Det

Enebolig totalskadd i Fredrikstad

Det brøt ut brann i en enebolig på Torp i Fredrikstad natt til fredag. En 87 år gammel mann ble tatt hånd om av helsepersonell, opplyser politiet til NTB. Flere nabohus ble evakuert, men beboerne har nå fått flytte hjem igjen.
Les mer om Fredrikstad, NTB og Torp.

USA: Russland og Syria forsinker OPCW-inspektørene

Trump-administrasjonen sier den har bevis på at Russland og Syria har prøvd å utsette OPCWs undersøkelser av det påståtte kjemiske angrepet i Douma.
Les mer om Douma, Russland og Syria.
Brann på Torp - slukkingen pågår
Klokken 01.44 var det fortsatt ikke kontroll på brannen. Store mannskaper jobbet på stedet, og brannvesenet hadde blant annet to røykdykkere inne i huset.
Les mer om Torp.
USA: Russland og Syria forsinker OPCW-inspektørene
Trump-administrasjonen sier den har bevis på at Russland og Syria har prøvd å utsette OPCWs undersøkelser av det påståtte kjemiske angrepet i Douma.
Les mer om Douma, Russland og Syria.

Brann i bolig på Torp

Natt til fredag brøt det ut brann i et bolighus i Skonnertveien på Torp i Fredrikstad.
Fem år med islamist-styre i Douma: «Slik var det brutale diktaturet under opprørerne
Aktivisten levde fem år under styret til opprørsgruppen Jaish al Islam i Douma. Nå tør han endelig fortelle alt: Mens det syriske regimet drepte fra luften, truet, torturerte og drepte opprørerne sivile på bakken.
Les mer om Douma, Islam og Jaish.
Enebolig overtent i Fredrikstad
Det brøt ut brann i en enebolig på Torp i Fredrikstad natt til fredag. En person blir kjørt til sykehus, opplyser politiet. - Vi fikk melding om brannen klokken 0.25. Det var en slektning som meldte fra.
Les mer om Fredrikstad og Torp.
Bolighus på Torp i full fyr
Det brenner voldsomt i et bolighus på Torp i Fredrikstad natt til fredag.
Les mer om Fredrikstad og Torp.
Enebolig overtent i Fredrikstad
Det brøt ut brann i en enebolig på Torp i Fredrikstad natt til fredag. En person blir kjørt til sykehus, opplyser politiet.
Les mer om Fredrikstad og Torp.
Fjellheimskunnskap
Mountain er kvalitetsporno som forbløffer, pirrer og etterlater deg merkelig tom og brydd. «I små doser henfører det, i store utsletter det», lyder Willem Dafoes stemme mot slutten av Mountain, en dokumentar om - ja - fjell.
Les mer om Mountain.
Københavnerklæringen - opp som en løve
Statene har bevisst valgt å ikke beskjære Den europeiske menneskerettighetsdomstolens uavhengighet. Hvorfor? Ministrene i Europarådet vedtok «Københavnerklæringen» om reform av det europeiske menneskerettighetsregimet fredag 13. april.
Youtuberne har skapt en offentlighet der alle er hovedpersoner i hver sin kanal, skriver Aksel Kielland.
Utenfor Store Studio på Marienlyst vrimler det av mennesker. Det er lørdag kveld, klokken er åtte, og om en snau time starter den fjerde direktesendte utdelingen av Gullsnutten.
Svenske skribenter tar til orde for mer venstrepopulisme. Det er en strategi som byr på problemer, skriver Simen Ekern.
Drømmen om den gode populismen er ikke særlig fruktbar, skriver Simen Ekern. Mens en selvsikker høyrepopulisme har gjort mye ut av seg i de aller fleste valg i Vesten de siste par årene, har svarene på utfordringen sprikt i alle retninger.
Les mer om Simen Ekern og Vesten.
Destillert Oslo-sommer
Label: «Summer Went Wrong», Safe & Sound Recordings, 2018 Var det et lite blaff av sommer jeg kjente på kinnet i lunsjpausen? Forsterket av Oslo-bandet Labels årlige sommerslager på øret?
Les mer om Safe og Var.
Rotteracet
Årets Skadedyr er villere og friere enn noensinne. Den korte videosnutten gikk i loop. Jeg vet ikke om det var misunnelse, irritasjon eller glede jeg kjente av å se den.
Kraften som feide inn på kontoret
Det er den gamle Olivettiskrivemaskinen Jon M. nærmest banket i stykker jeg husker best av alt det han kan huskes for. Ettersommeren 1978 hadde Klassekampen forsøkt seg som dagsavis i mer enn ett år.
Dyrevelferd ut av skolen?
Hva trenger en kanin for å ha det bra? Kan fisk føle smerte? Hvordan ser du om en hund er glad, redd eller aggressiv? Frem til i dag har norske barn hatt muligheten til å lært dette på skolen.
Nær cupskrell for Stabæk
Stabæk slet voldsomt mot Ullern, men tok til slutt seieren. ULLERN - STABÆK 3-5 Onsdag kveld var det duket for første runde i NM for Stabæks fotballherrer. Turen gikk den korte veien til Ullern og oppgjøret mot 3. divisjonsklubben.
Les mer om Onsdag, Stabæk og Ullern.
Kontrastfylt og neddempet om levd liv
Det er vel ikke som neddempet man kjenner Åge Sten Nilsen best. Men det var han torsdag kveld, da han spilte låter og fortalte historier fra livet og karrieren sin, alene med en gitar og et piano.
Les mer om Åge Sten Nilsen.
Fjerner gjenstand fra leilighet
Bombegruppen er i ferd med å fjerne den mistenkelige gjenstanden fra leiligheten på Rosenhoff i Oslo for videre undersøkelser. Det opplyser operasjonsleder Line Skott til NTB ved 00.30-tiden natt til fredag.
Les mer om Line Skott, NTB, Oslo og Rosenhoff.
- Du skal være lojal, men ikke lydig
- Det vil bli et sirkus av uklarheter og påstander etter inspeksjonen av kjemiske våpen i Syria også, sier Jørn Siljeholm. Han var i 2003 med å ikke finne masseødeleggelsesvåpen i Saddam Husseins Irak.
Les mer om Jørn Siljeholm og Syria.
Studentene må slå følge med professorene opp på barrikadene, skriver Marit K. Slotnæs.
Er det på tide å legge ned ex.phil.? Hvem har sagt at høyere utdanning skal være gratis? Og hvorfor tviholde på norsk som undervisningsspråk?
Les mer om Marit K.
Anmeldelse av Thor: Ragnarok
Hel fra dødsriket, som er søster av Thor og Loke, kommer til Åsgård for å ta makten. Det kaster Thor og Loke ut i stjernetåken. De to ender opp på planeten Sakaar, der Stormesteren (Jeff Goldblum) er den store herskeren.
Lance Armstrong inngår forlik
Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.
Les mer om NTB.
Det norske cowboy-selskapet
Det norske oljeselskapet DNO overkjører ansatte, lokalbefolkning og myndigheter i Jemen. Nå skal selskapet inn på norsk sokkel. Anees Alhetari er frustrert.
Les mer om DNO og Jemen.