Facebook

Noen ganger tar vi feil avgjørelse

De hypotetiske eksemplene vi bruker til å lære opp Facebook-moderatorene, er ekstreme med vilje. De er utformet for å håndtere de vanskeligste sakene.

Norsk milliardærarving misbrukt på Facebook

Facebook får betalt for at falske nyheter om Johan H. Andresens 20 år gamle datter Alexandra Andresen blir spredt på nettsamfunnet.
Kripos vurderer eget Facebook-politi
Kripos arbeider med å få egne rettigheter og vurderer å opprette «uniformerte politiprofiler som skal patruljere på Facebook, ifølge Dagens Næringsliv.
Les mer om Facebook og Facebook-politi.
Festbilde skaper full forvirring på Facebook – ser du hvorfor?
– Jo mer jeg ser på bildet, jo mer forvirret blir jeg, kommenterer en kvinne etter å ha stirret på bildet som splitter «hele Facebook.
Les mer om Facebook.

Vil ha Facebook-politi i Norge

Kripos jobber for å få på plass «uniformerte politiprofiler som skal patruljere Facebook.
Kripos vil ha eget Facebook-politi
Facebook sliter med uønsket innhold som barnemishandling og hevnporno. I Norge jobber politiet og Kripos med å få bredere fullmakter til å gripe inn.
Les mer om Facebook-politi.
Hemmelige notater avslører Facebook
Nye lekkasjer avslører Facebooks reglement for hva som er lov å publisere på nettsamfunnet. – Det endelige beviset for at Facebook er et medieselskap, sier Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen.
Regulatorene kommer
Hvis ikke Facebook klarer å regulere seg selv, vil andre gjøre det.
Les mer om Facebook.
Snap etablerer kontor i Norge
Snapchats morselskap Snap har i all hemmelighet etablert avdeling i Norge. Konkurrenten Facebook har allerede vært i landet i ett år.
Les mer om Norge og Snap.
Snap etablerer kontor i Norge
Snapchats morselskap Snap har i all hemmelighet etablert avdeling i Norge. Konkurrenten Facebook har allerede vært i landet i ett år.
Les mer om Norge og Snap.
Så rike er Facebooks grunnleggere og profiler i dag
Verdien på Facebook har steget med nesten 300 prosent siden aksjen ble notert på Nasdaq-børsen for fem år siden. Det har gjort eierne søkkrike. Her ser du hvor rike de fem gründerne av selskapet - og en av de mest sentrale nye sjefene - er i dag:
Les mer om Facebook og Nasdaq-børsen.
Starter eget Snapchat-selskap i Norge
I all hemmelighet har Snapchats morselskap Snap etablert en egen avdeling i Norge. Nå starter kampen om å ta norske annonsekroner fra Facebook.
Dagravner i Arendal
Etter oppslagene i helgen om åpenlys narkoomsetning i Arendal sentrum starter en ordning med Dagravner opp i byen. På Facebook søkes det etter voksne vakter som kan vandre i gatene etter skoletid for å skape trivsel og trygghet.
Les mer om Arendal og Dagravner.
12 nyfødte ulvevalper
Det er født til sammen tolv ulvevalper i Osdalen og Slettås, det bekrefter Miljødirektoratet. De forvaltningsmerkede tispene i Osdalen og Slettås har de siste ukene vist en adferd som tyder på at de har født valper, derfor gikk Statens naturoppsyn inn i de aktuelle områdenefor å få dette bekreftet. I Osdalsreviret er det født sju valper mens i Slettås er det født fem, melder Direktoratet på Facebook.
Oppfordrer alle til å legge ut koftebilder etter samehets
– Det hadde vært flott om det flommet over av koftebilder på Facebook, sier lokalpolitiker for Ap i Alta.
Les mer om Alta og Facebook.
Høy vannstand i Numedalslågen
Det er høy vannstand i Lågen etter all nedbøren i det siste, men det er ingen krise, skriver Kongsberg kommune på Facebook. Gangveien fra Nybrua og fra Kølabånn er stengt fordi vannet flommer over her, skriver Laagendalsposten.
Og nå:Været
Noen ganger er Facebook fylt med mer vær enn været selv klarer å stille opp med. Dette gjelder spesielt først i mai. Noen er i harnisk, andre i ekstase.
Les mer om Facebook.
EU gir Facebook 1 milliard kroner i bot
EU-kommisjonen har ilagt Facebook en bot som tilsvarer 1 milliard kroner. IT-giganten skal ha gitt villedende opplysninger om overtakelsen av WhatsApp.
Les mer om Facebook og WhatsApp.
Solbergs Facebook-meldinger kan gå tapt
Toppolitikeres egne innlegg og kontakt med velgerne på sosiale medier blir ikke dokumentert for ettertiden. Direktør for Nasjonalbiblioteket Aslak Sira Myhre mener det er svært viktig at dette tas vare på for å dokumentere den offentlige samtalen i vår tid.
Facebook får milliardbot
Europakommisjonen mener at IT-giganten ikke var helt ærlig da de skulle kjøpe WhatsApp i 2014.
Les mer om IT-giganten og WhatsApp.
EU gir Facebook n milliard i bot
EU-kommisjonen har ilagt Facebook en bot som tilsvarer n milliard kroner. IT-giganten skal ha gitt villedende opplysninger om overtakelsen av WhatsApp.
Les mer om Facebook og WhatsApp.
EU gir Facebook 1 milliard i bot
EU-kommisjonen har ilagt Facebook en bot som tilsvarer 1 milliard kroner. IT-giganten skal ha gitt villedende opplysninger om overtakelsen av WhatsApp.
Les mer om Facebook og WhatsApp.
Trump-uro svir på børsen for Facebook-Mark
Nyheten om at president Donald Trump prøvde å påvirke en FBI-etterforskning, slår ut på børsene. Mark Zuckerberg tapte 17 milliarder på sine Facebook-aksjer.
Ta makten fra Mark Zuckerberg
Facebook kan ikke fortsette å utnytte brukernes persondata like hemningsløst som i dag.
Les mer om Mark Zuckerberg.
Joshua French er satt fri
- En sak som har engasjert og berørt mange, skriver Erna Solberg på Facebook.
Les mer om Erna Solberg og Facebook.