Fengsle

Vil varetektsfengsle tre personer

Politiet vil fengsle tre av personene som er siktet etter en voldshendelse i Bodø på mandag, skriver Avisa Nordland. Flere personer gikk til angrep på beboere i en bolig på Mørkved. Fem personer er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette.
Les mer om Avisa Nordland, Bodø og Mørkved.
Spansk domstol vil fengsle åtte av Catalonias eksministre
En dommer i Madrid har bestemt at åtte avsatte medlemmer av Catalonias regjering skal varetektsfengsles.
Les mer om Madrid.

Aktor i høyesterett: Vil fengsle katalanske regjeringsmedlemmer

– De har ingen juridisk gyldighet, sa den avsatte regionpresidenten Carles Puigdemont, som nektet å møte i spansk høyesterett onsdag.
Vil fengsle katalanske regjeringsmedlemmer
– De har ingen juridisk gyldighet, mener den avsatte regionpresidenten Carles Puigdemont, som nektet å møte i høyesterett onsdag.
Vil fengsle kvinne sikta for tre år gamalt drapsforsøk
Politiet i Bergen vil fengsle ei kvinne i 30-åra for eit drapsforsøk på Filippinane i desember 2014.
Les mer om Bergen og Filippinane.
Politiet vil fengsle kvinne i Bergen: Siktet for drapsforsøk på mann på Filippinene for tre år siden
Kvinnen i 30-årene skal ha forsøkt å drepe jevnaldrende mann. Politiet legger lokk på saken.
Les mer om Bergen og Filippinene.
Vil ha nye fire uker i varetekt
19-åringen som er siktet for forsøk på forsettlig drap på ei 16 år gammel jente ved St. Hallvard videregående skole, fremstilles for fengsling i dag. Politiet ber retten fengsle ham i fire uker med brev- og besøksforbud. Mannen har sittet i varetekt siden 5. september og politiet ønsker at han blir i fengsel fram til en eventuell rettssak. 19-åringen innrømmer knivstikkingen, men nekter straffskyld etter siktelsen.
Vil fengsle etter ran
Aktor la ned påstand om fengselsstraffer for de sju tiltalte som skal ha vært med på binde fast et kjærestepar og rette en pistol mot mannens hode, i et forsøk på ran i Horten i fjor. Med finlandshetter skal de ha gått inn i huset og slått og sparket mannen. De truet også leieboere og sa de skulle skyte kjærestens hund. Aktor ba om fengselsstraffer fra to år og tre måneder til tre år og tre måneder for de tiltalte.
Les mer om Horten.
Vil fengsle fire personer
Politiet vil fengsle fire familiemedlemmer etter at en kvinne (18) ble forsøkt drept i Oppegård onsdag.
Les mer om Oppegård.
Knivmann i barnehage i Åsane:- Så pass ustabil at vi vil fengsle ham
Barna var i et låst rom til politiet kom. Bare siden juli skal mannen i 30-årene ha opptrådt skremmende tre ganger.
Les mer om Åsane.Så.
Knivmannen tok seg inn i barnehage i Åsane:- Han er såpass ustabil at vi vil fengsle ham.
Barna var i et låst rom til politiet kom. Bare siden juli skal mannen i 30-årene ha opptrådt skremmende tre ganger.
Les mer om Åsane.Han.
Knivmannen tok seg inn i barnehage i Åsane:–Han er så pass ustabil at vi vil fengsle ham.
Barna var i et låst rom til politiet kom. Bare siden juli skal mannen i 30-årene ha opptrådt skremmende tre ganger.
Les mer om Åsane.Han.
Vil fengsle siktet 18-åring lenger
Påtalemyndigheten vil be om fire nye uker i varetekt for 18-åringen som er siktet for dødelig vold mot en 16 år gammel gutt ved Holmlia skole 12. juni. Politiet sier til NTB at de frykter den siktede vil prøve å påvirke vitners forklaring.
Les mer om Holmlia og NTB.
Holmlia: Politiet vil fengsle voldssiktet 18-åring i fire nye uker
Påtalemyndigheten vil be om fire nye uker i varetekt for 18-åringen som er siktet for dødelig vold mot en 16 år gammel gutt ved Holmlia skole 12. juni.
Les mer om Holmlia.
Vil fengsle Samsungs toppsjef til 2029
Påtalemyndigheten rettet ramsalt kritikk mot Samsungs toppsjef og forlanger 12 års fengsel for bestikkelser. – Inntrykket er at selskapet eksisterer for familien, sa statsadvokat Park Young-soo.
Les mer om Park Young-soo.
Vil fengsle Blå-siktet 24-åring
Mannen (24) som er siktet for drapsforsøk etter å ha skutt fire personer på utestedet Blå i Oslo natt til søndag, blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag. Det opplyser oslopolitiet til NTB. Mannen erkjenner straffskyld for grov kroppskrenkelse.
Les mer om Blå, Blå-siktet, NTB og Oslo.
Vil fengsle tre menn etter dødsfall i Stølegaten
Politiet vil varetektsfengsle tre personer etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en leilighet i Stølegaten torsdag.
Les mer om Stølegaten.
15-åringer siktet for voldtekt
To 15 år gamle gutter blir framstilt for varetekt i ettermiddag, siktet for voldtekt av en jente i Oslo natt til lørdag. Guttene ble pågrepet natt til søndag og politiet vil fengsle dem på grunn av fare for bevisforspillelse. Ingen av forsvarerne vil kommentere saken til Nettavisen.
Les mer om Nettavisen og Oslo.
Vil ha fengsel i tre og et halvt år
Aktor Magnus Schattum-Hansen vil fengsle en 25-åring i tre år og en 47-åring i 3,5 år for å ha slått ned HamKam-spilleren Frank Semou med hammer i september i fjor.
Vil fengsle narkosiktede
To menn på 23 og 31 år fremstilles i dag for varetektsfengsling, siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Politiet fant narkotika i bilen deres da de ble stoppet i en kontroll onsdag kveld. Politiet vil ikke opplyse hva slags stoff de ble tatt med, eller hvor mye som ble beslaglagt, men sier det dreier som om et middels stort beslag.
Politiet ville fengsle 12-åring
– Det oppleves helt grotesk at vi har et regelverk der vi låser barn på flukt inne, sier advokat Anette Vangsnes Askevold.
Mann (32) pågrepet for festvoldtekt av kvinne (28)
Politiet vil fengsle 32-åringen i fire uker, i frykt for at han skal kunne påvirke vitner som var til stede da voldtekten skal ha skjedd.
Bombealarmen på Grønland: Forsvarer reagerer på at 17-åring fengsles på nytt
Forsvarer Javeed Shah mener retten bryter barnekonvensjonen ved å fengsle 17-åringen som ble pågrepet med sprengstoff på Grønland, i to nye uker. Retten mener guttens troverdighet er svekket etter nye opplysninger om hans forhold til religion.
Les mer om Grønland.