Dagbladet

Kina tok sitt første OL-gull, men de er fortsatt rasende

Mener de blir bortdømt, og at dommerne favoriserer vertsnasjonen. PYEONGCHANG (Dagbladet): Det har ikke vært noe storartet OL for Kina. Så langt står de med ni medaljer, mot Norges 38, og bare én av disse er gull.
Les mer om Kina og OL-gull.

Norges historiske bragd går verden rundt

Fra Danmark til Himalaya via Emiratene. (Dagbladet): Natt til lørdag brøt Norge nye barrierer i OL-sammenheng. Før OL hadde Olympiatoppen et mål om 30 medaljer i Pyeongchang, uten å spesifisere hvilken valør.
- Kona ble ikke så glad da hun leste at jeg vurderer et OL til, men hun sa hun kunne leve med det.
Martin Johnsrud Sundby (33) satser mot Beijing i 2022. (PYEONGCHANG (Dagbladet): - OL har vært fantastisk. Store oppturer, og et par skuffende nedturer. Kontraster.
Les mer om Beijing.
Halvparten tror ikke pensjonen strekker til
55 prosent mener alderspensjonen alene ikke vil dekke deres behov når de går ut av arbeidslivet, ifølge en undersøkelse Dagbladet har utført.
Les mer om Dagbladet.

Halvparten av befolkningen tror ikke pensjonen strekker til

55 prosent mener alderspensjonen alene ikke vil dekke deres behov når de går ut av arbeidslivet, ifølge en undersøkelse Dagbladet har utført.
Les mer om Dagbladet.
Tror pensjonen er for dårlig
Under halvparten av befolkningen i Norge tror det er mulig å leve bare av pensjonen når de blir pensjonister. Det viser en undersøkelse Dagbladet har gjennomført. De mellom 25 og 39 år har minst tro på at pengene strekker til.
Les mer om Dagbladet og Norge.
Niskanen ble femmilskonge. Norsk helsprekk i medaljekampen
De norske ble parkert av utlendingene i løypa. (Dagbladet): Lørdag var det klart for den store manndomsprøven i skisporet i Pyeongchang. Til slutt var det Iiov Niskanen som viste seg som den sterkeste kapasitetsløperen i Sør-Korea.
Jane Seymore i Playboy: - Jane Seymour (67) vekker oppsikt med Playboy-bilder
- Jeg er bare meg selv, det er viktig for meg. (Dagbladet): I den nyeste utgaven av magasinet Playboy viser den engelske skuespilleren Jane Seymour langt på vei at alder bare er et tall.
Vaksiner: mener: Vaksiner redder liv. Ta dem. - Dagbladet
Vaksinasjonsarbeidet er endeløst, men uendelig viktig. I Norge er det opp til foreldrene å bestemme hvorvidt barna skal vaksineres. Deltakelse i vaksinasjonsprogrammer baserer seg på opplyst frivillighet.
Oppdaget Trumps datter - Grandes frekke hilsen
Ståhei i OL-byen Pyeongchang i natt. PYEONGCHANG (Dagbladet): Kulturminister Trine Skei Grande (47) og presidentdatter Ivanka Trump (36) var begge på nattas Big Air-finale i OL.
Dagbladet mener: Vaksiner redder liv. Ta dem.
Vaksinasjonsarbeidet er endeløst, men uendelig viktig.
Bronse i mixed lag i parallellslalåm - Norge tok OL-bronse etter høydramatisk avslutning
Dermed har Norge satt rekord for antall medaljer i løpet av et OL. PYEONGCHANG / OSLO (Dagbladet): Norge tok bronse i mixed lagkonkurranse i parallellslalåm.
Les mer om Norge og OL-bronse.
Bergrem med to fall - endte utenfor pallen
Kunne ha satt norsk medaljerekord, havnet utenfor pallen. (Dagbladet): Torgeir Bergrem var den eneste nordmannen som kom videre i kvaliken i snowboardkonkurransen Big Air.
Les mer om Big Air.
Unntakstilstand i Etiopia - Kaoslandet som har gått under radaren. Nå kan alt rakne
- Den politiske krisen kan løses, men det er mye som gjenstår i Etiopia. (Dagbladet): Tette bånd til USA, en vestlig religionskultur og en viktig brikke i kampen mot terror, men likevel preget av ekstrem politisk uro og etniske kamper.
Les mer om Etiopia, Kaoslandet og USA.
Norsk herrelangrenns fristilsrevolusjon - Sundby forklarer: Slik klarte de å skvise ut Bjørndalen og co.
Norsk herrelangrenn måtte i mange år sette sin lit til skiskyttere som Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger i flere fristilsrenn i mesterskap. I dag er Norge bedre i fristil enn i klassisk. Hva skjedde? PYEONGCHANG (Dagbladet): 15.
Gro Hammerseng-Edin: - Smilte på tv. Sannheten var en helt annen: - Jeg brast i gråt
Det ble en emosjonell affære for Gro Hammerseng-Edin. Nå avslører hun hva som skjedde. (Dagbladet): - Jeg gruet meg så enormt til den øvelsen. Jeg visste at jeg hadde fysiske problemer med å utføre oppgaven, fordi jeg er så stiv i hoftene.
Fly på Gardermoen evakuert etter røykutvikling
Passasjerer ble evakuert fra Swissair-fly. (Dagbladet): Politiet på Romerike fikk i 19-tida i dag inn melding om røykutvikling på et fly på taksebanen på Gardermoen.
Sverige på vei mot tidenes OL: - Nå går det veien for svenskene. Gate kan bli oppkalt etter Öberg
Sveriges medaljefangst i Pyeongchang har gått over all forventning. Det kan få følger for en gate i Piteå. (Dagbladet): Med dagens gull på herrenes stafett i skiskyting, er svenskene nå oppe i 6 gull og 5 sølv.
Les mer om Piteå, Pyeongchang og Öberg.
Rådene som gir deg best søvn: - Søvnforsker: Trikset som får deg til å sovne - selv når du står opp på natta
Hvis du skal spise rett før du legger deg, er det én ting du bør huske på. (Dagbladet): Med åtte timers tidsforskjell til Sør-Korea, er det en anselig mengde nordmenn som har stått opp midt på natta for å følge OL-øvelsene.
Les mer om OL-øvelsene og Sør-Korea.
Barnehagebarn i Tromsø nektes å kle seg ut på karneval: - Helt vill den mailen de sendte ut
Far reagerer på kostymeforbudet. (Dagbladet): I går gikk det ut en melding til alle foresatte som har barn i Bymyra barnehage på Sør-Tromsøya i Tromsø.
Les mer om Bymyra, Sør-Tromsøya og Tromsø.
Nettstorm etter at tysk kunstløper danset til «Schindlers liste»-musikk
- Folk er lettkrenket, mener Norsk skøyteforbund. (Dagbladet): Kunstløper Nicole Schott fra Tyskland danset i dag på OL-isen i Seoul til filmmusikken fra Oscar-belønte «Schindlers liste», signert regissør Steven Spielberg.
Claire Foy og Stephen Campbell: - «The Crown»-stjerna skilt i all hemmelighet
Gått hver til sitt etter fire års eksteskap. (Dagbladet): Den britiske skuespilleren Claire Foy (33), best kjent som dronning Elizabeth II i Netflix-serien «The Crown», har skilt lag med ektemannen, skuespilleren Stephen Campbell (40).
Svensk melding til skiskyttergutta: «Lillebror!»
Skjøv Norge ned til 2. plass på herrenes stafett. PYEONGCHANG (Dagbladet): - Vi visste vi hadde sjansen.
Stephen Fry: - Stephen Fry rammet av prostatakreft: - Et uhyggelig og uventet eventyr
Ble operert i januar. (Dagbladet): Den britiske tv-profilen og har fått prostatakreft. Det forteller han i en video han har publisert på sin «I de siste to måndene har jeg vært i et uhyggelig og uventet eventyr.
Oslo politidistrikt har pågrepet mann etterlyst for drap i England
Dagbladet): Torsdag kveld pågrep Oslo politidistrikt en britisk statsborger som er etterlyst for drap i England. Dette opplyser politiet om i en pressemelding fredag formiddag. Saken oppdateres.
Les mer om England og Oslo.