Filmer

Ingen Gullbjørn til «Utøya 22. juli

Ingen norske filmer har noen gang vunnet Gullbjørnen. Slik ble det heller ikke i kveld. Regissør Erik Poppes film «Utøya. 22. Juli var nominert, men fikk ingen pris under filmfestivalen i Berlin.
Les mer om Berlin, Gullbjørnen og Utøya.

Utøya-film hylles i Berlin

Filmen Utøya 22. juli deltar i hovedkonkurransen Berlinalen i Berlin, hvor den økumeniske juryen i dag har vurdert konkurransens filmer for deres samfunnsmessige bidrag.
Les mer om Berlin og Berlinalen.
Kan vinne Berlin-pris
Lørdag kan regissør Erik Poppes «Utøya 22. juli vinne hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin. Det er totalt 24 filmer i årets hovedkonkurranse, av dem er 19 nominert til de gjeveste prisene, Gullbjørnen og Sølvbjørnen. «Utøya 22. juli, som har norsk premiere 9. mars, ble vist under filmfestivalen i Berlin mandag denne uka. (NTB)
Bergman: Rastløs søker og troende tviler
Ved 100 årsjubileet anbefaler biskopen filmer av Ingmar Bergman - filmer fulle av tvil og tro. Caroline Krook har vært biskop i tolv år. I sitt første år som pensjonist har hun skrevet en bok om tvil og tro i Ingmar Bergman filmer.
Les mer om Ingmar Bergman.

Samsung har laget en SSD på 30 TB

Har plass til 5700 filmer i full HD på 2,5 tommer.
Les mer om SSD.
Filmanmeldelse «Utøya 22. juli»: Helvete på norsk jord
En grufull film om en grufull dag. Det kommer andre og annerledes filmer om terroren i Oslo i 2011 ved siden av Erik Poppes «Utøya 22. juli». De kommer snart.
Les mer om Oslo.
Utlevering av fildelere ankes til lagmannsretten
Kravet om å utlevere identiteten til norske brukere som kan ha lastet ned filmer ulovlig blir anket.
Samsung med verdens største SSD – 30 TB lagringsplass
Har plass til 5700 filmer i full-HD.
Les mer om SSD.
Dette er verdens største SSD – 30 GB lagringsplass
Har plass til 5700 filmer i full-HD.
Les mer om SSD.
Hadde overgrepsbilder
En mann i 50-åra er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i sju måneder for oppbevaring av bilder og video med overgrep mot barn. Mannen har lastet ned filmer og bilder av overgrep gjennom 10 år, skriver Glåmdalen.
Les mer om Glåmdal og Glåmdalen.
Poppe: Lagde Utøya-film for å minne om hvordan høyreekstremisme kan se ut
Kommende filmer om Utøya-terroren Tre filmer og en TV-serie om terrorangrepet på Utøya 22. juli 2011 er ventet i løpet av 2018 og 2019: «Utøya 22. juli», dramafilm av Erik Poppe. Norsk premiere 9. mars 2018.
– Jeg blir gjerne med på flere filmer
Emma Heimark (13) var stjerne for en dag, under premieren på «Los Bando på Sarpsborg Kino. Sarpsborg-jenta spiller sammen med blant andre Jonas Oftebro, Nils Ole Oftebro og Frank Kjosås i filmen.
Les mer om Jeg og Sarpsborg Kino.
Ford vil lage førerløs politibil som filmer trafikksyndene dine
Selvkjørende biler gir også nye muligheter. Snart kan du få bot - uten at politiet har stoppet deg. Tenk deg en politibil som kan gi deg bot uten å stoppe deg langs veien.
Stjernene trekker mot Berlin
400 nye filmer skal til pers når filmfestivalen i Berlin braker løs fra 15. februar. Den amerikanske filmskaperen Wes Anderson sparker i gang jakten på Gullbjørnen med den animerte filmen «Isle of Dogs».
Les mer om Berlin, Gullbjørnen og Isle.
Terroristen hadde filmer av massehenrettelser
Rakhmat Akilov, som er tiltalt for terrorangrepet i Stockholm i april i fjor, hadde bilder og filmer av massehenrettelser på mobiltelefonen sin.
Les mer om Stockholm.
Nytt firma for samlere - og seks andre nyetableringer i Fredrikstad siste uke
Et nytt firma som skal handle med blant annet tegneserier og filmer over nett, var blant nyetableringene i Fredrikstad den siste uken. Myrene heter enkeltpersonsforetaket i Skytterveien.
Les mer om Fredrikstad og Skytterveien.
Slik blir de kommende Utøya-filmene
I år og neste år kommer det til sammen tre filmer, og n TV-serie.
Les mer om TV-serie og Utøya-filmene.
Slik blir de kommende Utøya-filmene
I år og neste år kommer det til sammen tre filmer, og én TV-serie. Utøya-filmen er en påkjenning for de berørte, men mange er også glade for at fokus nå kommer tilbake til ofrene, sier leder av støttegruppen Lisbeth Røyneland.
- Biblioteket er mer enn bøker
Fra lørdag formiddag til lørdag kveld ble det vist japanske filmer på Fredrikstad bibliotek under arrangementet "Hællæ verden". - Vi vil vise at biblioteket kan være mer enn bøker, sier bibliotekar Aleksander Bjørndal.
Seks filmer med ekte sex
Ser du mye film, har du sikkert også sett mye uekte sex. Her er filmene der skuespillerne definitivt ikke «faker». På begynnelsen av 60-tallet begynte kinoer å utfordre grensene for hva som ble vist frem.
Forsiden NRK Super
Tirsdag ble det kjent at de som lager Game of Thrones, David Benioff og D.B. Weiss skal skrive og regissere flere filmer i Star Wars-filmserien.
Reese Witherspoon: - Skuespilleren åpner opp om vond fortid
Reese Witherspoon bestemte seg for å forlate det voldelige forholdet. (Dagbladet): Skuespiller Reese Witherspoon (41) har i flere tiår moret verden, med roller i filmer som «Lovlig blond», «This Means War» og «Cruel Intentions».
Les mer om Lovlig.
«The Florida Project er en av tiårets sterkeste filmer om barndom
Gjør deg klar til å møte seks år gamle Moonee, et lite menneskebarn du sent vil glemme.
Les mer om Moonee.