E16

Flere elger i E16-tunnel

Lørdag morgen meldte flere trafikanter om at det befant seg elg i Skuitunnelen på E16. - Vi fikk et par-tre medinger om at det befant seg flere enn én elg inne i tunnelen, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt.

E39 – eit luftslott til meins

I vegbyggingas OL er det meininga at ferfjefri E39 skal ta gull. Men det er E16 og Vossabanen som er samferdslepolitiske OL-gull, skriv spaltist Oddny Miljeteig.
Kaldt vr og fine forhold i fjellet
Slik er vr- og køyretilhøva på dei vinteropne fjellovergangane i Indre Sogn torsdag morgon:E16 Filefjell: Stort sett snø- og isdekke. Klokka 05:30 var det minus 18 grader, svak vind og opphaldsvr.
Les mer om Indre Sogn.
- Tapte muligheter for Norge dersom Ringeriksbanen utsettes
- Det er nødvendig at regjeringen og Stortinget sørger for tilstrekkelig bevilgninger til fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16, slik at prosjektet starter opp senest i 2021, sier regiondirektør Grete Karin Berg i NHO Buskerud.

Trailer står fast i Borlaugkrysset

Like etter klokka 11.30 fekk politiet melding om at ein trailer står fast i Borlaugkrysset på riksveg 52/E16.Ifølgje politet er det redusert framkomst på staden, men mogeleg å passera.
Les mer om Borlaugkrysset.
Trafikkulykke på Skui
To biler er involvert i en trafikkulykke på Skui. Ulykken skal ha skjedd nederst i bakkene opp mot Sollihøgda. Nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E16 ved Skui. Politiet opplyser på twitter at ulykken har skjedd i retning Sandvika.
Les mer om E16, Sandvika, Skui og Sollihøgda.
Åpnet tunnel
Hamangtunnelen på E16 i Bærum er nå åpnet, og reparert, igjen. Tunnelen var stengt etter at en lastebil med en gravemaskin på planet kjørte opp i taket.
Les mer om Bærum og E16.
Hamangtunnelen på E16 stengt i begge retninger
Tirsdag ettermiddag er Hamangtunnelen i Akershus stengt i begge retninger. Årsaken er at en lastebil har kilt seg fast, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter. Trafikken blir dirigert via Bjørnegårdssvingen.
Pågrepet etter biljakt
Politiet har pågrepet to menn etter en kort biljakt i Hole. Ifølge politiet hadde bilen de brukte kjørt på en annen bil på Steinssletta på E16. Politiet melder at begge mistenkes for bruk av narkotika.
Les mer om E16, Hole og Steinssletta.
Lastebil har kjørt seg fast i Hamangtunnelen
E16 mot Sollihøgda er stengt i Hamangtunnelen etter at en lastebil har kjørt seg fast. En lastebil som hadde med seg en gravemaskin kjørte seg fast i Hamangtunnelen ved 12.45-tiden.
Fastkjørt lastebil
En lastebil har kjørt seg fast i Hamangtunnelen på E16 nordgående. Bilen er for høy for tunnelen. Politiet er på vei.
Les mer om E16 og Hamangtunnelen.
Nattestenger tunneler
Rundt 65 tunneler på de viktigste veiene på Vestlandet blir nattestengt frem mot år 2025. Flere av tunnelene ligger på E16 og E39.
Les mer om E16, E39 og Vestlandet.
65 tunneler på Vestlandet må stenges på natta
Flere av tunnelen ligger på E39 og E16.
Les mer om E16, E39 og Vestlandet.
Nattestenger tunneler på Vestlandet
Rundt 65 tunneler på de viktigste veiene på Vestlandet blir nattestengt frem mot år 2025. Flere av tunnelene ligger på E16 og E39. Årsaken til nattestengningene er at tunnelene må oppgraderes for å møte kravene i tunnelforskriften.
Les mer om E16, E39 og Vestlandet.
Steinmasser i Bærum
Ny E16 i tunnel gjennom Bærum ga oss en stor utvidelse av Kadettangen. Kommunen fikk steinmasser så godt som gratis, og Statens vegvesen fikk løst en ellers ganske kostbar oppgave.
Les mer om Bærum og Kadettangen.
Tunnelarbeid ved Stalheim
I to veker framover, fram til fredag 2. mars, blir trafikken ved Stalheimstunnelen og Sivletunnelen på E16 mellom Gudvangen og Voss dirigert manuelt måndag til og med fredag, melder
Tollerne stoppet polsk narkokurr på E16: – La alle kort på bordet
KONGSVINGER: Kroppsspråk, reiserute og to kniver gjorde at tollerne tok fjorårets største marihuanabeslag.
Les mer om E16.
Sjåfør anmeldes etter tips fra andre bilister på E16
Kjøringen var så vinglete at flere bilister tipset politiet. Nå får ikke sjåføren kjøre mer. Politiet fikk stanset bilen på E16 i Hole lørdag ettermiddag. Bak rattet fant de en utenlandsk borger i 50-årene.
Les mer om E16 og Hole.
Stoppet etter vinglete kjøring
Etter flere tips fra publikum om vinglete kjøring ble en utenlandsk borger i 50-årene stoppet av politiet på E16 i Hole lørdag ettermiddag. Føreren er anmeldt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, og får førerkortet beslaglagt.
Les mer om E16 og Hole.
Saktegående kø på E16 i Arna
– Trolig er det mange folk som er på vei opp på fjellet, sier Lise Kristoffersen.
Les mer om Arna, E16 og Lise Kristoffersen.
Følg trafikken direkte: Saktegående kø på E16 i Arna
– Trolig er det mange folk som er på vei opp på fjellet, sier Lise Kristoffersen.
Les mer om Arna, E16 og Lise Kristoffersen.
Solvik-Olsen: – Aktuelt å vurdere en annen E16-tras
Muligheten for å spare 1,5 milliarder kroner gjør det aktuelt å vurdere en annen E16-tras gjennom Nes enn den som ble vedtatt for 15 år siden.
Solvik-Olsen: – Aktuelt å vurdere en annen E16-tras
Muligheten for å spare 1,5 milliarder kroner gjør det aktuelt å vurdere en annen E16-tras gjennom Nes enn den som ble vedtatt for 15 år siden.
Overskuddsmasser i Bærum
I tilleggshøringen om kommunedelplanen oppgis masseuttaket ved anleggsarbeidene for Ringeriksbanen og E16 til å være 13 millioner kubikkmeter.
Les mer om Bærum, E16 og Ringeriksbanen.
E16 får i Valdres får 8,5 meters bredde
– Fornuften og trafikksikkerheten seiret. E16 i Valdres får 8,5 meters bredde der det blir bygd ut, sier Frps Tor Andre Johnsen.