Dagsnytt

Sjå Dagsnytt 18

Ordførere om Listhaug-saken

Ordfører i Ulstein, Knut Erik Engh (Frp) og ordfører i Giske, Harry Valderhaug (KrF) snakket i dag i Dagsnytt 18 om Sylvi Listhaugs avgang som justis-, beredskaps- og innvandringsminister.
Venstresidens retorikk - Bravo Dax18!
På Dagsnytt 18 i går overrasket NRK, som vanligvis er ganske ensidige når de skal belyse temaer som gjelder for eksempel innvandring eller Israel, idet de denne gangen trakk inn begge sider av konfliktområdet.
Les mer om Bravo Dax18, Israel og NRK.
- Ingen skal få snakke helt alene uten å møte motstand. Det gjorde de ikke denne gangen heller
Programdirektør Nakkim avviser at NRK hvitvasker meningene til Lurås og Rustad, slik Trædal påstod i gårdagens debatt i Dagsnytt 18.
Les mer om Dagsnytt, NRK, Rustad og Trædal.

Eivind Trædal etter rasismedebatt i Dagsnytt atten: - Jeg lot meg hisse opp, jeg var ufin

MDG-politiker Eivind Trædal innrømmer at Dagsnytt atten-debatten ble en «ekstremt useriøs debatt». Det gikk heftig for seg da Dagsnytt atten mandag inviterte til innvandringsdebatt i studio.
Les mer om Dagsnytt.
– Kastet opp da jeg leste tiltalen
Emma Clare Gabrielsen er programleder for NRKs podkast om ubåtsaken . I Dagsnytt forteller hun at det var rystende å lese tiltalen mot Madsen, også fordi offeret er en kvinnelig journalistkollega. – Man tenker jo at det fort kunne ha vært meg.
Les mer om Kastet og Madsen.
Sa nei til milliard-garasje
Frps tidligere parlamentariske leder Harald Tom Nesvik var den eneste som ville stoppe byggingen av nytt garasjeanlegg på Stortinget. Dette skal ha skjedd på et møte med Stortingets presidentskap, administrasjonen og de parlamentariske lederne i 2016. – Jeg så gjennom flere runder at det kom flere tall, og da er det viktig at man stopper opp og får kontroll på situasjonen. Flere uttrykte bekymring, men det var ingen støtte til å stoppe prosjektet, sa Nesvik til Dagsnytt 18. Han forteller at han informerte sitt parti om at han hadde forsøkt å stanse prosjektet.
Sa nei til milliard-garasje
Frps tidligere parlamentariske leder Harald T. Nesvik var den eneste som ville stoppe byggingen av nytt garasjeanlegg på Stortinget. Dette skjedde på et møte i 2016. Hør Nesvik fortelle om dette i Dagsnytt atten, nå klokken 18.00.
Les mer om Dagsnytt, Harald T og Stortinget.
Se Dagsnytt 18 direkte
En bærer av Norges tanke-skam
På sin blogg kaller tidligere leder av AKP (m-l) Pål Steigan meg for en politisk leiesoldat, som verken er forsker eller historiker. Det skjer etter at jeg kalte Steigan en stalinist i Dagsnytt 18.
Les mer om AKP, Dagsnytt og Steigan.
Ordførerens taushet er et demokratisk problem
Ordfører Rita Ottervik (Ap) hadde ikke tid til å stille i debatt på Dagsnytt 18 om Kystad-saken denne uka. Det har etter hvert blitt et mønster for ordføreren å melde seg ut når de vanskelige sakene skal diskuteres.
Les mer om Dagsnytt og Kystad-saken.
Kunsten å overleve vinter-OL
Allerede her forleden kom de første faresignalene: Den ordinært oppsatte programposten, i dette tilfellet det utmerkede Dagsnytt 18 på NRK2, ble avbrutt midt i sendingen. Årsak: Paralellslalåm (sic!) ble funnet viktigere enn samfunnsdebatten.
Les mer om Dagsnytt.
Se: Dagsnytt 18
Ny kvinne (28) står fram som varsler mot Giske
Tidligere AUF-medlem Sunniva Andreassen sto fredag fram med sin varslersak mot tidligere Ap-nestleder Trond Giske. I et intervju på NRKs Dagsnytt 18 fortalte hun om to hendelser fra 2008 og 2009.
Ny kvinne (28) står fram
Tidligere AUF-medlem Sunniva Andreassen (28) sto fredag fram i NRKs Dagsnytt 18 med sin varslersak mot tidligere Ap-nestleder Trond Giske. Hun har tidligere vært i Nordlys anonymt.
Sunniva Andreassen står frem som Giske-varsler
Den tidligere AUF-er, Sunniva Andreassen står frem som Giske-varsler i Dagsnytt 18 fredag ettermiddag. Saken oppdateres.
NRK: Sunniva Andreassen står frem som Giske-varsler
Tidligere AUF-er Sunniva Andreassen står frem som Giske-varsler i Dagsnytt 18 fredag ettermiddag.
Les mer om Dagsnytt og Giske-varsler.
Se Dagsnytt Atten direkte
IKT-tjenester i helsevesenet en av debattene i dagens Dagsnytt Atten. Helseminister Bent Høie redegjorde i Stortinget i dag hva som gikk galt da Helse Sør-Øst ville sette ut IKT-tjenestene. Høie er blant gjestene til programleder Gry Veiby.
– Leirsteins meldinger var kjente
Jon Gåsvatn, tidligere stortingsrepresentant for Østfold Frp, sier det var flere på Stortinget som visste om tekstmeldingene fra Ulf Leirstein der han foreslo trekantsex med en mindreårig. Det kom frem da Gåsvatn ble intervjuet på Dagsnytt 18 i går.
– Jeg har ervervet meg kultur som åpenbart er krenkende på dagens unge
Davy Wathne snakker om oppsigelsen i TV2 på Dagsnytt 18 fredag. Han sier at alle ikke er vant med hans garderobeprat og deskhumor.
Les mer om Dagsnytt, Jeg og TV2.
Vigdis Hjorth: Fikk alkoholforbud til «Dagsrevyen var over
Vigdis Hjorth forteller at hun dagen før kritikerprisen skulle deles ut, fikk beskjed om holde seg edru til «Dagsnytt 18 og «Dagsrevyen var over.
Les mer om Dagsnytt og Dagsrevyen.
Tilbake til fremtiden
Statistisk sentralbyrå (SSB) har regnet ut at den videre innvandringen til Norge vil koste hver nordmann, voksne som barn, 10.000 kroner mer i skatt årlig i forhold til dagens nivå de neste hundre årene, ifølge NRK Dagsnytt.
Les mer om Norge.
Dagsnytt atten fra Arendalsuka
Sender direkte fra studio i Arendal.
Les mer om Arendal og Arendalsuka.