kreftrelaterte celleprøver er bekymret for at saken skal gå utover kreftpasienter. Helseministeren må sikre at avdelingen som har en avgjørende rolle i helseregionen får nok ressurser mener Gharahkhani.
Gharahkhani ber Høie om svar
Nyvalgt stortingsrepresentant Masud Gharahkhani fra Buskerud Arbeiderparti ber statsråd Bent Høie ta grep etter at Drammen sykehus er anmeldt for korrupsjon. De ansatte ved avdelingen som analysererer kreftrelaterte celleprøver er bekymret for at saken skal gå utover kreftpasienter. Helseministeren må sikre at avdelingen som har en avgjørende rolle i helseregionen får nok ressurser mener Gharahkhani.
Ny plan for Norefjell
For å sikre bruken av Norefjell og Reinsjøfjell framover skal det lages en ny plan for området. Det er sterke interesser knyttet til hytte- og næringsutvikling innenfor området som også er viktig for villrein. Ifølge Buskerud fylkeskommune er hovedformålet å etter hvert vedta en langsiktig strategi.
Les mer om Norefjell og Reinsjøfjell.
Reagerer på kutt i støtte til 4H
I forslaget til statsbudsjett blir det foreslått å kutte i støtten til 4H med over sju millioner kroner. Det betyr i så fall at organisasjonen må kutte i stillinger og aktiviteter, og det går ut over barn og unge, sier leder i Buskerud, Hege Pynntari.
Les mer om Buskerud og Hege Pynntari.
Dette betyr statsbudsjettet for Buskerud
Regjeringen la i dag frem forslag til statsbudsjettet for 2018
Les mer om Buskerud.
Lier er vinneren i Buskerud
Drammen får mye, men Lier - de øker enda mer.
Les mer om Buskerud og Lier.
Trafikkulukke på Grønland
Drammen. Kreftingsgate/Grønland. Trafikkuhell. 2 biler involvert. Nødetater på vei Politiet S Buskerud (@politiopssbusk) October 12, 2017
Les mer om Grønland.
Penger til jernbane
Regjeringa foreslår i statsbudsjettet å bruke 642 millioner kroner på å videreføre planleggingen av dobbeltsporet jernbane på Vestfoldbanen neste år. Det innebærer penger til prosjektene Nykirke-Barkåker, Tønsberg-Larvik i tillegg til Drammen-Kobbervikdalen/Drammen-Gulskogen i Buskerud.
Vikersund søker om skiflygings-VM
Vikersund presenterte søknaden for ledelsen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) under høstmøtet i Zürich. Tildeling skjer på FIS-kongressen i Costa Navarino i Hellas 17. mai 2018 skriver Buskerud Fylkeskommune. Dersom Vikersund blir tildelt VM i 2022, vil det også bli arrangert et prøve-VM i 2021.
Turistbuss av veien i høy fart
En buss med 40-50 passasjerer har kjørt av veien ved Haugastøl i Buskerud onsdag ettermiddag. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men bussen skal ha kjørt i høy fart.
Les mer om Buskerud og Haugastøl.
Få drepte i trafikken
Aldri tidligere har så få mistet livet i trafikken. De siste fire månedene er ingen drept på veiene i Buskerud. Så langt i år har fire mennesker mistet livet på veiene. På samme tid i fjor var antallet drepte elleve, viser tall fra Statens vegvesen.
Les mer om Buskerud.
Støre på Stortinget: – Regionreformen er et makkverk
Arbeiderpartiet fridde til Knut Arild Hareide og KrF da de foreslo å reversere sammenslåingen av Buskerud, Akershus og Østfold til n region på Stortinget i dag.
– Riktig å trekke støtten
Nyvalgt stortingsrepresentant fra Buskerud Arbeiderparti, Masud Gharahkhani, støtter kulturministerens avgjørelse om å trekke videre støtte til Islamsk Råd. Han ser fram til å behandle saken i Stortinget, skriver Dagsavisen Fremtiden.
Fjellnettverket skal møtes i dag
I dag skal Fjellnettverket ha møte på Geilo. Der skal den nye lederen presenteres. Kari Randen fra Ål skal lede arbeidet i organet som skal jobbe for sterkere satsing på fjellregionene i Buskerud, Telemark, Oppland og Hedmark.