Ferge

Forsinkelse på Bastø-ferge

Det er oppstått forsinkelse på en av Bastø Fosen ferger. Berørte avganger fra Horten er 16.45 og 18.15. Fra Moss klokka 17.30. Forsinkelsen er på ca. 15 minutter, melder selskapet på sine nettsider. De oppfordrer alle til å møte til fastsatte avgangstider.

Ferge innstilt på grunn av teknisk feil

Fergesambandet Rotsund-Havnnes-Uløybukt i Nord-Troms er innstilt ut dagen på grunn av teknisk feil. Normale ruter forventes gjenopptatt fra og med avgang Rotsund klokka 07.00 torsdag morgen, melder Torghatten Nord.
Les mer om Rotsund og Torghatten Nord.
Rakk ikke ferga – tok en annen og sparte 2000 kroner
Rolf Steffensen og reisefølget ankom fergeleiet for sent, og måtte ta en annen ferge for å komme seg over fjorden. Det ble 2000 kroner billigere. – Prisforskjellen er uanstendig!
Åpent brev til Statsminister Erna Solberg
Støtteskriv til innspill fra Aure Næringsforum og Smøla Næringsforening Vi viser til gode argumenter for ferge Aure-Hitra i uttale fra Aure Næringsforum og Smøla Næringsforening.

Ferge Aure-Hitra, et enkelt grep for Nordmøre, Erna

Nordmøre har vært gjennom en tøff tid og står nå overfor både store muligheter og utfordringer.
Les mer om Erna og Nordmøre.
Ferge kansellert
Fjordlines ferge fra Sandefjord til Strømstad klokken 08.30 er kansellert på grunn av tekniske problemer. Det samme gjelder fergen tilbake klokken 12.
Les mer om Sandefjord og Strømstad.
Elbil-eiere har tatt ferge gratis i Nordland. Nå gjelder nye regler
Fra 1. mars innføres nye fergetakster med halv pris for nullutslippsbiler, det blir gjeldende på alle ferger og fergeruter i Nordland.
Les mer om Nordland.
Stanser vogntog
17 vogntog ble nektet å kjøre videre fra kaia i Kristiansand, da de i ettermiddag ankom med ferge fra Danmark, opplyser Statens vegvesen. Alle vogntog på vei østover stanses også på E39 ved Rige vest for byen.
Les mer om Danmark, E39, Kristiansand og Rige.
NRKs ansvar
Den 26/2 2018 ble det gjennomført en stor demonstrasjon mot fylkesrådets nye ferge- og hurtigbåtkart. I den forbindelse valgte NRK Nordland sin nettside å opplyse oss om svart/hvit fluesnapper sin forlengede trekkvei.
Brev til samferdselsråd Svein Eggesvik
Brev fra Steigen Senterparti til fylkesråd for samferdsel i Nordland Svein Eggesvik i forbindelse med saken om nytt ferge og hurtigbåtkart.
Ferge på plass
I rute 14 Stranda - Liabygda er det ordinær drift i sambandet igjen.
Les mer om Liabygda og Stranda.
Vil ha ferge Senja - Bjarkøy
Reiseliv og politisk ledelse i Senja og Harstad har tatt initiativ for å få utarbeidet en handlingsplan for øyriket. I arbeidet blir fergeforbindelsen mellom Senja og Bjarkøy viktig.
Les mer om Bjarkøy, Harstad og Senja.
Hvis vi vil at folk skal bo i distriktene må vi ha et godt kollektivtilbud
Kuttene i hurtigbåt- og fergetilbudene er uakseptable skriver Rødt Nordland. Årsmøtet i Rødt Nordland vil påpeke at ferge- og hurtigbåttilbudet er det viktigste kollektivtilbudet som næringslivet og befolkningen har langs Nordlandskysten.
Uakseptable kutt i hurtigbåt- og fergetilbudene!
Årsmøtet i Rødt Nordland vil påpeke at ferge- og hurtigbåttilbudet er det viktigste kollektivtilbudet som næringslivet og befolkningen har langs Nordlandskysten.
- Uakseptable kutt i hurtigbåt- og fergetilbudene!
Årsmøtet i Rødt Nordland vil påpeke at ferge- og hurtigbåttilbudet er det viktigste kollektivtilbudet som næringslivet og befolkningen har langs Nordlandskysten.
- Nordland Venstre aksepterer ikke raseringen av ferge- og hurtigbåttilbudet
Nordland Venstre ser med stor uro på nedbyggingen av samferdselstilbud til folk som bor på Nordlandskysten. Nordland har landets lengste kyst med mange levende øyer og kystsamfunn.
Les mer om Nordlandskysten.
Vil ha ferge i stedet for bro
Miljøvernforbundet ber Samferdselsdepartementet utrede en bedre og mer miljøvennlig fergeforbindelse mellom Moss og Horten i stedet for bro og et nytt tunnelløp i Oslofjordtunnelen. Dette mener de vil være mer samfunnsøkonomisk enn å bygge dyre veier.
Fem tilbud for bygging av fergekai
Volda fergekai skal erstattes med en ny, og fra og med 2020 skal det settes inn elektrisk ferge på sambandet. Fem entreprenører har levert tilbud, der det laveste er på 70 millioner, mens det høyeste på nesten 93 millioner kroner. Det skal også bygges ny gang- og sykkelvei langs sjøen der kaia går i dag. I tillegg skal det bygges nytt venterom med toalett, og det skal opparbeides nytt grøntareal bak den gamle kaia. Det skal også gjøres arbeid mot E39 Sjøgata for å hindre undergraving av vegen. Rederiet som skal drifte sambandet har ansvar for å bygge infrastruktur for lading og fortøying til den elektriske ferga.
- Vi aksepterer ikke raseringen av ferge- og hurtigbåttilbudet
Nordland Venstre ser med stor uro på nedbyggingen av samferdselstilbud til folk som bor på Nordlandskysten. Bakgrunnen er Nordland fylkeskommunes vedtak om nytt ferge- og hurtigbåtkart - som ble vedtatt av fylkestinget i oktober.
Les mer om Nordland og Nordlandskysten.
Kollektivtilbudet samlet i en app
Nå skal det bli lettere å planlegge reiser med kollektiv transport i hele Norge. I dag ble appen Entur lansert. Tilsammen 300 rutetabeller er samlet, og det er første gang tidtabellene til buss, tog, trikk, t-bane og ferge på et sted.
Les mer om Entur og Norge.
Ferge innstilt
B-ruten på sambandet mellom Hareid-Sulesund utgår klokken 06.00 på grunn av tekniske problemer, det opplyser Norled. B-ruten er midlertidig innstilt.
Les mer om Hareid-Sulesund og Norled.
Ferge havnet midt i redningsaksjon
Plutselig snudde fergen og satte kursen rett ut i havet.
Fylket får refs for ferge- og hurtigbåtendringene. Kan være ulovlig vedtatt
NRK Nordland skriver tirsdag at opposisjonspartiene på fylket raser over vedtak om kutt i ferge- og hurtigbåtbutsjettet.
Modernisering av fergeflåten koster: 260 kroner i støtte per tur
Hver bil som kjører om bord en fylkeskommunal ferge i Hordaland blir i snitt subsidiert med 130 kroner for hver eneste tur. Når alle fergene er elektriske, må støtten fra det offentlige dobles.
Les mer om Hordaland.
Modernisering av fergeflåten koster: 260 kroner i støtte per tur
Hver bil som kjører om bord en fylkeskommunal ferge i Hordaland blir i snitt subsidiert med 130 kroner for hver eneste tur. Når alle fergene er elektriske, må støtten fra det offentlige dobles.
Les mer om Hordaland.