Drammenselva

Må stanse dumping av skitten snø i elva

Kommunen har dumpet gammel, skitten snø i Drammenselva. Det må de stoppe med øyeblikkelig.
Les mer om Drammenselva.

Kommunen må stanse dumping av snø i Drammenselva

Skitten snø ble fjernet fra gatene og dumpet i Drammenselva. Nå krever Fylkesmannen i Buskerud at Drammen kommune stanser praksisen umiddelbart.
Forbud mot å dumpe snø i elva
Fylkesmannen krever at Drammen kommune umiddelbart stopper dumping av snø i Drammenselva. Det skjer etter at de har fått se bilder fra NRK, som viser at forurenset snø dumpes i elva. Kommunen har i lengre tid benyttet Holmennokken til å dumpe snø.
Oljesøl i Drammenselva
Oljesøl i Drammenselva
Les mer om Drammenselva.

Barn gikk på Drammenselva: - Ordentlig skummelt

DRAMMEN: - Dette er ordentlig skummelt, sier politiets operasjonsleder Rune Hunshamar. Politiet var søndag ettermiddag ute og snakket med noen barn som hadde gått på isen på Drammenselva, på nedsiden av Åssiden skole.
Lastebil havnet i elva
En lastebil som skulle dumpe snø i Drammenselva ved Buskerud Storsenter, havnet utenfor kanten og halvveis ut i elva, skriver Drammens Tidende. Men det er ikke kjent hvem som står bak snøtippingen, og ifølge Arnfinn Fredriksen i Nedre Eiker kommune, er det verken kommunens folk eller innleide selskaper.
Bra laksefiske i 2017
Det ble fisket mer laks i Drammenselva i 2017 enn i 2016. Det ble tatt nesten ti tonn laks i fjor, og det er en økning på to tonn viser tall fra Fylkesmannen i Buskerud. Også i Lierelva og i Åroselva ble det fisket mer laks og sjøørret enn i 2016.
Reddet båt som drev
En gammel og sliten båt som drev nedover Drammenselva ble natt til mandag hentet av brannvesenet. Den gamle cabin cruiseren ble fortøyd ved Muusøya.
Les mer om Drammenselva og Muusøya.
Redusert framkommelighet på elva
Det blir noe redusert framkommelighet for fritidsbåter på Drammenselva framover. Det skal gjøres grunnundersøkelser fra flåte under Holmenbrua i Drammen. Derfor blir det redusert framkommelighet i minst fire uker framover.
Jaktet grisekjører på elva
Politiet fikk i natt bistand av brannvesenet til å jakte på en 30 fots båt som grisekjørte på Drammenselva og som unndro seg kontroll. Fører, en mann i 50-årene fra Lier, ble anholdt ute på fjorden og blåste ifølge politiet til 1,2 i promille.
Les mer om Drammenselva og Lier.
Pukkellaksen funnet i Lierelva
For første gang er det funnet pukkellaks i Lierelva, skriver Lierposten. Denne fisken er en fremmedart som er uønsket i Norge. Det er registrert en kraftig økning i antall pukkellaks i norske elver, og i Drammenselva er det gjort elleve funn av den.
Mer enn 80 kunstnere stiller ut
Mange mennesker har tatt turen til Drammen sentrum i dag for å se utstillingene langs Drammenselva. Mer enn 80 kunstnere stiller ut malerier, keramikk, fotografier, smykker, kakekunst og tekstilarbeider på den 1,6 km lange ruta rundt Drammenselva.
Les mer om Drammen og Drammenselva.
Politiaksjon på Drammenselva
Politiaksjon på Drammenselva
Les mer om Drammenselva.
Dårlig vannkvalitet i Drammenselva
På Åssiden elvepark og Strømsø strand er vannkvaliteten så dårlig at det ikke egner seg å bade der, skriver Drammen kommune på sine nettsider. Antall bakterier er her over ti ganger høyere enn det som er ideelt.
Vil ha fleire kvinnelege fiskarar
Norges Jeger- og fiskeforbund (NJFF) ønsker seg fleire kvinnelege laksefiskarar langs Drammenselva. Så langt denne sesongen har berre seks av over 300 laks blitt dratt på land av kvinner. – Laksefiske er bra for dei med ein hektisk kvardag, meiner fylkessekretær i NJFF i Buskerud Anne-Mette Kirkemo.
Høy vannstand i Drammenselva
Det kraftige regnværet har ført til høy vannstand i Drammenselva. Gangveien langs elva i Mjøndalen er oversvømt.
Les mer om Drammenselva og Mjøndalen.
Fanget monsterlaks i Drammenselva
Tore Aasmundrud fanget seg en monsterlaks på 18,4 kilo på Horgen i ettermiddag. En strålende fornøyd fisker fra Vikersund forteller at det er personlig rekord for ham.
Les mer om Drammenselva, Horgen og Vikersund.
Laksen skal reddes
Det planlegges en gigantisk redningsaksjon for laksen i Drammenselva. En fryktet parasitt truer med å legge laksefisket i Drammenselva brakk de neste årene. Derfor skal 120.000 lakseyngel slepes ut i Oslofjorden der saltvannet dreper parasitten.
Les mer om Drammenselva og Oslofjorden.
Kvinne i elva utløste søk
Nødetatene søkte i dag i Drammenselva etter en kvinne som hadde havnet i vannet. Politiet fikk melding fra bekymrede turgåere. Kvinnen ble funnet på land, og tas nå hånd om av helsevesenet.
Les mer om Drammenselva.
Badende kvinne utløste søk
Nødetatene søkte i dag i Drammenselva etter en kvinne som hadde havnet i vannet. Politiet fikk melding fra bekymrede turgåere. Det viste seg at kvinnen badet.
Les mer om Drammenselva.
Søker i elva etter kvinne
Nødetatene søker nå i Drammenselva etter en kvinne som har havnet i vannet. Søket pågår på Strømsø, mellom Statens Hus og Bybrua.
Les mer om Bybrua, Drammenselva og Strømsø.
Avslutter søket i Drammenselva
Nødetatene fryktet person hadde falt i elva. Funnet i god behold i Mjøndalen sentrum.
Les mer om Drammenselva og Mjøndalen.
Person kan ha falt i elva
Nødetatene søker til vanns og til lands etter melding om at en person kan ha falt i Drammenselva ved Mjøndalen.
Les mer om Drammenselva og Mjøndalen.
Dykkere i vannet
Dykkere fra brannvesenet søker nå etter en person som kan ha falt i Drammenselva ved Mjøndalen. Det sjekkes også på land og på skoler i nærområdet, melder politiet.
Les mer om Drammenselva og Mjøndalen.
Melding om person i elva
Politiet har fått melding om at en person kan ha falt i Drammenselva ved Mjøndalen. Ifølge politiet er dette en usikker melding fra forbipasserende. Nødetatene er på vei.
Les mer om Drammenselva og Mjøndalen.