Etnedal

Rekordvern av skog

Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

Ulykke i Etnedal

Det har akkurat vært en trafikkulykke på fv33 i Etnedal. To biler er involvert i ulykka. Det er ikke klart om det er noen som er skadd enda.
Les mer om Etnedal.
Utforkjøring i Etnedal
En person er skadet etter en utforkjøring på fylkesveg 26 i Engerdal. Det er glatt på stedet, og vegen er delvis stengt.
Les mer om Engerdal og Etnedal.
Narkotika i Etnedal
En mann i Etnedal i 30-åra blir anmeldt for bruk av narkotika.
Les mer om Etnedal.

7 skadd i ulykke

Sju personer er skadd etter en trafikkulykke på fv 33 ved Tonsåsen i Etnedal i formiddag. En person er frakta med luftambulanse til sjukehus med ryggsmerter. Ingen skal være livstruende skadd etter ulykken. Det er svært glatt på strekningen melder politiet.
Les mer om Etnedal og Tonsåsen.
4 skadd i ulykke
Fire personer er skadd etter en trafikkulykke på fv 33 ved Tonsåsen i Etnedal i formiddag. En person er frakta med luftambulanse til sjukehus med ryggsmerter. Ingen skal være livstruende skadd etter ulykken. Det er svært glatt på strekningen melder politiet.
Les mer om Etnedal og Tonsåsen.
Ulykke på Tonsåsen
Fylkesveg 33 ved Tonsåsen i Etnedal er stengt for trafikk etter en trafikkulykke. Fire biler er involvert i ulykka, og det skal være personskade. Politiet vet ikke hvor alvorlig det er enda. Det er svært glatt på strekningen.
Les mer om Etnedal og Tonsåsen.
Brann i Etnedal var bål
Politiet meldte om brann i en fritidseiendom i Etnedal. Brannen viste seg å være et bål. Brannvesenet har kontroll.
Les mer om Etnedal.
Kritiserte oppsagt rådmann
Den tidligere daglige lederen ved Tonsåsen Rehabilitering i Etnedal kom i dag med sterk kritikk av den oppsagte rådmannen i Sør-Aurdal. Han mener Rydland fungerte svært dårlig som leder i den tiden han var der. Rydland mener derimot at han har snudd underskudd til overskudd.
Vestfolding smittet på hotelltur
Valdres høyfjellshotell i Etnedal er steng på grunn av utbrudd av Norovirus. Hotellet ble stengt etter at 29 personer fra samme reisefølge ble syke med oppkast og diare.
Les mer om Etnedal.
Norovirus på hotell i Valdres
Valdres høyfjellshotell i Etnedal er stengt på grunn av utbrudd av Norovirus. Blant annet har et helt reisefølge på 29 personer blitt syke med oppkast og diar. Utbruddet skyldes at sjuke gjester smitter hverandre.
Les mer om Etnedal.
Politiet etterforsker skade på ku
Politiet etterforsker at ei ku ble funnet med skader i et fjøs i Steinsetbygda i Etnedal, skriver Oppland Arbeiderblad. Kua sto i fjøset, da bonden oppdaget at hun hadde et kutt over øyet. I juli ble 10 kyr funnet lemlestet i Lomen i Vestre Slidre.
Ku funnet skadet i fjøset
Kua i Steinsetbygda i Etnedal hadde et kutt over øyet. Politiet har vært på stedet og tenker å etterforske saken, skriver OA. Ifølge lensmannen skal skaden ha skjedd natt til onsdag.
Les mer om Etnedal og Steinsetbygda.
Sa nei til sammenslåing barnevern
Vestre Slidre vil ikke slå barnevernet sammen med andre kommuner i Valdres. Kommunestyret vedtok med 9 mot 8 stemmer å si nei til å slå barnevernet sammen med Øystre Slidre, Etnedal, Nord- og Sør-Aurdal.
Lette etter savnet med hunder
Politiet satte ved midnatt i gang en leteaksjon med hunder etter den savnede Stig Ingar Evje i området Spåtind mellom Nordre Land og Etnedal, ifølge Hamar Arbeiderblad. Leteaksjonen i natt skal ikke ha gitt resultater. Bakgrunnen for at letingen ble gjenopptatt var et nytt tips. Evje ble meldt savnet fra Sjusjøen i Ringsaker 3. mai.
Verdensmester fra Etnedal
Olav Sverre Kompelien fra Etnedal er blitt verdensmester i veteranklassen under VM i benkpress i Litauen. 44-åringen løftet 302,5 kilo, melder avisa Valdres. Kompelien har tidligere tatt bronse i veteran-EM.
Les mer om Etnedal og Litauen.
Ikke fare for spredning
Politiet melder at det ikke lenger er fare for spredning av gressbrannen i Bagn. Brannmannskap henter nå vann fra en bekk inntil tankbilene fra Nord-Aurdal og Etnedal er på plass.
Les mer om Bagn, Etnedal og Nord-Aurdal.
Bil og gardstun brenner
Gressbrannen i Bagn har spredd seg. Ifølge politiet brenner det nå både i en bil og et gårdstun. Brannmannskapene er tomme for vann, men tankbiler skal være på vei fra Nord-Aurdal og Etnedal.
Les mer om Bagn, Etnedal og Nord-Aurdal.
Flere gressbranner i Oppland
110-sentralen melder om flere gressbranner i Oppland lørdag ettermiddag. Brannvesenet har nå rykket ut til gressbranner i både Sør Aurdal, Snertingdal og Etnedal.
Dette er Norge 17. juli - måtte skrape bilruta
Odd Geir Brateng (25) fra Etnedal måtte finne fram isskrapa da han skulle på jobb i dag tidlig. Flere stedet i landet har det vært kuldegrader i natt.
Les mer om Etnedal og Norge.
Dette er Norge 17. juli - måtte skrape bilen
Odd Geir Brateng (25) fra Etnedal måtte finne fram isskrapa da han skulle på jobb i dag tidlig. Flere stedet i landet har det vært kuldegrader i natt.
Les mer om Etnedal og Norge.
Sogneprest misbrukt på falske Facebook-profiler
Du m vre forsiktig med hvem du godtar venneforesprsler fra. - Det synes jeg er rimelig guffent. Det sier sogneprest Marit Slettum. Dinside har nettopp vist henne hvordan svindlere misbruker et bilde av henne på Facebook. Noen har registrert falske profiler med norske navn og Slettums profilbilde, for å spre spam om «lånetilbud hos norske Facebook-brukere. - Jeg opplever meg selv som seriøs, og legger aldri ut noe useriøst på Facebook. At noen da bruker mitt bilde for å spre lånetilbud det er aldeles utrolig, sier Slettum på telefon fra Etnedal i Oppland. LES OGSÅ: Teknisk Ukeblad misbrukt i Facebook-svindel prøver å lure nord
Beboere på flyttefot ble nektet adgang på bussen
Da beboere skulle flytte fra Etnedal mottak, fikk de beskjed om å ta bussen til nytt mottak. - Bussen nektet å ta dem med, sier mottaksleder Monica Acatrinei på Etnedal mottak.
Les mer om Etnedal og Monica Acatrinei.
Her er de siste eiendomsoverdragelsene
fra Vestre Slidre, Nord-Aurdal, Vang, Jevnaker, Søndre Land og Etnedal.
Kulturskolens jul i Etnedal
En fullsatt samfunnshussal fikk oppleve en variert og god konsert i Etnedal på tirsdag. Kulturskolen i Etnedal er en viktig institusjon. Den vokser.
Les mer om Etnedal.