Dsb

Sivilforsvarsanlegg ute av drift

30 prosent av varslingsanleggene til Sivilforsvaret var satt ut av spill i helgen etter en oppgradering. Anleggene brukes i krisesituasjoner for å varsle befolkningen, f.eks. ved gassutslipp eller flyangrep. Fungerende avdelingsdirektør i sivilforsvarsavdelingen til DSB, Arnstein Pedersen, er ikke fornøyd med at så mange varslingsanlegg ikke fungerte.

30 prosent av viktige varslingsanlegg virket ikke i helgen

Nesten kvart tredje varslingsanlegg i Norge har vore ute av drift etter at det oppstod ein feil før helga. DSB jobbar for å finne ei varig løysing på problemet.
Les mer om Norge.
DSB om tunnelberedskap: - Brannvesenet har selv ansvaret
Brannsjef Henry Ove Berg er bekymret for manglende planer og penger til å sikre beredskapen i Ryfast og Rogfast. Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) mener brannvesenet selv må ta grep.
Les mer om Rogfast og Ryfast.
DSB er bekymret etter tilsyn på eksplosivlagere
Avdelingsdirektør i Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap i Tønsberg, Anne Rygh Pedersen, er bekymret etter at 23 bedrifter som oppbevarer eksplosiver er kontrollert.

Firmaer bøtelagt for dårlig sikring av sprengstoff

Sju av 23 firmaer som håndterer sprengstoff hadde såpass dårlig sikring på anleggene sine at DSB reagerte med politianmeldelse og bøter etter tilsyn.
Les mer om DSB.
Advarer mot avvik i nødnettet
Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) krever at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) setter inn strakstiltak for å tette hull i nødnettet.
Les mer om Direktoratet.
Nasjonal sikkerhetsmyndighet advarer mot flere alvorlige avvik i nødnettet
Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) krever at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) setter inn strakstiltak for å tette hull i nødnettet.
Les mer om Direktoratet.
Vil lære av brannen på Sky
Den tre dager lange brannen i hageavfallskompost på Sky i Larvik kan gi viktige erfaringer til bruk ved lignende hendelser senere, mener Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).
Les mer om Direktoratet, Larvik og Sky.
Nesten 24.000 unødvendige oppdrag
Over halvparten av utrykningene til brannvesenet er uten grunn. – Tallet er altfor høyt, mener DSB.
Les mer om DSB.
Økende skogbrannfare
Det er skogbrannfare på Sørlandet og Østlandet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, DSB, ber folk være forsiktige. – 90 prosent av skogbranner skyldes menneskelig aktivitet og folk må utvise stor aktsomhet nå, sier avdelingsdirektør Hans Kristian Madsen.
Her er reglene for fidgetspinnere
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er bekymret for om det finnes farlige fidgetspinnere på det norske markedet.
DSB-sjefen bønnhørt: Får mer penger i budsjettavtalen
KrF fikk samarbeidspartiene med på symbolske fem millioner kroner mer til DSB, direktoratet for samfunnssikkerhet, etter at DSB-sjefen slo alarm om kutt og nedskjæringer.
Les mer om DSB.
PST regner terror på norsk jord som sannsynlig. Dette bør du gjøre om krisen rammer
- Å ha tenkt gjennom en situasjon på forhånd kan bety veldig mye, sier DSB-direktør Cecilie Daae.
Her driver regjeringen brannslukking
TJELDSUND (VG) Norges brannskole skal kjøre i gang den nye brann- og redningsutdanningen om to år. Selv om eieren, DSB, står i en økonomisk knipe.
Les mer om DSB.
Ap-krav: Amundsen må forklare beredskaps-kutt
Ap-nestleder Hadia Tajik griper nå tak i pengekrisen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og krever at justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) rydder opp.
DSB-sjefen varsler kutt i den sivile beredskapen
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) må kutte 30 årsverk etter innsparinger. Også Sivilforsvaret vil merke innstramningene.
DSB-sjefen varsler kutt i den sivile beredskapen
– Vi er i en svært alvorlig økonomisk situasjon. Jeg har fått en rekke oppdrag jeg ikke kan gjennomføre, sier DSB-sjef Cecilie Daae til VG.
Varsler kutt i den sivile beredskapen
– Vi er i en svært alvorlig økonomisk situasjon. Jeg har fått en rekke oppdrag jeg ikke kan gjennomføre, sier DSB-sjef Cecilie Daae til VG.
Ber Bane Nor vurdere sikkerheten
Bane Nor bes om å risikovurdere regelverket sitt etter dødsulykken på et arbeidstog i Ringsaker den 8. mai i fjor. Statens Havarikommisjonen for transport tilrår at DSB ber Bane Nor se på praksisen med inn- og utkobling av spenning på parkerte tog.
Les mer om Bane Nor, DSB og Ringsaker.
Stopper tunnelarbeid på Moane
Steinsprut fra to tunnelsprengninger på Moane øst lørdag gjør at videre arbeid er stoppet inntil videre, melder Statens vegvesen i en pressemelding. Etter den andre sprengningen ble det rapportert om materielle skader på en bygning i nabolaget. Som følge av hendelsen ble beboerne i huset evakuert og alt arbeid er stanset inntil videre. Hendelsen er på vanlig måte meldt til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).
Les mer om Direktoratet og Moane.
DSB åpner tilsynssak mot Yara
PORSGRUNN (NRK): Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har bestemt seg for å åpne tilsynssak etter eksplosjonen og brannen på Herøya i går natt.
Les mer om Herøya og Yara.
DSB på tilsyn etter Herøya-eksplosjon
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har bestemt seg for å åpne tilsynssak etter eksplosjonen og brannen på Herøya i går natt.
Skogbrannhelikopter settes inn til påske
Skogbrannhelikopter blir satt i beredskap til påsken. – Det er økende skogbrannfare for tiden, sier avdelingsdirektør i DSB.
Les mer om DSB.
Varslet mot brannsjefen: Ingen regler ble brutt da mann i 60-åra omkom i husbrann
Brannsjefen på Elverum måtte redegjøre for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).
Les mer om Direktoratet og Elverum.
Vestfold best på beredskap
Kommunene i Vestfold er best i landet på beredskapsarbeid. Det viser en landsomfattende undersøkelse fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Alle kommunene i Vestfold har en overordnet beredskapsplan, og de har også oppfylt kravene til å gjennomføre risiko- og sårbarhetsanalyser og delta i kriseøvelser.
Les mer om Direktoratet og Vestfold.