Dagsavisen

Ti år på tåspissene

Sjefer har kommet og gått, men ballettsjef Ingrid Lorentzen har unngått store konflikter og står fjellstøtt når Operaen feirer sine 10 første år. Intervjuet ble først publisert på Dagsavisen.no lørdag 14. april.

Luft under lupen

Både i Arktis og Antarktis skjer det avansert overvåking av lufta. Nå trengs dette i Oslo også, mener NILU. Anbefalte saker Torsdag skrev Dagsavisen at det var varslet luft med «betydelig helserisiko» for 11. dag på rad i Oslo.
Les mer om Dagsavisen, Oslo og Torsdag.
Dyr dør på grunn av treg post
Flere dyr har den siste tiden dødd som følge av tregere postgang, opplyser NMBU Veterinærhøgskolen. (Dagsavisen) - Vi kan ikke gå i detalj som gjør det mulig å identifisere dyr eller eiere.
Alenemoren Erna Hagensen vasket seg til topps i LO
Som tidligere renholder har forbundsleder Erna Hagensen (61) gått løs på mangt et gulv i sin tid, bevæpnet med vann og vaskemidler. (Denne saken ble først publisert i Dagsavisen 8. april).
Les mer om Dagsavisen og Erna Hagensen.

Jussekspert mener problematiske dobbeltroller er utbredt

Anbefalte saker I gårsdagens Dagsavisen Fremtiden stilte siviløkonom Ole Østlid spørsmål ved bruken av konsulenttjenester i Buskerudbyen og det han anser som problematiske dobbeltroller.
Helsefarlig luft på Østlandet
Luftkvaliteten på Østlandet rammes av svevestøv fra store mengder grus og sand som ble brukt på veiene i vinter. I Oslo er det varslet luftkvalitet med «betydelig helserisiko» for ellevte dag på rad, skriver Dagsavisen.
Les mer om Dagsavisen og Østlandet.
Har fått stillingar på 50 prosent
Dei tre reinhaldarane som vart tilbydde stillingsprosentar på 0,58 av Oslo kommune, har no fått stillingar på 50 prosent. Kontrabeskjeden kjem etter at Dagsavisen tysdag skreiv om saka.
Les mer om Dagsavisen og Oslo.
- Må bli lettere for unge å få hjelp
SV og Sp vil ha gratistilbud, Ap vil ha «mobbeknapp». Anbefalte saker Tirsdag skrev Dagsavisen at Røde Kors fikk får flere henvendelser til sin kontakttjeneste for unge enn tidligere.
Les mer om Dagsavisen og Tirsdag.
Fleire dagar med dårleg luft i Oslo
Dette er ellevte dagen på rad med luft som gir betydeleg helserisiko i Oslo, skriv Dagsavisen. Bruken av grus mot glatte vegar er noko av årsaka til problemet. Luftsituasjonen er uvanleg dårleg, ifølgje forskar, Dag Tønnesen.
Les mer om Dag Tønnesen, Dagsavisen og Oslo.
11 dager på rad med rød luft-varsling i Oslo
Lufta i Oslo har innebært «betydelig helserisiko» 11 dager på rad. Siden 2003 har Bedre Byluft målt luftkvaliteten i Oslo, og nå er det satt ny rekord i antall dager på rad med rødt varsel i hovedstaden, skriver Dagsavisen.
Les mer om Bedre Byluft, Dagsavisen og Oslo.
Rødt varsel for luftkvalitet
Det er i disse dager rødt varsel for luftkvaliteten i Elverum og Lillehammer. Det melder Dagsavisen. Det røde varselet innebærer at luften utgjør en betydelig helserisiko. Aller verst er situasjonen i Oslo, med rødt varsel 11 dager på rad.
11 dager med dårlig luft i Oslo
For ellevte dag på rad er det varslet så dårlig luft i Oslo at det innebærer betydelig helserisiko. Det er første gang med så mange røde dager på rad, skriver Dagsavisen. Grunnen er mye svevestøv. Kommune sier vårrengjøringen vil bedre luftkvaliteten.
Les mer om Dagsavisen og Oslo.
Havn og industri kontra fjordby
Direktør Leif Øie i Link Arkitektur AS (Selskapet som har fått tegnejobben for nytt sykehus på Brakerøya) sier til Dagsavisen Fremtiden 25. januar 2018 at: «Industrien som er der ligger jo der den gjør.
- Jeg brenner for nikkersen
Kulturhistoriker Sjur Harby mener norske bunadssystuer burde fornye seg. Hans råd er: Sy trendy nikkers. Anbefalte saker Nylig skrev Dagsavisen om norske bunadsystuer som utkonkurreres av utenlandske fabrikker.
Les mer om Dagsavisen og Nylig.
Hele Mentor Medier-styret foreslås skiftet ut
Valgkomiteen vil skifte ut hele styret i Mentor Medier. Det skjer etter en opprivende indre strid i selskapet som blant annet eier Vårt Land og Dagsavisen.
Optimistisk 70-årsdag for Israel
Da Efraim Halevy kom til Israel i 1948, trodde knapt noen at den nye staten ville overleve. I dag fyller Israel 70 og er sterkere enn noensinne. Anbefalte saker TEL AVIV (Dagsavisen): Israel er pyntet til fest.
Les mer om Israel.
Foreslår helt nytt styre i Mentor Medier: – En akutt krevende situasjon
Valgkomiteen i Mentor Medier, som eier Dagsavisen og Vårt Land, innstiller på at ingen av dagens faste styremedlemmer får fornyet tillit. Pr-rådgiver Hans-Christian Vadseth i First House foreslås som nytt styremedlem.
Foreslår helt nytt styre i Mentor Medier
Valgkomiteen i Mentor Medier, som eier Dagsavisen og Vårt Land, innstiller på at ingen av dagens faste styremedlemmer får fornyet tillit. First House-rågiver Hans-Christian Vadseth foreslås som nytt styremedlem.
Dyr dør på grunn av treg post
Flere dyr har den siste tiden dødd som følge av tregere postgang, opplyser NMBU Veterinærhøgskolen. (Dagsavisen) - Vi kan ikke gå i detalj som gjør det mulig å identifisere dyr eller eiere.
Joda, her er det mammaer og!
- En glipp med kun pappaskilt utenfor Royal Christiania, sier kommunikasjonsdirektør i Betonmast Hæhre, Per Anders Muri Anbefalte saker I går skrev Dagsavisen om to byggeplasser i Oslo som hadde hengt opp HMS-skilt med barn som sa at her
Jobber det ingen mammaer her?
Sikkerhet på byggeplassen er viktig. For der jobber det menn. (Dagsavisen) Disse to skiltene er blitt observert på to ulike byggeplasser i Oslo. Det ene stammer fra byggeplassene til House of Oslo og det andre fra Royal Christiania.
Les mer om House, Oslo og Royal Christiania.
Vil ha kontantstøtte-statistikk
Det bør lages statistikk over hvor mange som mottar kontantstøtte, mener byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellvik Dahl. Siden 2016 har det ikke kommet slik statistikk fra NAV. Byrådet vil redusere andelen på kontantstøtte i Oslo, skriver Dagsavisen.
Forbereder seg på mulig løsrivelse av Dagsavisen
Redaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen forbereder seg på at forholdet mellom avisen og eierkonsernet Mentor Medier kan gå i stykker. – Det er en ganske dramatisk situasjon, sier styreleder Arne Strand.
– Det avslører både eit syn på Ap og på Dagsavisen som bør utdjupast av han
Bare timer før den ekstraordinære generalforsamlingen i Mentor Medier, krangler Ap-nestleder Hadia Tajik og den tidligere konsernsjefen Helge Simonnes om pressestøtte på Twitter.
Håpet forsvant
Det er nå 15 år siden irakere feiret at statuen av Saddam Hussein i Bagdad ble veltet. Men var det verdt det? Anbefalte saker JAFFA (Dagsavisen): Irakere var håpefulle i de dagene i april 2003.
Les mer om Bagdad og Saddam Hussein.