Dirdal

Her blir brudeparet skikkeleg overraska

Mora hadde klart å halda på hemmelegheita i nesten eitt år. – For oss gjorde det bryllaupsdagen heilt perfekt, fortel brura Ingrid Dirdal Kydland.

Ege Tengesdal: – Forstår frustrasjonen i Dirdal

Snart skal sauene hjem fra Sirdal, også de må kjøre kolonne gjennom Gloppedalen. - Jeg forstår frustrasjonen i Dirdal, sier fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal, KrF.
Det dirrer i Dirdal: - Tilliten til Vegvesenet er på bånn
Veien er for smal og arbeidet tar for lang tid. Og hvorfor er det mulig å bygge tunnel til Tau, men umulig å flytte på ei steinur i Dirdal? Bygdefolket i Dirdal har mistet all tillit til Vegvesenet.
Les mer om Dirdal, Tau og Vegvesenet.
Krevde jobbing 24/7 ved fylkesvegen gjennom Dirdal - no har han fått svar
Etter det blei kjent at stenginga av fylkesvei 45 gjennom Dirdal blei forlenga frå 22. august til 18. september, skreiv Gjesdal-ordførar Frode Fjeldsbø brev til fylkesordføraren. Grunna sikkerheitshensyn vil dei fortsette å jobbe 20 timar i døgnet, var svaret han fekk.

Ordfører krever jobbing døgnet rundt

Gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø krever at jobbes døgnet rundt sju dager i uken for å få fylkesvei 45 gjennom Dirdal ferdig etter at stengingen ble forlenget med n måned. Han krever også ekstra båtavganger.
Les mer om Dirdal.
Forlenger veistenging i Dirdal
Fylkesvei 45 i Dirdal blir stengt nesten n måned lenger enn først tiltenkt. Veien åpner først 18. september.
Les mer om Dirdal.
Alle tiders laksestart i Rogaland
Carl Fredrik Wendt venter på laksen i Figgjo. Men i elver som Årdal, Dirdal og Bjerkreim går sportsfiskerne allerede rundt med store smil.
Den lange omveien for hytteturistene
Til slutt ble det et par hundre meters bilkø. Flere bommet grovt på kolonnetidene mellom Veen og Byrkjedal på riksveg 503. – Jeg har merket en kolossal økning i trafikken forbi Veen etter at de stengte fylkesveg 45 ved Dirdal, forteller Vermund Veen.
Den lange omveien for hytteturistene
Til slutt ble det et par hundre meteres bilkø. Flere bommet grovt på kolonnetidene mellom Veen og Byrkjedal på riksveg 503. – Jeg har merket en kolossal økning i trafikken forbi Veen etter at de stengte fylkesveg 45 ved Dirdal, forteller Vermund Veen.
Dirdal-stengning ødelegger for Kjerag og Preikestolen
– Nå sender jeg folk til Trolltunga over Setesdal og sier det er bedre å få med seg disse to enn å kjøre til Preikestolen, sier Henrik Lilleheim, driftsansvarlig på Kjerag parkering.
Frykter veiarbeid vil gå utover Byrkjedalstunet
Fylkesvei 45 mellom Oltedal og Dirdal stenges midt i høysesongen for turismen. Verst tenkelige tidspunkt, mener reiselivsdirektør.
Fylkesveg stenges inntil tre måneder
Fra søndag klokken 23.00 stenger fylkesvei 45 i Dirdal inntil tre måneder.
Les mer om Dirdal.
Fylkesveg stenges inntil tre måneder
Fra søndag klokken 23.00 stenger fylkesvei 45 i Dirdal inntil tre måneder.
Les mer om Dirdal.
Innbrudd på skole
Uvedkommende skal ha brutt seg inn på Dirdal skole og stjålet flere datamaskiner.
Les mer om Dirdal.
Frykter ny vei blir ulykkesstrekning
Fylkeskommunen ruster opp Røyrdalstunnelen og fylkesveg 45 forbi Dirdal for 157 millioner kroner, men lokalbefolkningen er ikke fornøyd med veibredden. Nå griper Gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø inn.
Slutt på stenging i Dirdal - i første omgang
Statens vegvesen melder at Fylkesveg 45 i Dirdal no er open etter perioder med halvtimesstenging og nattearbeid. I april starter neste omgang.
Les mer om Dirdal og Fylkesveg.
Åpner for en løsning i Dirdal
Det er respektløst å bygge en ny vei kloss i minnesmerket i Dirdal, mener krigshistoriker Olaf Aurdal. Nå leter både Vegvesenet og fylkeskommunen etter en løsning.
Les mer om Dirdal, Olaf Aurdal og Vegvesenet.
Skulebuss i grøfta i Dirdal - to til sjukehus
Fleire er skada etter at ein skulebuss har kjørt av vegen i Dirdal. Eitt felt er no opna for trafikk. To personar er sendt til sjukehus.
Les mer om Dirdal.
Skulebuss i grøfta i Dirdal
Ein buss med skuleelevar har kjørt av vegen i Dirdal. Nødetater er på staden.
Les mer om Dirdal.
Buss med skoleelever skled av veien
Nødetatene er på vei til en buss som skal ha sklidd ut av veibanen ved Dirdalstunellen i Dirdal. Ifølge brannveset er det 50 personer ombord i bussen.
Les mer om Dirdal og Dirdalstunellen.
Veiarbeid i Dirdal skaper kø for hyttefolket
Anleggsarbeid i tunnelen i Dirdal kombinert med økt trafikk grunnet vinterferie kan medføre at det tar lengre tid å komme seg til fjells enn vanlig.
Les mer om Dirdal.
Stenger fylkesveg 45 i Dirdal i fire netter
Vegen i Dirdal vert heilt stengd om nettene frå 5. til 10, mars. Vegen er stengd mellom klokka 23:00 og 06:00 i perioden.
Les mer om Dirdal.
Nattestenger fylkesveg 45 i Dirdal i fire netter
Vegen i Dirdal vert heilt stengd om nettene frå 5. til 10, mars. Vegen er stengd mellom klokka 23:00 og 06:00 i perioden.
Les mer om Dirdal.
Sprengningsuhell ved tunnel i Dirdal
Et sprengningsuhell ved fylkesveg 45 i Dirdal førte til steinsprut på bygninger og parkerte biler fredag formiddag. Årsaken til uhellet er foreløpig ikke kjent.
Les mer om Dirdal.
Ønsker lavere fartsgrense til Sirdal
I Bjerkreim kommune har fastboende og hyttefolk i flere år ønsket å senke fartsgrensen gjennom Malmei. Til sommeren venter de økt biltrafikk på grunn av veiarbeid i Dirdal, men bilene kan fortsatt kjøre i 80 km/timen.
Les mer om Dirdal, Malmei og Sirdal.