Dab

To DAB-eksperter dro til Vestfold for å sjekke problembyen, og de fant løsningen

- Tønsberg er en vanskelig by for DAB-signaler. Det medgir sjef for radiodistribusjonen i NRK, Petter Hox. Sammen med sin tekniske rådgiver Michel Gascoin har han kjørt byen rundt på jakt etter sonene uten DAB-signaler.

To DAB-eksperter dro til Tønsberg for å sjekke problembyen, og de fant løsningen

- Tønsberg er en vanskelig by for DAB-signaler. Det medgir sjef for radiodistribusjonen i NRK, Petter Hox. Sammen med sin tekniske rådgiver Michel Gascoin har han kjørt byen rundt på jakt etter sonene uten DAB-signaler.
Etter 17 år har danske DAB-signaler fremdeles dårligere lydkvalitet enn FM-båndet
Selv om DAB er en nyere teknologi, kan lydkvaliteten ikke hamle opp med den på FM-nettet, som det danske Kulturministeriet vil stenge i 2021.
Slutt på DAB-eventyret - går fra radio til film
- Film til digitale flater og sosiale medier er i voldsom vekst, sier Tommy Gaustad. I stedet for digitalradio skal Tommy Gaustad vie sin tid til produksjonsbyrået som har spesialisert seg på film til web og sosiale medier, Red Ant.
Les mer om Red Ant og Tommy Gaustad.

Kan P1 bli ungdommens dab-radiokanal?

Spillelistene på NRKs radiokanaler blir likere. Hvorfor er det P3s musikk og prioriteringer som får mest kritikk? Av Tellef Øgrim og Aslaug Olette Klausen De siste månedene har det - igjen - vært debatt rundt musikkanalen NRK P3.
- Reklamepausens tid er forbi
Lineær tv og hakkete DAB i påsken ble en vekker for Pål Nisja-Wilhelmsen. Mye godt kan sies om påsken, men på en hytte med lineær tv og en radio som ikke dabbet ble det mye stykkevis og delt underholdningsmessig.
Les mer om DAB og Pål Nisja-Wilhelmsen.
Så mange flykter fra DAB: - Påsken blir en DAB-test
Radiolytterne fortsetter å svikte DAB. I februar i år hadde radiokanalene 14,5 prosent færre lyttere enn i samme periode i fjor.
Les mer om DAB.
Høre på musikk i solveggen på hytta? Vi har testet åtte bærbare DAB-radioer
Testvinneren er ikke den minste, men den beste blant rimelige reiseradioer. Radio kan man høre på hvor enn man er, og det beste er at det er gratis å lytte på radio.
Høre på musikk i solveggen på hytta? Vi har testet åtte bærbare DAB-radioer
Testvinneren er ikke den minste, men den beste blant rimelige reiseradioer.
To bil-innbrudd på tre dager: - De er åpenbart ute etter DAB-radioer
Stian har hatt tyveri fra to forskjellige biler på tre dager. BJØRKELANGEN: - De er åpenbart ute etter DAB-radioer, sier Stian Heggedal.
Les mer om Stian Heggedal.
Stian har hatt tyveri fra to forskjellige biler på tre dager: – De er åpenbart ute etter DAB-radioer
Natt til fredag og natt til mandag var det innbrudd i to forskjellige biler på Bjørkelangen – begge tilhørende Stian Heggedal.
Stian har hatt tyveri fra to forskjellige biler på tre dager: - De er åpenbart ute etter DAB-radioer
BJØRKELANGEN: Natt til fredag og natt til mandag var det innbrudd i to forskjellige biler på Bjørkelangen - begge tilhørende Stian Heggedal, - Jeg taklet det første innbruddet greit, men da jeg oppdaget det andre innbruddet...
LG
Hjemmekino i baklommen? Javisst. Sonys flate projektor er både bærbar og kompakt nok til å ha med hvor som helst. Her er løsningen for deg som lurer på hvordan du skal få DAB-radio på det gamle anlegget. Den 22.
Bedre DAB+ dekning langs norske veier
Nå skal det bli bedre DAB+ forhold også for de kommersielle kanalene. 15 nye DAB-sendere vil fra fredag 23. mars gi P4, Radio Norge og de 14 andre nye kommersielle radiokanalene bedre dekning langs mange veier i Norge.
Les mer om Norge og Radio Norge.
Dette er faktisk en radio
Her er løsningen for deg som lurer på hvordan du skal få DAB-radio på det gamle anlegget. Siden FM-sendingene forsvant fra riksdekkende radio i desember 2017, har mange byttet til og eller oppgradert til DAB+ radio.
BBC slukker likevel ikke FM-nettet
Den britiske kringkasteren gjør helomvending og beholder både DAB og FM.
Les mer om DAB og FM-nettet.
DAB - Baklengs inn i fremtiden og helt uten entusiasme
DAB - har noen så langt registrert begeistring i folket? Jeg har prøvd å lete etter ekte begeistring for dette enorme prosjektet som berører de fleste nordmenn.
Nå blir det bedre DAB-dekning langs E14
Tre nye DAB-sendere i Trøndelag vil gi bedre dekning fra 23. mars.
Les mer om E14 og Trøndelag.
Nye Dab-sendere langs norske veier skal gi bedre lytting – men gjelder ikke NRK
P4, Radio Norge 14 andre kommersielle kanaler utvider.
Les mer om NRK og Radio Norge.
8 bærbare DAB-radioer
Radio kan man høre på hvor enn man er, og det beste er at det er gratis å lytte på radio. Man trenger bare en radiomottaker, så er alt klart for sportsendinger, debattprogrammer og musikk.
Inntar revyscena igjen
ANDØY: Hva har «Meetoo», DAB-radio, nye strømmålere og satellittbase på vestsida av Andøya felles? Jo, alle temaene er en del av Andøyguttrevyen som snart har premiere i Risøyhamn.
Bøveien fortsatt dab-fri
BØ/ØKSNES: Dab-senderen som - forsinket - skulle settes i drift på Sandset denne uka blir ytterligere forsinket, melder NRK.
Les mer om NRK og Sandset.
NRK Vestfolds årsregnskap 2017
DAB, graving, Insta og SoMe. Aldri har så mange journalister gjort så mye som de aldri har gjort før. Folks endrede medievaner gjør at vi må lære oss nye måter å fortelle nyheter og historier på.
Les mer om Insta og SoMe.
Desperat etter vintersport-oppdateringer på farten? DAB-radio er løsningen
DAB i bilen, DAB i dusjen – her får du oversikt over de forskjellige DAB-mulighetene.
Les mer om DAB.