Drammenselva

Reddet båt som drev

En gammel og sliten båt som drev nedover Drammenselva ble natt til mandag hentet av brannvesenet. Den gamle cabin cruiseren ble fortøyd ved Muusøya.
Les mer om Drammenselva og Muusøya.

Redusert framkommelighet på elva

Det blir noe redusert framkommelighet for fritidsbåter på Drammenselva framover. Det skal gjøres grunnundersøkelser fra flåte under Holmenbrua i Drammen. Derfor blir det redusert framkommelighet i minst fire uker framover.
Jaktet grisekjører på elva
Politiet fikk i natt bistand av brannvesenet til å jakte på en 30 fots båt som grisekjørte på Drammenselva og som unndro seg kontroll. Fører, en mann i 50-årene fra Lier, ble anholdt ute på fjorden og blåste ifølge politiet til 1,2 i promille.
Les mer om Drammenselva og Lier.
Pukkellaksen funnet i Lierelva
For første gang er det funnet pukkellaks i Lierelva, skriver Lierposten. Denne fisken er en fremmedart som er uønsket i Norge. Det er registrert en kraftig økning i antall pukkellaks i norske elver, og i Drammenselva er det gjort elleve funn av den.

Mer enn 80 kunstnere stiller ut

Mange mennesker har tatt turen til Drammen sentrum i dag for å se utstillingene langs Drammenselva. Mer enn 80 kunstnere stiller ut malerier, keramikk, fotografier, smykker, kakekunst og tekstilarbeider på den 1,6 km lange ruta rundt Drammenselva.
Les mer om Drammen og Drammenselva.
Politiaksjon på Drammenselva
Politiaksjon på Drammenselva
Les mer om Drammenselva.
Dårlig vannkvalitet i Drammenselva
På Åssiden elvepark og Strømsø strand er vannkvaliteten så dårlig at det ikke egner seg å bade der, skriver Drammen kommune på sine nettsider. Antall bakterier er her over ti ganger høyere enn det som er ideelt.
Vil ha fleire kvinnelege fiskarar
Norges Jeger- og fiskeforbund (NJFF) ønsker seg fleire kvinnelege laksefiskarar langs Drammenselva. Så langt denne sesongen har berre seks av over 300 laks blitt dratt på land av kvinner. – Laksefiske er bra for dei med ein hektisk kvardag, meiner fylkessekretær i NJFF i Buskerud Anne-Mette Kirkemo.
Høy vannstand i Drammenselva
Det kraftige regnværet har ført til høy vannstand i Drammenselva. Gangveien langs elva i Mjøndalen er oversvømt.
Les mer om Drammenselva og Mjøndalen.
Fanget monsterlaks i Drammenselva
Tore Aasmundrud fanget seg en monsterlaks på 18,4 kilo på Horgen i ettermiddag. En strålende fornøyd fisker fra Vikersund forteller at det er personlig rekord for ham.
Les mer om Drammenselva, Horgen og Vikersund.
Laksen skal reddes
Det planlegges en gigantisk redningsaksjon for laksen i Drammenselva. En fryktet parasitt truer med å legge laksefisket i Drammenselva brakk de neste årene. Derfor skal 120.000 lakseyngel slepes ut i Oslofjorden der saltvannet dreper parasitten.
Les mer om Drammenselva og Oslofjorden.
Kvinne i elva utløste søk
Nødetatene søkte i dag i Drammenselva etter en kvinne som hadde havnet i vannet. Politiet fikk melding fra bekymrede turgåere. Kvinnen ble funnet på land, og tas nå hånd om av helsevesenet.
Les mer om Drammenselva.
Badende kvinne utløste søk
Nødetatene søkte i dag i Drammenselva etter en kvinne som hadde havnet i vannet. Politiet fikk melding fra bekymrede turgåere. Det viste seg at kvinnen badet.
Les mer om Drammenselva.
Søker i elva etter kvinne
Nødetatene søker nå i Drammenselva etter en kvinne som har havnet i vannet. Søket pågår på Strømsø, mellom Statens Hus og Bybrua.
Les mer om Bybrua, Drammenselva og Strømsø.
Avslutter søket i Drammenselva
Nødetatene fryktet person hadde falt i elva. Funnet i god behold i Mjøndalen sentrum.
Les mer om Drammenselva og Mjøndalen.
Person kan ha falt i elva
Nødetatene søker til vanns og til lands etter melding om at en person kan ha falt i Drammenselva ved Mjøndalen.
Les mer om Drammenselva og Mjøndalen.
Dykkere i vannet
Dykkere fra brannvesenet søker nå etter en person som kan ha falt i Drammenselva ved Mjøndalen. Det sjekkes også på land og på skoler i nærområdet, melder politiet.
Les mer om Drammenselva og Mjøndalen.
Melding om person i elva
Politiet har fått melding om at en person kan ha falt i Drammenselva ved Mjøndalen. Ifølge politiet er dette en usikker melding fra forbipasserende. Nødetatene er på vei.
Les mer om Drammenselva og Mjøndalen.
Nye kart viser flom i fremtiden
Et nytt flomsonekart fra NVE viser at større områder ved utløpet av Drammenselva blir flomutsatt i fremtiden. Årsaken er klimaberegninger som viser at havnivået i Drammensfjorden vil øke frem mot 2100. Kartene er et godt verktøy for flomberedskapen.
Person falt i elva
Brannvesenet i Drammen har rykket ut etter melding om at en person har falt i Drammenselva på nedsiden av Aass bryggeri.
Les mer om Drammen og Drammenselva.
Oppjusterer springflovarselet
Meteorologisk institutt meiner vassmengdene ved kysten av Buskerud i morgon kan bli opptil 110 cm høgare enn normalt. Dette vil føre til auka vasstand oppover Drammenselva.
Les mer om Buskerud og Drammenselva.
Håper på flere laks
Hittil er det fisket 5,8 tonn laks i Drammenselva og det er langt unna fjorårsresultatet skriver Drammens Tidende. I fjor ble det fisket 9,8 tonn. Og den største var en laks på over 20 kilo. På det meste er det tatt 27 tonn laks på ett år i Drammenselva.
Les mer om Drammenselva.
Båt har sunket i Drammenselva
Brannvesenet i Drammen rykker ut til en båt som har sunket i Drammenselva.
Les mer om Drammen og Drammenselva.
Wenche går sjelden glipp av en god fest
Denne helgen er det Elvefestival i Drammen. Wenche fant skogens gull, fisket en laks i Drammenselva, lånte øl fra Norges eldste bryggeri og serverte et nydelig måltid.
Redningsøvelse på Drammenselva
Røde Kors avholder redningsøvelse på Drammenselva i Mjøndalen, melder politiet. Båten til Røde Kors vil bli benyttet i øvelsen.
Les mer om Drammenselva og Mjøndalen.