Demokratene

Amerikanske medier: Forbereder riksrettssak mot president Trump

Demokratene har startet prosessen for en riksrettssak mot president Donald J. Trump.
Les mer om Donald J og Trump.

«Trumpcare i fare – nytt forslag til helselov kan komme fredag

WASHINGTON, D.C. (VG) Minst ni republikanere nekter å stemme ja til partiets eget forslag til ny helsereform. Det kan tvinge frem et uventet og uønsket samarbeid med Demokratene.
Les mer om D.C og Demokratene.
Går sterkt imot forslag til ny helselov i USA: – Hjerterått
WASHINGTON, D.C. (VG) Ikke overraskende slakter Demokratene forslaget til ny helselov i USA. Spørsmålet er om republikanerne kan få nok stemmer blant sine egne til å oppnå drømmen om å kvitte seg med «Obamacare.
Les mer om D.C, Demokratene, Obamacare og USA.
Sanders ut mot «hemmelig republikansk helseplan
Demokratene forbereder seg på ny kamp for å redde Barack Obamas helsereform. De fordømmer et nytt lovforslag Repulikanerne utarbeider bak lukkede dører.
Les mer om Repulikanerne.

Vil ikke fjerne romleiren

Ordfører Harald Furre har ingen planer om å fjerne romleiren under Vesterbrua. – Konsekvensen er økt forsøpling og tilgrising av parkområder. Det er svaret til Vidar Kleppe fra Demokratene som igjen har kommet med en interpellasjon om å fjerne leiren.
Demokratene vil ha Kushners sikkerhetsklarering vurdert
Demokrater mener at sikkerhetsklareringen til Donald Trumps svigersønn må revurderes etter at han skal ha forsøkt å etablere en hemmelig bakkanal til Moskva.
Les mer om Moskva.
Demokrater krever svar fra Deutsche Bank om Trump-bånd til Russland
Demokratene i kongressens finanskomit har skrevet et åpent brev til den tyske storbanken. De lurer på om Russland har gitt Trump lånegarantier.
Frp sier at de jobber imot bompenger, noe som er tydelig at de ikke gjør
DEBATT: Bløffingen til Frp vil ingen ende ta. De sier at de er det eneste partiet som er alene i kampen mot bompenger, det stemmer ikke. Demokratene i Norge og flere andre partier er imot bompenger.
Les mer om Frp og Norge.
Har anmeldt trusler
Leder for Demokratene, Makvan Kasheikal, har anmeldt truslene han fikk etter at han uttalte seg om Anders Behring Breivik og politiets rolle på Utøya. Truslene skal komme både fra folk på Sørlandet og fra andre steder i landet. Les mer.
Partileder anmelder trusler
Leder for Demokratene, Makvan Kasheikal, fikk mange trusler etter at han uttalte seg om Anders Behring Breivik og terrorangrepet på Utøya. Nå har han anmeldt saken.
Partileder i møte med PST
Leder for Demokratene, Makvan Kasheikal, har vært i møte med Politiets sikkerhetstjeneste for å få vurdert sin egen risiko, skriver VG. Kasheikal skal ha mottatt trusler etter at han uttalte seg om Anders Behring Breivik. – Hadde det vært opp til meg, burde Breivik blitt skutt og drept under terrorangrepet på Utøya, sa Kasheikal i et intervju med VG.
Demokratene-leder ønsket Breivik drept – ble voldstruet
Partileder i Demokratene, Makvan Kasheikal, ba om å få møte Politiets sikkerhetstjeneste etter voldstrusler i kjølvannet av et intervju i VG-serien Det hvite raseriet.
To valglister er levert inn under samme navn. Begge hevder at de er de ekte Demokratene i Norge.
Maktkamper og splittelse preger småpartiene i Hordaland. Hele 19 lister vil stille til valg i fylket, flere av dem med samme navn.
Les mer om Demokratene, Hordaland og Norge.
To valglister fra Demokratene
I flere fylker har partiet Demokratene levert inn to lister til stortingsvalget. Begge hevder at de representererer partiet.
Les mer om Demokratene.
To valglister fra Demokratene i Hordaland
Både i Hordaland og Oslo har partiet Demokratene levert inn to lister til stortingsvalget. Begge hevder at de representererer partiet.
Les mer om Demokratene, Hordaland og Oslo.
Tiggedebatt blusser opp etter Brennpunkt-dokumentar
Bystyret i Kristiansand bevilget 220.000 kroner til å bygge et tak over en markedsplass i Romania. Bystyrerepresentant for Demokratene, Vidar Kleppe, mener pengene nå må stoppes.
Vil stoppe penger til Romania
Bystyret i Kristiansand bevilget 220.000 kroner til å bygge et tak over en markedsplass i Romania. Bystyrerepresentant for Demokratene, Vidar Kleppe, mener pengene nå må stoppes. Les mer.
Trump risikerer å få sin første velgersmell
Hvis demokratene klarer å erobre en bunnsolid republikansk valgkrets kan det åpne for flere indre opprør mot Donald Trump.
Les mer om Donald Trump.
Obamas «private hær som skal redde presidentens ettermæle
Millioner av amerikanere protesterer mot president Donald Trump. Titusener av dem tilhører Barack Obamas private nettverk av aktivister. Men de har også havnet på kant med Demokratene.
Les mer om Demokratene og Donald Trump.
Støttet Breivik: Kastet ut av partiet Demokratene
Etter at Kjersti Margrethe Adelheid Gilje lot seg intervjue i VG om støtten til Anders Behring Breivik, ble hun ekskludert som fylkesleder i Demokratene.
Støttet Breivik: Kastes ut av partiet Demokratene
Etter at Kjersti Margrethe Adelheid Gilje lot seg intervjue i VG om støtten til Anders Behring Breivik, ble hun ekskludert som fylkesleder i Demokratene.
Republikanerne brukte «the nuclear option
Demokratene i Senatet blokkerte nominasjonen av Neil Gorsuch som ny høyesterettsdommer. Så kontret republikanerne.
Les mer om Neil Gorsuch og Senatet.
Demokratene i Senatet blokkerte godkjenning av Trumps dommerkandidat
Demokratene i Senatet har i en avstemning blokkert nominasjonen av Neil Gorsuch som ny høyesterettsdommer.
Les mer om Neil Gorsuch og Senatet.
Blokkerte godkjenning av Trumps dommerkandidat
Demokratene i Senatet har i en avstemning blokkert nominasjonen av Neil Gorsuch som ny høyesterettsdommer.
Les mer om Neil Gorsuch og Senatet.