Dab

Radiotrøbbel

FM-senderen på Sprinklerfjell er ute av drift. Det betyr at flere tusen lyttere er uten radiosignal i Vestfold. En reparatør er på vei for å se på problemet. Før han har kommet frem er det ikke mulig å si noe om hvor langvarig bruddet blir. NRK Vestfoldsendinga kan høres på nett- og DAB-radio.
Les mer om Sprinklerfjell og Vestfold.

No er det bestemt at dei skal få DAB-dekning

Veitastrendingane har klaga over det dei kallar elendig DAB-dekning. No er det klart at NRK skal setje opp ein ny sendar som vil gje god dekning for alle NRK-kanalar.
Les mer om NRK.
DAB-dekningen skal bli bedre
Flere klager på dårlig dekning på DAB-radio i tunnelene på Sørlandet. – Det er et løfte ifra Statens vegvesen at alle tunneler som i dag har FM-dekning skal ha DAB-dekning, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.
Økt salg før overgang til DAB
Sørlendinger kan komme til å anskaffe seg om lag 500 000 DAB-radioer til bil, hus og hytte i framtiden. Det tror Elektronikkbransjen. 21. juni slukker NRK senderne på FM-båndet i Agder og Rogaland.

Økt salg av DAB

Sørlendinger kan komme til å anskaffe seg om lag 500 000 DAB-radioer til bil hus og hytte i framtiden, tror Elektronikkbransjen. 21. juni slukker NRK senderne på FM-båndet i Agder og Rogaland.
– Her er nesten ikkje DAB-dekning nokon stad
STAD (NRK): No er det under ein månad til NRK går over til å berre sende på DAB-nettet i Sogn og Fjordane, men ytst ute på Stadlandet fortvilar dei over dårleg dekning.
Les mer om Fjordane, Her, NRK, Sogn og Stadlandet.
Denne veka kan du få DAB-hjelp
Frå 21. juni vil NRK sine radiosendingar i Sogn og Fjordane berre gå på det digitale DAB-nettet, og ikkje på FM. Denne veka reiser Digitalradio Norge rundt i fylket for å svare på spørsmål.
– Me er småforbanna
120 innbyggjarar vert utan DAB-dekning
Startar DAB-innspurten i Stavanger
NRK sitt radiotilbod forsvinn frå FM-nettet i Rogaland den 21. juni i år. Montering av DAB-sendarar i tunnelane i fylket startar opp førstkomande måndag.
Les mer om FM-nettet, Rogaland og Stavanger.
Har du ikke lyst til å bruke penger på en DAB-radio akkurat nå, sier du? Det behøver du ikke!
Nettradio er et alternativ til både FM og DAB som har eksistert i mange år.
Les mer om DAB.
Nå er NRK på DAB
Klokka 11.11 er FM-senderne slått av for NRKs del. Fra nå sender NRK radio kun på DAB. De kommersielle radiokanalene kan fortsatt sende på FM-nettet til 19. juni sammen med nærradioene i fylket. Se dekningskart her.
Les mer om DAB, FM-nettet, FM-senderne og NRK.
Flere lytter til lokalradio etter omleggingen til DAB
Tall fra Norsk lokalradioforbund viser at lokalradioene og NRK er vinnerne etter skiftet til digital radio. De store kommersielle kanalene er taperne.
Les mer om DAB, NRK og Norsk.
Dab-nedtur i nord for de store
Lyttertallene til de riksdekkende kommersielle radiostasjonene stuper etter omleggingen til dab i Nordland. Lokalradioene i FM-nettet kan derimot glede seg.
Les mer om FM-nettet og Nordland.
Dab-nedtur i nord for de store
Lyttertallene til de riksdekkende kommersielle radiostasjonene stuper etter omleggingen til dab i Nordland. Lokalradioene i FM-nettet kan derimot glede seg.
Les mer om FM-nettet og Nordland.
– P4 og Radio Norge i Bodø har mistet halvparten av lytterne
Lyttertallene til de riksdekkende kommersielle radiostasjonene stuper etter omleggingen til dab i Nordland.
Les mer om Bodø, Nordland og Radio Norge.
Færre lyttere etter DAB-omlegging
De riksdekkende kommersielle radiostasjonene P4 og Radio Norge har mistet rundt halvparten av lytteroppslutningen etter omleggingen til DAB i Nordland, ifølge lyttertall presentert i Medier 24. Lokalradio på FM-båndet har doblet antallet lyttere.
Henger i stroppen for god DAB-dekning
Onsdag slukkes FM-nettet i Telemark og tre andre fylker i Sør-Norge. Denne uken ble den siste DAB-senderen montert i Portør ved Kragerø.
Snart skrus FM-nettet av i flere fylker: Slik klarer du deg uten DAB
Onsdag 11.1. kl. 11.11 ble de første nasjonale FM-senderne slått av. Nå følger fylke etter fylke fulgt etter. Men det finnes alternativer for de uten DAB-radio.
Les mer om DAB, FM-nettet og FM-senderne.
Kristen DAB-radiokanal i gang
I dag hadde den kristne Radio 3,16 sin aller første DAB-sending. Kanalen kan nå 70 prosent av Norges befolkning, med et potensielt nedslagsfelt på 3,5 millioner mennesker. Programleder Margrethe Tveit er medieleder i Filadelfia Kristiansand.
Fredag forsvinner P4 og Radio Norge fra FM-nettet
FM-nettet krymper stadig. Fredag forsvinner ytterligere fem radiokanaler i Trøndelag og Møre og Romsdal og blir kun tilgjengelige på DAB.
Turistforeningen bekymret over dårlig dab-dekning i fjellet
Turistforeningen frykter flere unødvendige leteaksjoner i fjellet på grunn av dårlig dab-dekning i store fjellområder. Foreningen får støtte fra Røde Kors.
Er du klar for DAB?
For deg som bor i Buskerud, Telemark, Hedmark eller Oppland, slukkes NRKs radiokanaler på FM 26. april. De kommersielle, riksdekkende kanalene, og enkelte lokalradioer, følger etter 16. juni. Er du klar?
Les mer om Buskerud, DAB, Hedmark, Oppland og Telemark.
Lokalradio byggjer DAB-nett
Lokalradio i Vesterålen, Lofoten og Ofoten, Radio Bø, har byrja bygginga av eit DAB-nettverk. Deira fyrste testsendar står på Steine i Bø, men dei planlegg å setje opp fleire i løpet av 2017 og 2018.
Over til dab på hytta
I løpet av de siste aprilukene overtar digital radio i syv fylker. Hyttefolket bør bruke påsken til å sjekke om de har dab på hytta, ifølge Digitalradio Norge.
Les mer om Digitalradio Norge.
Over til dab på hytta
I løpet av de siste aprilukene overtar digital radio i sju fylker. Hyttefolket bør bruke påsken til å sjekke om de har dab på hytta, ifølge Digitalradio Norge.
Les mer om Digitalradio Norge.