Eritrea

Selvforskyldt barnefattigdom og naive Norge

Barnefattigdommen fortsetter å øke og innad innvandrerfamiliene er tallene skyhøye. I de største lavinntektsgruppene finner vi land som Somalia, Syria, Afghanistan, Eritrea og Irak.

Flyktet fra Eritrea og ble mester i å sveise snøploger(pluss)

Kidane G. Zemikael vet at livet er fullt av paradokser. Et av dem er at han fra 40 graders varme i Eritrea – i vinter har stått og sveiset snøploger i kalde Steinkjer.
Les mer om Eritrea og Steinkjer.
Alenemor til fem fra Eritrea: – Godt å ha en flyktningvenn
– Kristin er som en mor for meg, og en bestemor for mine barn, sier Nadiya Abubeker fra Eritrea og gir Kristin Ringerud en skikkelig knuseklem.
Alenemor til fem fra Eritrea: - Godt å ha en flyktningvenn
- Kristin er som en mor for meg, og en bestemor for mine barn, sier Nadiya Abubeker fra Eritrea og gir Kristin Ringerud en skikkelig knuseklem.

Luwam (17) fra Eritrea og Lena (17) fra Os fikk en unik mulighet til å bli kjent

Det å ha noen å si hei til og få kontakt med norsk ungdom er et savn blant unge flyktninger. I Os fikk Luwam Tekie og Lena Josefine Alme Loftås mulighet til å bli kjent gjennom ni treff med ulike aktiviteter.
Les mer om Eritrea, Lena og Luwam Tekie.
18 år i Norge er ikke nok, nå må mødrene bo i Afrika skal de få opphold
Barna til Beza og Ruta er norske statsborgere, men skal mødrene få opphold må de forlate mann og barn i Trondheim for å søke om familiegjenforening fra Eritrea og Etiopia. Flere er i samme situasjon.
Mange asylsøkere fra Tyrkia
Antall asylsøkere fra Tyrkia øker kraftig. Ifølge tall fra Utlendingsdirektoratet økte tallet på asylsøkere herifra med 84 prosent i 2017- bare Syria og Eritrea ligger over på lista over grupper som søkte asyl i Norge i fjor.
Økning i tyrkiske asylsøkere
Tallet på asylsøkere fra Tyrkia økte med 84 prosent i 2017. Flertallet tilhører den muslimske Gülen-bevegelsen, ifølge Klassekampen. Bare Syria og Eritrea ligger over Tyrkia på lista over grupper som søkte asyl i Norge.
– Jeg har fått en familie til. De hjalp meg til å bli en flott person
Navnet mitt er Habtom Russom Mebrahtu. Jeg kommer fra Eritrea. Nå bor jeg i Folldal.
Jan Tore (52) hadde time med Naomi (6) og Saya (7)
Én time på skolebenken med Naomi (6) og Saya (7) var nyttig for den ferske integrerings- og kunnskapsministeren. Jan Tore Sanner (H) sitter nysgjerrig på og følger med på Naomi fra Eritrea og Saya fra Thailand.
Les mer om Eritrea, Naomi, Saya og Thailand.
Fire migranter skutt i sammenstøt i Calais
Fire unge migranter fra Eritrea er kritisk skadet etter atter at de ble skutt i sammenstøt mellom eritreiske og afghanske migranter i Calais i Nord-Frankrike.
Les mer om Eritrea og Nord-Frankrike.
Fire migranter skutt i sammenstøt i Calais
Fire unge migranter fra Eritrea er kritisk skadd etter atter at de ble skutt i sammenstøt mellom eritreiske og afghanske migranter i Calais i Nord-Frankrike.
Les mer om Eritrea og Nord-Frankrike.
Fire migranter skutt i sammenstøt i Calais
Fire unge migranter fra Eritrea er kritisk skadd etter atter at de ble skutt i sammenstøt mellom eritreiske og afghanske migranter i Calais i Nord-Frankrike.
Les mer om Eritrea og Nord-Frankrike.
Fire skutt i sammenstøt i Calais
Fire unge personer fra Eritrea er kritisk skadd etter atter at de ble skutt i sammenstøt mellom eritreiske og afghanske migranter i Calais i Nord-Frankrike.
Les mer om Eritrea og Nord-Frankrike.
Fire skutt i sammenstøt i Calais
Fire unge personer fra Eritrea er kritisk skadd etter atter at de ble skutt i sammenstøt mellom eritreiske og afghanske migranter i Calais i Nord-Frankrike.
Les mer om Eritrea og Nord-Frankrike.
Flest nyankomne fra Afghanistan, Syria og Eritrea
Åtte av ti enslige mindreårige flyktninger som er bosatt i Norge er gutter. Nesten n av fem av flyktningene bor i Oslo, over dobbelt så mange som først blir bosatt i hovedstaden.
Les mer om Afghanistan, Eritrea, Norge, Oslo og Syria.
Tror savnet person i Hemne har omkommet
Politiet i Hemne og Snillfjord tror den 23 år gamle mannen fra Eritrea har omkommet. Han har vært savna siden onsdag før jul.
Les mer om Eritrea, Hemne og Snillfjord.
På denne skolen er fire av seks førsteklassinger fra Syria og Eritrea
Uten innvandring ville det sett mørkt ut for Balestrand. Fra og med neste år er det full stopp.
Les mer om Balestrand, Eritrea og Syria.
Solgte Forsvarets brukte lastebiler til regimet i Eritrea. Frikjent i lagmannsretten
Fikk medhold i at kjøretøyene er sivile og ikke militære.
Les mer om Eritrea.
Grøvdal er egentlig Europas beste terrengløper. De to som slo henne kommer fra Kenya og Eritrea.
For tredje år på rad tok Karoline Bjerkeli Grøvdal en sterk bronse i EM.
Kongsbergmann frikjent
En maskinhandler fra Kongsberg er i Borgarting lagmannsrett frikjent. Mannen fikk i Kongsberg og Eiker tingrett en dom i 2016 som sa at han måtte betale en bot på en halv million kroner og en million i inndragning for å ha solgt militære kjøretøy til Eritrea.
Frifunnet for eksport av lastebiler
Kongsbergmannen som i fjor ble dømt for å ha eksportert 58 militære kjøretøy til militærdiktaturet i Eritrea, er frifunnet i Borgarting lagmannsrett. Maskinhandleren ble i tingretten dømt til en bot på en halv million kroner, og en million i inndragning og saksomkostninger.
Les mer om Borgarting og Eritrea.
Ventetid
Dei kjem frå Syria og Eritrea – og hamnar i Jølster og på Voss. Håpet er eit nytt liv, ny jobb, nye vennar. I mellomtida må dei vente.
Les mer om Eritrea, Jølster og Syria.
Sterkt møte med unge flyktninger
SHIRE, ETIOPIA (VG) De enslige mindreårige flyktningjentene fra Eritrea er ikke stort eldre enn kronprinsparets egen Ingrid Aleksandra (13). Mette-Marit bekymrer seg for jentenes fremtid.
Les mer om Eritrea og Ingrid Aleksandra.
Bjørn Kjos fast i Aten med nødhjelpsleveranse
Bjørn Kjos og hans Dreamliner-fly lastet med nødhjelp til barn i Jemen står fast i Aten på grunn av overflygingsrettigheter for Eritrea og Etiopia.