Dansk

Hindrene for offentlig digitalisering

Digitaliseringen i offentlig sektor går i svært forskjellige tempo. En ny dansk rapport kan bidra til å finne hindringene og hjelpe etternølerne.

Kirkevold matchvinnar

Pål Alexander Kirkevold blei matchvinnar då Hobro slo AGF i nedrykkspulja i dansk superliga. Det er hans andre mål i sluttspelet, og hans 18. i heile sesongen. Hobro leier gruppa.
Les mer om AGF og Hobro.
Norsk sopran får dansk pris
Lise Davidsen er vant til å få gjeve priser - og kan nå føye til et dansk hederslegat på en kvart million kroner, oppkalt etter dronning Ingrid. Prisen deles ut 24.
Les mer om Ingrid.
Lise får dansk pris av tre dronningdøtre
Sopranen Lise Davidsen fra Stokke er vant til å få gjeve priser - og kan nå føye til et dansk hederslegat på en kvart million kroner, oppkalt etter dronning Ingrid. Det deles ut 24.
Les mer om Ingrid og Stokke.

Norsk sopran får dansk pris

Lise Davidsen er vant til å få gjeve priser – og kan nå føye til et dansk hederslegat på en kvart million kroner, oppkalt etter dronning Ingrid. Prisen deles ut 24. juni i konsertsalen i Tivoli, og blir personlig overrakt av danskenes dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie av Hellas (NTB)
Dansk gigant på storhandel – har stor tro på distriktet vårt
Den danske landbruksmaskingiganten Danish Agro har kjøpt Lena Maskin og med det avdelingen i Våler. Danskene ser potensialet i Solør som er landets største potetdistrikt og i tillegg en stor kornprodusent. Satsingen i Våler har alt ført til en oppbemanning fra tre til åtte ansatte.
Greide ikke å hamle opp med dansk verdensmester
... men Lars Magne Ullvang fra Tysvær Kano- og kajakklubb vant B-finalen på K1 1000 meter i Copenhagen Spring Regatta.
Dansk landbruksminister vil gjerde inn ulvene
Esben Lunde Larsen, den danske landbruksministeren, vil utrede mulighetene for å bygge gjerder rundt ulveområdene i landet. Frontene i ulvedebatten i Danmark er skjerpet etter at ei ulvetispe ble skutt ulovlig i Vest-Jylland mandag.
Les mer om Danmark og Vest-Jylland.
Dobbel Wikheim i dansk toppkamp
Gustav Wikheim gjorde både 1-0 og 2-0 for Midtjylland, men til slutt var det Brøndby som vant 3-2 borte i torsdagens toppkamp i sluttspillet i dansk fotball.
Les mer om Brøndby og Midtjylland.
Brøndby snudde nok en toppkamp – snøt Wikheim for heltestatus
(FC Midtjylland – Brøndby 2–3) Gustav Wikheim så ut til å skyte sitt FC Midtjylland nærmere dansk seriegull i toppkampen. Men så våknet Brøndby på tampen – for annen kamp på rad.
Les mer om Brøndby og Wikheim.
Brøndby snudde igjen – snøt Wikheim for heltestatus
(FC Midtjylland – Brøndby 2–3) Gustav Wikheim så ut til å skyte sitt FC Midtjylland nærmere dansk seriegull i toppkampen. Men så våknet Brøndby sent – for annen kamp på rad.
Les mer om Brøndby og Wikheim.
Burnley skal gi Chelsea real kamp
Sportspills øvrige torsdagsmeny: Oddsdobbel: Torsdagsdobbel til sju i odds Oddstips Premier League: Burnley skal gi Chelsea real kamp Oddstips dansk Superliga: FC Midtjylland til herlig hjemmeodds V5 Drammen: Gundersen/Kolnes har
Les mer om Chelsea og Superliga.
Oransje eller blågrønn seier? Norske «erkefiender» konkurrerer om dansk omnichannel-pris
Dansk bransjeforening kåret Danmarks beste netthandelssatsinger. To norske kjeder er med i finaleheatet. Se hele listen her. Foreningen for Dansk Internet Handel kårer hvert år Danmarks beste nettbutikker på E-Handelsprisen.
Hareide etter City-gull: - Bra for fotballen
Åge Hareide, dansk landslagstrener og eks-Manchester City-spiller, kan ikke annet enn å hylle kollega Pep Guardiola etter at seriegullet ble sikret søndag.
Dansk seier i Amstel Gold Race
Michael Valgren Andersen vant Amstel Gold Race søndag. Dansken rev seg løs fra favorittgruppen like før mål. Roman Kreuziger fulgte, men tsjekkeren var sjanseløs i spurten.
Les mer om Amstel Gold Race.
Grytebust heldt nullen
Tidlegare Aalesund-keeper Sten Grytebust var i dag med og sikra at laget han OB sikra seg plass på øvste nivå i dansk fotball også komande sesong. Grytebus heldt nullen då OB slo Randers med 3–0.
Svensk dynamitt ga dansk jubel
Anton Henningsson sørget for at Mikkel Maigaard Jakobsen kunne juble for Raufoss-seier i serieåpningen. Det samme kunne danskens foreldre, Marianne og John gjøre fra tribunen.
Treneren tente Vipers-jentene med avisoppslag
Da Kenneth Gabrielsen skulle heve tenningsnivået enda et hakk foran europacupsemifinalen, fant han fram en dansk avis.
Les mer om Vipers-jentene.
Ny butikkjede inntar Oasen
Normal er navnet på et nytt, dansk konsept som åpner på Oasen Storsenter 1. juni.
Les mer om Oasen Storsenter og Oasen.
Naziubåt funnet på bunnen av Skagerrak
Dansk museum har gjort et unikt funn på bunnen av Skagerrak.
Les mer om Skagerrak.
Naziubåt funnet på bunnen av Skagerrak
Dansk museum har gjort et unikt funn på bunnen av Skagerrak. Sea War Museum Jutland har funnet en gammel tysk nazi-ubåt på havbunnen under Skagerrak.
Les mer om Skagerrak.
«Gode råd om gruppevoldtekt» - dansk komiker gjør narr av Sverige
Den danske komikeren Jonatan Spang elske å tulle med svenskene, denne gang har han tatt utgangspunkt i den svenske Socialstyrelsens brosjyre «Information till dig som är gift med ett barn».
Nå er han tilbake fra start
Bassel Jradi starter mot Tromsø. TROMSØ: På grunn av sykdom måtte dansk-libaneseren stå over kampen mot Brann, men kom seg i god nok form til å få et innhopp mot Vålerenga lørdag.
Les mer om Brann, Tromsø og Vålerenga.
BOK: Her strekker ikke den gode vilje til
BOK: Søndagsskolefortelling fra dansk-norsk slaveøy i Karibia på 1700-tallet.
Les mer om Karibia.