Estland

Fikk god erfaring i Estland

Skjeberg Turns seniortropp fikk flotte opplevelser og god internasjonal erfaring i konkurransen Miss Valentine i Estland.
Les mer om Estland.

VM-drømmen lever: - Jeg venter i spenning

Skiskytter Sigurd Leren er reserve, men har fortsatt ikke gitt opp å gå junior-VM i Estland neste uke. - Jeg skal etter planen være igjen hjemme, men blir det sjukdom reiser jeg nedover.
Les mer om Estland.
Med hjerte for andre i arbeidsuka
Tobias (14) valgte å bruke arbeidsuka si i niende klasse til å hjelpe fattige barn i Estland.
Les mer om Estland.
Sikret medalje i junior-NM – ikke tatt ut til VM
Ida Lien kunne glede seg over sølv på sprinten og la med det inn en god VM-søknad, men tur til Estland blir det ikke.
Les mer om Estland og VM-søknad.

Norges tropp til Junior-VM i Otepää

Disseutøverne skalrepresentere Norge under skiskytternes Junior-VM i Otepää og Estland 26. februar til 4. mars 2018.
Les mer om Estland, Junior-VM, Norge og Otepää.
Bergen kan få to stavhoppere i EM
Eirik Dolve (22) fikk fjoråret ødelagt av strekkskader, men har begynt årets sesong forrykende med 5,56 i Estland forrige uke. Nå sikter han mot EM-finale.
Les mer om EM-finale og Estland.
Estisk landslagsspiller til 08
Midtstopperen Joonas Tamm fra Estland skal spille for Sarpsborg 08 den kommende sesongen. Den 192 centimeter høye esteren kommer på lån på Flora Tallinn. Tamm har i løpet av karrieren spilt 17 A-landskamper for Estland.
Mascot trapper ned i Fredrikstad
Styret i Mascot vedtok før helga å flytte produksjonen fra Fredrikstad til Estland og Kina. 67 ansatte jobber på anlegget på Gressvik, og arbeidet skal i hovedsak være gjort i løpet av sommeren. Men prosessen er trolig ikke ferdig før mot slutten av året, sier styreleder Per Anton Kleppa. Dette er triste nyheter for alle involverte, mener styrelederen.
Norge fikk drømmetrekning - men ble flyttet
Kunne ikke spille i gruppe med Finland og Estland på grunn av «winter restrictions.
Les mer om Estland og Finland.
Vurderer innstramminger hos Mascot
Fredrikstad-bedriften Mascot vurderer å legge ned deler av produksjonen i Fredrikstad. Bedriften produserer elektroutstyr som batterier og ladere, og har 67 ansatte på Gressvik. I tillegg har bedriften fabrikker i Kina og Estland. Styreleder Per Anton Kleppa sier de skal bruke januar på å bestemme seg for hva som skal gjøres med Fredrikstad-anlegget, som har gått med underskudd de siste årene.
200 danske soldater utplasseres i Estland
En kontingent på 200 danske soldater drar denne uken til Estland for å inngå i Natos nærvær i Baltikum og Polen.
Les mer om Baltikum, Estland og Polen.
Smuglet dop for å betale gjeld
En 20 år gammel kvinne fra Estland er dømt til fengsel i ni måneder, etter at hun ble tatt med 1,7 kilo hasj ved Ørje i slutten av oktober. Hun tilstod smuglingen i Heggen og Frøland tingrett i forrige uke. Hun forklarte at hun sa ja til å frakte narkotikaen inn i Norge for å kunne betale ned gjeld.
Les mer om Estland, Frøland, Heggen, Norge og Ørje.
Estland ber om stans av tyske Fyrlykta-barn
I 17 år har Peer Salström-Leyhs fosterhjemstiftelser sendt tyske barnevernsbarn til Estland. Nå ber estiske myndigheter Tyskland om å gripe inn i en praksis de mener er på kant med estisk lov.
Hvor går kampen for menneskerettigheter videre?
USA, Storbritannia, Estland og Canada har innført Magnitskij-lover. Flere land følger etter. Det bør Norge også gjøre.
Estland
KOMMENTAR: Suksess med digitalisering handler om brukerorientering og tjenestedesign, men det handler like mye om teknisk og juridisk arv, samarbeidskultur og politikk. e-Norge ligger godt plassert i tetgruppa i digitaliseringskappløpet, men hva kan vi lære av e-Estland?
e-Estland vs. e-Norge – hva kan vi lære?
KOMMENTAR: Suksess med digitalisering handler om brukerorientering og tjenestedesign, men det handler like mye om teknisk og juridisk arv, samarbeidskultur og politikk. e-Norge ligger godt plassert i tetgruppa i digitaliseringskappløpet, men hva kan vi lære av e-Estland?
Tatt med 1,9 kilo hasj
En kvinne i 20-årene fra Estland ble tatt i tollen på Ørje med 1,9 kilo hasj i bilen natt til mandag. Narkotikaen var gjemt i seteryggene på bilen, men ble oppdaget av en narkotikahund. Kvinnen ble overlevert til politiet, ifølge Ørje tollkontor.
Les mer om Estland og Ørje.
Heldigitale Estland vil snu opp ned på Europa
Hvordan klarte den lille eks-sovjetrepublikken å bli et av verdens mest digitaliserte samfunn?
Les mer om Europa.
Danske Bank etterforskes av franske myndigheter for hvitvasking
Det skal dreie seg om hvitvasking i forbindelse med transaksjoner i Estland, skiver banken i en børsmelding.
Les mer om Estland.
Endte sist i finalen i ro-VM
Norges dobbeltfirer med Nils Jakob Hoff på laget ble nummer seks i finalen under ro-VM i Florida lørdag. Litauen, Storbritannia og Estland tok medaljene.
Les mer om Estland, Florida og Storbritannia.
Ingen ny VM-medalje til roerne
Den norske dobbeltfireren med Martin Helseth, Erik Solbakken, Jan Helvig og Nils Jakob Hoff var sjanseløs på en medalje i VM-finalen i roing i Florida lørdag. Litauen sikret gullet foran Storbritannia og Estland. Norges båt endte på sjette- og sisteplass.
Profilerte bettingfolk forlater Malta – hentet til spillselskap i Estland
Kim Rud Petersen (45) og Mikael Mellqvist (40) har vært Betssons norske superduo i en årrekke. Nå skifter de arbeidsgiver og hovedkontor – fra Malta til Estland.
– Med digitale ID-er kan vi spare liv
TALLINN (Aftenposten): Estland har hatt kjempesuksess med digitalisering. President Kersti Kaljulaids mål er fri flyt av data over landegrensene i EU. Hun kommer til Aftenpostens teknologikonferanse i oktober.
Les mer om ID-er og Med.
Førerkortløs etter forbikjøring
En vogntogsjåfør fra Estland er fratatt førerkortet etter å ha kjørt forbi et norsk vogntog på riksveg 3 i Rendalen. En personbil som kom imot, måtte kjøre i grøfta for å unngå kollisjon. Til alt hell ble ingen personer skadd.
Les mer om Estland og Rendalen.
Hel-amerikanske semifinaler
For første gang siden 1981 er fire amerikanske kvinner klare for semifinale i US Open. Det er klart etter at Madison Keys slo Kaia Kanepi fra Estland i sin kvartfinale. I tillegg til Madison Keys er Venus Williams, Coco Vandeweghe og Sloane Stephens klare for semifinale.