E24

Derfor lønner det seg å harryhandle i påsken

- Det er 5-6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. - Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til E24.

Billigere å handle i Sverige

Endringer i kronekursen har gjort det betydelig billigere å handle i Sverige de siste månedene, skriver E24. – Det er 5–6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til nettstedet.
Spår Norwegian-konkurs - Kjos slår knallhardt tilbake
Ryanair-sjef Michael O'Leary har ved en rekke anledninger spådd konkurrenten Norwegian nord og ned. Under en konferanse i Brussel denne uken skal O'Leary på nytt ha varslet selskapets død, ifølge E24.
Les mer om Brussel, E24 og Norwegian.
Shell ut av Draugenfeltet?
Shell ser på muligheten for å selge seg helt ut av Draugenfeltet, og vurderer i tillegg å selge mindre andeler av flere andre felt, ifølge et dokument Reuters har fått tak i. Salgsprosessen er en del av selskapets mål om å selge eiendeler for 30 milliarder dollar innen året er omme. Shell tilbyr hele sin 44,56 prosent store andel i det aldrende Draugenfeltet, som produserer rundt 225.000 fat per dag, ifølge salgsbrosjyren. Feltet startet produksjonen i 1993, og har ifølge dokumentet 20 års levetid igjen, skriver E24.
Les mer om Draugenfeltet og E24.

Årsbeste på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 1,92 prosent i dag. Det er den beste dagen på børsen så langt i år. Oslo Børs steg også mest av de europeiske børsene i dag, skriver E24.
Les mer om E24.
Wall street åpner opp
Indeksene ved New York-børsen i USA stiger rett etter åpning. Industriindeksen Dow Jones åpnet opp 0,36 prosent, mens teknologiindeksen Nasdaq stiger 0,45 prosent. S6P 500 åpnet opp 0,33 prosent, medler E24.
Les mer om E24, Nasdaq, New York-børsen og USA.
Hydro fikk nei til full produksjon
En brasiliansk domstol har avslått Norsk Hydros søknad om å gjenoppta full produksjon ved Alunorte-anlegget. Driften er nå redusert etter mistanke om forurensning. Ifølge E24 har Hydro kun noen uker igjen med råstoff til aluminiumproduksjonen.
Les mer om Alunorte-anlegget og Hydro.
Har tillit til Traaseth
Nyutnevnt styreleder Jørand Ødegård Lunde i Innovasjon Norge sier til E24 styret har tillit til administrerende direktør Anita Krohn Traaseth. Søndag trakk Per Otto Dyb seg fra styret med umiddelbar virkning.
Markant fall på Oslo Børs
Hovedindeksen ved Oslo Børs falt med 1,99 prosent i dag. Dermed avslutter Oslo Børs den verste uken så langt i år, med et fall på 3,47 prosent siden forrige fredag, skriver E24.
Les mer om E24.
Nedgang på Oslo Børs
Hovedindeksen ved Oslo Børs falt med 1,18 prosent i dag. Nedgangen er noe drevet av fallende oljepris. Flere analytikere har også pekt på frykten for en fjerde renteheving i USA i år som driveren bak det siste globale børsfallet, skriver E24.
Les mer om E24 og USA.
Wall Street åpner ned
De toneangivende indeksene på New York-børsen faller svakt etter åpning. Frykten for flere rentehevinger i USA har lagt en demper på markedene, skriver E24.
Les mer om E24, New York-børsen og USA.
Spotify søker om børsnotering
Strømmetjenesten Spotify søker om notering på New York-børsen, melder E24. Spotify er den ledende musikkstrømmetjenesten i USA med 70 millioner betalende brukere i januar.
Les mer om E24, New York-børsen og USA.
Wall Street forsiktig opp fra start
Verdien av aksjene på New York-børsen øker forsiktig etter åpning. Bakgrunnen er nye tall som viser en sterkere vekst enn forventet i amerikansk økonomi i fjerde kvartal i fjor. Likevel styrer børsen mot en nedgang i januar, melder E24.
Les mer om E24 og New York-børsen.
Milliardfall for Rema 1000
Butikkjeden Rema 1000 har fått merke motvinden i løpet av fjoråret, med et omsetningsfall på 1,4 milliarder kroner. Driftsresultatet for Rema ender på 1,706 milliarder, ned fra 2,298 milliarder i 2016, melder E24.
Les mer om E24 og Rema.
Kundeflukten fortsetter for Rema 1000
Tapte mest i dagligvarekrigen i fjor. Den årlige dagligvarerapporten til Nielsen viser at markedsleder Norgesgruppen forsetter å øke og er nå oppe i 43,1 prosent av den samlede dagligvareomsetningen på 171 milliarder kroner. Det skriver E24.
Les mer om E24, Nielsen, Norgesgruppen og Rema.
Over 900 mill. i utbytte fra
Akers verdier økte med 20,4 prosent i fjerde kvartal til 41, 8 milliarder kroner, skriver E24. Ifølge økonominettstedet E24 viser Akers kvartalsrapport at konsernet økte fra 34,7 til 41,8 milliarder i fjerde kvartal i fjor.
Les mer om E24.
Jøtul får nye eiere
Jøtul i Fredrikstad får nye eiere. Dagens eier, svenske Ratos, melder i dag at de selger aksjenene sine. Ifølge nettstedet E24 ligger prislappen på rundt 360 millioner kroner. Jøtul har slitt økonomisk i flere år.
Les mer om E24 og Fredrikstad.
Jøtul får nye eiere
Jøtul i Fredrikstad får nye eiere. Dagens eier, svenske Ratos, melder i dag at de selger aksjenene sine. Ifølge nettstedet E24 ligger prislappen på rundt 360 millioner kroner. Jøtul har slitt økonomisk i flere år.
Les mer om E24 og Fredrikstad.
SISTE: Jøtul selges av svenske Ratos - får ny eier
- Svenske Ratos melder at de nå har inngått en avtale om å selge aksjene sine i den norske ovnprodusenten Jøtul, melder E24. Ratos eier 93 prosent av aksjene, ifølge en melding fra selskapet. Ratos ble hovedeier i Jøtul i 2006.
Les mer om E24 og Jøtul.
Flere ønsker boliglån
Bankene merker nå større pågang etter finansieringsbevis og boliglån. Ifølge Nordea er det en tydelig endring i boligiveren til folk, og også DNB, Handelsbanken Norge og Sparebank 1 SR-bank merker økende etterspørsel etter lån, skriver E24.
Spår blodig åpning på Oslo børs
Investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet spår blodig åpning på Oslo Børs etter et kraftig fall på Wall Street torsdag kveld, melder E24. Nasdaq endte torsdag ned 3,9 prosent og Dow Jones-indeksen falt med 4,2 prosent.
Statoil-sjefen: – Fortsatt veldig stor usikkerhet
Statoil-sjef Eldar Sætre tror heller oljeprisen holder seg under enn over 70 dollar fatet. Det ser lysere ut for oljegiganten, men er fortsatt stor usikkerhet, sier han til E24.
Les mer om E24.
Oslo Børs faller kraftig fra start tirsdag - nå ned 3,02 prosent
Oslo Børs falt nesten fire prosent med en gang etter åpning tirsdag klokken 09. Etter en halv times handel ligger hovedindseksen rundt tre prosent under mandagens avslutning. SISTE: Følg situasjonen på Oslo Børs egne nettsider og på E24.no.
Norwegian ikke til Rygge
Norwegian har ikke planer om å returnere til Rygge lufthavn, tross Ryanairs nye interesse. Norwegians trafikk var relativt liten på Rygge, med et par flyginger til Spania. Selskapet har ingen planer om å gå inn igjen på Rygge, sier kommunikasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen til E24.
Går fra Schibsted til Filter Media
Filter Media har ansatt Lillann Iversen (37). Hun kommer fra stillingen salgssjef i det Schibsted-eide selskapet Segundamano i Mexico. Tidligere har hun vært Account Manager i E24 og Key Account Manager/salgssjef i Finn Reise.