Debatten

Debatten rundt fødekvinner fikk Trine til å dele noe personlig. Slik er planene på vårt lokale sykehus.

Som nybakt mor var Trine Meling Stokland utkjørt og usikker, men fikk uvurderlig hjelp på barsel. Nå frykter hun at andre som trenger det ikke får den samme hjelpen.

Trang meiningskorridor

Dei siste 15-20 åra har debatten om bioteknologi og reproduksjon dreia frå å ha barnet i fokus, til å bli dominert av vaksenperspektivet. I dag er det relativt få i den offentlege debatten som tar den svakaste parten sitt parti; nemleg barnet.
- Hadde hørt det samme før
torskeaften: Hege Breen Bakken tok debatten fordi hun så at lite var endret fra 2011.
Trenger vi bestandig å dekke Ku Klux Klan?
I debatten om debattklimaet i Norge bør også vi i mediene øve en viss selvkritikk. Et godt spørsmål kan være: Trenger vi bestandig å dekke Ku Klux Klan?
Les mer om Ku Klux Klan og Norge.

Fredrik Solvang erstatter Ingunn Solheim i «Debatten på NRK

«Dagsnytt 18-programleder Fredrik Solvang overtar «Debatten frem til sommeren.
Politisk Muppet Show
Om politikere ikke blir enige om noen spilleregler og retningslinjer for hvordan den politiske debatten skal foregå, så får det konsekvenser.
Lønnsdebatten
Det er ren populisme å slenge rundt seg med overskrifter om at sykehusdirektører har millionlønn DEBATTEN om lønn og etterlønn i sykehusene har rast etter Tor Ingebrigtsens avgang som direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i
– Jeg støtter den kjedelige praten
– Påsken er travlere for prestene enn for meg, sier biskop Halvor Nordhaug. Han skal holde n preken i påsken. Budskapet hans griper rett inn i den politiske debatten.
Les mer om Halvor Nordhaug og Jeg.
Bråthen: - Bør vise solidaritet Martinussen: - Uhøflig av ordføreren
Debatten om Pride-flagging gikk hett for seg i kommunestyresalen i Øksnes tirsdag denne uka. Debatten i etterkant begynner også å bli varm. Øksnes fikk tidligere i mars samme forespørsel fra Pride Vesterålen som alle andre kommuner.
Vi kan ikke akseptere at hets, trusler og vold ødelegger den gode debatten
Grupperingene som befinner seg på ytterste høyre er få i dag, og vi må aldri tillate at de klarer å bli mange.
ACER-seier med bismak
I debatten om Acer kan det virke som Stortinget er blitt tatt på senga. I går vedtok Stortinget å si ja til å innlemme EUs tredje energimarkedspakke i EØS-avtalen, og dermed også knytte Norge til EUs energibyrå Acer.
Les mer om Acer, Norge og Stortinget.
PST har aksjonert
Som følge av grove trusler mot Knut Arild Hareide (KrF), Jonas Gahr Støre (Ap) og Sylvi Listhaug (Frp) har PST og politiet nå oppsøkt en rekke nett-troll. Det bekrefter seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) overfor Dagbladet. Ifølge avisen har PST – bare sammen med politiet i Nordland – oppsøkt flere privatpersoner på deres hjemmeadresser. – Vi har oppsøkt personer som har lagt ut trusler, grov sjikane og hatefulle ytringer på sosiale medier. Jeg kan bekrefte at det er opprettet saker mot personer, sier Bernsen. Det er debatten rundt tidligere justisminister Listhaug som har fått PST og poli
«Jeg ser, og jeg slår ikke lenger blikket ned»
Metoo-sakene viser at likestillingen ikke er reeell, sier kunstner, forsker og forfatter Wencke Mühleisen. Wencke Mühleisen er ikke nødvendigvis forutsigbar som feminist i den offentlige debatten.
Les mer om Wencke Mühleisen.
Nok en innsamlingsaksjon opprettet på Facebook - for en anstendig debatt, for samhold, og mot splittelse
I det siste har skillet mellom frontene, da særlig knyttet til debatten om innvandring, fremstått som svært markante. Vennskap tar slutt og følelsene er vonde.
Les mer om Facebook.
Debatten på Dax18 var en filminnspilling av Wam og Vennerød
Det var innslaget på tampen av sendingen der dressene Hans Rustad og Helge Lurås skulle snakke om justisminister Sylvi Listhaugs avgang med kommunisten (miljøverner) Eivind Trædal og antirasist (AKP-ml'er) Rune Berglund Steen.
Les mer om Dax18, Vennerød og Wam.
SV-Kaski: – Ordbruken i Acer-debatten har vært hard og uverdig
SVs stortingsrepresentant Kari E. Kaski tok fra talerstolen avstand fra krass ordbruk i energidebatten om Acer. Hun sier forkjempere har opplevd å bli kalt landssvikere, mens motstandere er blitt latterliggjort og kalt for høyrepopulister.
Les mer om Acer-debatten, Acer og Kari E.
Debatten om aktiv dødshjelp handler om seks ulike tema
Forfatter Norunn Kosberg går gjennom dem alle, og mer til, i en ny debattbok om hvorvidt det bør bli tillatt å ta livet av mennesker.
SV-Kaski: – Ordbruken i Acer-debatten har vært for hard og uverdig
SVs stortingsrepresentant Kari E. Kaski tok fra talerstolen avstand fra krass ordbruk i energidebatten mot Acer. – Forkjempere har opplevd å bli kalt landssvikere, mens vi som er motstandere er blitt latterliggjort og kalt for høyrepopulister.
Les mer om Acer-debatten, Acer og Kari E.
Sosiale medier i politikken
Sylvi Listhaugs (Frp) avgang som justisminister markerer et skille i den politiske debatten. For første gang har sosiale medier skapt en krise i norsk politikk og kostet en statsråd jobben.
- Fullstendig unødvendig å blande inn 22. juli i Listhaug-debatten
Innlegget fra Utøya-far Håvard Melsnes går viralt. KRITISK: Håvard Melsnes (t.h.) mener det var feil av Ap-leder Jonas Gahr Støre å blande 22. juli inn i debatten om å frata terrorister statsborgerskapet.
Les mer om Listhaug-debatten.
Følg debatten om Acer i Stortinget her
I dag stemmes det over om Norge skal slutte seg til EUs tredje energimarkedspakke og energibyrået Acer. Følg sendingen fra Stortinget i videoen under.
Les mer om Acer, Norge og Stortinget.
Skoledebatt med vårtemperatur
Mange kom for å høre debatten rundt fremtiden til Risør videregående skole, men noe het debatt ble det aldri.
Les mer om Risør.
ACER-debatten: Nye energireguleringskrav vil koste norske forbrukere 8 milliarder kroner bare i utskiftning av varmtvannsberedere
EU har forordninger som regulerer hvor mye energi elektriske apparater kan bruke, såkalte økodesignforordninger. Slike regler blir gjeldende i Norge gjennom EØS-avtalen.
Les mer om Norge.
Acer-debatten: Andre land er bra for oss
Når folk er skeptiske til internasjonalt samarbeid er det sjelden uten grunn.
Johansens retorikk avsporer debatten
Virkeligheten er dessverre at det hver eneste helg utspiller seg uholdbare situasjoner som følge av alkoholbruk.