Drammen teater

Ser du hvilken TV-stjerne som skjuler seg bak denne maska?

Stjernen dukket opp på Idrettens festaften, til stor glede for unge og gamle. DRAMMEN: Idrettsutøvere, ildsjeler og andre inviterte var til stede da Buskerud-idretten feiret seg selv i Drammens Teater torsdag kveld.

Synes det er dyrt å leie

Det er mer lønnsomt for Drammens teater å holde stengt i hele mai, enn å leie ut til lokale kulturaktører. Attic ønsket å sette opp sin jubileumsforestilling i teateret, men det ble for dyrt, skriver Drammens Tidende. Drammen Scener mener å ha strukket seg langt og gitt god rabatt.
Ble hedret med kulturpris
Prest Ivar Flaten i Fjell kirke ble i går hedret med Drammen kommunes kulturpris. Han får det for sin innsats som en brobygger mellom ulike religioner og kulturer. Flaten ble tildelt prisen under festforestillingen i Drammens Teater i går kveld.
Les mer om Drammen og Fjell.
Utnevnes til æresmedlem
Skuespiller Elsa Lystad utnevnes til æresmedlem i Foreningen Drammens Teater. Æresmedlemskapet gis fordi hun som scenekunstner alltid har vist stor interesse for Drammens Teater, ifølge foreningen. Lystad kommer selv til Drammen til kveldens markering.
Les mer om Drammen.

Sissel med fulle hus i Drammen

Sissel Kyrkjebø startet sin juleturn i Drammens Teater med fulle hus. Ifølge Drammens Tidende var begge forestillingene søndag utsolgte. Artisten startet turneen i Drammen og skal spille 32 julekonserter før julen ringes inn den 24. desember.
Les mer om Drammen.
Ber publikum om hjelp
Drammen kommune etterlyser forslag til kandidater for Kulturprisen. Enkeltpersoner eller grupper som har gjort en spesiell innsats kan nomineres. Publikum kan levere forslag fram til fristen 10. januar. En jury plukker ut vinneren som får prisen som deles ut 17. mai i Drammens Teater.
Les mer om Kulturprisen.
Publikumssvikt
Publikum svikter kino, teater og bibliotek, skriver Dagsavisen Fremtiden. I fjor opplevde både Brageteatret, Drammen kino og Drammensbiblioteket en nedgang i antall besøkende. Det var Brageteatret som hadde størst nedgang med nær 20 prosent, og en av årsakene er at de hadde færre produksjoner i fjor enn året før.
Slå ring om Drammen Teater
I dag åpner utstillingen «I am Charlie i Drammen Teater. I to dager skulle dørene til utstillingen være åpne. Nå varer den kun i seks timer.
Les mer om Charlie og Drammen Teater.
Væpnet politi vokter karikaturutstilling i Drammen
Væpnet politi og sivile spanere overvåker karikaturutstilling i Drammens Teater på fredag. Politiet gjennomfører et av de mest omfattende sikkerhetsoppleggene i byen noensinne.
Les mer om Drammen.
Våger ikke å stille ut Muhammed-karikaturer
Av 600 satiretegninger havner 40 på veggen i Drammen teater. Ingen av dem karikerer Muhammed eller islam. - Flere av gjestene som skal tale under seminaret er fra Midtøsten, og de skal hjem til familiene og miljøene sine etterpå.
Positive til karikaturutstilling
Flertallet av leserne mener at det er riktig å arrangere utstillingen med karikaturtegninger. DRAMMEN: Neste uke arrangerer organisasjonen Universal Tolerance en utstilling i Drammens Teater, der 40 karikaturtegninger stilles ut.
Gir bort 1.700 julegaver til barn som ikke får gaver
DRAMMEN: Med nisselue på hodet og kosen trygt plassert i hånden, kommer Theodor Alexander Lie Arnesen (3) inn i foajeen på Drammens Teater.
Anmeldt for knivbæring
Politiet i Drammen har anmeldt to personer fordi de hadde med seg kniv på offentlig sted i natt. Den ene ble stanset ved Drammens teater, den andre på et utested på Strømsø.
Les mer om Drammen og Strømsø.
Elever ved Drammen videregående skole lager teater til inntekt for årets TV-aksjon
Siden skolestart i høst har de jobbet med sin teaterforestilling om temaet vann. I kveld står elever ved Drammen videregående skole på scenen for første gang.
Les mer om Drammen og TV-aksjon.
Turnstart i Drammen
Hundre hemmeligheter er noe så sjeldent som en prisbelønt, ny, norsk familiemusikal. Starten på turneen med Riksteatret finner sted i Drammens Teater i kveld.
Les mer om Drammen og Riksteatret.
Gir bort teaterbilletter
Drammen Barne- og ungdomsteater gir gratis billetter til en del familier med dårlig råd. Amatørteatergruppa som er 20 år, setter opp Kardemomme by i Drammens Teater på hovedscenen i høst. Det er Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon som har fått billetter til til generalprøvene slik barn og voksne som kanskje aldri har vært i teateret, får mulighet.
Les mer om Frelsesarmeen og Kardemomme.
Terjes effektive rustoppløsere
DRAMMEN: I nesten et kvart århundre har Terje Hartviksen vært teatersjef. Først på Teater Ibsen, så Riksteatret, så Brageteatret.
Brun fikk kulturpris
Wenche Brun er tildelt Drammen kommunes kulturpris. Brun driver Attic dansestudio og har holdt på i 28 år. Prisen fikk hun under festforestillingen i Drammens teater 17. mai.
Les mer om Attic og Drammen.
Vant poesipris
Stein Mehren ble utropt til vinner av Triztan Vindtorn poesipris 2014 i Drammen Teater i kveld. På 50 år har Mehren utgitt mer enn 30 bøker, dikt, romaner, essays og skuespill, og han
Vant poesipris
Stein Mehren ble utropt til vinner av Triztan Vindtorn poesipris 2014 i Drammen Teater i kveld. På 50 år har Mehren utgitt mer enn 30 bøker, dikt, romaner, essays og skuespill, og han er også billedkunstner.
Setter opp studentrevy i Drammen
Studentsamfunnet i Drammen og studentene ved Høgskolen i byen skal sette opp sin første revy noen sinne.Studentrevyen har fått navnet Uten mål og mening og settes opp på studioscenen i Drammens Teater i april. Revyen baserer seg på hverdagen, både som studenter, Drammensinnbyggere og samfunnsborgere.
Fornøyde venninner etter test i teateret
DRAMMEN: Et utsolgt Oslo Spektrum venter brødrene i Ylvis fredag, men også den lukkede prøven i forkant, som ble satt opp i hui og hast i Drammens Teater etter at det ble klart forrige
Les mer om Oslo Spektrum.
På trynet inn i 2014
Nyttårskonsert: Nordic Tenors og Drammen Konsertorkester. Sted: Drammens Teater. Tid: Fredag 19.00 - 20.45. Publikum: ca 350. Drammens utgave av nyttårskonserten i Wien.
20 år siden teaterbrannen
I dag er det 20 år siden brannen i Drammens Teater. En mann i slutten av 30-årene ble senere dømt til fengsel i 12 år for å ha tent på teateret og en rekke andre bygninger i Bergen, Oslo og Drammen. Bare ytterveggene stod igjen etter brannen, men teatret ble bygget opp igjen og stod ferdig vinteren 1997.
Les mer om Bergen, Drammen og Oslo.
Stilige fjøsnisser
DRAMMEN: Med høye kneløft, moderne moves og bøttevis av spilleglede setter DBU opp forestillingen som i Drammens Teater sikrer showkvalitet og førjulsstemning for byens familier.
Les mer om DBU.