Dreamliner


Boeing bruker katedral-effekten i flydesign

Skal f deg til si wow! Flyprodusenten Boeing benytter både kirketriks og hjerneforskning når arbeidshesten skal fornyes. Teknisk sjef Mark Larson ved Boeings Dreamliner-produksjon forteller at man fikk ny kunnskap under planleggingen av Boeing 787 Dreamliner. Noen av disse oppdagelsene skal videreføres og implementeres i den nye generasjonen Boeing 737. - I samarbeid med universitetet i Kansas undersøkte vi hjerneaktiviteten mens flypassasjerer for eksempel fikk oppleve forskjellige belysning i kabinen, sier han. British Airways har også brukt måling av hjernebølger for å avsløre hvordan passasjerene har det. Beroligende kombinasjoner Det viste s

Les mer om Boeing, Det, Dreamliner og Mark Larson.

Norwegian leier inn polsk fly og mannskap

Det norske lavprisselskapet Norwegian har inngått avtale om å leie inn en Boeing 787 Dreamliner fra det polske nasjonale flyselskapet LOT.

Les mer om Boeing, Dreamliner, LOT og Norwegian.
Norwegian inngår motoravtale med Rolls Royce

Norwegian har valgt Rolls-Royces Trent 1000-motor for selskapets nye fly av typen Boeing 787-9 Dreamliner.

Les mer om Boeing og Dreamliner.
Ny Dreamliner-rapport gir Boeing skylden

Rapport hevder Boeing ikke testet Dreamliner-batteriene tilstrekkelig.

Norwegian-forsinkelser i retten

De mange forsinkelsene til Dreamliner-flyet til Norwegian er nå tema i en svensk rettsak mot flyselskapet. En svensk advokat har levert inn søksmål på vegne av flypassasjserer som opplevde

Tidligere toppsak hos Dagbladet:
Norwegians Dreamliner-fly til New York forsinket i minst 15 timer -4

Les mer om New York.
Drømmefly på museum etter 4,5 år

Fire og et halvt år etter at det fløy verden rundt for å imponere med sine tekniske nyvinninger, takser Boeings Dreamliner nummer 4 inn på museum - etter en særdeles kort karriere. Det nye museumsflyet var også innom Oslo på sin verdensturn .

Les mer om Oslo.
Om n uke starter saken mellom 1.200 svensker og Norwegian

1.200 svensker mener de har krav på erstatning etter forsinkelser med Norwegians Dreamliner. Nå er datoen for rettsmøtet satt.

Les mer om Norwegian.
Tidligere toppsak hos Dagbladet:
Dreamliner-fly til New York blir stående på Gardermoen

235 passasjerer må vente til i morgen. Eirik Hind Sveen esve@dagbladet.no (Dagbladet): DY7001 til New York skulle hatt luft under vingene klokka 18 i ettermiddag. Over to og en halv

Les mer om Gardermoen og New York.
Royal Jordanians første Dreamliner på plass

Royal Jordanian har fått sin første av fem nye Boeing 787 Dreamliner fly. Flyet bærer navnet til Kronprins Hussein bin Abdullah II og fløy den 27. august sin første tur fra Seattle til Amman i hjemlandet Jordan. Turen tok rundt 13 timer.

Saksøker Norwegian fordi han ikke fikk fly Dreamliner

Krevde prisavslag da han ikke fikk fly Dreamliner. Nå går saken til retten. Flypassasjeren klaget til Flyklagenemnda da flyreisen han tok fra Oslo til Bangkok i fjor, ikke var med Norwegians

OPPTAK: Pressekonferanse med Boeing i Oslo

Vi sendte pressekonferansen med Boeing fra Grand Hotel i Oslo kl. 09.00. Mike Fleming, sjef for service på Boeings 787 (journ.anm. Dreamliner), oppdatere på siste nytt om flyet.

Les mer om Boeing, Grand Hotel og Oslo.
Flytrøbbel til 465 millioner

Problemer med Dreamliner-flyene har kostet Norwegian 465 millioner kroner det siste året, skriver VG. Selskapet erkjenner problemene flyene har skapt.

Har tapt nær en halv milliard på Dreamliner-problemer

Norwegian har hatt ekstrautgifter - inntil nylig - på 465 millioner kroner på utallige tekniske problemer på Dreamliner-flåten.

Slik skal Norwegian fylle Dreamliner «large med 350 seter

Boeing har denne sommeren startet leveransene av den store Dreamlineren. Norwegian venter spent på de ni flyene de har i bestilling, som skal kunne frakte opp mot 350 passasjerer.

Ny Dreamliner snart i luften

Om noen få dager blir den nye Dreamlineren - Boeing 787-9 - satt i trafikk. Flyet blir betegnet som et vendepunkt for Boeing, som har hatt svært mange problemer med den første utgaven

Les mer om Boeing og Dreamlineren.
Over 1000 erstatningskrav etter Dreamliner-trøbbel

Norwegian-sjef Bjørn Kjos trues med massesøksmål i Sverige som følge av den endeløse rekken av forsinkelser og kanselleringer med de nye Dreamliner-flyene.

Over 1000 erstatningskrav etter Dreamliner-trøbbel

Norwegian-sjef Bjørn Kjos trues med massesøksmål i Sverige som følge av den endeløse rekken av forsinkelser og kanselleringer med de nye Dreamliner-flyene.

Mer Dreamliner-trøbbel: - Det er mange som griner

Arnfinn Sola mener Norwegian har vært elendige i sin håndtering av den over 27 timer lange forsinkelsen.

Les mer om Norwegian.
Piloter:

Ved å flytte Dreamliner-flyene over på en annen flylisens, får Norwegian enda en dispensasjon fra registering i Norge. Dermed kan de fortsette å fly med thailandsk og amerikansk besetning

Her flyr Dreamlineren nærmest rett opp

FLYSPRELL: Boings Dreamliner-maskiner har hatt store startvansker, som blant annet har rammet mang en Norwegian-passasjr. Nå har Boing kommet med en ny video, som viser hva deres Dreamliner-modell

Se Boeing-pilotene leke seg med den nye Dreamlineren

Øvde til flyshow denne uka. Denne uka går flymessen Fairnborough Air Show av stabelen, og blant flyene som skal vises frem er Boeings nye 787-9 Dreamliner.

200 strandet i San Francisco etter Norwegian-kaos

Over 200 passasjerer sitter fast i San Francisco etter at radarsystem på Dreamliner-flyet deres kollapset.

Selskapene vi klager mest på

Nordmenn mener de ikke har bestilt, butikken mener de har sitt p det rene. Første halvår av 2014 skiller seg ikke spesielt mye fra alle andre halvår: Det er fortsatt bil, bolig og håndverkere vi sliter mest med, og snakker oftest med Forbrukerrådet om. For første gang går også Forbrukerrådet ut med hvilke selskaper de har fått flest henvendelser om. På topplista finner vi mange av de største selskapene her til lands De med flest kunder får naturlig nok høy plassering. Samtidig ser man konsekvenser av konkrete problemstillinger: Norwegian havner høyt opp på grunn av Dreamliner-problemene, mens DNB fortsatt hå

Tror Kjos fikk «trøbbel-rabatt

Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan ha fått et prismessig godt forhandlingskort når han nå kjøper 20 nye Boeing Dreamliner 787-9.

Les mer om Boeing Dreamliner.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18