F35

Fryktar industrispionasje

Kongsberg Gruppen skjerpar tryggleiken etter Etteretningstjenesta si risikovurdering, som blei lagt fram i går. – Vi ventar auka fare for industrispionasje, seier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie. Selskapet, som produserer ulike våpensystem og delar til det amerikanske jagarflyet F35, samarbeider tett med Nasjonal sikkerheitsmyndigheit.

Ingen F35-kontrakter til Norge

Det ble ingen kontrakter til norske selskaper, og da heller ikke Kongsberg Gruppen, i den første runden av kontraktstildelinger til F35-flyene, skriver Teknisk Ukeblad. Ifølge kommunikasjonssjef Johannes Dobson vet de ikke hvorfor de ikke nådde opp.
Kjeller flyplass legges ned
Stortingets utenriks- og forsvarskomit anbefaler at Kjeller flyplass skal legges ned innen utgangen av 2023, skriver Romerikes Blad. Regjeringspartiene og Arbeiderpartiet ble i dag enige om Forsvarets langtidsplan og at kampflyprogrammet F35 skal gå som planlagt, og erstatte dagens F16. Dermed trengs ikke flystripa på Kjeller lenger.
Les mer om Arbeiderpartiet, F16, F35 og Kjeller.
Er avhengig av flystripa på Rygge
En nedleggelse av Rygge sivile lufthavn vil ikke påvirke planene om å bygge ut motordepotet for nye kampfly på Rygge. Det sier Ove Haukåsveen, administrerende direktør i AIM Norway. Selskapet skal vedlikeholde de nye F35-jagerflyene på den militære flyplassen. Haukåsveen sier de likevel MÅ vite hva som vil skje med flystripa dersom den sivile delen legges ned, fordi de også må vedlikeholde fly.
Les mer om Ove Haukåsveen og Rygge.

- Skål for Norges Bank og nye jagerfly

For Hå element og betongdronning Randi Egeland er det nå like viktig å følge med på debatten om gigantkjøpet av de nye norske F35-jagerflyene som fallet i oljeprisen.
Les mer om Randi Egeland.
Norsk pilot testet F-35
Jagerflypiloten Morten Hanche ble den første nordmannen til å teste et av de nye F35-flyene som Forsvaret har bestilt, skriver Sputnik News. Flyvningen ble gjennomført i Arizona.
Les mer om Arizona og Forsvaret.
Norsk pilot testet F-35
Jagerflypiloten Morten Hanche ble den første nordmannen til å teste et av de nye F35-flyene som Forsvaret har bestilt.
Les mer om Forsvaret.
Norsk F35-piloter med hjelmer til 3,3 millioner
PHOENIX (NRK): Jagerflypiloten Morten Hanche er første nordmann bak spakene på et norskeid F35 fly. I går kveld tok han av fra Luke-basen i Arizona.
Les mer om Arizona, F35 og Luke-basen.
Jagerflymotorer skal vedlikeholdes på Rygge
Motorene til de nye F35-jagerflyene skal vedlikeholdes på Rygge militære flystasjon. AIM Norway har bestemt seg for å plassere verkstedet sitt på Rygge til stor jubel for ordføreren.
Les mer om Rygge.
Eggemoen tapte
De nye F35-jagerflyene skal vedlikeholdes på Rygge militære flystasjon. AIM Norway har bestemt seg for at verkstedet deres skal ligge på Rygge og ikke Eggemoen.
Les mer om Eggemoen og Rygge.
Jagerfly skal vedlikeholdes på Rygge
Eggemoen tapte kampen mot Rygge flyplass. AIM Norway har bestemt at verkstedet for Norges nye jagerfly F35 skal ligge på Rygge.
Les mer om F35 og Rygge.
Industriseminar
Det arrangeres et industriseminar på Kongsberg i dag der tema er F35-programmet. Blant annet vil deltakerne få en oppdatering på status og erfaringer fra produksjonen av flydeler i byen. De vil også diskutere hvorvidt norsk industri har muligheter for å levere til produksjonen av de nye F35-jagerflyene.
Les mer om Kongsberg.
Gjøres kjent i formiddag
Kampen om vedlikeholdet av forsvarets nye kampfly F35 er avgjort. Og i formiddag blir beslutningen offentliggjort av styret i det statlige selskapet som har ansvaret for etableringen. Valget står mellom Rygge i Østfold og Eggemoen på Ringerike.
Les mer om Eggemoen, F35, Ringerike, Rygge og Østfold.
Canada trekker seg trolig fra kjøp av 65 F35-fly – det kan gi Norge en heftig regning
Ifølge sjefen for kampflyprogrammet i USA kan hvert F-35-fly Norge skal kjøpe bli omtrent 1 million dollar dyrere.
Les mer om Norge og USA.
– Det står om 150 arbeidsplasser
Kampen om vedlikeholdet av forsvarets nye kampfly F35 er avgjort – Eggemoen kjemper mot Rygge om 150 nye arbeidsplasser. Torsdag morgen blir beslutningen offentliggjort.
Les mer om Det, Eggemoen, F35 og Rygge.
Kjemper for jagerflyvedlikehold på Rygge
Rygge er et av tre steder som blir vurdert for å teste og vedlikeholde motorene på de nye F35-jagerflyene. Det kan bety et hundretalls høyteknologiske arbeidsplasser.
Les mer om Rygge.
SE NÅ: Avdukingen av Norges nye jagerfly
NRK sender live fra Texas hvor det første norske F35-flyet vises fram. Fra 2017 blir hovedbasen Ørland hovedflystasjon.
Les mer om Ørland.
850 millioners-flyet F35 er klart for Norge
Ti ulike norske leverandører har levert deler til kampflyet F35. Kongsberg Gruppen er en av dem. I dag leveres det første norske flyet.
Les mer om F35 og Norge.
Nye planer for Eggemoen
Eggemoen på Ringerike kan bli et av verkstedene for de nye jagerflyene F35 og et lokalt treningssenter for nødetatene. Allerede i dag er det noe trening fra politiet og andre nødetater på området. – Planene er svært interessante for oss, sier investor og eier av Eggemoen, Ola Trondrud
Norsk kampflybase beskrives som sårbar
Den nye kampflybasen på Ørland i Sør-Trøndelag, der flesteparten av de nye F35-flyene skal være, blir av magasinet Norges forsvar beskrevet som «altfor sårbar.
Les mer om Sør-Trøndelag og Ørland.
Norsk kampflybase beskrives som sårbar
Den nye kampflybasen på Ørland i Sør-Trøndelag, der flesteparten av de nye F35-flyene skal være, blir av magasinet Norges forsvar beskrevet som «altfor sårbar.
Les mer om Sør-Trøndelag og Ørland.
Norsk kampflybase beskrives som sårbar
Den nye kampflybasen på Ørland i Sør-Trøndelag, der flesteparten av de nye F35-flyene skal være, blir av magasinet Norges forsvar beskrevet som «altfor sårbar.
Les mer om Sør-Trøndelag og Ørland.
I kø for å kjøpe en smak av jagerfly
Pepperkaker formet som F35-jagerfly er blitt en julehit.
Kontrakt med Forsvaret
Kongsberg Gruppen har inngått en kontrakt med Forsvaret om å ferdigstille utviklingen av Joint Strike Missile til F35-flyene. Kontrakten er verdt 1,1 milliard kroner. Arbeidet med denne missilen har pågått siden 2008.
Nye millard-jagerfly kan komme til Østfold
Kjemper om å få vedlikeholdet på Norges F35-fly.
Les mer om Østfold.