Fengsel

Kan få 11 måneders fengsel

En trener som har erkjent å ha hatt seksuell omgang med en 14 år gammel jente i Akershus, må dømmes til elleve måneders fengsel, mener aktor. Det skriver Budstikka. Mannens advokat mener påstanden er for streng.
Les mer om Budstikka.

I fengsel for sykkeltyveri

En 35 år gammel mann fra Fredrikstad må i fengsel i 30 dager etter at han stjal en flaske sprit og en sykkel. Han er tidligere dømt for tjue sykkeltyverier. Siden han har begått ett nytt sykkeltyveri i prøvetiden etter denne dommen, mener Fredrikstad tingrett det er grunnlag for å dømme han han til ubetinget fengsel i 30 dager og 90 dager betinget fengsel.
Les mer om Fredrikstad.
Fengsel for ulovlig gevær
En mann i slutten av 50-årene er dømt til fengsel i 16 dager, etter at politiet fant et salonggevær med avsaget løp hjemme hos mannen i fjor sommer. Politiet rykket ut til boligen i Fredrikstad, etter melding om at det ble truet med kniv der. Mannen erkjente ikke straffskyld da saken var var oppe for tingretten. Retten kom likevel fram til at mannen oppbevarte våpen uten tillatelse.
Les mer om Fredrikstad.
Overgrepssaken: – Dopet ned døtrene for å begå overgrep mot dem
Aktor mener den tiltalte 44-åringen ga døtrene sovemedisin. Hun krever dom for gjentatt seksuell omgang med barn, med 21 års fengsel som maksstraff.

Ber om fengsel for vold og trusler

Politiet vil ha en mann fra Nedre Eiker fengslet etter trusler mot NAV og vold mot politiet denne uka. Mannen ble dømt for lignende forhold tidligere i år, men fengselsdommen er anket. Politiet mener det er fare for gjentagelse og ønsker derfor varetektsfengsling i fire uker.
Les mer om NAV og Nedre Eiker.
Vil ha nye regler
Landbruksminister Jon Georg Dale åpner for organisert salg av upasteurisert melk fra norske gårder. I juni ble en melkebonde fra Holmestrand dømt til 14 dagers betinget fengsel for å ha solgt slik melk. Dale synes at regelverket er for strengt og nye regler er sendt på høring, skriver Nationen.
Les mer om Holmestrand og Nationen.
Idrettsutøver dømt
En idrettsutøver i 50-årene er dømt for kjøp av 58,61 gram metamfetamin i Mandal, skriver Lindesnes Avis. Mannen som tilstod i retten, er dømt til 120 dagers fengsel.
Les mer om Mandal.
Dømt for voldtekt på hotell
En mann i 30-årene er dømt til fengsel i tre år og elleve måneder for å ha voldtatt en kvinne i 20-årene på Skifer hotell i Oppdal.
Les mer om Oppdal og Skifer.
Gamle fanger rømmer igjen i en ny sesong av «Prison Break
Wandrups utvalgte: Denne gangen fra et fengsel i Jemen.
Les mer om Jemen og Prison Break.
Minst 36 drept i fengselsopprør
Minst 36 personer er drept i sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og innsatte i et fengsel i Venezuela, opplyser den lokale guvernøren.
Les mer om Venezuela.
Dømt for oppbevaring av narkotika
En mann i 50-åra er i Tønsberg tingrett dømt til fengsel i et halvt år for bruk og oppbevaring av narkotika. I april i fjor ble han tatt for oppbevaring av rundt 100 gram amfetamin. Mannen, som tilsto da saken ble behandlet i retten, dømmes også for ulovlig oppbevaring av en revolver.
Les mer om Tønsberg.
Bekymret for fangeradikalisering
Ullersmo fengsel har iverksatt tiltak for å hindre at unge innsatte blir rekruttert inn i et radikalisert miljø under soning.
Ullersmo fryktar radikalisering
Ullersmo fengsel fryktar at fangar kan radikaliserast og rekrutterast til ekstreme miljø, skriv Romerikes Blad. Leiar i Norsk fengsel og friomsorgsforbund ved Ullersmo seier dei har sett inn fleire tiltak for å hindre rekruttering av unge innsette.
Les mer om Norsk og Ullersmo.
Likfunn i Danmark løser norsk drapsgåte
I 2016 ble en gresk skipsoffiser dømt til 13 års fengsel for å ha drept sin ukrainske forlovede om bord i et skip på vei til Narvik. Mannen ble dømt uten at liket ble funnet, men nå viser det seg at et likfunn i Danmark knyttes til drapet.
Les mer om Danmark og Narvik.
Ble drapsdømt uten likfunn – nå er liket funnet
I 2016 ble en gresk skipsoffiser ble dømt til 13 års fengsel for å ha drept sin ukrainske forlovede om bord i et skip på vei til Narvik. Først nå er liket identifisert.
Les mer om Narvik.
Rettssak mot frilansfotograf avlyst
Rettssaken mot en mann, som tidligere er dømt til fengsel for fem voldtekter og i dag skulle møtt i retten med nok en voldtektstiltale mot seg, er avlyst.
Rettsak avlyst
Rettssaken mot frilansfotografen, som tidligere er dømt til fengsel for fem voldtekter og i dag skulle møtt i retten med nok en voldtektstiltale mot seg, er avlyst. Det bekrefter forsvarer Tarjei Ræder Breivoll til NRK. Han forteller at politiet om kort tid vil informere om bakgrunnen for avlysningen.
Blodig oppgjør hos danske gjenger
Dansk-pakistanske Shuaib Khan (30 år) er sentral i den pågående krigen mellom kriminelle gjenger i København. I mars ble han løslatt etter åtte år i fengsel. Da eksploderte gjengkrigen.
Les mer om København.
Frilansfotograf i retten for enda en voldtekt
For to år siden ble han dømt til fengsel for voldtekt av fem kvinner. I dag møter frilansfotografen på nytt i rettssalen med nok en voldtektstiltale mot seg.
Utvist mann kom tilbake
En tidligere utvist polsk mann er pågrepet på Svinesund med alt for mye alkohol i bagasjen, ifølge politiet på Twitter. Han ble utvist i 2013 for tilsvarende forhold, og må regne med et opphold i fengsel.
Les mer om Svinesund og Twitter.
Må i fengsel etter storbrann
Agder lagmannsrett har avvist anken fra tre ansatte ved gjenvinningsbedriften Revac, som i mars ble dømt til fengsel for å ha brutt forurensningsloven
Les mer om Revac.
Søppeltopper må i fengsel
Lagmannsretten har avvist anken og dermed må tre søppeltopper i resirkuleringsbedriften Revac i Vestfold i fengsel.
Les mer om Revac og Vestfold.
Dømt for å ha sendt nakenbilde
En 19-åring fra Hedmark er dømt til 90 dagers fengsel for å ha sendt videre et bilde av seksuell omgang mellom to personer. Bildet ble delt med en gruppe på Facebook. 19-åringen må betale 15 000 i erstatning til den ene av partene han tok bilde av.
Les mer om Facebook og Hedmark.
Smuglet inn narkotika
En mann i 60-årene fra Helgeland er dømt til 18 dagers fengsel for å ha smuglet inn over 180 narkotiske tabletter til landet. Mannen, som hadde kjøpt tablettene til eget bruk, har tilstått forholdet.
Les mer om Helgeland.
Politihunden begynte å dra i båndet under skogstur. Fant 173 marihuanaplanter
En mann er i Tønsberg tingrett dømt til fengsel etter at en hund på tur med eieren sin fant flere kilo hasjplanter i en skog i Vestfold.
Les mer om Tønsberg og Vestfold.