Finanstilsynet

Mener Gjedrem vil vingeklippe Finanstilsynet

Mangeårig direktør for Finanstilsynet, Bjørn Skogstad Aamo, reagerer på at tidligere sentralbanksjef, Svein Gjedrem, vil vingeklippe Finanstilsynet. Gjedrem svarer med en oppdatering fra sommerferien.

Aksjefond forbudt i USA er blitt tillatt i Norge

I USA er det ikke lov med aksjefond som tar suksesshonorar basert på prismodeller som er asymmetriske. NHH-forsker er kritisk til at Finanstilsynet tidligere i år fjernet tilsvarende forbud i Norge.
Les mer om Finanstilsynet, Norge og USA.
Start-investorer får kritikk
Spillselskapet Gaming Innovation Group som er eid av flere av de nye Start-investorene får kritikk etter en kontroll fra Finanstilsynet. Tilsynet mener selskapet har høyere utgifter og avskrivinger enn oppgitt. Uenigheten skal nå være rettet opp i.
Fant regnskapsfeil i selskapet til Starts nye eiere
De fem investorene som kommer inn i Start, er alle involvert i Gaming Innovation Group. Nå får spill- og bettingselskapet kritikk fra Finanstilsynet.

Gaming Innovation Group får regnskapsstryk av Finanstilsynet

Spill- og bettingselskapet Gaming Innovation Group får hard medfart etter en kontroll fra Finanstilsynet. Tilsynet mener selskapet har hatt høyere kostnader og avskrivninger enn det som fremkom i regnskapene.
Finanstilsynet kritiserer Gaming Innovation Group
Finanstilsynet kritiserer spillselskap for regnskapspraksis av «lav kvalitet med «vesentlige feil og utelatelser knyttet til en rekke oppkjøp.
Gaming Innovation Group får regnskapstryk av Finanstilsynet
Spill- og bettingselskapet Gaming Innovation Group får hard medfart etter en kontroll fra Finanstilsynet. Tilsynet mener selskapet har hatt høyere kostnader og avskrivninger enn det som fremkom i regnskapene.
Finanstilsynet om nytt DNB-trøbbel: – Dagens hendelse vil følges opp
DNBs nettsider knelte i timevis torsdag. Nå vil Finanstilsynet følge opp IT-trøbbelet til storbanken.
DNB nede – igjen
Finanstilsynet ba om en skriftlig redegjørelse etter nedetid i DNB for tre måneder siden. Nå er de igjen i kontakt med DNB.
Les mer om DNB.
Finanstilsynet om kjøligere boligmarked: – For tidlig å si at faren er over
Selv om det er tegn til nedkjøling i boligmarkedet, mener Finanstilsynet-sjef Morten Baltzersen at boligprisveksten fortsatt er høy. Han er bekymret for at nordmenns gjeld øker fra et allerede rekordhøyt nivå.
Finanstilsynet strammer inn: Kun ett kredittkort per person
Finanstilsynet strammer kraftig inn på reglene for forbrukslån. Snart vil bankene kun få lov til å utstede ett kredittkort per person uten å gjennomføre en omfattende kredittsjekk.
Nå blir det vanskeligere å låne
Finanstilsynet strammer inn reglene for forbrukslån. Nå skal all gjeld regnes med og du bør tåle en renteøkning på fem prosentpoeng.
Finanstilsynet strammer inn for Forbrukslån
Finanstilsynet er bekymret for veksten i nordmenns forbruksgjeld og kommer idag med nye retningslinjer for forbrukslån
Les mer om Forbrukslån.
Finanstilsynet gjør det vanskeligere å få forbrukslån: – Utviklingen er urovekkende
Finanstilsynet er bekymret for utviklingen i raskt voksende forbruksgjeld. Nå stilles krav til långivernes utlånspraksis, blant annet til betjeningsevne, maksimal samlet gjeldsgrad og avdragsbetaling.
- Fortsatt høy temperatur i boligmarkedet
- At boligprisene har kommet ned er ikke et uttrykk for at vi ser et markant omslag i boligmarkedet, sier finanstilsynsdirektør Morten Baltzernsen i Finanstilsynet.
Finanstilsynet strammer inn på forbrukslån
Krav til betjeningsevne, maksimal samlet gjeldsgrad og avdragsbetaling inngår i Finanstilsynets nye retningslinjer for forbrukslån.
Finanstilsynet gjør det vanskeligere å få forbrukslån: – Utviklingen er urovekkende
Finanstilsynet er bekymret for utviklingen i raskt voksende forbruksgjeld. Nå stilles krav til långivernes utlånspraksis, blant annet til betjeningsevne, maksimal samlet gjeldsgrad og avdragsbetaling.
Tilsynet advarer mot investeringsselskap
Indigo Finans har ikke godkjennelse til å drive investeringstjenester i Norge, ifølge Finanstilsynet.
Les mer om Finanstilsynet og Norge.
Får kritikk for «urimelig høye gebyrer
Bjørn Maaseide-kontrollerte selskap Kraft Finans, får kritikk fra Finanstilsynet for å ta «urimelige Høye gebyrer, går det frem av en rapport fra tilsynet.
Les mer om Finanstilsynet og Høye.
Finanstilsynet øker Bank Norwegians kapitalkrav
Bank Norwegian vil anke.
Ett år etter Panama Papers: Finanstilsynet maser på trege banker
Bankene er for trege med å gjennomføre tiltak mot hvitvasking. Finanstilsynet mener sjekkingen av kundene ikke er god nok.
Finanstilsynet vil stille strengere krav til forbrukslån
Bankene er for dårlige til å sjekke låntakeres betalingsevne, mener Finanstilsynet. Nå vil de gjøre det vanskeligere for bankene å gi forbrukslån.
Les mer om Finanstilsynet.
Slik skal du reddes fra å gå i gjeldsfellen
Bankene må bli strengere med dem som søker forbrukslån, mener Finanstilsynet. Komplett Bank, Bank Norwegian- og Monobank-aksjene raser.
Tilsyn vil stramme inn på forbrukslån
Finanstilsynet vil stramme inn reguleringene på forbrukslån, etter å ha avdekket svak praksis i bankenes vurdering av kundenes evne til å betjene gjeld.