Dømt

Retten om gjengvold: Hadde ikke skremt offeret med hammer og knokejern hvis hensikten var å beskytte broren

Kompisene filmet og jublet, mens tenåringene sparket og slo offeret. Nå er ytterligere to personer dømt for gjengvolden.

Æresdrap: Høyesterett stadfester dom for trippeldrap i Pakistan

Første gang norske statsborgere er dømt for drap på utenlandske statsborgere i utlandet.
Les mer om Pakistan.
Hvis det var din mor
Ville du lyttet hvis det var ditt hjemsted som var dømt til døden, Jan Tore Sanner?
Les mer om Jan Tore Sanner.
Fengsel for vold
Tre personer er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i ti måneder for grov vold mot en mann i april i fjor. De tre må også betale fornærmede en oppreisning på 40.000 kroner.
Les mer om Vesterålen.

Brukte 9 måneder på å ta ut tiltale

En 25 år gammel sarping er dømt til fengsel i 15 dager etter å ha dyttet og forulempet en politibetjent. Mannen fikk lavere straff fordi det tok ni måneder fra saken var ferdig etterforsket til det ble tatt ut tiltale. I tillegg tok det ytterligere fem måneder før mannen fikk dommen sin av Sarpsborg tingrett.
Les mer om Sarpsborg.
- Jeg tenkte at det som skjedde var min feil
En fysioterapeut i Sør-Trøndelag er dømt til to års fengsel etter at han misbrukte sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med en kvinnelig pasient.
Les mer om Sør-Trøndelag.
Kvinne dømt for trikke-urinering
Torsdag ble en 54 år gammel kvinne fra Vestfold dømt til syv måneder i fengsel for flere forhold av kroppskrenkelse, tyveri og offentlig urinering på trikk, t-bane og buss i Oslo.
Les mer om Oslo og Vestfold.
Dømt til ett års fengsel
En mann i 30-årene er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i ett år for 22 lovbrudd. Lovbruddene strekker seg over en lengre tidsperiode, og de mest alvorlige forholdene knytter seg til narkotikaoppbevaring, skriver Bladet Vesterålen.
Flere unge prøver amfetamin
Stadig flere svært unge prøver amfetamin. Det sier sorenskriver i Lister, Robert Versland. Han sier til Lister24 at mange har blitt rekruttert inn i ligaen som ble kalt «Breaking Bad. Nylig er flere dømt for salg og distribusjon.
Fengsel etter promillekjøring
En 35 år gammel mann fra Nesodden er dømt til fengsel i 21 dager for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Han hadde en promille på 0,87 da han ble stoppet i Trysil i januar, skriver amta.no. Han må betale 30 000 kroner i bot og mister førerkortet i to år.
Les mer om Nesodden og Trysil.
Dømt for overgrep
En gutt i tenårene er idømt fengsel i 60 dager og samfunnsstraff for seksuelt overgrep mot utviklingshemmet kvinne. To andre er dømt for å ha filmet hendelsen.
Grov mishandling
En 31 år gammel mann i Kristiansand er dømt for grov mishandling av sin samboer. Mannen er dømt til fengsel i ett år og åtte måneder, og til å betale kvinnen 90.000 kroner i erstatning.
Les mer om Kristiansand.
To firmaer bøtelegges etter dødsulykke
En polsk mann døde på sin arbeidsplass i 2014. Nå er to Agder-firmaer dømt til å betale 1,4 millioner kroner.
Les mer om Agder-firmaer.
Kaos i kulissene etter pressekonferanse om fengselsdrap: - Jeg er ikke overgrepsdømt
Mannen som skal ha blitt utsatt for drapsforsøk i Ringerike fengsel, ble hengt ut som overgrepsdømt. Men overgrep er han aldri blitt dømt for.
Les mer om Ringerike.
33-åring dømt for minst 10 voldtekter
Tiltalte, som er bosatt i Sandnes, er allerede dømt for å ha mishandlet to tidligere kjærester. Nå dømmes han for gjentatte ganger å ha voldtatt en tredje.
34-åring dømt for sovevoldtekt
Retten tror ikke på Sandnes-mannen som hevder at kvinnen samtykket til sex.
Les mer om Sandnes-mannen.
Dømt etter dødsulykke
Selskapene Lindland Maskin og Aust-Agder Jernmalmgruber er idømt bøter etter en dødsulykke i Eydehavn i 2014, melder Agderposten. Den polske føreren av en dumper omkom i ulykka, som skjedde på et industriområde.
Høyesterett: Lege misbrukte pasienter – dømt til to og et halvt års fengsel
Bergenslegen som er dømt for å ha utnyttet stillingen sin til å få seksuell omgang med pasienter, skal dømmes til to og et halvt års fengsel, mener Høyesterett.
Les mer om Høyesterett.
Dømt til fengsel for svindel
En mann i 40-årene er i Vesterålen tingrett dømt til 30 dagers fengsel for å ha oppgitt feil opplysninger til NAV. Mannen skal på bakgrunn av det fått utbetalt minst 127.000 kroner ekstra.
Les mer om NAV og Vesterålen.
Overgrep mot elleve jenter
23-åring dømt for voldtekt og overgrep mot elleve jenter. n av jentene mannen forgrep seg på, ble gravid etter voldtekten, ifølge Romerikes Blad.
Dømt til fengsel for å ha rygget ned fotgjenger
I april i fjor ble en 45 år gammel mann livstruende skadet etter å ha blitt rygget ned av en lastebil på Korskirkeallmenningen. Nå må føreren i fengsel.
Fredrikstad-mann frikjent for terrorforbund med IS
Hasan Ahmed (46) fra Fredrikstad er frikjent for å ha inngått avtale med Islamsk stat om å begå terror. Hans venn Adam Idrisovich Magomadov (23) ble dømt.
Bane Nor anker dommen
Bane Nor, som er dømt til å betale over 300 millioner kroner til entreprenøren Skanska, anker dommen fra Oslo Tingrett. Skanska gikk til sak etter at de ikke ble tildelt en kontrakt på Follobanen. Bane Nor skriver i en pressemelding at de mener dommen hviler både på feil fakta og gal rettsanvendelse.
Anker dom etter storbrann
Tre ansatte i Revac, som alle ble dømt til fengselsstraffer etter brannen ved selskapets gjenvinningsanlegg i Re i 2014, anker dommen fra Nordre Vestfold tingrett. Det samme gjør selskapet, som ble dømt til å betale en bot på 2,8 millioner kroner, forteller forsvarer Morten Hugo Berger til NRK. Han mener dommen er gjennomgående uriktig fordi det ikke foreligger brudd på utslippstillatelsen.
Tidligere Solbakken-sjef må i fengsel
Ståle Solbakkens tidligere sjef i FC København, Flemming Østergaard, er dømt til halvannet års ubetinget fengsel.