Dsb

Her er reglene for fidgetspinnere

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er bekymret for om det finnes farlige fidgetspinnere på det norske markedet.

DSB-sjefen bønnhørt: Får mer penger i budsjettavtalen

KrF fikk samarbeidspartiene med på symbolske fem millioner kroner mer til DSB, direktoratet for samfunnssikkerhet, etter at DSB-sjefen slo alarm om kutt og nedskjæringer.
Les mer om DSB.
PST regner terror på norsk jord som sannsynlig. Dette bør du gjøre om krisen rammer
- Å ha tenkt gjennom en situasjon på forhånd kan bety veldig mye, sier DSB-direktør Cecilie Daae.
Her driver regjeringen brannslukking
TJELDSUND (VG) Norges brannskole skal kjøre i gang den nye brann- og redningsutdanningen om to år. Selv om eieren, DSB, står i en økonomisk knipe.
Les mer om DSB.

Ap-krav: Amundsen må forklare beredskaps-kutt

Ap-nestleder Hadia Tajik griper nå tak i pengekrisen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og krever at justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) rydder opp.
DSB-sjefen varsler kutt i den sivile beredskapen
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) må kutte 30 årsverk etter innsparinger. Også Sivilforsvaret vil merke innstramningene.
DSB-sjefen varsler kutt i den sivile beredskapen
– Vi er i en svært alvorlig økonomisk situasjon. Jeg har fått en rekke oppdrag jeg ikke kan gjennomføre, sier DSB-sjef Cecilie Daae til VG.
Varsler kutt i den sivile beredskapen
– Vi er i en svært alvorlig økonomisk situasjon. Jeg har fått en rekke oppdrag jeg ikke kan gjennomføre, sier DSB-sjef Cecilie Daae til VG.
Ber Bane Nor vurdere sikkerheten
Bane Nor bes om å risikovurdere regelverket sitt etter dødsulykken på et arbeidstog i Ringsaker den 8. mai i fjor. Statens Havarikommisjonen for transport tilrår at DSB ber Bane Nor se på praksisen med inn- og utkobling av spenning på parkerte tog.
Les mer om Bane Nor, DSB og Ringsaker.
Stopper tunnelarbeid på Moane
Steinsprut fra to tunnelsprengninger på Moane øst lørdag gjør at videre arbeid er stoppet inntil videre, melder Statens vegvesen i en pressemelding. Etter den andre sprengningen ble det rapportert om materielle skader på en bygning i nabolaget. Som følge av hendelsen ble beboerne i huset evakuert og alt arbeid er stanset inntil videre. Hendelsen er på vanlig måte meldt til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).
Les mer om Direktoratet og Moane.
DSB åpner tilsynssak mot Yara
PORSGRUNN (NRK): Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har bestemt seg for å åpne tilsynssak etter eksplosjonen og brannen på Herøya i går natt.
Les mer om Herøya og Yara.
DSB på tilsyn etter Herøya-eksplosjon
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har bestemt seg for å åpne tilsynssak etter eksplosjonen og brannen på Herøya i går natt.
Skogbrannhelikopter settes inn til påske
Skogbrannhelikopter blir satt i beredskap til påsken. – Det er økende skogbrannfare for tiden, sier avdelingsdirektør i DSB.
Les mer om DSB.
Varslet mot brannsjefen: Ingen regler ble brutt da mann i 60-åra omkom i husbrann
Brannsjefen på Elverum måtte redegjøre for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).
Les mer om Direktoratet og Elverum.
Vestfold best på beredskap
Kommunene i Vestfold er best i landet på beredskapsarbeid. Det viser en landsomfattende undersøkelse fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Alle kommunene i Vestfold har en overordnet beredskapsplan, og de har også oppfylt kravene til å gjennomføre risiko- og sårbarhetsanalyser og delta i kriseøvelser.
Les mer om Direktoratet og Vestfold.
DSB med beredskapsliste: Disse ti tingene bør du alltid ha hjemme
En undersøkelse viser at hver tredje nordmann er redd for terrorangrep og cyber-angrep på norsk jord. Men hvilke ting bør man egentlig ha i hjemmet for å være beredt?
Brannmenn hevder de ble forsinket i livreddende arbeid: DSB ber brannsjefen svare
Hans ansatte mener en intern arbeidskonflikt kan ha forsinket dem i en husbrann.
DSB tar over nødnettet
I dag tar Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap i Tønsberg over ansvaret og funksjonene for nødnettet. Tidligere har dette vært under Direktoratet for nødkommunikasjon som nå avvikles. Omorganiseringen er bestemt av regjeringen som ønsker å redusere antall direktorater.
Les mer om Direktoratet og Tønsberg.
– Slukkesprayene lover for mye
43 prosent av fjorårets utrykninger skyldtes komfyrbrann. En ny undersøkelse bestilt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), viser at mange slukkesprayer ikke holder det de lover.
- Slukkesprayene lover for mye
43 prosent av fjorårets utrykninger skyldtes komfyrbrann. En ny undersøkelse bestilt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), viser at mange slukkesprayer ikke holder det de lover.
Les mer om Direktoratet.
Komfyrvakt til unnsetning
3000 kroner koster en liten «dings som forhindrer brann. – Mange mener kanskje det er for dyrt, sier avdelingsleder i brann og redning i DSB.
Les mer om DSB.
DSB-undersøkelse: Nordmenn frykter terror mest
De mange terrorangrepene i Europa de siste årene har ført til en økt frykt i befolkningen. Nå henvender bekymrede nordmenn seg direkte til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).
Les mer om Direktoratet og Europa.
Kvar fjerde dag i 2016 sløkte brannvesenet ein komfyrbrann
Heile 82 gongar måtte brannvesenet rykkja ut i Rogaland i fjor, fordi nok ein komfyr stod i lys lue. Det viser statistikk frå Direktoratet for sikkerheit og beredskap (DSB).
Les mer om Direktoratet og Rogaland.
Han har eitt alternativ ved straumstans
Og DSB trur det er ei god løysing for resten av landet.
DSB: DAB-bruddet er ikke akseptabelt
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) føyer seg inn i rekken av kritikere etter at et kabelbrudd tok ut deler av DAB-nettet. Ikke akseptabelt, sier DSB-topp Per-Kristen Brekke.