Den

Advokat tror VM kan bli løsningen for Frode Berg

Frode Bergs russiske advokat mener sommerens fotball-VM i Russland kan være en god mulighet for å få den spionsiktede og fengslede nordmannen hjem.
Les mer om Frode Berg og Russland.

Ut av Syria

Klassekampen har i flere artikler avslørt at den syriske opprørsgruppa Den revolusjonære kommandohæren (MaT), som norske spesialsoldater har trent og gitt «operativ støtte» til, hele tida har hatt som mål å bekjempe Assad-regimet.
Les mer om Assad-regimet, Den og Syria.
Kryr av forlatte militser
KAOS: Mens norske soldater var i Jordan for å trene krigere mot Den islamske staten (IS), ledet CIA et eget opplegg i samme land for å støtte anti-Assad-militser.
Les mer om CIA, Den og Jordan.
Oppgjøret kommer til å koste
Bondens kostnader øker. Den generelle lønnsutviklingen blir høyere. Det betyr at den økonomiske ramma i jordbruksoppgjøret må økes med flere hundre millioner kroner. Torsdag leverer landbruket sitt krav i jordbruksforhandlingene.

Same procedure as last year?

Denne uken starter årets jordbruksforhandlinger ved at jordbrukets organisasjoner overleverer sitt krav. Grunnlagsmaterialet fra Budsjettnemnda for jordbruket sammen med den generelle situasjonen tyder på et særdeles komplisert oppgjør.
Les mer om Budsjettnemnda.
WWF og ulverettssaken
Hva er det WWF mener med å fortsette denne ulverettssaken mot staten, representert ved Klima, og Miljødepartementet? Mener de det skal være totalforbud mot å skyte ulv, uansett hvor mye skade den gjør?
Les mer om Klima, Miljødepartementet og WWF.
Panathinaikos utestengt
Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.
Anmeldelse: Avengers Infinity War
En massiv mastodont av en superheltfilm. Kanskje den største i skala til nå.
Anmeldelse: Avengers Infinity War
En massiv mastodont av en superheltfilm. Kanskje den største i skala til nå. Her blir man utsatt for et realt møljeslagsmål på 2 timer og 29 minutter, der sansene blir bombardert av visuelle inntrykk og der et drønnende lydspor kan påvirke hørselen i negativ retning, skriver NRKs filmanmelder.
Panathinaikos utestengt
Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt. Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.
Trump og Macron fortsetter den vennskapelige håndtrykkstriden
Trump har flere ganger i løpet av Frankrikes statsbesøk rost president Emmanuel Macron opp i skyene. Tirsdag tok den amerikanske presidenten forholdet et skritt videre.
Les mer om Emmanuel Macron og Macron.
Trump og Macron fortsetter den vennskapelige håndtrykkstriden
Trump har flere ganger i løpet av Frankrikes statsbesøk rost president Emmanuel Macron opp i skyene. Tirsdag tok den amerikanske presidenten forholdet et skritt videre.
Les mer om Emmanuel Macron og Macron.
Avicii-venn: – Stort press i musikkbransjen
Den svenske DJ-en John Dahlbäck jobbet med Avicii i begynnelsen av deres karrierer. Dahlbäck sier han fikk panikk da han hørte at vennen var død.
«Veldig mye skal gå galt om ikke Liverpool nå spiller finale»
Fotballekspert Lars Tjærnås mener Mohamed Salah er en ganske unik blanding av råskap og ro. Liverpool-Roma 5-2 Manus til den første semifinalen kunne vært skrevet før kampen. Mohamed Salah ble den store forskjellen.
Les mer om Liverpool og Mohamed Salah.
Rentenerver på Wall Street: – Tiden for lave renter er definitivt over
Den amerikanske tiårige statsrenten nådde tirsdag den smått symbolske grensen på 3 prosent, for første gang siden 2014. Det setter igjen Wall Street under press, ifølge investeringsdirektør.
Les mer om Wall Street.
Kunstnerhusets rolle i samfunns- og byutviklingen
I neste kommunestyremøte skal det avgjøres om kommunen skal selge Kunstnerhuset, den tidligere sykestua, til private. Huset blei bygd i 1910, på initiativ av Sortland forening for sykepleie med Gerda Ellingsen i spissen.
Regjeringen forsvarer ulvejakta i retten
Ulvebestanden har vokst såpass at den tåler jakt, konstaterer regjeringens advokat Elisabeth Stenwig. WWF minner om at dyret fortsatt er kritisk truet.
Les mer om Elisabeth Stenwig.
Vedums frist nærmer seg – ingen Sp-avklaring
Dagen før Senterpartiets ledelse varsler politianmeldelse av sexmeldingen, er det fortsatt ikke kjent hvem som sendte den.
Les mer om Sp-avklaring.
Vebjørn Sand om Pushwagner: - Han var jo nærmest udødelig
Samtidskunstner Vebjørn Sand beskriver Pushwagner som en popstjerne, men husker likevel lite fra sitt eget møte med den avdøde kunstneren.
Les mer om Pushwagner.
Utrolige Salah ustoppelig da Roma ble ydmyket: - Gi ham Gullballen!
Mohamed Salah herjet da Liverpool banket Roma 5-2. Liverpool-Roma 5-2 Roma ble utspilt og ydmyket av Liverpool da den første av de to Champions League-semifinalene lagene imellom ble spilt tirsdag kveld.
Les mer om Gullballen, Liverpool og Roma.
– Det var ikke slik vi så for oss livet som nyktre
Terje Martinsen og Monica Transeth drømmer om en tur til Syden. Reisen blir kanskje den siste store opplevelsen de får som familie.
Les mer om Det, Monica Transeth og Syden.
Nå kommer en slanket versjon av Windows 10, men hvem er den for?
Dette er noe annet enn Windows 10 S.
Holder dammen i Rosten nede
Dammen i Rosten, som skal bli den nye innsjøen i Gudbrandsdalen, blir fortsatt holdt nede. DOVRESKOGEN: - Det gjenstår fortsatt litt arbeid på flomlukene i dammen.
Les mer om Gudbrandsdalen og Rosten.
Palma vil forby utleie av boliger til turister
Palma på Mallorca ser ut til å bli den første byen i Spania der det er forbudt å leie ut leiligheter til turister.
Les mer om Mallorca og Spania.
1968 - pædofiliens år
Bilde: Jimmy Savile Om ganske kort tid kan vi markere 50-året for begivenhederne i maj '68. Men der synes ikke at være udsigt til den store og spektakulære fejring, som man måske kunne have forventet.