Etterforsker

Brannen er slokket – båten sank

Brannen i en 25-fots tresjark i Hovden i Vesterålen er nå slokket. – Båten har gått ned som følge av brannen, og vi etterforsker nå på stedet. Videre skal det forsøkes å heve det som er igjen av den, forteller operasjonsleder Fredd Leirvik i Nordland politidistrikt til NRK.

Norsk mann funnet død i Ukraina – etterforskes for forsettlig drap på kvinne

Ukrainsk politi etterforsker nå en norsk mann i 50-årene for forsettlig drap på en ukrainsk kvinne. Mannen ble funnet død onsdag.
Les mer om Ukraina.
Brannen er slokket
Politiet bekrefter at brannen i et nedlagt næringsbygg i Brønnøysund nå er slokket. Operasjonsleder Fred Leirvik i Nordland politidistrikt forteller at det skal være snakk om noen som har tent på et bål inne i bygget. – Vi etterforsker saken nå, sier han. 110-sentralen melder på Twitter at brannvesenet har kontroll på situasjonen.
Etterforsker MC-klubb i forbindelse med Janne-saken
Politiet etterforsker MC-klubben hvor Jannes ektemann tidligere var styremedlem.
Les mer om Janne-saken og MC-klubben.

UD undersøker mulig brudd på Russland-sanksjoner

Den ukrainske ambassaden i Norge har varslet Utenriksdepartementet om et potensielt brudd på norske sanksjoner mot Russland. Nå etterforsker departementet saken.
Har funnet den stjålne bilen
Bilen som ble meldt stjålet tidligere i kveld er nå funnet i Mo i Rana-området. Operasjonsleder i Nordland politidistrikt forteller til NRK at politiet nå er på stedet, og at de etterforsker saken. – Vi fant den for 20 minutter siden, og den ser fortsatt hel og fin ut, forteller han. Bilen er en Saab 95.
Les mer om NRK, Nordland, Rana-området og Saab.
PST etterforsker dataangrepet mot Helse sørøst som mulig etterretningsvirksomhet
PST mistenker at noen til fordel for fremmed stat står bak nettverksangrep mot Helse sørøst.
Les mer om Helse.
PST etterforsker dataangrepet mot Helse sørøst som mulig etterretningsvirksomhet
PST etterforsker dataangrepet mot Helse sørøst som mulig etterretningsvirksomhet.
Les mer om Helse.
PST mistenker at fremmed stat står bak nettverksangrep mot Helse sørøst
PST etterforsker dataangrepet mot Helse sørøst som mulig etterretningsvirksomhet mot statshemmeligheter.
Les mer om Helse.
Forsvarsansatt siktet for voldtekt
En mann, som bor og jobber i Forsvaret i Bodø, ble forrige uke pågrepet og siktet for voldtekt, melder Avisa Nordland. Politiet etterforsker den siktede mannen for flere andre tilsvarende forhold, skriver avisa.
PST og Kripos etterforsker innbrudd i datasystemene i Helse sør-øst
Ukjente aktører har brutt seg inn i datasystemene i Helse sør-øst. Helseforetaket mistenker at profesjonelle står bak, og PST og Kripos er koblet inn i saken.
Les mer om Helse og PST.
– Han gjorde den gesten på grunn av hudfargen min
FA etterforsker rasismeanklager mot Jay Rodriguez.
Les mer om Han og Jay Rodriguez.
Etterforsker ikke forsvinningene
Politiet nedprioriterer forsvunne dyr. To familier på Sørlandet frykter at hundene deres kan ha blitt stjålet i et raid, men saken er henlagt.
Les mer om Sørlandet.
Svensk politi har startet drapsetterforskning etter funn av død familie
Fire personer i samme familie er funnet døde i Lund i Sverige. Politiet leter ikke etter noen gjerningsmann utenfra, men etterforsker saken som drap.
Les mer om Lund og Sverige.
Svensk politi har startet drapsetterforskning etter funn av død familie
Fire personer i samme familie er funnet døde i Lund i Sverige. Politiet leter ikke etter noen gjerningsmann utenfra, men etterforsker saken som drap.
Les mer om Lund og Sverige.
Mener scootere kjørte i reinflokk
Politiet etterforsker to snøscooterførere som skal ha skremt en villreinflokk på rundt 200 dyr på Imingfjell lørdag, skriver Laagendalsposten. To turgåere observerte scooterne. De sier dette ikke var nyttekjøring, og at en av dem kjørte midt i flokken.
Møtte ikke på jobb - fant familie på fire død
Etterforsker det som grov voldshandling.
Familie funnet døde i bolig i Sverige
Etterforsker det som grov voldshandling.
Les mer om Sverige.
Økokrim etterforsker Harrier
Økokrim overtar etterforskningen av lasteskipet Harrier som ligger i arrest i Farsund. Miljødirektoratet og Sjøfartsdirektoratet mener skipet var på vei til ulovlig opphugging i Pakistan. Eierne av skipet er anmeldt for forsøk på ulovlig avfallseksport.
Tre måneder gammelt spedbarn er død
Siktelsen mot barnets far er utvidet til drap. Politiet etterforsker om mannen har utøvd vold mot andre familiemedlemmer.
Etterforsker forsvinningen videre
Politiet fortsetter i dag med ytterligere undersøkelser for å finne den savnede Janne Jemtland i Brumunddal. Politiet har den siste tiden foretatt rundspørringer i nærområdene, og vil også fortsette med det i dag, melder politiet i Innlandet.
Mann slått ned i Risør
En mann er slått ned og frastjålet gjenstander i Risør. Vedkommende er kjørt til sykehus. Politiet er på stedet og etterforsker saken.
Les mer om Risør.
FA etterforsker anklager om rasisme under Merseyside-derbyet
Englands fotballforbund (FA) skal undersøke påstander om at Liverpools Roberto Firmino kom med rasistiske tilrop mot Evertons Mason Holgate i fredagens derby.
Les mer om Merseyside-derbyet.
Stoppet med 140 piller
En mann ble fredag kveld stoppet med en stor dose narkotiske piller da han ankom Larvik med fergen Superspeed. Mannen ble stoppet av tollere og kunne ikke fremvise lovlig resept på de 140 pillene, selv om han hevdet å få fått dem av en lege. Tollerne anmelder saken til politiet, skriver Sandefjord blad. Politiet etterforsker 60-åringen for smugling
Les mer om Larvik, Sandefjord og Superspeed.