F35

Lockheed Martin går for laservåpen

Amerikanske Lockheed Martin, som leverer de nye norske jagerflyene F35, skal utvikle og levere laservåpen til den amerikanske marinen.
Les mer om F35.

Starter bygging av F35-verksted

AIM Norway ferdigstiller sitt motordepot på Rygge i løpet av 2020/2021. Det skriver selskapet i en pressemelding i ettermiddag. Depotet skal vedlikeholde motorene til luftforsvarets nye F35-fly. Byggingen av depotet starter til våren.
Les mer om Rygge.
Japan vil kjøpe JSM fra Norge
Japan kommer trolig til å kjøpe Joint Strike Missile til sine nye F35-kampfly, skriver E24. Det betyr mer å gjøre for Kongsberg Gruppen. Kommunikasjonsdirektør Kyrre Lohne i Kongsberg Defense & Aerospace vil ikke kommentere avtalen før den er undertegnet.
Japans forsvarsminister: Planlegger å kjøpe norske JSM-missiler
Provokasjonene og missiltestene til Nord-Korea får Japan til å ta nye grep. Landets forsvarsminister sier nå at de planlegger å kjøpe det norske missilet JSM til nye F35-kampfly.
Les mer om JSM, Japan og Nord-Korea.

Japans forsvarsminister: Planlegger å kjøpe norske JSM-missiler

Japan blir etter alt å dømme det tredje landet etter Norge og Australia som vil utstyre F35-flyene sine med det norske missilet Joint Strike Missile fra Kongsberg Gruppen.
Japans forsvarsminister: Planlegger å kjøpe norske JSM-missiler
Japan blir nå det tredje landet etter Norge og Australia som etter alt å dømme vil utstyre F35-flyene sine med et norske missilet Joint Strike Missile fra Kongsberg Gruppen.
Solberg om F35: – Viktig for å sikre luftrommet over Norge
På den offisielle overleveringen av Norges kampfly på Ørland flystasjon understreket statsminister Erna Solberg at flyene er viktige for å sikre norsk luftrom.
Les mer om Erna Solberg, F35, Norge og Ørland.
Solberg om F35: – Viktig for å sikre luftrommet over Norge
På den offisielle overleveringen av Norges kampfly på Ørland flystasjon understreket statsminister Erna Solberg at flyene er viktige for å sikre norsk luftrom.
Les mer om Erna Solberg, F35, Norge og Ørland.
Solberg om F35: – Viktig for å sikre luftrommet over Norge
På den offisielle overleveringen på Ørland flystasjon av Norges kampfly understreket statsminister Erna Solberg at flyene er viktige for å sikre norsk luftrom.
Les mer om Erna Solberg, F35, Norge og Ørland.
Vi sender F35-landingen direkte
Rundt klokken 15.00 fredag lander de tre første av norges splitter nye F35- kampfly på Ørlandet.
Les mer om F35kampfly og Ørlandet.
De første F35-flyene kommer til Norge torsdag
De tre første F-35-flyene skal etter planen ankomme Norge på torsdag, dersom været tillater det. Flyene flys til Norge av amerikanske piloter.
Les mer om Norge.
Fryktar industrispionasje
Kongsberg Gruppen skjerpar tryggleiken etter Etteretningstjenesta si risikovurdering, som blei lagt fram i går. – Vi ventar auka fare for industrispionasje, seier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie. Selskapet, som produserer ulike våpensystem og delar til det amerikanske jagarflyet F35, samarbeider tett med Nasjonal sikkerheitsmyndigheit.
Ingen F35-kontrakter til Norge
Det ble ingen kontrakter til norske selskaper, og da heller ikke Kongsberg Gruppen, i den første runden av kontraktstildelinger til F35-flyene, skriver Teknisk Ukeblad. Ifølge kommunikasjonssjef Johannes Dobson vet de ikke hvorfor de ikke nådde opp.
Kjeller flyplass legges ned
Stortingets utenriks- og forsvarskomit anbefaler at Kjeller flyplass skal legges ned innen utgangen av 2023, skriver Romerikes Blad. Regjeringspartiene og Arbeiderpartiet ble i dag enige om Forsvarets langtidsplan og at kampflyprogrammet F35 skal gå som planlagt, og erstatte dagens F16. Dermed trengs ikke flystripa på Kjeller lenger.
Les mer om Arbeiderpartiet, F16, F35 og Kjeller.
Er avhengig av flystripa på Rygge
En nedleggelse av Rygge sivile lufthavn vil ikke påvirke planene om å bygge ut motordepotet for nye kampfly på Rygge. Det sier Ove Haukåsveen, administrerende direktør i AIM Norway. Selskapet skal vedlikeholde de nye F35-jagerflyene på den militære flyplassen. Haukåsveen sier de likevel MÅ vite hva som vil skje med flystripa dersom den sivile delen legges ned, fordi de også må vedlikeholde fly.
Les mer om Ove Haukåsveen og Rygge.
- Skål for Norges Bank og nye jagerfly
For Hå element og betongdronning Randi Egeland er det nå like viktig å følge med på debatten om gigantkjøpet av de nye norske F35-jagerflyene som fallet i oljeprisen.
Les mer om Randi Egeland.
Norsk pilot testet F-35
Jagerflypiloten Morten Hanche ble den første nordmannen til å teste et av de nye F35-flyene som Forsvaret har bestilt, skriver Sputnik News. Flyvningen ble gjennomført i Arizona.
Les mer om Arizona og Forsvaret.
Norsk pilot testet F-35
Jagerflypiloten Morten Hanche ble den første nordmannen til å teste et av de nye F35-flyene som Forsvaret har bestilt.
Les mer om Forsvaret.
Norsk F35-piloter med hjelmer til 3,3 millioner
PHOENIX (NRK): Jagerflypiloten Morten Hanche er første nordmann bak spakene på et norskeid F35 fly. I går kveld tok han av fra Luke-basen i Arizona.
Les mer om Arizona, F35 og Luke-basen.
Jagerflymotorer skal vedlikeholdes på Rygge
Motorene til de nye F35-jagerflyene skal vedlikeholdes på Rygge militære flystasjon. AIM Norway har bestemt seg for å plassere verkstedet sitt på Rygge til stor jubel for ordføreren.
Les mer om Rygge.
Eggemoen tapte
De nye F35-jagerflyene skal vedlikeholdes på Rygge militære flystasjon. AIM Norway har bestemt seg for at verkstedet deres skal ligge på Rygge og ikke Eggemoen.
Les mer om Eggemoen og Rygge.
Jagerfly skal vedlikeholdes på Rygge
Eggemoen tapte kampen mot Rygge flyplass. AIM Norway har bestemt at verkstedet for Norges nye jagerfly F35 skal ligge på Rygge.
Les mer om F35 og Rygge.
Industriseminar
Det arrangeres et industriseminar på Kongsberg i dag der tema er F35-programmet. Blant annet vil deltakerne få en oppdatering på status og erfaringer fra produksjonen av flydeler i byen. De vil også diskutere hvorvidt norsk industri har muligheter for å levere til produksjonen av de nye F35-jagerflyene.
Les mer om Kongsberg.
Gjøres kjent i formiddag
Kampen om vedlikeholdet av forsvarets nye kampfly F35 er avgjort. Og i formiddag blir beslutningen offentliggjort av styret i det statlige selskapet som har ansvaret for etableringen. Valget står mellom Rygge i Østfold og Eggemoen på Ringerike.
Les mer om Eggemoen, F35, Ringerike, Rygge og Østfold.
Canada trekker seg trolig fra kjøp av 65 F35-fly – det kan gi Norge en heftig regning
Ifølge sjefen for kampflyprogrammet i USA kan hvert F-35-fly Norge skal kjøpe bli omtrent 1 million dollar dyrere.
Les mer om Norge og USA.