Drap

Asylsøker dømt til livstid for drap på tysk student

En ung asylsøker er dømt til lovens strengeste straff for voldtekt og drap på en 19 år gammel tysk student i Sør-Tyskland i 2016. Hussein Khavari ble torsdag dømt til fengsel på livstid i en domstol i Freiburg.
Les mer om Freiburg og Sør-Tyskland.

Arbeidstilsynet klager på bot til barnevernsinstitusjon etter drap

Arbeidstilsynet mener boten barnevernsinstitusjonen Små enheter i Asker fikk etter at en kvinnelig ansatt ble drept, var for liten.
Les mer om Asker og Små.
Shetland er sober britisk krim for vi som liker Morse og Rebus - Og, øydrap gir etterforskerne brune spor til Bergen
Verdt å følge i seks episoder i den hersens påsken Image-text: SPOR I BERGEN: Politiet på Shetland etterforsker to drap og det fører dem over Nordsjøen til Bergen og Voss.
Tiltalt for drap
En mann i 20-årene er tiltalt for å ha drept faren sin med 70 knivstikk i et villastrøk på Vettre i Asker høsten 2016. Saken kommer opp i Asker og Bærum tingrett i mai.
Les mer om Asker, Bærum og Vettre.

Grønt lys for ny regjering i Slovakia etter drap på gravejournalist

Slovakias president Andrej Kiska har godkjent en ny regjering. Den forrige statsministeren gikk av i kjølvannet av drapet på gravejournalisten Jan Kuciak.
Finnane drap kvarandre i tusentall. Kunne nordmenn ha gjort det same?
SAKPROSA: For hundre år siden mista 37.000 finnar livet i kampane mellom dei borgarlege sosialistane. Boka «Finland 1918 hjelper oss til å forstå.
Halden-kvinne løslatt
Halden-kvinnen som i vinter møtte opp hos politiet og tilsto et drap, er nå løslatt. Politiet ba i dag om fire nye uker med varetektsfengsling av Halden-kvinnen. De begrunnet fengslingen med hensyn til allmennheten. Men retten var ikke enig, og valgte å løslate kvinnen.
Les mer om Halden-kvinnen.
Madsen-saken: Retten fikk se brutal voldsvideo
Tiltalte Peter Madsen skal samme dag som den svenske journalisten Kim Wall døde, ha lastet ned og sett på en film som angivelig viser drap på en kvinne.
Les mer om Kim Wall.
Madsen-saken: Retten fikk se brutal voldsvideo
Tiltalte Peter Madsen skal samme dag som den svenske journalisten Kim Wall døde, ha lastet ned og sett på en film som angivelig viser drap på en kvinne.
Les mer om Kim Wall.
Ba om lenger varetekt
Politiet ba i dag om fire nye uker med varetektsfengsling av Halden-kvinnen, som i vinter møtte opp hos politiet og tilsto et drap. Politiet mente siktelsen er så alvorlig at å sette kvinnen fri fra varetekt ikke vil være i tråd med rettsoppfattelsen til folk flest. Det er ikke hennes advokat, Janikke Kotai, enig i.
23-åring tiltalt for drap
En 23 år gammel mann er tiltalt for drap på en kvinne i 40-årene. Han skal ha brukt en laptop og en lampefot til å utføre volden som skjedde i en Oslo-leilighet i mai i fjor.
Les mer om Oslo-leilighet.
Justine ble drept da hun meldte fra om mulig voldtekt. Nå er en politimann siktet for drapet
Politimannen som skjøt og drepte en ubevæpnet australsk kvinne i Minneapolis i USA i fjor, er nå siktet for drap.
Les mer om USA.
Politimann siktet for drapet på Justine (40) i USA
Justine Damond ble skutt etter å ha ringt politiets nødnummer. Nå er politimannen siktet for drap.
Les mer om Justine og USA.
Justine (40) ble skutt og drept av politimann etter å ha ringt 911
Politimannen som skjøt og drepte en ubevæpnet australsk kvinne i Minneapolis i USA i fjor, er siktet for drap.
Les mer om USA.
Justine (40) ble skutt og drept av politimann etter å ha ringt 911
Politimannen som skjøt og drepte en ubevæpnet australsk kvinne i Minneapolis i USA i fjor, er siktet for drap. Politibetjenten Mohamed Noor skjøt 15.
Les mer om USA.
Forsker mener politiet gjør for lite mot partnervold
Ny forskning på partnervold viser at politiet ikke har gjort nok når de rykker ut til alvorlige hendelser i hjemmet. I verste fall fører partnervold til drap.
Politimann i USA pågrepet for drap på australsk kvinne i fjor
Politimannen som skjøt og drepte en ubevæpnet australsk kvinne i Minneapolis i USA i fjor, er nå siktet for drap. Politibetjenten Mohamed Noor skjøt 15.
Les mer om USA.
Politimann i USA siktet for drap
En politimann som skjøt og drepte en ubevæpnet australsk kvinne i Minneapolis i USA i fjor, er nå siktet for drap. Kvinnen hadde ringt politiet og meldt om en mulig voldtekt i nabolaget. Hun ble skutt da hun gikk mot politibilen som rykket ut.
Les mer om USA.
Dømt etter at to-åring døde
En foreldrepar i slutten av 20-årene er i Bergen tingrett dømt for uaktsomt drap på sin to år gamle sønn, men får ikke straff.
Les mer om Bergen.
Foreldre skyldige i uaktsomt drap på sønn (2)
Gutten døde etter å ha fått i seg en tablett av farens Lar-medisin. Foreldrene var uaktsomme, mener retten. Foreldreparet i slutten av 20-årene fra Bergen slipper imidlertid straff.
Les mer om Bergen og Lar-medisin.
Foreldre skyldige i uaktsomt drap på sønn (2)
Gutten døde etter å ha fått i seg en tablett av farens Lar-medisin. Foreldrene var uaktsomme, mener retten.
Les mer om Lar-medisin.
To-åring døde etter å ha fått i seg farens Lar-medisin. Nå er foreldrene dømt for uaktsomt drap, men slipper straff.
«Det er vonde minner, fortvilelse, sterk sorg og skyldfølelse, heter det i dommen.
Les mer om Lar-medisin.
– Det er vonde minner, fortvilelse, sterk sorg og skyldfølelse
Gutten var to år da han døde etter å ha fått i seg farens Lar-medisin. Nå er foreldrene dømt for uaktsomt drap. De slipper straff.
Les mer om Det og Lar-medisin.
Foreldre dømt etter toårings dødsfall - slipper straff
En foreldrepar i slutten av 20-årene er dømt for uaktsomt drap på sin to år gamle sønn som døde etter å ha fått i seg farens tabletter. Bergen tingrett har funnet både moren og faren skyldige, men de har frafalt straffeutmåling, melder NRK.
Les mer om NRK.
Dømt for dødsfall men slipper straff
Et foreldrepar fra Bergen er dømt for uaktsomt drap på sin to år gamle sønn etter at han fikk i seg tabletter som bruker som erstatning for heroin. Den lille gutten døde kort tid etter at han fikk i seg tablettene, som faren brukte.
Les mer om Bergen.