Dømt

Trøndere betalte for konsertbilletter de aldri fikk

En mann som har operert fra Trondheim og Spania er dømt til fengsel i fem måneder for grovt bedrageri.
Les mer om Spania og Trondheim.

To dømt i hasj-sak

To menn ble dømt og to menn ble frifunnet i saken der 30 kilo hasj ble funnet på en gård på Nykirke i Horten kommune. Den antatte hovedmannen i 40-årene fra Danmark er dømt til to års fengsel. Mens en annen dansk mann er dømt til et års fengsel for å ha pakket om 4,6 kilo hasj, skriver Gjengangeren.
Øltyv dømt
En 32 år gammel mann er i Tønsberg tingrett dømt til 36 dager betinget fengsel for å ha stjålet øl fra flere butikker ved flere anledninger. Han har tilstått tyveriene og sier selv at han har sluttet å stjele fra butikker.
Les mer om Tønsberg.
Dømt for datakriminalitet
Russeren Mark Vartanyan, som jobbet for et IT-firma i Fredrikstad, er dømt til fem års fengsel for datakriminalitet i delstaten Georgia, USA, melder AP. Vartanyan ble pågrepet i Fredrikstad i oktober 2014, og utlevert til USA på senvinteren i år. To år av fengselsstraffen er trukket fra, for den tiden han satt i varetekt i Norge.

24-åring dømt for drap

24 år gamle James Morton er dømt til tolv år i fengsel etter å ha kvelt 16 år gamle Hanna Pearson under en «seksuell akt i England, 23. juli i fjor, skriver BBC.
Les mer om BBC, England og Hanna Pearson.
Arrestert i Fredrikstad, dømt i USA
En russer som jobbet i et datafirma i Østfold er dømt til tre års fengsel i USA for datakriminalitet. Han ble arrestert i Fredrikstad i 2014. I mars erkjente han straffskyld, og inngikk et forlik med amerikanske myndigheter.
Les mer om Fredrikstad, USA og Østfold.
Drapssiktet var utvist fra Norge
En av de to som er siktet for drapet på en mann på Bjerke, er vedtatt utvist fra Norge. Han er dømt for en rekke alvorlige voldshendelser de siste årene, skriver VG.
Les mer om Bjerke og Norge.
Norges mest uheldige klokketyv?
Han skulle stjele klokker for flere hundre tusen kroner. To urmakere, en politibetjent som ikke var på vakt, en kommende politistudent og to vektere tok ham igjen. Dagen etter ble han dømt til fengsel.
Dømt etter drap i Lier
En mann i trettiårene er i Drammen tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept sin mor. Det var i april i fjor mannen drepte moren i hennes hjem i Lier. Mannen er også dømt til å betale sin stefar 200.000 kroner i oppreisning.
Les mer om Drammen og Lier.
O.J. Simpson blir prøveløslatt
Orenthal James Simpson fikk innvilget prøveløslatelse under dagens høring. O.J. ble i 2008 dømt til 30 års fengsel for bortføring, væpnet ran og flere andre forbrytelser.
Helsearbeider anker dom
Helsearbeideren som ble dømt for å hatt seksuell omgang med to av sine pasienter, anker dommen han fikk. Mannen ble i Salten tingrett dømt til tre års fensgel, i tillegg til oppreisningserstatning på til sammen 300 000 kroner. Ifølge forsvarer Finn Ove Smith er klienten uenig i det ene forholdet han er dømt for og i straffen han fikk.
Les mer om Finn Ove Smith og Salten.
Dømt til 45 timer samfunnsstraff
En mann i 30-åra fra Ringsaker er dømt til 45 timer samfunnsstraff for brudd på regnskapsloven. Mannen drev eget selskap, men lot være å føre regnskap over både inntekter og utgifter i litt over et år, blant annet fordi han var syk.
Les mer om Ringsaker.
Lege dømt til fire års fengsel for overgrep mot pasienter
En lege er i Frostating lagmannsrett dømt til fire års fengsel for overgrep mot fem pasienter.
Les mer om Frostating.
Lege dømt til fire års fengsel for overgrep mot pasienter
Frostating lagmannsrett ga lege ett år kortere fengselsstraff.
Retten refser politiet i hasjsak
I juni i fjor ble mannen tatt med 130 gram hasj. Han tilsto, men det gikk nesten ett år før han ble siktet og deretter dømt.
Domfelt 13 ganger
En bilfører fra Sandefjord får nå sin trettende dom for å kjøre bil uten førerkort. 29-åringen ble i forrige måned tatt da han kjørte bil fra Sandefjord til Sarpsborg selv om han ikke har førerkort. Sandefjord tingrett har dømt mannen til 120 dagers fengsel, men deler av dommen er betinget.
Les mer om Sandefjord og Sarpsborg.
«Breaking Bad-leder tiltalt igjen
En 24-åring som er tidligere dømt for å ha ledet den såkalte «Breaking Bad-ligaen og hans 23 år gamle medhjelper er tiltalt for å ha fraktet 990 gram amfetamin, skriver Lister24. Begge er fra Lyngdal.
«Breaking Bad-liga tiltalt igjen
En 24-åring som tidligere var dømt for å ha ledet den såkalte «Breaking Bad-ligaen og hans 23 år gamle medhjelper er tiltalt for å ha fraktet 900 gram amfetamin, skriver Lister24. Begge er fra Lyngdal.
Har ikke betalt husleie på 17 år
Arendal kommune prøver igjen å kaste ut en mann som ikke har betalt husleie for leiligheten han disponerer i 17 år. Mannen flyttet inn i en kommunal leilighet i 1999, skriver Agderposten. Han er dømt til å betale en erstatningssum og må flytte ut.
Les mer om Agderposten.
Ikke betalt husleie på 17 år
Arendal kommune prøver igjen å få kastet ut en mann som ikke har betalt husleie for leiligheten han disponerer i 17 år. Mannen flyttet inn i en kommunal leilighet i 1999, skriver Agderposten. Han er dømt til å betale en erstatningssum og må flytte ut.
Les mer om Agderposten.
16-åring dømt for trusler og vold etter dobbeltdrapet i Kristiansand
En 16 år gammel gutt er i Kristiansand tingrett dømt til syv måneders betinget fengsel for flere lovbrudd. Blant annet for trusler og vold i etterkant dobbeltdrapene i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.
Dømt for vold etter dobbeltdrapet
En 16 år gammel gutt er i Kristiansand tingrett dømt til syv måneders fengsel for flere lovbrudd. Han skal blant annet truet og slått en ung gutt i etterkant av dobbeltdrapene i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.
Dømt for kroppskrenkelse
En mann i 30-årene er i Kongsberg og Eiker tingrett dømt for kroppskrenkelse, etter å ha kjørt på en person, skriver Laagendalsposten. Mannen er også ilagt bot for forsikringssvindel, erstatning til forsikringsselskap og den fornærmedes utlegg for legeregninger.
Sykepleier dømt til tre års fengsel for pasientsex
En helsearbeider er i Salten tingrett dømt til tre års fengsel for å ha hatt seksuell omgang med pasienter.
Les mer om Salten.
Fengsel for kjærestevold
En 29 år gammel Follo-mann er dømt til 6 måneders fengsel for vold mot sin daværende kjæreste. Han skal bl.a. ha slått henne over 20 ganger i ansiktet, skriver Østlandets Blad. Retten mener volden var grov og med karakter av mishandling.
Les mer om Follo-mann.